2024-09-21
做咗阿媽嘅都知,媽媽metime嘅重要性,今次我就約咗我嚟到東區識嘅第一個朋友,趁小朋友返哂學,梗係要好好享受一下寧靜嘅午餐啦!今次嚟到凡高廚房,門外已經好有 feel,除咗靚靚嘅油畫,仲有西式嘅後花園感覺。而我哋被安排坐喺窗邊,仲咁啱坐正喺呢個靚靚打卡位隔離,真係好靚仲好舒服,咁嘅環境下食西餐,真係環境都100分。我哋就叫咗兩個 set,分別加咗 $28 湯 + 飲品;$38 沙律 + 湯 + 飲品。而餐湯係 Cream Mushroom Soup,個湯好重蘑菇味,勁啱我,仲會配埋多士,西湯配多士 perfect match!而是日沙律係青蘋果沙律,醬汁係醋,酸酸地好開胃。主食:美國頂級西冷配柚子醋沙律,牛排7成熟煮得剛剛好,唔會太生,好好味!另外柚子醋沙律都好好食,配埋一齊食就唔會覺得牛排太漏。主食2 :意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉,呢個粉超級香,一放落枱即刻就俾佢嘅香氣吸引,想講虎蝦係超好食,煎到好香好入味,意粉唔會太淋,軟硬到剛剛好,加埋三色椒同紫洋蔥,成個粉都好夾好好食,調味剛剛好。當然唔少得甜品啦!呢個奶凍真係唔會太凍,有少少奶味,再配埋個士多啤梨醬,好 fresh 好好食,好
而是日沙律係青蘋果沙律,醬汁係醋,酸酸地好開胃。
當然唔少得甜品啦!呢個奶凍真係唔會太凍,有少少奶味,再配埋個士多啤梨醬,好 fresh 好好食,好滿足。
最後,飲品我都係繼續我嘅至愛熱咖啡,朋友就揀咗茉莉花茶,花茶杯好靚,茉莉花味好香淡淡地好解膩;至於咖啡,奶同糖都可按個人喜歡自行添加。
我哋完美咁避開咗午市繁忙時間,我哋走嗰陣就開始多人,想講呢到超多影相位,記住想影靚相就著靚啲,影完相再慢慢嘆個午餐,真係好完美好滿足。