餐廳: 元気寿司 (南寧街)
資訊:

(非會員)
2009-03-28 20 瀏覽
本人諗住今晚就還吓爸爸心願,請佢食壽司,明白逢星六都要等位,所以都等咗半個鍾,我們坐卡位, 叫極服務員都好像唔多理睬,點了軟殼蟹手卷,是一點兒脆都沒有, 最離譜是招牌菜'元氣卷',凍,唔新鮮及咬落好稔,其實等咗咁耐,都求其食飽算,竟然仲要漏單,我催了2次,終於到我第2輪order都到了,第1輪的壽司才到,我氣憤地取消了!請不要蝦香港仔村民,我也不会再去元氣的了
2009-03-28
$244.2 (晚餐)
  • 子姜--在我好肚餓時
  • 確實救我一命
先講下d 薑, 唔明點解會超紅, 家下講食物安全, 係咪用減小用色素會健康d 油甘魚刺身 : 仲有小小雪, 解凍未夠, 帶小許腥味元氣卷 : 卷得頗鬆, 但過得去三文魚以及火灸三文魚壽司: 前者ok, 火灸則好唔掂, 肥到爆, 入口唔似食魚, 成啖油, not Good~ 軟殼蟹卷: 剛炸起, 熱辣辣好香口, 但紫菜又腍左小小蟹柳手卷: 唔係睇個樣都知有幾dry 鰻魚壽司: 加埋付上鰻魚好好味 辣味三文魚軍艦: 呢個紫菜又脆口, 三文魚香口, 比壽司做得更好日式蒸蛋: 見到對面個女士食得津津有味, 我都要試下 : 超滑蒸蛋有蛋香, 內涵有日式魚蛋片, 小許香菇….超好味 比左一啖大舊試後, 佢又要order 多一碗, 所以我都唔客氣要食返佢碗蒸蛋一啖 結尾: 三文魚頭湯以及麵鼓湯 : 前者多了三文魚清甜, 不油, 作為ending 暖暖胃剛好 麵鼓湯則有很多海帶豆腐粒, 不像坊間開粉貨一次比一次好, 又唔貴, 又一次食到腰圍大左成吋, 好彩我大把quoto, 大舊就要積極運動啦

油甘魚刺身 : 仲有小小雪, 解凍未夠, 帶小許腥味
元氣卷 : 卷得頗鬆, 但過得去
成啖油, not Good~

軟殼蟹卷: 剛炸起, 熱辣辣好香口, 但紫菜又腍左小小
蟹柳手卷: 唔係睇個樣都知有幾dry
鰻魚壽司: 加埋付上鰻魚好好味
蛋香, 內涵有日式魚蛋片, 小許香菇….超好味

作為ending 暖暖胃剛好
麵鼓湯則有很多海帶豆腐粒, 不像坊間開粉貨

舊就要積極運動啦

滑過我塊面
好鮮甜
  • 軍艦
(非會員)
2008-07-22 14 瀏覽
由於某個原因, 因此去試下呢間野入到去, 比左個2人位我同個fd(好明顯), 但佢地就話係4人位黎@@坐得好唔舒服, 我諗其他位會好d食物方面, 味道一般, 不過個鰻魚壽司唔錯, 好軟我杯綠茶有d怪, 唔知點解加左幾次水都仲係好深色, 我個fd個杯就冇晒色..........是次使費: $350(2人, 晚飯時間)
由於某個原因, 因此去試下呢間野

坐得好唔舒服, 我諗其他位會好d

食物方面, 味道一般, 不過個鰻魚壽司唔錯, 好軟

是次使費: $350(2人, 晚飯時間)

2008-06-07 9 瀏覽
尋日同媽咪去左呢度食壽司話晒好耐冇食過況且媽咪有DBS信用卡有85折優惠, GOOD呀!ORDER左十幾碟壽司仲有D小食+前菜味道都幾鮮, 過得去 (好過元綠!)埋單$205今次尚且有信用卡優惠至黎食, 如果唔係都未必會黎不過侍應既服務態度良好, 單係呢點都值得再幫襯
尋日同媽咪去左呢度食壽司
話晒好耐冇食過
況且媽咪有DBS信用卡有85折優惠, GOOD呀!
ORDER左十幾碟壽司
仲有D小食+前菜
味道都幾鮮, 過得去 (好過元綠!)
埋單$205

今次尚且有信用卡優惠至黎食, 如果唔係都未必會黎
不過侍應既服務態度良好, 單係呢點都值得再幫襯
  • 吞拿魚壽司
  • 麪豉湯
DBS card 全單85折, 咁抵梗要去啦 今日4:45 去到搵位, 無乜人可以任坐 壽司帶上面d 野明顯係轉左9 年, 無呢光澤, 於是決定order 新鮮野 今日同大舊都幾好胃口叫左 : 油甘魚刺身 good ar ~~ 燒三文魚壽司x 2軟殼蟹手卷 x 2 甜蛋壽司波士頓卷 元氣卷 鰻魚壽司三文魚壽司麵士湯 x 2 鰹魚壽司 全部都係正常野, 款式唔多, 短期唔會番卓 Total 叫左 18 碟, 有d 唔係好記得, discount 左 222大元
DBS card 全單85折, 咁抵梗要去啦
今日4:45 去到搵位, 無乜人可以任坐

今日同大舊都幾好胃口
叫左 :
油甘魚刺身 good ar ~~
燒三文魚壽司x 2
鰻魚壽司
三文魚壽司
麵士湯 x 2
鰹魚壽司
全部都係正常野, 款式唔多, 短期唔會番卓

2007-04-21 16 瀏覽
和男友黎食晚飯,我地其實都未食過元氣,但係次次經過呢度都見好多人排隊的,卒之今晚較早放工,咁就黎呢度食,但都要排了十多分鐘。條運輸帶都唔算短。我第一次黎元氣,原來佢係提供綠茶粉,我好鍾意綠茶粉,相信它有抗氧化功效,我有買Fancl的綠茶粉飲的,$150才90小包,係呢度差不多每兩個坐位便放一瓶任客人自己添加,幾好。我地試了三文魚刺身,甘蝦刺身,燒八爪魚壽司,小柱壽司,蟹子壽司,太卷,吉列豬扒手卷壽司,炸三文魚皮等。甘蝦刺身,都幾大隻,好香甜,好好味。燒八爪魚壽司,幾香,有一包燒汁自己落的,幾好味。小柱壽司,小柱即係迷你帶子,都幾鮮甜。吉列豬扒手卷壽司,好香口,紫菜好新鮮香脆,加上那個日式豬扒汁,好好味。炸三文魚皮,好香口,幾好味。配合沙律醬,幾好的小食。加上我地都飲了四五杯綠茶,好飽!

甘蝦刺身,都幾大隻,好香甜,好好味。

燒八爪魚壽司,幾香,有一包燒汁自己落的,幾好味。

小柱壽司,小柱即係迷你帶子,都幾鮮甜。

炸三文魚皮,好香口,幾好味。配合沙律醬,幾好的小食。

加上我地都飲了四五杯綠茶,好飽!
2007-03-28 20 瀏覽
今日放半日假,和媽媽來了這兒吃午飯..食左好多壽司同埋兩個手卷..最鍾意個加洲卷..有我最愛的牛油果..仲有三文魚、帶子等也幾好食..但係呢間野好細..d 款好以少過其他分店..不過呢間係南區唯一一間迴轉壽司,所以都好多客仔最後仲食左呢個紅豆綠茶雪糕..其實係moose..不過都幾好味喎!
今日放半日假,和媽媽來了這兒吃午飯..