2023-03-19 37 瀏覽
三月生日第七擊同阿媽出深水埗買嘢 順便食埋個晚飯大家都係三月份生日 一於食好啲就發現左深水埗青山道臥虎藏龍嘅高質日本料理餐廳既佈置有如置身於日本嘅居酒屋一樣播放著日文歌曲叫左唐揚池魚BB魚仔香脆可口 食完一條欲罷不能再想食第二條 送酒一流六本木海老雲丹天婦羅海老即係蝦 雲丹即係海膽採用紫蘇葉卷住炸 帶有紫蘇葉香薄薄地外皮好香脆每一啖都有蝦肉嘅鮮味海膽嘅creamy 刺身四點日本兵庫縣零室津生𧐢鮮甜又creamy 吞拿魚腩 油甘魚腩帶子刺身 全部都好肥美 鮮味無窮每日空運。擺放得好靚,有埋乾冰集於鮮味與仙氣一身芝士玉子燒平日都鍾意食芝士呢個芝士拉絲在內加上日本蛋香有埋鐵板keep 住熱超好食🤤香芒軟殼蟹卷挑選嘅香芒超甜芒果味香氣四溢加上香脆嘅軟殼蟹同紫菜 同壽司飯 超match嘅配搭估唔到有個特別嘅甜點炸雪糕 香脆可口嘅外皮內裏係柚子雪糕 都好fresh 集合冰與火一身飲品就白啤同綠茶可樂😋店嘅飲料主打其實清酒🍶sake老闆係專業嘅唎酒師會熱情地介紹客人各清酒嘅知識同埋晚餐當晚 有精彩嘅特別環節就係靚仔老闆出嚟唱歌🎤喇來自台灣既老闆 演唱廣東歌特別唱國語歌 別有一翻韻味真係帥呆了👍🏻讓我
三月生日第七擊

刺身四點
日本兵庫縣零室津生𧐢
鮮甜又creamy 吞拿魚腩 油甘魚腩
帶子刺身 全部都好肥美 鮮味無窮
每日空運。擺放得好靚,有埋乾冰
集於鮮味與仙氣一身

特別唱國語歌 別有一翻韻味
真係帥呆了👍🏻
讓我們享受美食之餘
又感受到濃濃嘅人情味

⭐️老細好靚仔,老細好靚仔,老細好靚仔📣老細見到我係咁影相,問我係咪會打食評,佢話嘢食唔重要,唔講都得,最緊要記得話老細好靚仔🧏🏻‍♂️ 幫緊你幫緊你🫡🦪 室津生蠔 $66性價比高,對得住價錢,算大隻同新鮮又脹卜卜,偏咸,後尾再encore左一隻過下口癮。🍤 海老雲單天婦羅 $138幾有趣嘅食法,紫蘇葉包住海膽同埋蝦,不過熟咗嘅海膽冇咗嗰種鮮甜,唔似食緊海膽,蝦彈牙,整體飽滿。🦢 鵝肝帶子卷 $148好大粒鮮甜嘅帶子,一口一件好滿足,不過少少蓋過左鵝肝,食到鵝肝嘅口感,但係味道偏淡,比帶子搶左味。🥩 牛肉他他燒 $188效果好仙氣,冰鎮上枱,牛肉他他撈埋啲蒜蓉辣蘿蔔同洋蔥都幾有風味,外層有燒烤過嘅味道,牛肉係生嘅但唔會幾渣,幾有口感。🦀 香芒軟殼蟹卷 $128正常發揮,芒果鮮甜,軟殼蟹夠脆,size適中可以一啖啪落口。🧈 玉子燒明太子 $88用鐵板上,出哂煙,好岩打卡📸。玉子偏甜同埋唔會鞋,好開胃。明太子都幾多,少辣🌶️🍘 燒年糕 $32甜甜地,脆脆地,好軟糯,不過認為可以再脆啲,有少少淋🍦 炸雪糕 $88好似係舖頭名物,特色野黎🤣,咁樣睇好似菠蘿油🤣。建議一上要即食,我影多幾張相外層淋左雪
⭐️老細好靚仔,老細好靚仔,老細好靚仔📣

🦪 室津生蠔 $66

🧈 玉子燒明太子 $88
玉子燒

明太子玉子燒

🍘 燒年糕 $32
甜甜地,脆脆地,好軟糯,不過認為可以再脆啲,有少少淋

🍦 炸雪糕 $88
好似係舖頭名物,特色野黎🤣,咁樣睇好似菠蘿油🤣。建議一上要即食,我影多幾張相外層淋左雪糕溶左😭,以為入邊夾住雲呢拿雪糕,但原來係柚子味,同想像中有出入,不過就解膩啲,外層熱熱地同幾脆!都幾得意,可以一試。
炸雪糕

老細自稱:青山道 #李克勤,估唔到一開口會係驚艷唔係驚嚇😱,老細好high好熱情好識帶動氣氛,好鬼吹得,又係咁請人飲sake🍶🤤仲要枝枝都高汁好易入口好爽好好飲呀💦
室津生蠔
明太子玉子燒
炸雪糕
  • 牛肉他他燒
  • 鵝肝帶子卷
深水埗隱世有驚喜的日本菜✨🌈🦥位卡嘉頓後方有間低調而有質素的日本料理餐廳,選用高質的食材,包括了飛機貨的魚生刺身,鮮味滿滿,新鮮新鮮新鮮!餐廳環境亦很有心思,日本風情濃厚! 《每日新鮮魚生刺身》$時價營養價值極高的鰹魚,以禾桿草煙燻的方式來製作,鰹魚口感肉質有嚼勁,內軟化,非常滿足!還有赤身、油甘魚、兵庫縣室津生蠔,每款都是由日本每天新鮮送達的飛機價!新鮮新鮮新鮮!✨✨《北海道炸赤蝦BB》$68前菜佐酒的小吃,滿有驚氣!有著橫紋的赤蝦BB ,來自北海道,以日式炸法的方式。開胃惹味,脆口好吃,且有蝦味!推薦!!!!《六本木秘製牛肉》$198驚喜不斷的菜式,以火焰形式送上,牛肉嫩滑,容易咀嚼,牛味也很香,滿分!《玉子燒芝士》$68豐富的芝士藏在玉子燒內,那溶化的拉絲,真讓人流口水!超吸引!而且芝士亦很足料,有大量的拉絲芝士!《鯛魚濃湯稻庭烏冬》$168濃香魚湯配烏冬,更是用上鮮甜美味的鯛魚來滾出雪白的濃湯,自行加入烏冬,真的太惹味!《炸雪糕》$88驚喜繼續發放!!!✨✨✨超級好吃的甜品!表面似是菠蘿皮的脆口外層,內裏是慢慢正在溶化的雪糕,夾著一起吃非常好吃!即叫即整!超!好!吃!👍🏻👍🏻👍
深水埗隱世有驚喜的日本菜✨🌈🦥

餐廳環境亦很有心思,日本風情濃厚!

《每日新鮮魚生刺身》$時價

《北海道炸赤蝦BB》$68

《六本木秘製牛肉》$198

《玉子燒芝士》$68

《鯛魚濃湯稻庭烏冬》$168

《炸雪糕》$88
驚喜繼續發放!!!✨✨✨超級好吃的甜品
表面似是菠蘿皮的脆口外層,內裏是慢慢正在溶化的雪糕,夾著一起吃非常好吃!即叫即整!超!好!吃!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

總結:驚喜不斷的隱世日本料理!
2023-03-15 26 瀏覽
同朋友去試左呢間餐廳覺得幾好,材料新鮮。一入去係好似去左日本甘🏯用左好多日本嘅文化去裝飾,成個感覺好溫暖🎎職員係好nice又幽默,同我地介紹菜式,又會問我地味道點樣。🌟刺身盛 $199刺身種類都好多,有🍣油甘魚、吞拿魚🐠、生蠔🦪、八爪魚,佢地係好厚實,超新鮮,食落去嘅油脂分配好好,好嫩又鮮甜。生蠔🦪好大隻,上面加左海鹽去增加左生蠔🦪的鮮甜,入口即化甘。魷魚的感覺係有少少嚼勁,完全吾會腥🌟螢光魷魚漬 $48呢個菜式係我第一次食🦑感覺有d特別,佢食落去係酸酸地,幾滑幾爽口🌟六本木秘製牛肉 $198本舖出名招牌菜式🐮就一定要試下喇,食落口有種脆脆地嘅感覺🤤,嚼落去又種甜甜地🥰嘅感覺,牛肉味都係勁濃厚。再配搭岩鹽,增加左牛肉嘅口感。真係好正好食😋而且仲有沙律,食完牛肉后解下膩,好過癮😍🌟鰻魚飯鰻魚肉質鮮嫩,出面燒到脆脆地,好大條又好厚肉,入面燒🔥得啱啱好,仲有鰻魚汁配搭非常正👍🏻,聞落去有種好香嘅鰻魚味,食落去甜甜地,啖啖肉,非常足料😋🌟玉子燒芝士 $68入面加左芝士整成流心💕效果,食落雙重口味😋,芝士味道好濃,玉子燒食落去係咸咸地。配搭方面滿分👍🏻🌟炸雪糕 $88甜品之中嘅極品🤤,入面係柚子

🌟刺身盛 $199

🌟螢光魷魚漬 $48

🌟六本木秘製牛肉 $198

🌟鰻魚飯

🌟玉子燒芝士 $68

🌟炸雪糕 $88
甜品之中嘅極品🤤,入面係柚子味雪糕🍦,外皮係炸過嘅,食落有種外暖内凍既感覺,嚟到一定要試下!
2023-03-12 49 瀏覽
食物質素很高 環境氣氛也舒適寧靜唯原本叫點了海鮮刺身上錯了海膽,没經驗的我以為海膽是刺身的其中一種。 結果一問之下才知道原是店員下錯單實在是不好的體驗點了清酒煮蜆 三文魚赤貝壽司 大根牛舌 燒飯團食物都很出色 牛舌和大根都有很入味,質感恰到好處
食物質素很高 環境氣氛也舒適寧靜
唯原本叫點了海鮮刺身
上錯了海膽,
没經驗的我以為海膽是刺身的其中一種。
結果一問之下才知道原是店員下錯單

實在是不好的體驗
點了清酒煮蜆 三文魚赤貝壽司 大根牛舌 燒飯團
食物都很出色 牛舌和大根都有很入味,質感恰到好處
2023-03-12
  • 清酒煮蜆
2023-03-12 486 瀏覽
六本木日料餐廳位於深水埗,是一家提供優質日式料理的餐廳。這裡的刺身是必點之一,用料考究,味道鮮香可口。每一片生魚片都經過精心挑選,新鮮的海鮮質感鮮嫩,口感十分清爽,令人回味無窮。海老雲丹天婦羅也是令人驚艷的一道菜。海老和雲丹的完美結合,在炸製過程中保持了其鮮甜和嫩滑的口感,外層酥脆,內裡卻是柔軟的口感,搭配天婦羅醬汁更是美味無比。玉子烧明太子是一道口感滑嫩的蛋料理,香氣十足,味道濃郁。每一口都能感受到明太子的鮮香,讓人垂涎欲滴。這道菜在六本木日料餐廳也是深受顧客喜愛的一道料理。香芒軟殼蟹卷是一道口感十分獨特的卷類,軟殼蟹的鮮甜和芒果的甜度完美融合,配合著醬汁和海苔,味道更是美妙。最後,炸雪糕是一個完美的收尾甜點。外層的酥脆和內裡的柔軟形成了極大的反差,口感非常特別。加上糖漿和草莓的點綴,味道更是不可言喻。除了美食之外,六本木日料餐廳的服務也十分友好和細心。員工們總是微笑著接待客人,讓人感到溫暖。餐廳的環境也極具日式風情,充滿著和風的氛圍,讓人彷彿置身於日本的街道中。總之,六本木日料餐廳是一家非常值得推薦的餐廳。如果您正在尋找一家質量優良的日料餐廳,六本木絕對是您的首選。

• 芝士玉子燒
2023-03-11 44 瀏覽
一間系深水埗區既居酒屋雖然唔近地鐵站,但遠離左煩囂多左一份寧靜無論外面或者裡面都十分似番日本而且入面啲員工,老闆都好熱情真系有啲去左日本既感覺首先坐低都系叫番杯啤酒再叫個小食送酒-北海道赤蝦BB-一啲都唔BB,好好肉,又香口刺身方面都好新鮮但要讚系個蠔,-兵庫縣室津生蠔-佢唔似法國蠔咁大海水味而系清清好creamy料理點左-六本木秘制牛肉-睇落普通,但,哇!一入口好淋滑個秘制既味道都好好,又唔會搶左牛味主食系-雕魚濃湯石頭鍋稻庭烏冬-一黎啲魚味已經好濃好香個湯魚味爆燈,飲到一啲都無剩之後未飽就食個-芝士玉子燒-芝士流心既,食埋就夠哂飽最後甜品系-六本木炸雪糕-外熱內凍,外脆內軟,好滿足

一間系深水埗區既居酒屋
雖然唔近地鐵站,但遠離左煩囂
多左一份寧靜

無論外面或者裡面都十分似番日本
而且入面啲員工,老闆都好熱情
真系有啲去左日本既感覺

首先坐低都系叫番杯啤酒
再叫個小食送酒
-北海道赤蝦BB-
一啲都唔BB,好好肉,又香口

刺身方面都好新鮮
但要讚系個蠔,-兵庫縣室津生蠔-
佢唔似法國蠔咁大海水味
而系清清好creamy

料理點左-六本木秘制牛肉-
睇落普通,但,哇!一入口好淋滑
個秘制既味道都好好,又唔會搶左牛味

主食系-雕魚濃湯石頭鍋稻庭烏冬-
一黎啲魚味已經好濃好香
個湯魚味爆燈,飲到一啲都無剩

之後未飽就食個-芝士玉子燒-
芝士流心既,食埋就夠哂飽

最後甜品系-六本木炸雪糕-
外熱內凍,外脆內軟,好滿足
2023-03-10 120 瀏覽
位於深水埗青山道< 𝐑𝐨𝐩𝐩𝐨𝐧𝐠𝐢 >, 一間高質日本料理店, 主打刺身、串燒、壽司、一品料理及清酒。ꜱᴀꜱʜɪᴍɪ刺身一客, 包括日本兵庫縣室津生蠔、帆立貝、吞拿魚腩及油甘魚腩, 全部都是新鮮肥美, 旁邊放有乾冰, 仙氣十足。ᴛᴇʀɪʏᴀᴋɪ ᴀɴɢᴜꜱ ꜱᴛᴇᴀᴋ $¹⁹⁸六本木秘製牛肉是餐廳招牌菜, 選用照燒安格斯牛扒, 以微火燒焦, 質感嫩滑, 再帶有濃厚肉香味道, 旁邊放有一小碗粟米沙律, 降低油膩感。ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ ᴇɢɢ ʀᴏʟʟ $⁸⁸明太子玉子燒, 重蛋香, 内層放有海量明太子。ꜱᴇᴀ ʙʀᴇᴀᴍ ꜱᴏᴜᴘ ᴜᴅᴏɴ ɪɴ ꜱᴛᴏɴᴇ ᴘᴏᴛ $¹⁶⁸鯛魚濃湯石頭鍋稻庭烏冬, 湯底放入嫩滑鯛魚、雜菇及黃芽白, 非常清甜濃郁, 這個推薦! ᴅᴇᴇᴘ ꜰʀɪᴇᴅ ʙᴀʙʏ ꜰɪꜱʜ $⁶⁸唐揚池魚BB, 香脆可口。ꜰʀɪᴇᴅ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ $⁸⁸六本木炸雪糕, 外皮炸至香脆, 內層放有日本柚子雪糕, 帶有冰火交融的感覺。ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ ᴄᴏʟᴀ $³⁵ꜱᴀᴋᴜʀᴀ ᴄᴏʟᴀ $³⁵六本木日本料理 (深水埗)📍深水埗青山道66號建文大廈地下5-

ꜱᴀꜱʜɪᴍɪ

ᴛᴇʀɪʏᴀᴋɪ ᴀɴɢᴜꜱ ꜱᴛᴇᴀᴋ $¹⁹⁸

ᴍᴇɴᴛᴀɪᴋᴏ ᴇɢɢ ʀᴏʟʟ $⁸⁸
明太子玉子燒, 重蛋香, 内層放有海量明太子。

ᴅᴇᴇᴘ ꜰʀɪᴇᴅ ʙᴀʙʏ ꜰɪꜱʜ $⁶⁸
唐揚池魚BB, 香脆可口。

ꜰʀɪᴇᴅ ɪᴄᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ $⁸⁸

ɢʀᴇᴇɴ ᴛᴇᴀ ᴄᴏʟᴀ $³⁵

ꜱᴀᴋᴜʀᴀ ᴄᴏʟᴀ $³⁵

六本木日本料理 (深水埗)
📍深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舖
2023-03-07
❤️ 唐揚北海道赤蝦bb $68赤蝦bb 小至中 size 即叫即炸 香脆可口 送啤酒 或 做餐前小食 一流❤️北海道四點剌身盛✅日本兵庫縣室津生蠔-中size , creamy , 有海水味 ✅赤身-食得出吞拿魚新鮮 有咬口 肉質實 ✅連子鯛-啱啱新鮮空運到港 白身魚 魚味重 好有咬口 ✅油甘魚-油甘魚脂肪比例較大 魚油香 魚味膿 食落魚油係口中停留 好肥美 正❤️六本木燒牛肉 $198招牌必點菜色 牛肉係日本牛肉 風乾十二小時熟成 食落牛味好重 而燒既時間啱啱好 大約五成熟 上菜時仲會點火 打卡一流❤️明太子王子燒 $88爆晒餡明太子分量極多滿瀉 真心好食 性價比極高 熱辣辣 原個鐵板上 ❤️芒果軟殼蟹卷 $128芒果香甜 軟殼蟹香脆 外軟內脆 口感豐富🤭🤭鐘意呢度嘅氣氛同裝修 服務員個個都好客氣 食物質素及性價比極高👍👍支持深水埗小店 已bookmark六本木日本料理 (深水埗)深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舖

❤️ 唐揚北海道赤蝦bb $68

❤️北海道四點剌身盛
✅赤身-食得出吞拿魚新鮮 有咬口 肉質實
✅連子鯛-啱啱新鮮空運到港 白身魚 魚味重 好有咬口

❤️六本木燒牛肉 $198

❤️明太子王子燒 $88

❤️芒果軟殼蟹卷 $128
芒果香甜 軟殼蟹香脆 外軟內脆 口感豐富🤭🤭

六本木日本料理 (深水埗)
深水埗青山道66號建文大廈地下5-6號舖
  • 芝士玉子燒
  • 北海道炸赤蝦BB
2023-03-09 72 瀏覽
一向對日本料理很感興趣但也時常帶着猶豫價錢偏貴是預料之內擔心的是吃不到滿足感於友人長時間留意下 見這間日式居酒屋已開了幾年 便去試一試先嚟生啤濕下口鮟鱇魚肝入口即化 鮮味 冇魚腥味汁帶微酸 開胃煎蛋捲 明太子味係個日最為失色的料理味道係好好味 不過用熱鐵板上使外蛋過熟 失去了滑滑蛋汁的口感螢烏賊入口軟身 鮮甜 汁料也是帶微酸又一開胃小品海膽壽司 很好味 雖只是加拿大海膽滿滿的海膽 味道鮮甜帶甘令人有再點的沖動BB 蝦 送酒一流脆口 蝦肉食到甜味可能為了保留蝦肉微微濕潤友人食到少少蝦衣皮 口感上差一點俐落串燒 牛舌:第一回的外表夠乾身 而入口水潤 放上平凡的鹽巴 好味阿波尾雞皮 同 雞頸肉:味道平常 但可以燒乾多少許 咬落未有脆口感油甘魚壽司 魚鮮味 飯量偏少唔覺有醋味左口魚壽司 魚鮮味 彈牙 油脂極高 正生蠔 正常 冇驚喜刺身船 十分驚喜上圖右邊見到在木匙下的是三文魚子 用杯上赤身 讚一般有啲怕鯹同筋的我 原先都有少少抗拒 但入口輕輕便咬開了 十分鮮甜 尾尾還帶回甘 要飲一口茶才試下一款鮮~希靈魚 今日VIP 好好食 鮮甜 肉質彈牙 完全有別於一般的白色黃色希靈魚 超正三文魚子 甜 係
一向對日本料理很感興趣

赤身 讚

鮮 希靈魚

三文魚子

三文魚子 甜 係細粒左少少

甜品還有個炸雪糕 超級好味 再一次 兩極相遇帶來的化學作用 外脆內軟 先熱後凍 一句講晒 用手襯熱快食 可惜放唔到相 因為有數量限制

這店的氣氛超熱鬧 老闆在 9:30 左右開始高歌 之後又東京街學友 又九江街克勤咁
如果怕的 可能要早一點埋單
不過 可能會有損失 因為一開波 只要為老闆用手機打燈 便每人一杯清酒 🍶 入口很有厚度 飲得出係高級品
富山灣螢烏賊
赤身
鮮 希靈魚
三文魚子
2023-03-07 42 瀏覽
日式木屋復古裝潢,店內牆身掛潢各式海報、燈籠、清酒貼紙等,好有特色!👉🏻刺身四點 今日的飛機魚係貝割,然後有日本兵庫縣室津生蠔、赤身,仲有鮮帶子!全部都好鮮味,好肥美,無筋又唔腥!而且擺盤好有心思,乾冰的效果有種騰雲駕霧的感覺,打卡一流!👉🏻明太子玉子燒 $88鐵板上,蛋味好香好嫩滑好厚,入面包住滿溢嘅明太子,一辣一甜,口感豐富!👉🏻六本木海老雲丹天婦羅 $138海老係牧丹蝦,雲丹係海膽,兩樣都係我至愛,加埋一齊絕對係perfect!蝦肉爽滑彈牙,海膽又creamy,天婦羅香脆薄皮不油膩!👉🏻和牛石頭飯 $198好足料,粒粒和牛好嫩肉,有牛味,仲有蔬菜同菇、温泉蛋,好入味!👉🏻六本木炸雪糕 $88共四大件,外層金黃酥脆,包住莎莉蛋糕,最裏面係柚子雪糕,冷暖交融,夠哂特別!👉🏻唐揚池魚BB $68香口小食,炸得好香好脆,無魚腥味,食唔停口!

👉🏻刺身四點

👉🏻明太子玉子燒 $88

👉🏻六本木海老雲丹天婦羅 $138

👉🏻和牛石頭飯 $198

👉🏻六本木炸雪糕 $88

👉🏻唐揚池魚BB $68
香口小食,炸得好香好脆,無魚腥味,食唔停口!
2023-03-07 36 瀏覽
今次朋友帶我去深水埗搵食,去咗青山道近寶血醫院對面嘅日式居酒居,係深水埗區嚟講算係有。入到去裝修好有日式嘅感覺,侍應都好好招呼同埋推介當日有咩新鮮刺食,我地叫咗禾稈草煙薰鰹魚,北海道檸檬海蜇,板燒牛舌,胡麻豆腐沙律,六本木海老雲丹天婦羅同埋番薯天婦羅 日式居酒屋嘅特色係份量唔大份,可以叫不同嘅款式,試多幾樣禾稈草煙薰鰹魚切得好厚身,肉身新鮮鮮甜,北海道檸檬海蜇,好特別,咬落好爽口同埋有檸檬味,酸酸咁。板燒牛舌,肉身好冧身,細細舊好易入口胡麻豆腐沙律,好清新番薯天婦羅都係一般嘅炸物,但我最鍾意係六本木海老雲丹天婦羅,佢係用蝦肉釀入紫蘇葉入面嚟炸,好脆卜卜同埋肉身好彈口,一食愛上但佢嘅價錢都偏中上,下次可以試下其他嘢

日式居酒屋嘅特色係份量唔大份,可以叫不同嘅款式,試多幾樣

板燒牛舌,肉身好冧身,細細舊好易入口

胡麻豆腐沙律,好清新

但佢嘅價錢都偏中上,下次可以試下其他嘢
2023-02-22
2023-03-07 45 瀏覽
喺深水埗呢一間親民嘅居酒屋,店員都好nice,有講有笑,唔會好悶🦐北海道炸赤蝦BB $68-可以連殼食 唔會刺口 伴酒極佳-外脆鹹香 內彈牙又有蝦甜味🐂六本木秘製牛肉 $198-以甜醬油味為主 牛肉好嫩口好入味 -將酒倒落牛肉面 火焰緩緩升起 蒸發後留下酒香🐠刺身 $198-深海池魚、吞拿魚、生蠔-魚油香味幾突出 好新鮮 淡淡魚甜香-生蠔爽口 有濃濃嘅蠔甜味 幾清新🐟鰻魚飯 $168-大大條鰻魚 非常綿腍軟滑 鰻魚汁味道鹹甜剛好 -原條食好過癮 🧀玉子燒芝士 $68-鐵板上嘅玉子燒相當熱 切開係流心芝士 都幾飽肚🍨炸雪糕 $88-炸雪糕外層係鬆脆嘅炸粉皮 入面係雲呢拿雪糕 放入口就係冰火二重奏 🍻黑啤 $69 + 白啤 $59-居酒屋點能夠唔嗌返杯啤酒-大大杯至夠爽 邊飲邊談心總括嚟講,味道非常之好,又有居酒屋風味,唔錯唔錯
🦐北海道炸赤蝦BB $68
-可以連殼食 唔會刺口 伴酒極佳
-外脆鹹香 內彈牙又有蝦甜味

🐂六本木秘製牛肉 $198
-以甜醬油味為主 牛肉好嫩口好入味
-將酒倒落牛肉面 火焰緩緩升起 蒸發後留下酒香

🐠刺身 $198
-深海池魚、吞拿魚、生蠔
-魚油香味幾突出 好新鮮 淡淡魚甜香

🍨炸雪糕 $88

🍻黑啤 $69 + 白啤 $59
-居酒屋點能夠唔嗌返杯啤酒
-大大杯至夠爽 邊飲邊談心

總括嚟講,味道非常之好,又有居酒屋風味,唔錯唔錯
2023-03-07 35 瀏覽
朋友聚會最啱去居酒屋位於深水埗嘅六本木就係個唔錯嘅選擇雖然無尖沙咀銅鑼灣咁方便, 但勝在座位闊落又唔趕人最重要嘅一點係野食超高質, 有驚喜<刺身>日本野最緊要新鮮六本木嘅刺身真係厚切又有質量保證大食妹要特別讚揚佢嘅生蠔, 鮮甜清新必食推介<北海道炸赤蝦BB>赤蝦BB可以連頭食, 香口唔油膩<黑啤>建議配搭麥味香醇嘅黑啤一齊嘆<六本木秘製牛肉>跟住就到六本木秘製牛肉出場啦呢道美食相當有排場, 雄雄烈火炙燒甜甜嘅秘製牛肉, 爽口好食仲有沙律做配菜<玉子燒明太子>個名真係無打錯, 明太子份量驚人玉子燒香滑有蛋汁<鯛魚濃湯稻庭烏冬>因為怕唔夠飽, 嗌多左份鯛魚濃湯稻庭烏冬鯛魚濃湯用石鍋上, 保存到佢嘅鮮甜同熱度, 配撘稻庭烏冬, 大人細路都啱食<炸雪糕>甜品係好特別嘅炸雪糕冰火交融, 裏面嘅柚子雪糕好fresh
朋友聚會最啱去居酒屋
位於深水埗嘅六本木就係個唔錯嘅選擇
雖然無尖沙咀銅鑼灣咁方便, 但勝在座位闊落又唔趕人
最重要嘅一點係野食超高質, 有驚喜
<刺身>
日本野最緊要新鮮
六本木嘅刺身真係厚切又有質量保證
大食妹要特別讚揚佢嘅生蠔, 鮮甜清新必食推介
<北海道炸赤蝦BB>
赤蝦BB可以連頭食, 香口唔油膩
<黑啤>
建議配搭麥味香醇嘅黑啤一齊嘆
<六本木秘製牛肉>
跟住就到六本木秘製牛肉出場啦
仲有沙律做配菜
<玉子燒明太子>
個名真係無打錯, 明太子份量驚人
玉子燒香滑有蛋汁
<鯛魚濃湯稻庭烏冬>
因為怕唔夠飽, 嗌多左份鯛魚濃湯稻庭烏冬
<炸雪糕>
甜品係好特別嘅炸雪糕
冰火交融, 裏面嘅柚子雪糕好fresh
  • 北海道炸赤蝦BB
  • 鯛魚濃湯稻庭烏冬
2023-03-04 39 瀏覽
深水埗有間環境好有日本feel嘅居酒屋,有好多好特別嘅嘢食,我哋試咗幾款都覺得好唔錯👍🏻炸赤蝦bb,好香脆,送酒一流,我叫咗黑啤,兩樣野好夾,一啖炸蝦一啖酒,真係好放鬆😆海老雲丹天婦羅呢個好特別,用紫蘇葉包住蝦,仲有海膽,入面好多蝦肉,勁足料,好彈牙😍成個炸物應該冇加其他調味料,食到紫蘇葉嘅香味微微散發出嚟,另外俾咗啲鹽,加少少更好味。四色刺身有吞拿魚、油甘魚、赤依佐木同埋兵庫縣室津生蠔,全部都非常新鮮。生蠔好鮮甜,左目嘅口感少少彈牙,油甘魚好香口,吞拿魚好肥美🥰鯛魚石鍋稻庭烏冬石鍋自家熬製嘅濃湯,好濃魚味,上嚟嘅時候仲滾緊,好正,不過欠少少鹹味,我叧外加咗少少鹽就一流啦,可以飲啖湯先,再加入烏冬。炸雪糕,好特別嘅甜品,出面係麵包同埋蛋糕,包住雪糕,炸到外層脆脆哋,入面雪糕又未溶嘅狀態,然後切開,入面用嘅係柚子味雪糕,所以成個甜品唔會太漏👍🏻

海老雲丹天婦羅

鯛魚石鍋稻庭烏冬