2012-06-06
平日時間的lunch time, 12:00PM。。。無咩人。。。唔通D人未放lunch?難得lunch time嚟到。。想試試佢D set lunch。元氣定食 (牛肉薯餅、冷蒿麥麵、刺身、味噌湯、日式蒸蛋):感覺上已經好豐富, 刺身有2件三文魚(肥美的)、1件吞拿魚(好味, 無根的)、1件蝦(鮮甜);牛肉薯餅, 都OK, 唔會炸到好厚粉, 不過係牛肉+薯仔。。所以其實食一半已經"滯滯"地;冷蒿麥麵, 呢個麻麻地, 因為通常食冷麵、冷烏冬, 都好靠果D汁, 但呢個汁無咩味, 所以整體上都會無味。味噌湯同蒸蛋都係正正常常。。炙燒三文魚壽司:呢期我真係大愛呢款壽司, 所以都叫咗個食。好creamy, 好味。呢個set都OK, 下次想試海鮮刺身飯、炙燒三文魚飯。。。
元氣定食 (牛肉薯餅、冷蒿麥麵、刺身、味噌湯、日式蒸蛋):
感覺上已經好豐富, 刺身有2件三文魚(肥美的)、1件吞拿魚(好味, 無根的)、1件蝦(鮮甜);牛肉薯餅, 都OK, 唔會炸到好厚粉, 不過係牛肉+薯仔。。所以其實食一半已經"滯滯"地;冷蒿麥麵, 呢個麻麻地, 因為通常食冷麵、冷烏冬, 都好靠果D汁, 但呢個汁無咩味, 所以整體上都會無味。味噌湯同蒸蛋都係正正常常。。 炙燒三文魚 壽司:呢期我真係大愛呢款壽司, 所以都叫咗個食。好creamy, 好味。 呢個set都OK, 下次想試海鮮 刺身飯、炙燒三文魚飯。。。