餐廳: 傷心酸辣粉 (康寧道)
資訊:

應該好多人都食過 啲間都係我中學回憶🥲以前得好少野簡 現間多左好多小食 主食 講真簡果時我都好頭痕🤯因為太多選擇 所以最後都叫左好多野食 -🧏🏻‍♀️溫馨提示:因為佢果到啲野食全部都好大大份 野飲又大大杯😌所以大家量力而為啊 吾好浪費野食 而且吾洗擔心 佢既野食就算吾食辣 或者吾太食辣 都可以食 因為全部都自己可以簡辣度-▪️皇牌二人自選套餐 $132 蒜泥白肉 海蜇脆耳 酸辣土豆絲 傷心酸辣粉 中辣 米線 走辣▪️涼拌茄子 $25#蒜泥白肉一上枱超多蒜蓉鋪係面頭😍每片豬肉都有蒜泥味,成個口都好入味,而且又夠薄,係我中意食既口味#海蜇脆耳麻油味好重🤩而且下面鋪左青瓜,吸曬啲汁,海蜇食落好爽口,而脆耳咬落去真係脆,而且好濃味,啲個一定可以再叫#酸辣土豆絲土豆絲切到好幼身,食落去吾會爛曬,依然好爽口,而且個酸辣完全索曬落土豆絲到,不過真係好大碟,真係食吾曬#涼拌茄子佢吾係茶餐廳嗰啲茄子,茄子皮有少少脆,然後茄子睇色水都個好入味🙈所以大家可以試下,口感幾特別—————————————-——————-—————-📍Location 觀塘康寧道42號地下舖📍B
▪️皇牌二人自選套餐 $132

—————————————-——————-—————-
📍Location
觀塘康寧道42號地下舖
📍Branch Store
銅鑼灣/旺角/深水埗/尖沙咀/元朗/天水圍/太子新蒲崗/北角粉嶺

🕙Business hours
11:30-23:30
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻
2021-06-21 308 瀏覽
吃了不傷心的酸辣粉🌶🥲傷心酸辣粉 must order item😋$29其實好抵食 薯粉份量唔算太多 但好多配料 有肉碎 醃蘿蔔 花生 芫荽 蔥店員推介的口水雞都好正 雞嫩滑多肉👍🏻全部餸都揀咗小辣 初頭食唔覺得好辣 但會越食越辣 同埋每樣餸都係唔同嘅辣🙉價錢唔貴 份量都唔少真心覺得每樣食物都覺得表現唔錯👍🏻傷心酸辣粉 $29蒜泥白肉 $38海蜇手撕雞 $38乾撈牛肚 $36黃金花枝丸 $18口水雞 $45海鹽柚子樂 +$10奶茶涼粉冰 $19
吃了不傷心的酸辣粉🌶🥲

黃金花枝丸
海蜇手撕雞
乾撈牛肚
2021-05-27 211 瀏覽
那些年時代已經經常食傷心酸辣粉, 唔知大家仲記唔記得佢嗰句金句"酸到流口水辣到流眼淚"😆😆 其實傷心酸辣粉除咗酸辣粉之外都仲有好多好嘢食😁, 小編推介佢嘅皇牌手撕雞麵, 雞肉分量好足料, 而且調味好正, 真係好食上癮😜小編仲好鍾意食佢嘅花之丸, 爽口彈牙 外皮炸到脆皮咁, 寫寫下都流口水🤪~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 7/10🛋️環境:6/10💁‍♂️服務: 6/10💎性價比: 8/10💲人均:$60⏪回頭率:80%~~~~~📍傷心酸辣粉 (康寧道)觀塘康寧道42號地下舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 7/10
🛋️環境:6/10
💁‍♂️服務: 6/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$60
⏪回頭率:80%
~~~~~
📍傷心酸辣粉 (康寧道)
觀塘康寧道42號地下舖
~~~~~
2021-05-03 192 瀏覽
点了一个套餐口水鸡酸辣粉,和一个猪软骨酸辣粉,口水鸡是有鸡味,不过是汁有汁味,鸡有鸡味,两个都不相干 酸辣粉正常叫,不过汤好酸,粉没韧劲柠檬菜蜜有柠檬味没菜蜜的味
酸辣粉正常叫,不过汤好酸,粉没韧劲
柠檬菜蜜有柠檬味没菜蜜的味
2021-05-03
5 分鐘 (堂食)
2021-04-12 221 瀏覽
真是一次糟心的就餐体验!11点48落单,过了10分钟还没接受订单。我去到店铺,提醒她们才注意到。等了半天,发现在我后面来的客人的餐都好了,我的还没有给我。结果呢,收银那个大妈说,你的一早好了,叫我去厨房外面那个台自己拿。。。。。我勒个去,一早好了,你不告诉我?害我在空调底下傻等。。。你不知拿给我吗?!人家店都是把餐送到客人手里的,这里根本就没有服务。。两个大妈态度超差。气死了,以后再也不会光顾伤心酸辣粉的任何一家分店。
真是一次糟心的就餐体验!
外賣自取
2021-02-07 331 瀏覽
上次食王牌二人自選套餐,有兩款酸辣粉再加三碗小食,最鍾意嗌蒜泥白肉、酸辣土豆絲仲有王牌口水雞,比較鍾意食紅薯粉,唔太食得辣嘅就真係只可以揀BB辣,另外仲有多兩款甜品同埋飲品,加埋都只係$128。不過如果下午茶嘅時候就最抵,可以揀一款主食(可以轉米線、麵或者薯粉),又有小食同嘢飲都30幾蚊好抵食。
2020-06-07 961 瀏覽
喜歡吃酸辣粉的人一定要來這間吃吃看!薯粉有口感,而且夠酸夠辣,以前常常放學後與同學來吃下午茶!而且小菜也很好吃!最喜歡它的土豆絲,口水雞!味道一試難忘!套餐價也挺划算!
2019-08-07 1551 瀏覽
揼完骨 一定係餓架 揼完骨 一定係時間唔早架觀塘宵夜不嬲都大把但呢排香港太令人傷心 我想配合番心情於是與友人揀左傷心酸辣粉 你懂的揀左個二人餐兩個小食 配兩碗酸辣粉🖤麻辣夫妻肺片 唔知點解變左咁既樣平時食開唔係呢隻黎不過由於辣味相同 所以食咩都差無己🖤麻辣肚絲 正常水準
揼完骨 一定係餓架

🖤麻辣肚絲 正常水準

2019-07-29
宵夜
2019-07-26 748 瀏覽
放工諗住就近食間餐廳,之前係其他地方見過傷心酸辣粉,個時已經好想試,今次終於有機會試。自己一直好中意食呢類粉麵薯粉,期望都幾高。好彩佢無令我失望,望左好耐個menu先揀到食咩,因為見到每個都勁想食,幾經掙扎後揀左豬軟骨酸辣紅薯粉。一上到黎已經聞到好香既酸辣味,瞬間食欲大開。首先講左個酸先,味道好地道,唔似某d店有酸菜但基本上無咩味,佢唔會令人酸到食唔到,反而係酸中帶香。至於個辣就係我中意個種味道,我叫左中辣,都幾辣下好過癮,中意食辣既一定要叫,同酸味夾埋一齊真係絕配,男朋友就叫左BB辣無咩辣味,話中辣味道好食d。碗粉唯一美中不足既地方就係d豬軟骨分量比較小,得3-4小片,味道就唔錯既,所以大家下次可以揀下其他配菜,睇隔離臺口水雞好似幾唔錯。套餐包一杯熱咖啡/茶,食完都幾飽肚同埋食完辣個胃好暖,做午餐/晚餐都係唔錯既選擇。
2019-07-24
2019-06-02 734 瀏覽
由開第一間舖系深水埗個陣已經開始食最鐘意係口水雞同酸辣粉!口水雞好重麻香 再加上個汁 D雞入哂味好正雞肉好嫩滑 佢有得揀上脾/下脾我多數叫下脾 會比較多肉and滑(因為我吾鐘意食雞胸)酸辣粉又酸又辣勁開胃 配上木薯粉 煙煙韌韌每次食完都會忍吾住飲埋D湯 太正了
由開第一間舖系深水埗個陣已經開始食

最鐘意係口水雞同酸辣粉!
口水雞好重麻香 再加上個汁 D雞入哂味好正
雞肉好嫩滑 佢有得揀上脾/下脾
我多數叫下脾 會比較多肉and滑
(因為我吾鐘意食雞胸)
酸辣粉又酸又辣勁開胃 配上木薯粉 煙煙韌韌
每次食完都會忍吾住飲埋D湯 太正了
2019-01-16 785 瀏覽
真係第一次見到態度咁差的餐廳員工 特別是老的想要點餐 捱咗幾次都沒人來🙄🙄🙄emmmm.............酸辣粉好好味 但是 呢度概員工嘅態度真是令我好失望
真係第一次見到態度咁差的餐廳員工 特別是老的
2018-11-01 732 瀏覽
年紀較大嘅員工 態度差 年輕嘅員工比較有笑容 態度好有耐性帶住bb去bb稍為食得污糟少少 就畀年紀較大嘅員工畀說話我哋聽 態度唔多友善 走時已經自己清理好 污糟位置 但員工照舊畀說話我哋聽
年紀較大嘅員工 態度差
年輕嘅員工比較有笑容 態度好有耐性
走時已經自己清理好 污糟位置 但員工照舊畀說話我哋聽
2018-08-30 740 瀏覽
我係一個煙韌控,所以好鐘意食酸辣粉。觀塘呢間我食左好多年,咁多年來雖然周不時都有啲小變化,但佢嘅酸辣粉依然好好食。特別是佢個學生優惠真係夠曬抵呀!現場得幾張枱,而且好迫下,如果帶小朋友黎,一定小心啲。招牌酸辣粉:有齊酸、辣、麻,唔要辣可以走辣。配料有兩款榨菜、花生、一條菜(真係一條咁大把,我估佢係用黎吸下油😂)。鐵膽!香酥軟骨:除左酸辣粉,佢都係令我不停光顧嘅原因。炸得夠脆,又有少少咬口,正!涼拌豬耳:平時我好少叫豬耳,今次試過,覺得唔錯!豬耳爽脆,充滿麻油香,而且都好乾淨,
我係一個煙韌控,所以好鐘意食酸辣粉。
特別是佢個學生優惠真係夠曬抵呀!
現場得幾張枱,而且好迫下,如果帶小朋友黎,一定小心啲。

招牌酸辣粉:
有齊酸、辣、麻,唔要辣可以走辣。

鐵膽!香酥軟骨:
除左酸辣粉,佢都係令我不停光顧嘅原因。
炸得夠脆,又有少少咬口,正!

涼拌豬耳:
平時我好少叫豬耳,今次試過,覺得唔錯!
豬耳爽脆,充滿麻油香,而且都好乾淨,

2018-08-05
2017-09-19 831 瀏覽
中秋將至,天氣仍熱,。胃口麻麻地,最近愛上辣,被店名吸引,決定試一試。下午茶時段,揾位容易,所以出餐亦很快,客也不多,不需太趕,慢慢坐慢慢嘆。價錢一般,川味豬軟骨酸辣粉盛為$40,包一杯凍飲。不過不失,湯淡些少更好。不吃也不可惜!
2017-07-27 861 瀏覽
成日晏晝個陣都見到有好多學生食呢間傷心酸辣粉,因為我想知道係咪真係咁好食,所以就搵日夜晚去左食雖然店鋪面積有啲細,但係勝在易搵,又近民居,而且佢嘅顏色好鮮艷,一眼就認得出坐低後發覺有好多唔同嘅菜式,淨係啲小菜都成板咁多!叫得多會食唔哂,所以淨係叫咗幾樣~碟皮蛋中間嘅蛋黃係流心嘅,口感非常豐富,而且佢嘅份量都唔少,淨係食佢都已經有啲飽香噴噴嘅小辣蒜泥白肉好開胃,肉質好嫩滑,份量適中,好夠味半隻口水雞都好大碟下!味道又香又辣又開胃,雞肉仲好嫩滑,會想食完一件再一件而豬骨湯都好濃郁,肉片亦都好淋好入味,入口即化,雲耳就爽脆可口,麵質亦都軟硬適中另我男人仲叫左晶瑩剔透嘅酸辣粉,淨係小辣已經好好食,而且麵質彈牙,加埋花生一齊食好有口感

香噴噴嘅小辣蒜泥白肉好開胃,肉質好嫩滑,份量適中,好夠味

2017-07-13