2024-04-12 39 瀏覽
午市套餐很豐富,主菜加$38就可以享用沙律、招牌惹菌忌廉湯、甜品、餐飲。🍏青蘋果沙律沙律菜好新鮮,用的黑醋醬夠甜夠酸,好夾。🥣招牌惹菌忌廉湯呢個湯很不錯。好香好足料。裏面仲有D蘑菇粒。食落去好有口感。🦑魷魚千層麵有不少魷魚,新鮮好爽脆,每層都有好多豬肉碎,而番茄醬汁調教都適中。呢個千層麵好大份,兩個人都食唔曬。🐟香煎鱸魚配中東沙律非常推薦呢個菜式,鱸魚非常鮮甜,而且有兩大塊,配菜酸酸甜甜好好咬。🍮芒果布丁芒果布丁好有楊枝甘露的感覺,不錯。由於兩個主菜都需要焗時間較長,需要預留時間等待。餐廳環境富有文藝氣息,在這裏用餐感覺心曠神怡。門口仲養左隻鸚鵡,好得意,難怪不斷聽到雀的叫聲。
🍏青蘋果沙律
沙律菜好新鮮,用的黑醋醬夠甜夠酸,好夾。
🥣招牌惹菌忌廉湯
🦑魷魚千層麵
🐟香煎鱸魚配中東沙律
🍮芒果布丁
芒果布丁好有楊枝甘露的感覺,不錯。
由於兩個主菜都需要焗時間較長,需要預留時間等待。
2024-04-10
  • 香煎鱸魚配中東沙律
前菜:青蘋果沙拉有一絲清新嘅口感,蘋果酸甜與其他配料搭配相得益彰~98%野菌忌廉湯則散發著濃郁的香氣,口感豐潤,每一口都能飲到粒粒分明嘅碎野菌塊。主菜:意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉,蝦肉鮮嫩多汁,手工意大利粉搭配著蒜味濃郁嘅虎蝦,帶來了超級大嘅滿足感~香煎虎蝦仁墨汁義大利飯,蝦仁配上墨魚汁嘅獨特風味,口感豐富多層次,令人回味無窮!甜品:草莓藍莓牛奶凍,草莓的鮮甜和同埋牛奶凍真是絕配!仲有一顆藍莓作點綴~外觀好可愛

98%野菌忌廉湯
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
2024-03-12
98%野菌忌廉湯
意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉
2024-04-04 27 瀏覽
‭天下無不散之筵席 期待未來再見的那份喜悅呢位朋👫係長期飯腳 不過食埋今餐應該要告別一段時間🥲 今日特別揀左呢間充滿👩🏻‍🎨藝術氣息餐廳🍽️ 好好歡眾點左貴族👫人餐 頭盤有鮮🦐 三文魚+cream 🧀 巴馬火腿卷哈密瓜 最好食係三文魚🧀 夠創新 魚新鮮 最驚喜係火腿🍈卷 🍈清新 火腿濃郁 夾埋💯📸鵝肝多士 擺盤超靚🤩 旁邊有啲醃咗嘅梨 鵝肝味唔算重 但好滑 多士香脆 巴馬火腿🍕 薄批 十分香脆 拎起唔小心都會斷😝 🧀底 少少火腿 成件事簡表 好味主菜1 🐑羊架 處理得好好 冇乜臊味 羊肉我地要求9成熟都嫩口 保留到肉汁 另外🍟超好食🤣 熱+外脆 有啲牛油汁 一上台即食同時感受到牛油香+薯條脆主菜2 🐮牛柳 上碟7成熟 外表少燶入面粉紅冇血水 好腍 多肉汁 中間夾雜🔴🟡🟢椒 好好睇📸甜品cheese cake 🍰 + cream泡芙 2樣都比出面隨便買既好食😋 有個有趣位 就係佢隻碟都係凍既 完餐後送上咖啡 奶茶 檸茶 檸水任你揀💯整體用餐體驗良好 滿意 侍應會成日幫你換碟 但上餐時間略長 由頭盤到最

天下無不散之筵席 期待未來再見的那份喜悅

完餐後送上咖啡 奶茶 檸茶 檸水任你揀💯
整體用餐體驗良好 滿意 侍應會成日幫你換碟 但上餐時間略長 由頭盤到最後啡茶要90分鐘 但唔知係佢上得慢定我地食得慢 所以佢地唔上住先
2024-03-29 34 瀏覽
一向都中意去主題特色餐廳,依間用左凡高名畫做題材既餐廳,佈置裝飾都好有心思👍🏻掛畫、餐牌、餐具同枱布等都係名畫,最正係有個Swing同佈景牆供食客打卡用😍等我同老公可以盡情享受依餐藝術午宴🖼️✦ 青蘋果沙律我地叫左兩個set lunch, 其中一set加$38有埋野飲、甜品、頭盤就係青蘋果沙律,好fresh感覺酸酸甜甜又開胃👍🏻✦ 招牌98%惹菌忌廉湯依個湯真係值得推介,d菇連同黑松露係用人手打爛熬出來既,一上枱已經聞到好香!最勁係佢唔會打得太碎你仲咬到粒粒口感,配埋餐包食簡直一流👍🏻✦ 海鮮拼盤 +💰58老公就加錢食海鮮拼盤,包一隻生蠔、3隻太平洋虎蝦、1隻加拿大翡翠螺、2隻澳洲青口。跟餐只係加$58就食到咁多,性價比好高阿😍✦ 香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯 💰148終於到Main course! 依個risotto飯既口感做到恰到好處,唔太冧又有咬口👍🏻龍蝦汁味道好濃郁,蝦仁數量都多,做到啖啖飯都配隻蝦入口!✦意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 💰98中意濃厚香草蒜味既朋友就要試下依個意粉啦!粉條硬度適中,再配左2隻特大虎蝦仲有沙律菜拌碟,都係一個性價比高既選擇👍🏻✦ Yellow H

✦ 青蘋果沙律

✦ 招牌98%惹菌忌廉湯

✦ 海鮮拼盤 +💰58

✦ 香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯 💰148

✦意式輕煎虎蝦蒜片意大利粉 💰98

✦ Yellow House& Hot Mocha +💰18&💰25
本身跟餐有咖啡/茶既,但我地中意試新野😂老公見comment 社交平台就可以跟餐+$18叫杯 Yellow House Mocktail好似幾抵喎😍賣相同味道都唔錯,主要係菠蘿同檸檬Mix!而我就叫左杯熱mocha, 係杯有水準既coffee, 最欣賞係佢個杯都係starry night畫🖼️

✦ 士多啤梨奶凍& 雜果慕絲拿破崙 💰78
甜品我地都額外叫多個黎試😋前者係跟餐既所以細細杯,後者有4舊。有d唔同出面既拿破崙,依隻係特別鬆脆,最頂層有🍓同🫐,然後夾住mousse🤩非常有層次,推介!
  • 海鮮拼盤
一直都好想來凡高廚房,今日專程約朋友來銅鑼灣午餐同打過靚卡📸一出電梯已經有幾幅特色畫,餐廳以梵高名畫做主題,入到去四周都有梵高作品,仲有好多打卡靚位添,另一邊仲有座鋼琴,店員話平時都有包場活動,有live band表演添🎶🎹🎻🎤枱上連餐墊都係印畫作品👍我地點了2份 Set Lunch 🔸️餐湯一定要選餐廳出名招牌98%惹菌忌廉湯,未飲已經聞到好香,飲落非常濃郁,仲有黑松露味道添🔸️香煎比目魚配洋蔥牛油汁賣相唔錯,比目魚外皮煎到很薄脆,肉質很嫩滑,底層薯蓉超級多,吃哂真係好飽🤭🔸️香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯蝦仁有6隻算多,米飯軟硬適中,吸收濃郁龍蝦汁很美味😋🔸️甜品士多啤梨奶凍,好滑唔算好甜好啱我🔸️餐飲可點咖啡,茶及花茶選擇整體很喜歡哩度環境,一邊品嚐美食一邊欣賞名畫,食物又唔錯👍 值得再來😍

枱上連餐墊都係印畫作品👍

我地點了2份 Set Lunch
🔸️餐湯

🔸️香煎比目魚配洋蔥牛油汁

🔸️香煎虎蝦仁龍蝦汁意大利飯
蝦仁有6隻算多,米飯軟硬適中,吸收濃郁龍蝦汁很美味😋

🔸️甜品
士多啤梨奶凍,好滑唔算好甜好啱我

🔸️餐飲
可點咖啡,茶及花茶選擇

2024-03-27
  • 香煎比目魚配洋蔥牛油汁
2024-03-22 24 瀏覽
👨🏻‍🎨凡高廚房 Van Gogh Kitchen由門口裝飾就已經好有feel,餐廳入面掛左好多梵高名畫,次次帶朋友黎都會係咁傾返見過邊d畫。入面重有一個area放左張桌球,係仿照《夜店》呢幅畫既埸境。入面重有好多打卡位。🟡巴馬火腿芝士墨西哥卷 HK$128本身朋友唔係太肚餓,就打算食個墨西哥卷🌯算啦~點知黎到勁大卷🤣卷皮有燒過,入口係碳香味,包左勁多菜菜🥬🥬parma ham🥓🐷幾香,唔hea❣️入面重加左幾種芝士🧀mix埋一齊,呢個時候就知點解要多菜夾埋食🤤Balance得好好唔會太漏💛🧡🟡香煎比目魚配洋蔥牛油汁 HK$168比目魚魚肉處理得唔錯,魚皮煎香,魚肉🐟實得黎係滑的,唔會散曬又有雪味咁👍🏻底下面重有好多好滑的薯蓉😋🥔,唔起薯蓉粒個洋蔥牛油汁就可以令到d薯蓉冇咁heavy,唔覺唔覺就食曬😳🟡+$58/person海鮮冷盤(3隻蝦 2隻青口 1隻生蠔 1隻翡翠螺)🦐🦐🦐夠大隻易起殼新鮮,蝦肉彈牙gdgd,蝦膏鮮味唔腥❣️生蠔🦪鮮甜無金屬味,唔會用鹽水去洗蠔,唔死咸❣️翡翠螺肉🐚都大粒。青​口就普普。
👨🏻‍🎨凡高廚房 Van Gogh Kitchen

🟡巴馬火腿芝士墨西哥卷 HK$128
卷皮有燒過,入口係碳香味,包左勁多菜菜🥬🥬
parma ham🥓🐷幾香,唔hea❣️
Balance得好好唔會太漏💛🧡

🟡香煎比目魚配洋蔥牛油汁 HK$168
底下面重有好多好滑的薯蓉😋🥔,唔起薯蓉粒

🦐🦐🦐夠大隻易起殼新鮮,蝦肉彈牙gdgd,蝦膏鮮味唔腥❣️
以前在荷蘭旅遊的時候曾經到訪梵高藝術館🎨個人挺喜歡他的畫作的最近得知香港具有一家以梵高的畫為主題的餐廳走進餐廳一瞬間帶我回到荷蘭🇳🇱回想當時看過的名畫講遠了~這間餐廳的佈置挺有特色除了有梵高最有名的畫作例如夜空、向日葵等,裝修也很有古典特色一進門還有很大張桌球桌,適合與三五知己過來吃完飯再玩一玩‣ 海鮮酥皮盒 中間是黑魚子、蛋黃醬、蝦和洋蔥口感豐富,挺特別的‣ 餐包‣ 98%野菌忌廉湯(+38)|俄羅斯雜菜湯兩者會相比比較喜歡野菌忌廉湯每一口都能吃出菇,口感豐富~‣ 意式馬賽海鮮飯🥘 ($278)海鮮飯有很多隻青口,還有虎蝦和帶子米飯是比較掛汁的rissotto海鮮汁很濃郁令我回想當年在威尼斯吃飯的感覺😝‣ 燒美國豬肋骨配燒烤汁伴薯角 ($288)豬肋骨的肉夠軟身,份量也挺多的薯條是配蒜蓉香草醬屬於比較濕潤型的薯條,以前未試過的口感,有新鮮感🫶🏻‣ 梳乎厘 (+$48)梳乎厘份量很大,中間非常鬆軟鬆軟到口感像泡泡‣ 心太軟|朱古力雪糕 (+$48)一打開就有濃郁的朱古力醬流出來蛋糕本身外脆內軟,濕度適中,好吃😋‣ 玫瑰茶|檸檬茶餐茶除了可以選擇常見的咖啡或檸檬茶也可以選擇茉莉花茶或者玫
以前在荷蘭旅遊的時候曾經到訪梵高藝術館🎨
個人挺喜歡他的畫作的

最近得知香港具有一家以梵高的畫為主題的餐廳
走進餐廳一瞬間帶我回到荷蘭🇳🇱
回想當時看過的名畫

講遠了~
這間餐廳的佈置挺有特色
除了有梵高最有名的畫作
例如夜空、向日葵等,裝修也很有古典特色
一進門還有很大張桌球桌,
適合與三五知己過來吃完飯再玩一玩

‣ 海鮮酥皮盒
中間是黑魚子、蛋黃醬、蝦和洋蔥
口感豐富,挺特別的

‣ 餐包

‣ 98%野菌忌廉湯(+38)|俄羅斯雜菜湯
兩者會相比比較喜歡野菌忌廉湯
每一口都能吃出菇,口感豐富~

‣ 意式馬賽海鮮飯🥘 ($278)
海鮮飯有很多隻青口,還有虎蝦和帶子
米飯是比較掛汁的rissotto
海鮮汁很濃郁
令我回想當年在威尼斯吃飯的感覺😝

‣ 燒美國豬肋骨配燒烤汁伴薯角 ($288)
豬肋骨的肉夠軟身,份量也挺多的
薯條是配蒜蓉香草醬
屬於比較濕潤型的薯條,
以前未試過的口感,有新鮮感🫶🏻

‣ 梳乎厘 (+$48)
梳乎厘份量很大,中間非常鬆軟
鬆軟到口感像泡泡

‣ 心太軟|朱古力雪糕 (+$48)
一打開就有濃郁的朱古力醬流出來
蛋糕本身外脆內軟,濕度適中,好吃😋

‣ 玫瑰茶|檸檬茶
餐茶除了可以選擇常見的咖啡或檸檬茶
也可以選擇茉莉花茶或者玫瑰花茶🌹

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳裝修很有特色,真的跟外面是兩個世界☺️
餐廳播放著英文歌,看著梵高的畫,吃著意大利菜
一秒就進入了歐洲的世界了🌍

💰Total: $792 ($396pp 已包括10%服務費)
📍凡高廚房|@vangoghkitchen
銅鑼灣軒尼詩道451-457號勝華樓2樓B室

🚩更多同類餐廳 #foodstep_西餐
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

⊂ 喜歡我的分享就收藏、點讚、關注吧❤️⊃
📣想看更多美食推介 ☞ Follow @ourfoodstephk_

2024-02-28 65 瀏覽
2月14 嘅慶祝想去間特色啲嘅餐廳,話說係open rice 訂檯,落訂之後whatsapp通知餐廳,當時無人講過當晚只有情人節套餐,沒有a la cart menu🥲但指定的套餐基本上都冇乜得選擇,主菜只得三款。好彩我同男友都冇對個啲食物敏感,樣樣都食到 。當晚都8 成滿,所以都坐得幾逼下…. 可能係節日關係啦… 啲野有啲唔統一 。一開始送champagne,原來係可以揀紅/白酒,不過都係冇人同我哋講過,直接送上 。只係我見到第二個Staff serve隔籬枱就知道有得揀😅頭盤&湯都ok,有鵝肝多士😁煎得幾香 。不過個主菜出哂事,牛扒本來想要五成熟,但係一切開已經係well done ….😭為免破壞氣氛,都係食完就算啦 。相比起另一份意粉係唔錯,幾有嘰勁 。最後甜品係雪糕,都係正常嘅 。
當晚都8 成滿,所以都坐得幾逼下….
頭盤&湯都ok,有鵝肝多士😁煎得幾香 。
最後甜品係雪糕,都係正常嘅 。
-估唔到鬧市中都有一個梵高廚房,門口已經有好多擺設,仲有可愛嘅鸚鵡🦜。入面店舖雖然細細,但裝修超華麗,優雅嘅古典玫瑰燈飾,配合梵高最出名嘅名作,例如向日葵、星夜.....完全投入梵高的夢幻世界。🆅🅰🅽 🅶🅾🅶🅷'🆂 🅻🆄🅽🅲🅷凡高廚房午宴sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ加$18套餐:可享有一款(沙律/餐湯/餐飲/甜品)加$38套餐:可享有以下全部(沙律 + 招牌 98%惹菌忌廉湯+餐飲+甜品)sᴀʟᴀᴅ沙律以🥗黑醋配搭,增加少少酸味,沙律菜都算新鮮,仲加上爽口嘅青蘋果。sᴏᴜᴘ98%惹菌忌廉湯超級惹味的野菌湯,超級濃郁入面充滿野菌碎碎,入口creamy,幾好飲!ᴍᴀɪɴ海鮮龍蝦汁意大利飯 $148
ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ sᴇᴀғᴏᴏᴅ ɪɴ ʟᴏʙsᴛᴇʀ超級濃郁嘅龍蝦湯味,意大利飯偏硬身但好有咬口,入面都好多海鮮,有八爪魚、墨魚......配合本身充滿鮮味嘅龍蝦湯,整體味道好配合,調味亦都恰當。🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁 $188
 ᴜsᴀ ᴘʀɪᴍᴇ sɪʀʟᴏɪɴ ᴡɪᴛʜ ʏᴜᴢᴜ sᴀᴜᴄᴇ sᴀʟᴀᴅ 西冷肉味香濃,以簡單黑椒和鹽調味,呢個係sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ所以厚切西冷配搭非

🆅🅰🅽 🅶🅾🅶🅷'🆂 🅻🆄🅽🅲🅷

98%惹菌忌廉湯

ᴍᴀɪɴ
海鮮龍蝦汁意大利飯 $148

🥩美國頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁 $188

西冷肉味香濃,以簡單黑椒和鹽調味,呢個係sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ所以厚切西冷配搭非常開胃嘅柚子醋沙律🥗,本身前菜已有沙律,如果可以改配薯菜就更ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ。

甜品
草莓🍓奶🥛凍
小小士多啤梨同藍莓鋪面,奶凍好嫩滑,混合士多啤梨醬一齊食ʏᴜᴍᴍʏ!ლ(╹◡╹ლ)

⭐️呢度環境真係佈置得好優雅,完全配合返梵高嘅畫作,食物都好精緻,味道亦都不錯,份量對我來講啱啱好,如果比較大食嘅男生要點多一份餐點先夠飽。

服務方面都好好,當日得一個侍應,但係佢都好樂意幫客人影相留念。📸

呢度仲有好多精品可以選購,如果你都喜歡梵高嘅畫作,一定要過嚟呢間餐廳享受一下,呢度仲適合一大班朋友開party!
  • 美國冰鮮純天然頂級西冷沙律配柚子醋沙律汁
2024-02-21 38 瀏覽
凡高廚房位於銅鑼灣,是一家以凡高主題背景佈置的餐廳,帶給食客們一種別具一格的用餐體驗。在這裡不僅可以品嚐到精緻美味的菜餚,還能夠感受到濃厚的藝術氛圍。晚宴套餐是首選,價格合理且豐盛。在+$38的升級選項中,選擇了轉98%野菌忌廉湯作為開胃湯。這碗湯散發著濃郁的野菌香氣,質地綿密滑順,入口即化。每一口都能感受到野菌的鮮甜味道,給人一種溫暖的感覺!蕃茄牛油果多士沙拉色彩繽紛,新鮮的蕃茄和濃郁的牛油果完美融合,給人一種清新的口感。多士的酥脆口感與沙拉的鮮嫩口感形成了有趣的對比,讓人愛不釋手。主菜是香煎勺草格陵蘭比目魚柳伴白豆牛油檸檬忌廉汁。這道菜的魚柳經過精心煎烤,外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁。伴隨著白豆牛油檸檬忌廉汁,這道菜的口感更加豐富。檸檬的酸爽與牛油的香濃相互融合,加上脆炸的薯條,帶來一種獨特的風味。甜品方面品嚐了檸檬蛋捲和草莓奶凍。檸檬蛋捲酸甜的檸檬味道令人陶醉。而草莓奶凍則帶來一絲清涼,口感滑順,完美收尾。除晚宴套餐,還點了健康套餐。挪威雪蟹田園沙拉是這道套餐的第一道菜,新鮮的雪蟹肉質鮮嫩,搭配蔬菜的清爽口感,令人心曠神怡。俄羅斯野菜湯,湯底鮮香濃郁,野菜的自然甜味彰顯出來,讓人回味無

俄羅斯野菜湯,湯底鮮香濃郁,野菜的自然甜味彰顯出來,讓人回味無窮。

意式輕煎虎蝦紐西蘭牛柳粒蒜片意大利粉是健康套餐的主菜。虎蝦鮮嫩彈牙,牛柳粒鮮嫩多汁,配上蒜片和意大利粉,帶來了濃郁的義式風味,讓人垂涎欲滴。

最後Natvia法式焦糖燉蛋作為健康套餐的甜點。這道甜點淡雅而不膩,焦糖的香甜與蛋黃的柔滑完美結合,帶來一種口感上的享受。

在用餐過程中,搭配了日本伯爵茶,並添加了一點薰衣草提升香氣。清香怡人,帶著淡淡的花香,使整個用餐體驗更加愜意。

除了菜品的精緻美味,凡高廚房的環境設計也值得一提。餐廳充滿了凡高的藝術元素,從牆上的畫作到桌上的裝飾品,處處都散發著藝術氛圍。這種獨特的背景佈置為用餐增添了一份特殊的情境感。無論是晚宴套餐還是健康套餐,每道菜品都展現了廚師們的精湛技藝和對食材的堅持。同時,餐廳的環境設計也讓用餐者能夠在藝術氛圍中享受美食。

仲有正餐包!
2024-02-21 44 瀏覽
銅鑼灣站附近有間以凡高為主題既餐廳,所以掛滿好多油畫🖼️,餐具都是歐洲風格,邊聽法國民謠邊用饍,有種歐遊的感覺。🍝海鮮茄汁闊條麵:海鮮有鮮蝦、蜆同魷魚,海鮮頗新鮮彈牙,闊條麵亦好掛汁。🍝意式煎虎蝦蒜片意大利麵:蒜🧄香味濃郁既炒意大利麵,虎蝦煎得剛好,加上新鮮食材,簡單而美味!👍🏻🍓士多啤梨奶凍:✨小編推薦✨,酸甜士多啤梨醬同奶凍既奶香好夾,最重要係奶凍好滑,好回味。🍄蘑菇忌廉湯 配 熱餐包: 蘑菇湯好濃,黑松露味好出同好自然。味道 : 🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道 : 🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)

2024-01-27 62 瀏覽
今日去咗間凡高廚房食嘢,一入去環境真係舒服得嚟。首先,梗係要點嗰款炭燒美國安格斯西冷牛扒啦,啖啖肉感真係喺口入面爆發,炭香氣息撲鼻,真係食得出佢哋用心烤嘅功夫。😋 牛扒質感好,外焦內嫩,薯蓉滑溜得嚟唔會太膩,搭配得宜。至於嗰個香煎格陵蘭比目魚,簡直貼地好味到喊!啫啫新鮮,魚皮煎得金黃脆口,入口滿滿嘅海洋鮮味,完美糅合牛油薯蓉同自家制salsa醬,好match呀!添咗10蚊試咗湯水,磨菇湯香味瀰漫,正到飛起,似藝術品咁的美味。甜品方面,tiramisu同埋奶凍都唔會甜得過分,幼滑得來又夠味,尤其係tiramisu,咖啡醇厚、芝士輕柔,配杯餐飲,簡直太正!呢間餐廳無論係嗰啲食物質素,定係佢哋嗰份對藝術嘅堅持,都令我好滿意。老實講,啲湯水啲扒啲魚就係我心目中嘅完美午餐。如果你鐘意梵高,又想一邊食好嘢一邊賞藝術,呢度係你嘅不二之選。👍🎨🍽️

今天我嘆咗頓好滿足嘅午餐喺凡高廚房,由門口到餐廳嘅每一角落都充滿咗梵高嘅藝術氣息。頭盤上檯,我先撲到一碟色彩繽紛、令人食指大動嘅Parma ham哈蜜瓜,火腿同哈蜜瓜嘅結合,簡直係咸甜之間嘅完美平衡,好夾😋!蘑菇湯濃郁得黎又唔膩,啱啱好地滿足咗我嘅味蕾🍄。接下來,香煎格陵蘭比目魚真係值得讚一讚,皮脆肉嫩,幾有彈性,而且魚油香郁,令人一啖接一啖🐟。夾雜其中嘅波波薯角,煙韌得黎又唔油膩,食落好過癮。肉控嘅我點會放過火焰美國Prime牛柳串呢?店員表演火焰秀,睇落真係好浮誇,不過食落真係無得輸,肉質軟嫩多汁,燒到啱啱好,而家仲記得住嗰份滿足感🥩。今次嘅食評,真係食出咗凡高廚房嘅用心同埋藝術未臨!嗮一個,食貨嘅我,肚皮都開心啦!

讀書時期嘅我係讀美術學院~好鍾意畫畫🎨熱愛藝術,曾經想做一個畫家🧑🏻‍🎨。從朋友口中得知銅鑼灣有一間以油畫作主題的西餐廳。就帶芊豆B👧🏻一起去吃一個充滿藝術感的午宴。這裏有搖搖吊椅、其中一幅牆是一幅大大的壁畫🖼️,前面有一個畫架、以及桌椅可供打卡。另外仲有桌球🎱,女女雀躍地叫我打比佢睇吓。呢度嘅午餐都好抵食,因為份量都真係唔少,沙律大大碟🥗!我哋叫咗🤗新餐牌💁🏻‍♀️二人份的海鮮拼盤,超抵食,大約50幾蚊一個人咋🤩🤩!行政牛扒套餐🥩,西冷牛扒五成熟煎得剛剛好👍🏻,我最喜愛濃郁的招牌98%惹菌忌廉湯🍄 再叫一set精選午餐🍝 意式輕煎虎蝦🦐🦐蒜片意大利粉,仲有一碗羅宋湯,甜品有焦糖燉蛋🍮& Tiramisu杯☺️讓你肚子感覺好滿足的午餐!不得不讚賞,由於大廈有條樓梯才到電梯大堂,餐廳經理知道我們有嬰兒車,為協助我們呢!💕服務態度超好!會再來哦!

另外仲有桌球🎱,女女雀躍地叫我打比佢睇吓。

呢度嘅午餐都好抵食,因為份量都真係唔少,沙律大大碟🥗!

我哋叫咗🤗

行政牛扒套餐🥩,西冷牛扒五成熟煎得剛剛好👍🏻,
我最喜愛濃郁的招牌98%惹菌忌廉湯🍄

再叫一set精選午餐
🍝 意式輕煎虎蝦🦐🦐蒜片意大利粉,
仲有一碗羅宋湯,
甜品有焦糖燉蛋🍮& Tiramisu杯

☺️讓你肚子感覺好滿足的午餐!

2024-01-18
2024-01-20 72 瀏覽
環境狹窄 ,食物質素差之餘,主菜上枱時己經凉哂,凍飲唔凍,可能因為員工人數不足, 服務質素有好大幅度改善空間。但經理態度超级惡劣,埋單後要求顧客立即離開餐廳, 以免阻礙佢做生意。