.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ 馬拉嘢食真係好鬼好味 @ 🌟 兩草 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:滑蛋叉燒飯 HKD 40淨香茅雞扒 HKD 24胡椒肉骨湯米 HKD 45蛋炒豬腸粉 HKD 27小籠包胡椒湯 HKD 40咖央多士 HKD 25.👽 次次嚟親呢間人氣王佢都係坐滿人接近爆棚,好難得今次唔使等位直接入,梗係即刻去食好西啦!以前去開旺角嗰間,而家幾乎次次都返到尖沙咀呢邊,因為有我最鍾意食嘅叉燒撈麵,同埋得呢間先有早餐食咋!.🐷 必食就當然係「滑蛋叉燒飯」啲叉燒係又香又嫩,啲滑蛋打得啱啱好,蛋黃流出嚟咁啱食。.🐔 呢個「淨香茅雞扒」真係有香茅味沾住啲雞肉,啲雞肉係好嫩,HKD 24就食到咁大塊嘅雞扒,性價比超高!.🍜 呢碗「胡椒肉骨湯米」真係好濃郁,啲肉骨好厚身,落湯裏面煮得好入味。.🔥 講真呢碟「蛋炒豬腸粉」係好香,啲豬腸煮得啱啱夠腍夠彈牙,充滿炒得香滑嘅蛋香,同豬腸粉一齊食真係好過癮。.🥟 呢啲天氣食「小籠包胡椒湯」好適合,包皮薄薄咁啱啱好,湯底香濃,入口有啲啲微辣,好開胃又暖身。.🧈 最鍾意呢度嘅「咖央多士」,夠香夠脆,滿滿嘅咖央醬,味道超級濃郁邪
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

滑蛋叉燒飯

淨香茅雞扒

胡椒肉骨湯米

小籠包胡椒湯

🧈 最鍾意呢度嘅「咖央多士」,夠香夠脆,滿滿嘅咖央醬,味道超級濃郁邪惡又滿足!

咖央多士

😝 呢度價錢好大眾化,人氣咁旺咁好生意係好合理!仲要店長好有禮貌,服務超級讚,一定要嚟呢度支持下!

📍 尖沙咀棉登徑7號地舖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
滑蛋叉燒飯
淨香茅雞扒
胡椒肉骨湯米
2025-01-22 158 瀏覽
前排見同事叫呢間餐廳嘅外賣已經俾個煎蛋同肉餅吸引住(所以俾個大大close up做cover(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次特登走去堂食試吓~試完之後真係大推!嘢食好好食之餘,性價比仲好高!幾乎所有食物都係within $50!真係佛心價嘅平民飯堂!!✨香煎脆邊蛋肉餅飯 $42果然係餐廳嘅signature之一!真係好好食!流心蛋黃+食到顆粒嘅肉餅+豬油香嘅米飯🍚成個配搭邪惡得嚟,真係冇得輸!好值quota(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)✨叉燒豬油撈麵 $45好似係獨家嘅叉燒撈麵,有豉油同麻辣味揀~我今次揀咗豉油味,淡淡豬油香味突出!叉燒有半肥瘦亦有瘦叉,感覺冇咁膩~✨蛋炒豬腸粉 $27醬油味香~炒完腸粉都保持到好滑,仲幾有鑊氣!✨咖央多士 $25多士烘得好脆~~咖央醬嘅份量恰到好處,食咗一半都完全冇負擔!🔹菜心 $18試咗2款嘢飲~🍶檸檬薏米水(暖)$22暖暖地好滋潤好適合冬天飲~🧋樽仔奶茶(暖)$25茶味好濃郁!推薦!!!好地道嘅港式奶茶口味!*✨為私心推介!

前排見同事叫呢間餐廳嘅外賣
今次特登走去堂食試吓~
試完之後真係大推!
嘢食好好食之餘,性價比仲好高!
幾乎所有食物都係within $50!
真係佛心價嘅平民飯堂!!

✨香煎脆邊蛋肉餅飯 $42

果然係餐廳嘅signature之一!
真係好好食!
流心蛋黃+食到顆粒嘅肉餅+豬油香嘅米飯🍚
成個配搭邪惡得嚟,真係冇得輸!
好值quota(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

✨叉燒豬油撈麵 $45

好似係獨家嘅叉燒撈麵,有豉油同麻辣味揀~
我今次揀咗豉油味,淡淡豬油香味突出!
叉燒有半肥瘦亦有瘦叉,感覺冇咁膩~

✨蛋炒豬腸粉 $27

醬油味香~炒完腸粉都保持到好滑,仲幾有鑊氣!

✨咖央多士 $25

多士烘得好脆~~
咖央醬嘅份量恰到好處,食咗一半都完全冇負擔!

🔹菜心 $18

試咗2款嘢飲~
🍶檸檬薏米水(暖)$22
暖暖地好滋潤好適合冬天飲~

🧋樽仔奶茶(暖)$25
茶味好濃郁!推薦!!!
好地道嘅港式奶茶口味!

*✨為私心推介!
  • 香煎脆邊蛋肉餅飯
  • 咖央多士
2025-01-15 266 瀏覽
為食花太郎 Fafafoodblog 兩草 🍴叉燒豬油撈麵 加豬油渣 63 蚊🐖撈麵口感好彈牙 醬汁 同豬油撈令到麵身好香 食落彈牙 叉燒好香脆 叉燒夠香甜 撈埋炸得好香脆既豬油渣 正🍴香茅雞扒飯加脆邊頭 50 蚊🐥雞扒大大件整得好香脆 連埋豉油同香葱 同飯好match蛋煎得好香脆 蛋汁撈埋飯好味 🍴蛋炒豬腸粉27 蚊🥚腸粉係豬腸粉 用蛋炒增加香味 腸粉醬汁帶d香咸 🍴淨肉餅 22蚊🐖肉餅外面香脆 入面熱辣辣 豬肉夠彈牙 就甘食同撈飯都好味🍴羅漢果水22蚊🍴檸檬薏米水 22 蚊🍋#香茅 #雞扒 #葱油 #豬油 #叉燒 #撈麵 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#兩草尖沙咀棉登徑7 號地鋪~~~~~~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog尖沙咀====================
為食花太郎 Fafafoodblog 兩草
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#兩草
尖沙咀棉登徑7 號地鋪
~~~~~~~~~~~~~~
====================
2025-01-15
【🇲🇾兩草|充滿馬拉風情的茶記☕️】尖沙咀想平平地坐低食選擇唔多,我好鍾意棉登徑「兩草」,豐儉由人,真係位位「兩草」都食到!佢仲開好早,早上8:30am就開,好啱我呢啲晨型人!.⭐️蛋炒豬腸粉起初因為想食呢款腸粉而嚟,XO醬及蛋漿,炒得超香,再係面頭放蔥花,超惹味。.⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋叉燒幾淋身,用豬油撈麵真係幾邪惡,加$10燶邊太陽蛋,佢嘅蛋汁撈埋真係特別香。.⭐️咖央多士咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻.⭐️小籠包胡椒湯四隻小籠包就好似係胡椒湯浸SPA咁,小籠包嘅皮厚得嚟吸晒湯嘅精華,咬入口又幾好食,胡椒味香又唔會太辣,記得趁熱食。.⭐️丹南咖啡(右)沙巴咖啡一諗就諗起丹南,今次呢樽丹南咖啡膠樽裝,暖暖地的,即開即時飲,咖啡味少少炭燒可可感覺,本身預設了甜度,如果平時飲走甜嘅朋友要注意喇!⭐️樽仔奶茶(左)奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️.✅餐廳其實仲有肉骨茶、肉餅飯等星級菜式,下次要再嚟食過,想一齊食,歡迎約我呀!✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!✅餐牌有中文英文泰文✅旺角、尖沙咀 都有分店🇲🇾兩草📍尖沙咀棉登徑7號地舖⏰營業時間8:30am-9:3ppm
【🇲🇾兩草|充滿馬拉風情的茶記☕️】

⭐️蛋炒豬腸粉

⭐️叉燒豬油撈麵+煎燶邊蛋

⭐️咖央多士
咖央醬配薄多士,甜甜脆脆口感超好👍🏻

⭐️小籠包胡椒湯
胡椒湯小籠包

⭐️丹南咖啡(右)

⭐️樽仔奶茶(左)
奶味重而香,都係預設了甜味,走甜朋友要注意⚠️

✅原來尖沙咀店先有丹南咖啡☕️我好Lucky呢!

✅餐牌有中文英文泰文

✅旺角、尖沙咀 都有分店

🇲🇾兩草
📍尖沙咀棉登徑7號地舖
⏰營業時間8:30am-9:3ppm
  • 蛋炒豬腸粉
2024-12-31 659 瀏覽
呢間一直想試,因為佢價錢全部都係幾草野有找💰,呢個價錢真係好難得😂仲要啲野食一啲都唔頹,而且款式都幾特別🥟小籠包胡椒湯 $40呢個大家食果陣要小心❗個小籠包🥟我一咬爆汁噴落自己塊面💦😂呢個組合幾特別,一碗有4隻小籠包,肉骨茶偏胡椒味,唔錯💕🍚香煎脆邊蛋肉餅飯 $42賣相好靚仔😍要左多蔥,燶邊蛋煎得岩岩好,蛋黃勁流心❤️,肉餅煎得好香,咬落亦有肉汁🤌🏻想再邪惡啲可以學我地加炸豬油渣($18),蛋黃肉餅豬油渣加飯一齊食,正👍🏻🉐🍜胡椒肉骨湯米 $45有3條骨,都幾大條而且多肉🙆🏻‍♂️記得點個甜豉油嚟食,鮮味好多😋😋米粉配胡椒肉骨茶湯底好夾,冬天食特別暖胃😍🐥招牌炸雞翼 $27推介❣️有4大隻,雞翼食到有蝦醬既香氣,炸得亦岩岩好中間仲有肉汁,必食🙌🏻🍞咖央多士 $25有4件,好香脆,而且咖央醬、牛油🧈份量好足,每一啖都食到牛油同咖央醬,好食👍🏻overall呢間價錢好佛心,可以放心叫多幾款試下😆下次仲想試埋佢個炒豬腸粉同豬油撈飯🍚有3間分店,推介兩草 Two Greens:炮台山宏安道18號威德閣地下6號舖尖沙咀棉登徑7號地舖旺角白布街16號地舖(營業時間:8:30am-9:30pm)

🥟小籠包胡椒湯 $40

兩草 Two Greens:
炮台山宏安道18號威德閣地下6號舖
尖沙咀棉登徑7號地舖
旺角白布街16號地舖
(營業時間:8:30am-9:30pm)

2024-12-29
  • 招牌炸雞翼
  • 香煎脆邊蛋肉餅飯
你敢唔敢相信喺尖沙咀晚市竟然仲有人均唔使$100就可以食到飽到攬住個肚咁行出餐廳!呢間好食嘅平民食堂冇理由唔介紹俾大家🙂‍↔️叉燒豬油撈麵呢個叉燒豬油撈麵真係一流!真係唔好驚怕肥 個麵撈咗豬油變得超級滑身 叉燒亦係半肥瘦唔會乾柴柴 撈麵仲可以揀唔辣或者麻辣 如果食得辣超級建議點麻辣令到個麵更加香蛋炒豬腸粉呢個又係小食必點 豬腸粉都好滑身 再加埋用炒蛋撈埋一齊食 咖央多士咖央多士入邊啲咖央一啲都唔輕手 非常適合作為甜品香煎脆煎蛋肉餅飯而家真係好難再食到以前茶餐廳嗰隻脆邊煎蛋!真係咬落去好脆 再加埋個肉餅好有肉汁 加埋少少豉油醬汁 真係食過返尋味🙂‍↕️小籠包胡椒湯 食咁多澱粉要飲返個湯嚟潤一潤喉 好得意入邊仲有四粒小籠包 個湯胡椒味唔會太重 而家冬天飲落去都幾暖胃

叉燒豬油撈麵

呢個又係小食必點 豬腸粉都好滑身 再加埋用炒蛋撈埋一齊食

咖央多士入邊啲咖央一啲都唔輕手 非常適合作為甜品

香煎脆煎蛋肉餅飯

2025-01-31 15 瀏覽
同朋友嚟咗出名嘅平民食堂兩草試試,七點多來到全場滿座,只剩下牆邊的高枱,雖然位置有點迫,但唔使等位就有得坐都幾幸運啦。掃code下單,餐點好快就到了,正😋⭐胡椒肉骨茶朋友點的肉骨茶湯頭好濃好香,肋骨煮得軟腍入口冇渣,用湯撈飯真係好好味。⭐叉燒豬油撈麵再有豬油撈麵,揀咗麻辣汁,麻麻辣辣夠惹味,麵條香口有嚼勁,叉燒火炙過更香口,好好食🤤。⭐餐肉蛋三文治跟住就餐蛋治烘底,即叫即做,蛋又香又滑仲勁厚身添,唯獨覺得烘底烘得唔夠硬,扣少少分。⭐咖央多士最後就係甜品咖央多士,咖央醬加上鮮牛油又甜又鹹,簡單又好味🤤⭐丹南咖啡 & ⭐白桃烏龍冷泡茶食完野又點少得飲品,叫左樽仔咖啡同冷泡茶,啡香茶甜,食完野飲啱啱好。食到飽飽都係兩舊水,抵食。
掃code下單,餐點好快就到了,正😋
⭐胡椒肉骨茶
⭐叉燒豬油撈麵
⭐餐肉蛋三文治
⭐咖央多士
⭐丹南咖啡 & ⭐白桃烏龍冷泡茶
食到飽飽都係兩舊水,抵食。
2025-01-23
2025-01-28 0 瀏覽
一直想試「兩草」好耐,直至開到嚟尖沙咀,終於可以食到啦😆店舖係走懷舊風,播緊都係8/90年代嘅廣東歌!真係好有回憶~出咗名,呢日去店內好多都係遊客幫襯!!香煎脆邊蛋肉餅飯賣相很好😻肉餅表面煎得焦脆,唔會太多肥豬肉,加埋脆邊太陽蛋,甜豉油撈飯,無法抗拒嘅組合🙌🏻原粒蒜肉胡椒湯🧄一飲個湯好重胡椒味,辣辣哋夠暖身,跟咗原粒蒜頭,蒜肉係凍嘅☹️叉燒豬油撈麵(尖沙咀店獨家)✨可揀豉油/麻辣味,揀咗豉油,叉燒簿切入口甜甜哋,我食果舊偏乾身,叫返滑蛋叉燒飯可能好啲~蛋炒豬腸粉炒得幾香,略嫌蛋比較少~味道亦唔算太特別!!💬所有嘢份量都係細細份,質素一般般~試過就算luu~~

原粒蒜肉胡椒湯🧄

叉燒豬油撈麵(尖沙咀店獨家)✨

蛋炒豬腸粉
炒得幾香,略嫌蛋比較少~味道亦唔算太特別!!

💬所有嘢份量都係細細份,質素一般般~試過就算luu~~
2025-01-27 0 瀏覽
兩草位於尖沙咀鬧市中,屬於典型港式茶餐廳風格,裝潢簡約 座位不多,但氣氛親切熱鬧服務速度頗快,適合趕時間或想快速用餐既人。香煎脆邊蛋肉餅飯 $42肉餅香嫩多汁,調味適中,咸香味剛剛好。脆邊煎蛋是亮點,口感豐富,仲有多蔥選擇 配白飯十分惹味蛋炒豬腸粉 $27腸粉口感滑溜,炒蛋香氣濃郁,整體味道均衡加入蔥花增添加層次,熱炒香氣撲鼻,一道有驚喜既簡單家常菜鮮蝦胡椒湯米 $48湯底胡椒味濃,夠暖胃蝦肉鮮甜彈牙 米粉煮得剛好檸檬薏米水 $22清爽消滯,檸檬香薏米口感軟糯 🈴️用餐後解膩總結:兩草主打經濟實惠的家常菜,菜式用料新鮮,味道樸實無華但不失水準,加上快速出餐效率快尖沙咀一個不錯日常用餐選擇。
服務速度頗快,適合趕時間或想快速用餐既人。

香煎脆邊蛋肉餅飯 $42

蛋炒豬腸粉 $27
腸粉口感滑溜,炒蛋香氣濃郁,整體味道均衡
加入蔥花增添加層次,熱炒香氣撲鼻,一道有驚喜既簡單家常菜

鮮蝦胡椒湯米 $48
湯底胡椒味濃,夠暖胃
蝦肉鮮甜彈牙 米粉煮得剛好

檸檬薏米水 $22
清爽消滯,檸檬香薏米口感軟糯 🈴️用餐後解膩

總結:
尖沙咀一個不錯日常用餐選擇。
2025-01-21 111 瀏覽
兩草呢間餐廳真係好正!😋位於尖沙咀,營業時間由早上8:30到晚上9:30,真係好方便。呢度係平民食堂,價錢親民,難怪咁受歡迎。👍首先講下佢哋嘅胡椒肉骨茶,真係一流!🍲湯底濃郁,胡椒味十足,飲完暖晒個心。肉骨茶仲有辣椒同蒜蓉另上,鍾意重口味嘅朋友可以自己加,真係好貼心。🌶️🧄叉燒豬油撈麵都唔錯,麵條彈牙,叉燒香口。🍜佢哋仲有豉油同麻辣兩種口味,任君選擇,真係好貼心。😋咖央多士係我嘅最愛,外脆內軟,咖央醬甜而不膩,食完真係好滿足。🍞蛋炒豬腸粉都好特別,蛋香同腸粉嘅口感配合得天衣無縫,真係一試難忘。🍳飲品方面,檸檬薏米水係暖飲,飲完好舒服,特別適合冬天飲。🍋樽仔奶茶都好正,奶味濃郁,茶香四溢,真係一流🍼
兩草呢間餐廳真係好正!😋
呢度係平民食堂,價錢親民,難怪咁受歡迎。👍

飲品方面,檸檬薏米水係暖飲,飲完好舒服,特別適合冬天飲。
🍋樽仔奶茶都好正,奶味濃郁,茶香四溢,真係一流🍼
下午茶
  • 蛋炒豬腸粉
  • 咖央多士
1K
2025-01-21 70 瀏覽
呢度食物好平真正既平民食堂,比起旺角店多咗丹南咖啡,主要賣東南亞美食:蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士等等出名小食,叉燒豬油撈飯都好正,環境光猛,我地坐左響高枱既位置,入面仲有懷舊既九龍皇帝字既圖片裝飾,好有玩味。叉燒豬油撈飯,叉燒配滑蛋好香口,叉燒肉切到好碎易食加埋豬油既香,撈飯食真係好夾。呢度連明星都黎食嫁鋪面有好多明星合照可見佢幾出名。兩草 菜式: 港式/馬來西亞菜/茶餐廳/冰室地址: 尖沙咀棉登徑7號地舖

呢度連明星都黎食嫁鋪面有好多明星合照可見佢幾出名。

兩草
菜式: 港式/馬來西亞菜/茶餐廳/冰室
地址: 尖沙咀棉登徑7號地舖

🇭🇰尖沙咀 兩草港式/馬拉 抵食水準又高🥰🥰🥰環境充滿香港特色,影起食物好有美感,令人食指大動!📸✨1️⃣ 原粒蒜肉胡椒湯原粒蒜肉煮得恰到好處,口感滑嫩,完全不嗆口,配上胡椒湯簡直係絕配!🍜🧄2️⃣ 香煎脆邊蛋肉餅飯蛋煎得恰到好處,蛋汁流出來撈飯,加上脆邊,滿足!🍳🍚3️⃣ 蛋炒豬腸粉加入雞蛋炒到外脆內軟,腸粉質素高,食落有咬口,唔會一pat pat,令人回味無窮!🥢✨4️⃣飲品- 樽仔奶茶:香濃可口,回味無窮。- 丹南咖啡:清新提神,完美搭配。呢個係旺角店冇嘅飲品。5️⃣ 咖央多士:薄薄地好脆口,咖央醬甜度適中,讚!🍞☕️7️⃣叉燒撈麵(有豉油味,麻辣味)都非常好食最緊要價錢相宜,食咁多埋單都唔使 $180,真係超值!一定要再試!❤️
🇭🇰尖沙咀 兩草港式/馬拉 抵食水準又高🥰🥰🥰

環境充滿香港特色,影起食物好有美感,令人食指大動!📸✨

1️⃣ 原粒蒜肉胡椒湯
原粒蒜肉胡椒湯

2️⃣ 香煎脆邊蛋肉餅飯
蛋煎得恰到好處,蛋汁流出來撈飯,加上脆邊,滿足!🍳🍚
脆邊蛋肉餅飯

3️⃣ 蛋炒豬腸粉

4️⃣飲品
- 樽仔奶茶:香濃可口,回味無窮。
- 丹南咖啡:清新提神,完美搭配。呢個係旺角店冇嘅飲品。
樽仔奶茶及丹南咖啡

脆邊蛋肉餅飯
樽仔奶茶及丹南咖啡
珈央多士
2025-01-15 63 瀏覽
朋友喺附近返工,所以介紹咗我食呢一間,我從來都冇試過,佢話呢間成日好多人排隊,叫我一定要試!必點佢個胡椒湯,第一次食小籠包,係浸喺胡椒湯入面,一咬小籠包,粒粒都爆汁,小籠包入面嘅湯汁同胡椒湯溝埋一齊食好夾!飲完胡椒湯成個人好醒神😼蝦都好新鮮🦐🦐🦐🦐但係我最愛佢嘅係煎腸粉!真係超級好食,估唔到腸粉一碟咁普通嘅食物可以煮得咁出色!另外,朋友叫咗個飯,但係走咗豬油,唔知係咪因為走咗豬油嘅關係,所以味道一般。
朋友喺附近返工,
所以介紹咗我食呢一間,
我從來都冇試過,
佢話呢間成日好多人排隊,
叫我一定要試!
必點佢個胡椒湯,
第一次食小籠包,係浸喺胡椒湯入面,
一咬小籠包,粒粒都爆汁,
小籠包入面嘅湯汁同胡椒湯溝埋一齊食好夾!
飲完胡椒湯成個人好醒神😼
蝦都好新鮮🦐🦐🦐🦐
但係我最愛佢嘅係煎腸粉!
真係超級好食,
估唔到腸粉一碟咁普通嘅食物可以煮得咁出色!
另外,朋友叫咗個飯,
但係走咗豬油,
唔知係咪因為走咗豬油嘅關係,
所以味道一般。
2025-01-15 71 瀏覽
好多年前就去過大坑平民食堂 - 兩草,嗰陣店舖一樣出名肉骨茶、咖央多士、香煎脆邊蛋肉餅飯🥢不過之前大坑店冇咗,原來而家尖東都有啦,比起旺角店多咗丹南咖啡㖭☕️招牌美食有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士🍞🍚香煎脆邊蛋肉餅飯$42必食呢個肉餅飯,煎得香口,質感幾好有口感,味道適中好啱食,mix埋蛋汁、肉餅嘅油份,好食到停不了🍞咖央多士$25多士好薄,烘得香脆,入面咖央醬甜甜哋好香,好食😋🥢蛋炒豬腸粉$27腸粉軟熟,落咗豉油炒其實已經好好食,加埋雞蛋,口感更豐富🍚滑蛋叉燒飯$40本身以為叉燒蛋飯好普通,但係又係整得好出色一樣好食,叉燒唔肥,配滑蛋、豉油好夾🧋樽仔奶茶$25🍋檸檬薏米水$22兩款都好飲,想清啲健康啲嘅就揀檸檬薏米水,想醒神啲就有奶茶

招牌美食有蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士🍞

🍚香煎脆邊蛋肉餅飯$42

🍞咖央多士$25
多士好薄,烘得香脆,入面咖央醬甜甜哋好香,好食😋

🥢蛋炒豬腸粉$27
腸粉軟熟,落咗豉油炒其實已經好好食,加埋雞蛋,口感更豐富

🍚滑蛋叉燒飯$40
🧋樽仔奶茶$25
🍋檸檬薏米水$22
兩款都好飲,想清啲健康啲嘅就揀檸檬薏米水,想醒神啲就有奶茶
上網見呢度嘅Signature美食係蛋炒豬腸粉、叉燒撈麵、咖央多士。我地嗌左其中兩樣試下:叉燒撈麵、咖央多士。❤️小籠包胡椒湯湯底真係有香濃胡椒味~冬天飲好暖胃,啱晒👍🏻。小籠包有四隻,和朋友一人兩隻剛剛好。小籠包一咬,汁在口中噴出,熱辣辣小心辣親嘴💋!❤️叉燒豬油撈麵豉油,多蔥叉燒半肥瘦,唔會乾爭爭,不錯👍🏻。撈麵落左豬油好香口,麵質軟硬適中有口感~🥰❤️咖央多士超薄身!勁香脆,有牛油和咖央醬,甜甜地十分滋味😋👍🏻。朋友嗌左❤️樽仔奶茶。我就嗌左❤️檸檬薏米水。夠晒清,重有好多薏米,正!👍🏻另嗌左❤️火腿蛋三文治和❤️餐肉蛋三文治。包熱得黎夠軟熟~蛋香,連火腿或餐肉同吃更添口感~😋三文治$22都幾抵,得閒經過尖沙咀口痕可以黎呢度食下野飲下野~👍🏻📍兩草 (棉登徑) (尖沙咀)尖沙咀棉登徑7號地舖營業時間:8:30am-9:30pm

❤️小籠包胡椒湯

❤️叉燒豬油撈麵
豉油,多蔥
叉燒半肥瘦,唔會乾爭爭,不錯👍🏻。
撈麵落左豬油好香口,麵質軟硬適中有口感~🥰

❤️咖央多士
超薄身!勁香脆,有牛油和咖央醬,甜甜地十分滋味😋👍🏻。

朋友嗌左❤️樽仔奶茶。

我就嗌左❤️檸檬薏米水。夠晒清,重有好多薏米,正!👍🏻

📍兩草 (棉登徑) (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑7號地舖
營業時間:8:30am-9:30pm