想食牛角包🥐既話,一定第一時間唸起八月堂,每次經過佢地既鋪頭,都會聞到好香既牛角包味,好吸引🤤🤤🤤佢地仲會定期有期間限定既口味,搞到間唔中就會八卦行去睇下佢地有無新口味😍-焦糖布丁🍮 成個牛角包每一啖咬落去都可以咬到布甸,布丁口感都好滑身👍🏻-雪花檸檬🍋 牛角包入面唔會有檸檬餡,只係牛角包上會有檸檬嘅香甜,食落感覺比較fresh,比較清淡☺️-黃金流沙🥐 個人最鍾意呢個口味,建議可以返熱少少食甜,會有流心效果,好重鹹蛋黃味,好正🤩

-焦糖布丁🍮
成個牛角包每一啖咬落去都可以咬到布甸,布丁口感都好滑身👍🏻

-雪花檸檬🍋

-黃金流沙🥐
2021-10-30 154 瀏覽
女朋友係一個好鍾意食甜品嘅人,所以即使本來牛角包唔係甜品,只要加咗啲甜嘅元素佢就會好鍾意🤣❤️-General啲講,佢哋嘅牛角包都整到好酥,咬落去都感覺到好多層🤣❤️而且全部都好重牛油嘅味道,好香口😋😋-女朋友就最鍾意佢嘅覆盆子奶酪味道,因為酸酸甜甜,而且佢嘅cream好rich😋😋我自己就鍾意鹹嘅黃金流沙,因為我自己本身就好鍾意食鹹蛋嘅食物,整埋牛角包好特別,佢都冇令我失望,好流心同埋好香蛋黃味🤣
2021-08-02 260 瀏覽
近排係東港城換左cash coupon,又見到八月堂做緊買5送1,抵上加抵,即刻買黎試下1️⃣ 蜂巢可頌通常試美食都會先是其原味,原本對她的期待不高,但食落反而有驚喜,外層很酥脆,入面一絲絲的口感很正,Classic味道果然無得輸 !2️⃣ 松露白醬蟹味可頌呢個反而松露味,蟹味都唔太出,有d失望3️⃣ 香濃芝士濃濃既芝士配上酥脆既可頌,perfect match4️⃣莓麗繽紛呢個係最失望既一個,個人覺得太甜5️⃣朱古力可頌呢個同樣都是太甜,同樣失色6️⃣黃金流沙係6個中我最愛,流沙量唔少,足夠每啖都有。若果配上一杯紅茶,無得輸大家一定要試下

1️⃣ 蜂巢可頌

2️⃣ 松露白醬蟹味可頌
呢個反而松露味,蟹味都唔太出,有d失望

3️⃣ 香濃芝士
濃濃既芝士配上酥脆既可頌,perfect match

4️⃣莓麗繽紛
呢個係最失望既一個,個人覺得太甜

5️⃣朱古力可頌
呢個同樣都是太甜,同樣失色

6️⃣黃金流沙
大家一定要試下

2021-05-15 326 瀏覽
八月堂嘅可頌唔同一般歐式嘅牛角包,佢哋出名有好多口味,每種口味配上唔同嘅餡料,有甜有咸,全部都好有創意同吸引力。當中我最鍾意嘅口味就係焦糖布丁可頌。外皮酥酥脆脆的可頌,酥脆中食得到鬆軟的蜂巢組織,搭配上Q彈又充滿蛋香的焦糖布丁,內餡有軟滑的吉士醬,層次豐富,味道香甜。
2021-04-16 272 瀏覽
☟非專業最真實食評☟𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 焦糖布丁($23)香脆牛角包住原條布丁,咬落去有甜甜哋嘅焦糖味,整體食落好match🌟🌟🌟但堂食牛角包係凍嘅,如果熱啲就好喇~~
☟非專業最真實食評☟

𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 焦糖布丁($23)
2021-02-17 336 瀏覽
只係普通牛角包放左餡料,唔香酥唔脆,大家都覺得二十幾蚊個唔需要排隊食,不過影相幾靚榛子:太甜,食唔到榛子味咸蛋黃:味淡唔太流沙松露蟹腳:單純白汁蟹柳味盆盤子:正常發揮芝士、明太子:只是牛角包加配料減價會購買,正價就性價比一般本身就是相片原圖,無修圖

榛子:太甜,食唔到榛子味
咸蛋黃:味淡唔太流沙
松露蟹腳:單純白汁蟹柳味
盆盤子:正常發揮
芝士、明太子:只是牛角包加配料

減價會購買,正價就性價比一般

本身就是相片原圖,無修圖

2021-01-07 389 瀏覽
見到八月堂有買五送一嘅優惠,真係忍唔住買黎食。一心諗住買自己嘅心頭號點知去到舖頭就差唔多清光晒啦。。。最後買咗呢六款,甜同鹹嘅牛角包各買咗三款🥳 🥐迷戀卡士達 成個牛角包好有層次感,好鬆脆,佢嘅卡士好濃郁🥰好creamy 呀 ~~~~~ 🥐香濃起司 雖然知小邪惡但點都要試一試😋牛角包上面鋪着一塊芝士,即使望上去好簡陋但係好惹味㗎 ~~~~~ 🥐松露白醬蟹味可頌 我個人就最鍾意食呢一個牛角包😋佢嘅松露白醬好開胃而且好好食👍🏻仲有蟹肉添,好豐富😋 ~~~~~ 🥐金莎香芋 我本身就鍾意食芋頭,芋泥加牛角包聽落去好似怪怪的🤣但食落去好驚喜😋 ~~~~~ 🥐炙燒明太子 明太子同個包包嘅配搭好襯🥰真係食過返尋味 ~~~~~ 🥐聖誕款嘅”草莓卡士達”😋 真係俾佢嘅外觀吸引着呀,草莓嘅卡士少少甜少少酸,比起普通嘅卡士我鍾意呢個款多啲🥰

🥐炙燒明太子 明太子同個包包嘅配搭好襯🥰真係食過返尋味
2021-01-02
3 分鐘 (外賣自取)
已經唔係第一次買黎食但第一次為佢寫食評好值得讚賞一點:時常都有新口味、新款式推出雖然唔係黎得好頻密(大概相隔2-3個月黎一次)但每次黎到都有驚喜!都有唔同既口味推出選擇搞到我每次黎到都會有選擇困難症,哈~今次都唔例外又有新口味啦!😋「伯爵奶茶可頌」$20一見到係伯爵茶即刻被吸引左~估唔到入面既餡料好驚喜 - 係伯爵茶吉是醬!超推薦!伯爵茶味道好濃烈!至於牛角包可頌味道依舊,冇失色仍然係好鬆脆!期待下次再黎光顧再有新口味😋
已經唔係第一次買黎食
但第一次為佢寫食評

好值得讚賞一點:
時常都有新口味、新款式推出

雖然唔係黎得好頻密
(大概相隔2-3個月黎一次)
但每次黎到都有驚喜!
都有唔同既口味推出選擇
搞到我每次黎到都會有選擇困難症,哈~

今次都唔例外
又有新口味啦!😋

「伯爵奶茶可頌」$20
一見到係伯爵茶即刻被吸引左~
估唔到入面既餡料好驚喜 - 係伯爵茶吉是醬!超推薦!
伯爵茶味道好濃烈!
至於牛角包可頌味道依舊,冇失色
仍然係好鬆脆!

期待下次再黎光顧再有新口味😋

伯爵奶茶可頌
2020-11-16
伯爵奶茶可頌
2020-09-24 412 瀏覽
牛角包🥐迷必買牛角包對牛角包質素有要求,仲意食脆仆仆牛角包既朋友,可以到依間分店買下撞岩出爐時間,仲可以買到熱辣辣既牛角包,依間分店較多客人買,出爐時間比其它分店密依間分店由開張買到依家,牛角包一直保持水準店內除左有多款牛角包簡外,店舖門面也較清潔,在店舖外望住玻璃櫃都被牛角包吸引住每次黎依間分店,都會買多幾款牛角包🥐買夠足夠既數量,說可以用盒裝靚靚牛角包,岩晒相機食先推薦試牛奶糖可頌🥐吾會整得太甜另推介朱古力可頌,鍾情朱古力既朋友可以試下
牛角包🥐迷必買牛角包

依間分店由開張買到依家,牛角包一直保持水準

每次黎依間分店,都會買多幾款牛角包🥐
買夠足夠既數量,說可以用盒裝靚靚牛角包,岩晒相機食先

推薦試牛奶糖可頌🥐吾會整得太甜
另推介朱古力可頌,鍾情朱古力既朋友可以試下
20 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 牛奶糖可頌
  • 朱古力可頌
2020-09-19 316 瀏覽
呢到賣嘅croissant 偏細,但勝在有好多口味可以揀😋😋今次黎到仲做緊貓頭鷹時段買3送1,即刻覺得抵左🤣個人preference: custard > creme brulee > raspberry > 芋泥金沙芋泥金沙兩隻味都唔出,同plain croissant 差唔多覺得呢到啲croissant 唔酥脆☹️雖然有牛油香但口感一般,尤其呢幾款店員話唔可以reheat,加上啲fillings 唔算好多,唔會再試
今次黎到仲做緊貓頭鷹時段買3送1,即刻覺得抵左🤣
  • 迷戀卡士達
2020-09-07 328 瀏覽
我諗每一次路過都會聞到牛角包嘅香味,每一次都會忍唔住要買,記得嗰陣好似仲做緊優惠。因為款式太多每一次都唔知要揀啲咩,所以就會越揀越多。我最鍾意嘅係佢忌廉嗰個味我覺得係最原始。同埋佢嘅酥皮做到好鬆軟,有啲似入口溶咗一半嘅感覺推介埋佢嘅朱古力味,超級濃郁嘅朱古力但完全唔流🙈
我諗每一次路過都會聞到牛角包嘅香味,
每一次都會忍唔住要買,
記得嗰陣好似仲做緊優惠。
因為款式太多每一次都唔知要揀啲咩,
所以就會越揀越多。
我最鍾意嘅係佢忌廉嗰個味我覺得係最原始。
同埋佢嘅酥皮做到好鬆軟,有啲似入口溶咗一半嘅感覺
推介埋佢嘅朱古力味,超級濃郁嘅朱古力但完全唔流🙈
2020-07-21 448 瀏覽
已經愛到不能自拔💗點解可以咁好食😋同d餡又點解可以咁夾👍教我如何不愛上你🥐基本上我暫時試過好多隻味,全部都無伏。有d仲好出色。牛角包鬆軟,好香牛油味,推介:芝士、明太子,哩兩款鹹點做得吾錯,而甜點方便大部分表現都差不多,例如卡士達,金沙芋泥等等都係咁好味🤪宜家仲做緊優惠,買五送一,快d去試啦!
已經愛到不能自拔💗
點解可以咁好食😋
同d餡又點解可以咁夾👍
教我如何不愛上你🥐

基本上我暫時試過好多隻味,
全部都無伏。有d仲好出色。
牛角包鬆軟,好香牛油味,
推介:芝士、明太子,
哩兩款鹹點做得吾錯,
而甜點方便大部分表現都差不多,
例如卡士達,金沙芋泥等等都係咁好味🤪
宜家仲做緊優惠,買五送一,快d去試啦!
2020-06-27 408 瀏覽
經過見到多左幾款新口味,心思思買黎試一試店舖限定 焗烤明太子 (左上角) 實際與圖片不符,以為會鋪滿滿滿的明太子,味道一定很濃,但除了咸咸的,卻沒有明太子的辣味,還是原本炙燒明太子比較好食😋 而且這是普通麵包,沒有原本牛角包的酥軟。店舖限定 雙倍芝士 (左下角)這也是普通麵包,沒有原本牛角包的酥軟。原本以為芝士是咸的,原來是甜的芝士,有點驚喜。但芝士味並不濃。燻雞起司 (右上角)推介上下兩層都有餡,好香芝士和雞味!口感好富豐!金沙芋泥 (中上)餡有吉士醬,整體沒有太大驚喜。松露白醬蟹味 (中下)推介松露白醬與蟹味整體配合很好。醬似沙律醬。整個牛角包很滋味。炙燒明太子 (右下角)中間餡是明太子,辣辣的。一如以往的好吃。題外話,現在有買5送1的優惠,每個平均價不到$20
經過見到多左幾款新口味,心思思買黎試一試

店舖限定 焗烤明太子 (左上角)
而且這是普通麵包,沒有原本牛角包的酥軟。

店舖限定 雙倍芝士 (左下角)
這也是普通麵包,沒有原本牛角包的酥軟。

燻雞起司 (右上角)
推介

上下兩層都有餡,好香芝士和雞味!口感好富豐!

金沙芋泥 (中上)
餡有吉士醬,整體沒有太大驚喜。

松露白醬蟹味 (中下)
推介

松露白醬與蟹味整體配合很好。醬似沙律醬。整個牛角包很滋味。

炙燒明太子 (右下角)
中間餡是明太子,辣辣的。一如以往的好吃。

題外話,現在有買5送1的優惠,每個平均價不到$20

2020-06-10 361 瀏覽
超多種類,見到咁多款式牛角包真係一片空白,個個都好吸引,好想食。幸運地,有一批牛角包新鮮出爐,係迷戀卡士達(牛角包名)! 內餡係吉士。外層是糖粉,一啖咬落去,爆哂吉士漿😂好足料。吉士超滑順又濃郁,creamy.牛角包嘅酥皮蜂巢組織,有多層次嘅口感,香酥鬆軟。好好食!真係好吃得讓人上癮!
超多種類,見到咁多款式牛角包真係一片空白,
個個都好吸引,好想食。
幸運地,有一批牛角包新鮮出爐,
係迷戀卡士達(牛角包名)! 內餡係吉士。
外層是糖粉,一啖咬落去,爆哂吉士漿😂好足料。
吉士超滑順又濃郁,creamy.

牛角包嘅酥皮蜂巢組織,有多層次嘅口感,香酥鬆軟。
好好食!
真係好吃得讓人上癮!
  • 迷戀卡士達
2020-05-01 448 瀏覽
之前成日經過都聞到好香啱啱焗完新鮮出爐既牛角包味但一直都無機會去試😅今次係食晏前有啲肚餓所以就買左2個嚟試下p.s. 本身以為啲牛角包會係熱辣辣既,但係買完嚟食先發現係室溫既,如果可以既話,大家下次可以試下問問可唔可以擺入焗爐整番熱先拎走嚟食🤭🤭
今次係食晏前有啲肚餓所以就買左2個嚟試下
松露白醬蟹味