2022-07-25 394 瀏覽
星期日下午Family Day🥰呢排天氣好熱,家庭樂都唔想去户外同小朋友玩完冒險樂園晚餐決定係同1個商場食最後揀左八户屋餐廳主打日本料理丶燒物- 蟹子沙律 點左細款,二人份量- 豬軟骨拉麵 份量適中,麵唔會好硬,配料剛剛好- 雜錦魚生飯賣相同份量都多,喜歡食魚生飯既我,會俾4星星🤭- 燒物 (雞軟骨串)一份有三條,食落甜甜地,小朋友都啱食- 芒果沙冰性價比高,唔會太甜👍🏻只售$20沙冰仲有多款口味選擇總結: 餐廳價格比較便宜適合街坊、學生職員態度都好好經常同我囡囡傾計
星期日下午Family Day🥰
呢排天氣好熱,家庭樂都唔想去户外
同小朋友玩完冒險樂園
晚餐決定係同1個商場食

最後揀左八户屋
餐廳主打日本料理丶燒物

- 蟹子沙律
點左細款,二人份量

- 豬軟骨拉麵
份量適中,麵唔會好硬,配料剛剛好

- 雜錦魚生飯
賣相同份量都多,喜歡食魚生飯既我,會俾4星星🤭

- 燒物 (雞軟骨串)
一份有三條,食落甜甜地,小朋友都啱食

- 芒果沙冰

職員態度都好好
經常同我囡囡傾計

2022-07-24
2021-12-19 561 瀏覽
呢間係我地第一次幫襯,我以為我哋咁唔好彩遇到一個態度極差嘅職員,正所謂間間食店總會有一粒老鼠屎都不足為奇,點知坐耐咗之後先至發覺原來係呢間店舖嘅特色,如果成間舖都爆場,佢哋做到冇停手而忽略咗待客之道,我可以理解,但係當時嘅情況係連半數客都冇,但係每個職員落單嘅態度都係唔願意多聽你講一個字,問佢問題佢唔答你,直接話,「講,食乜」,好似已經想趕你走咁,未食已經飽晒。餐牌食物相幾吸引都冇用,食得唔開心,整得幾好味都唔想再幫襯,更何況食物都唔係咁出色。
2021-12-19
2021-10-13 466 瀏覽
唔使點等位,屋村位置日本定食,質素一般價錢實際,不過最唔方便係現金找續😣無八達通、電子支付,所以食完飯俾錢反而最耐及浪費時間☹️七味雞球拉麵🍜$495-6件炸雞非常超值,拉麵🍜都有口感,湯底唔錯呢個價錢真係無異議😌⋯⋯好過去快餐店沙律🥗粟米🌽蟹柳、青瓜絲、紫椰菜,材料足醬料較小,不過清清地都不失禮凍柑桔🍊檸檬🍋+$3火炙熟壽司🍣+炸雞烏冬$75整體來講都可以烏冬都係正常,唔會特別細碗,抵食😋
唔使點等位,屋村位置日本定食,
質素一般價錢實際,不過最唔方便係現金找續😣
無八達通、電子支付,所以食完飯俾錢反而
最耐及浪費時間☹️

七味雞球拉麵🍜$49
5-6件炸雞非常超值,拉麵🍜都有口感,湯底唔錯
呢個價錢真係無異議😌⋯⋯好過去快餐店

沙律🥗
粟米🌽蟹柳、青瓜絲、紫椰菜,材料足
醬料較小,不過清清地都不失禮

凍柑桔🍊檸檬🍋+$3

火炙熟壽司🍣+炸雞烏冬$75
整體來講都可以

烏冬都係正常,唔會特別細碗,抵食😋
2021-09-27
2021-09-16 311 瀏覽
小朋友喺附近返學,放咗學於是幫襯附近的餐廳。第一次入嚟呢間,用餐點餐感覺沒什麼,有坐低直至食完飯大約50分鐘,我仲飲緊杯咖啡,有個職員走過來,用好認真的態度和語氣同我講:(你哋夠鐘交枱啦)。唔知道呢間餐廳的門口有冇貼住「限時食50分鐘」,但係我當時的感覺認真地:感覺很差!老實講,我同埋小朋友其他d 家長都唔會再幫襯。再講食物質素,拉麵就好似味千咁,第一和唯一一次幫襯冇辦法。如果大家要俾錢睇人面色食飯,先考慮去啦⋯⋯88
2021-09-15
2021-09-11 248 瀏覽
週末同友人一齊食個午餐,選了這間日本料理,雖然時常在富善出沒,但這是第一次堂食。下午兩點左右,不用等位,有卡位。點了三文魚帶子甜蝦丼,3款刺身都會食,所以見到唸都唔唸就選了這個。等了一陣,好快就到了。帶子好鮮甜好新鮮。三文魚略嫌太薄,甜蝦都好鮮甜,整體來說係唔錯既👍🏻友人點烏冬加熟壽司餐,啲壽司黎到係熱既,岩曬友人👍🏻食物整體係唔錯,只是衛生程度有啲差,因為枱抹得唔夠乾淨,還有少少食物。但都ok la…應該都會再黎既。
友人點烏冬加熟壽司餐,啲壽司黎到係熱既,岩曬友人👍🏻
但都ok la…
應該都會再黎既。
2021-07-20 307 瀏覽
係附近做嘢,求其揀了呢間食lunch 😅選擇都好多 🍜吉列豬扒拉麵($58)拉麵口感有啲似公仔麵🥲湯底偏鹹味精湯feel🤨不過個吉列豬扒係出色嘅 😜😜送上來熱辣辣😋食落好香脆 炸粉薄 肉質也不會老 炸得剛好 🥳🥳隨餐送飲品揀左熱奶茶都係好飲嘅👍🏻不會有苦澀的口感 很絲滑😆不過價錢就偏進取🤫呢度唔似日本餐廳反而係賣日本嘢嘅茶餐廳 質素/setting都傾向茶餐廳的水平

係附近做嘢,求其揀了呢間食lunch 😅選擇都好多

🍜吉列豬扒拉麵($58)

2021-07-04 264 瀏覽
不過不失嘅日式餐廳☑️-佢哋嘅海膽幾新鮮又鮮甜,壽司就普普通通啦,唔太差, 幾讚賞佢哋嘅天婦羅👍,出面好多嘅天婦羅外皮都好粉,但係呢間嘅外皮好香口,炸粉好簿,食日式餐廳梗係要飲sake啦,佢地既清酒只係$48/250ml,好抵飲👍,味道亦都較淡,啱一啲初初想試飲既人仔👌
不過不失嘅日式餐廳☑️
全部大人用安心岀行掃描後,職員話小朋友都要填資料先准入。我以為有新政策唔知,所以冇問。整體黎講,用餐經驗極差,賣相已不開胃,味道唔洗講。食物質素惡劣,店員態度差。依間冇下次,差差差!
2021-05-09
2021-02-24 454 瀏覽
d侍應時常黑面,外賣找錢飛比你,好似得佢一間野咁,今日剛剛遇到呢個屋邨惡霸日本餐廳,食物正常質素但完全冇招呼,客人好似要求佢施捨咁,如果唔係會餓死咁,又其是d女侍應。
外賣自取
2021-02-05 332 瀏覽
本身都食過不下十次,價錢同食物質素都合理,屋邨黎講,整體而言尚可接受,所以都仲有繼續幫襯,但今日食到個粒粒魚生飯,啲魚生居然係暖架😖😖,之前仲見過啲員工對其他客人的服務態度有啲差,店員態度令人感覺有啲囂張,到今日食完飯嘅時候有留意見到,隔離枱有客人好似想飲埋杯野飲先埋單,店員想盡快安排下一位客人入坐,於是岀口術 意思想令客人盡快離開,雖然明白要做生意 但店員的態度令人感到有點不舒服,商場裡面雖然唔多選擇,但決定永無下次🥱
2020-12-14 332 瀏覽
買外賣比錯晒我。重調轉頭同你講下次睇清楚先好拎啦。你拎錯人地既野喇。我想講我俾個收據佢係佢俾啲嘢食我。我鬼知入邊係咩嚟。態度差到一個點!黑衫既不知所謂經理!不知所謂既女下屬。重係扮睇CCTV。睇半個鐘都睇唔到咩出黎!!!錯就要認啦仲要話人哋!老細唔好好管理啲下屬等如趕客走!
外賣自取
2020-11-04 374 瀏覽
伙計黑口黑面,語氣態度差到冇朋友,我地叫飲品: 柑桔檸檬及熱檸水,不停講冇檸蜜,我同佢講我地冇叫檸蜜,佢仲發脾氣, 仲講唔滿意可以走,我哋走仲要用粗口鬧我哋,呢間垃圾級服務,永不幫襯

2020-10-18 298 瀏覽
呢間野食本身都抵食,但d侍應態度超差。本來一早已經落左單,等等下等左勁q耐都冇黎野食,隔離張張遲落order既都黎哂野食,我地個d都仲未黎。諗諗下唔對路,就問下侍應。侍應一睇就話根本冇落過單比廚房,然後搵哂當初幫我地落單條友黎,佢居然仲發晦氣話當時叫左另一條落單,垃圾果然係死都唔會認錯。話佢依家咩野態度,居住仲駁嘴話都唔係同你地(我地)講野,叫我地唔好ff咁多,真係嬲到爆。即刻就講左句咩野態度,自己做錯野唔認錯仲話返人轉頭。呢d人真係要惡先會識驚,即刻死死地氣講道歉。仲話咁依家落返咪得lo,快d講食咩啦。呢d態度真係唔得,以後都唔會再食。垃圾食肆一間。
呢間野食本身都抵食,但d侍應態度超差。

呢d態度真係唔得,以後都唔會再食。

垃圾食肆一間。
  • 食完一肚氣
2020-05-01 717 瀏覽
依個店裝修後,我第一次幫襯,亦係最後一次幫襯。疫情下已經無生意,好心幫襯下佢堂食,今晚晚市全場加埋三張枱,叫咗個拉麵堂食,食物一般,收銀服務態度惡劣,我食完叫埋單,對我無回應,手指指我去收銀處,我行到收銀處後,指我過嚟個職員才施施然慢慢行過嚟,無禮貌到極,然後佢講67蚊,收完錢找完就行開。。。。無生意已經好得閒,仲要對客人咁嘅態度。。。。。。員工多過客人,香港飲食業有啲咁嘅鋪。。。。。。。。。。。。。。
依個店裝修後,我第一次幫襯,亦係最後一次幫襯。
無生意已經好得閒,仲要對客人咁嘅態度。。。。。。
2020-04-12 546 瀏覽
是日晚餐簡左係我樓下既日本餐廳,其實呢間舖開咗好多年打但其實我都係食過兩三次,對以前的味道不太深刻,但今次去反而有想回味的感覺,本身我女人鍾意食日本野,係呢條邨日本野得呢間同隔離嗰間雜野日韓台,入門口店員已經幫我哋良好體溫安排好座位,睇睇餐牌,其實D餐都係50幾蚊起,又唔係真係貴,我叫左個牛肉鍋醬油湯底,由於而家咁嘅時勢周圍都唔多人食,所以好快上菜,以60幾蚊嘅價錢食呢個算性價比高,有麵豉湯,中華沙律,沙律菜同飯同一個滿滿蔬菜牛肉鍋,佢牛肉面還有一陣閃令令嘅鐵質,都唔係平價貨,加上佢個樣係剛剛熟嘅色水,食落都好滑口,雖然覺得醬油湯底有點鹹,但將湯拌飯也不錯,底部的蔬菜也很鮮甜,同睇落個鍋好似好大個但其實都唔夠我食,希望領展唔會趕走你啦😂
2020-03-29