2024-08-01
近排朋友分享就係呢間「八幡屋涮涮鍋」喺旺角,就連任食火鍋都可以有咁高質嘅食物。今日剛好大家夾到時間可以聚會食飯,我哋就一齊黎試試晚餐240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4套餐:沙嗲湯底🍲推介指數🌿🌿🌿🌿🌿呢個湯底正!足夠嘅香,湯底醇厚,特別適合火鍋。 可能係由細到大嘅情意結,本身自己都好怕一啲好淡茂茂嘅沙嗲湯,但係呢一度嘅沙嗲湯完全係啱晒我嘅心水,好香濃嘅沙嗲香味,而且加埋其他肉類一齊食,啲湯汁仲要黐埋上去啲肉上面,完全係超爽,唔使特別點醬汁都已經好好食!刺身拼盤🍣推介指數🌿🌿🌿🌿🌿任食刺身,我哋就揀左最想食嘅三文魚、帶子、甜蝦、希靈魚、螺肉、八爪魚同鮑片嚟食,新鮮爽口,正! 我個人係好鍾意食三文魚!! 就算去日本壽司餐廳店舖都係食三文魚為主,呢一度嘅三文魚完全係符合水平,非常之新鮮,而且油脂味道好濃郁,好厚身!! 淨係食三文魚刺身,講真都已經回本左三分之一!!日本A4黑毛和牛🥩推介指數🌿🌿🌿🌿🌿嚟到八幡屋,就一定要試呢款和牛!牛肉質地鮮嫩, 用嚟打邊爐之後,加埋呢個沙嗲湯底,肉味更添美味,實在令人津津樂道。龍蝦🦞推介指數🌿🌿🌿🌿黎到呢度點可以唔食到海鮮呢!龍蝦肉質鮮甜,滋味無窮!! 呢度嘅
沙嗲湯底🍲
刺身拼盤🍣
日本A4黑毛和牛🥩
龍蝦🦞
推介指數🌿🌿🌿🌿
黎到呢度點可以唔食到海鮮呢!龍蝦肉質鮮甜,滋味無窮!! 呢度嘅龍蝦本身 真係好鮮甜同埋好大隻!! 本身都以為係細細隻嘅龍蝦,點知一上枱係咁大隻都有啲嚇親!! 食幾隻就已經好滿足!! 啖啖肉嘅滋味真係冇得輸!!
無論係火鍋,刺身,還是甜品,「八幡屋涮涮鍋」就真係一流!價錢合理又兼地點方便,即刻約埋啲兄弟姊妹都試試吓啦!👍🏻💖