2023-11-03 92 瀏覽
因為朋友生日,朋友自訂了嚟呢間藝術氣氛餐廳店舖不是很大,裝修比較特別,因為另一位朋友未到所以,我們一到步先即拍照一番,之後才叫食物,我哋一人叫咗一份,一份魚,一份素漢堡扒,另外朋友想吃安格斯扒,後來先知原來係漢堡扒因為我們也掛住傾計淨係影咗魚食物總括嚟講不過不失,素扒餐,安格斯扒漢堡係有些唔係好夠熱因為有朋友生日所以希望有加名喺甜品嘅服務,餐後侍應也很細心記得加名在甜品碟上❤️
因為朋友生日,朋友自訂了嚟呢間藝術氣氛餐廳
因為我們也掛住傾計淨係影咗魚食物
總括嚟講不過不失,素扒餐,安格斯扒漢堡係有些唔係好夠熱

2023-11-01
生日
2023-11-02 67 瀏覽
朋友約我去銅鑼灣Lunch, 她説帶我要一間好靚好有藝術性的餐廳! 行到去大廈門口,我在想上樓舖有幾特別呢?? 而且大廈外觀一點都不起眼👀👀。 怎料到上到餐廳門口,整個觀念就改變了!一個具有藝術性的名字,這餐廳命名,基本上餐廳佈置就是以<凡高>的畫作橋楚。在餐廳門口已經是一個非常漂亮的打卡位置!😍入到餐廳,室內佈置簡直可以用靚絕來形容,每個角落都是<凡高>的名畫(雖然不是真品),就算連枱墊都是! 入到餐廳就像去了畫廊用餐,藝術氣氛滿滿,好靚………😍😍😍❤❤每個角落都有打卡位我們分別order 了一個行政套餐(HK$198-208),一個精選午餐(HK$98-178)。💢頭盤有Caesar salad,沙律菜好新鮮😘還有一份是 Parma ham配密瓜, 賣相和味道很不錯, Parma Ham 不會太鹹,而蜜瓜清甜!👍👍💢餐湯精選午餐有俄羅斯菜湯 - 蕃茄味濃郁,蔬菜湯感覺清新健康!行政套餐有98%野箘忌廉湯 - 喝一口感到滿口野箘香味,有野箘粒粒,口感豐富,香氣撲鼻, 真心好好飲!😋😋😋💢套餐+58元就會有海鮮拼盤,生蠔非常新鮮又好 creamy,其它

[凡高]一個具有藝術性的名字,這餐廳命名[凡高],基本上餐廳佈置就是以<凡高>的畫作橋楚。

在餐廳門口已經是一個非常漂亮的打卡位置!😍

❤❤每個角落都有打卡位

💢頭盤有Caesar salad,沙律菜好新鮮😘

💢餐湯
精選午餐有俄羅斯菜湯 - 蕃茄味濃郁,蔬菜湯感覺清新健康!

💢套餐+58元就會有海鮮拼盤,生蠔非常新鮮又好 creamy,其它海鮮好新鮮,這價錢超值👍👍
還有只要加HK$28就可以有一杯紅/白酒,酒品質也相當不錯!

💢行政套餐主菜: 炭燒美國安格斯西冷扒5成熟,牛扒品質不錯,牛肉味濃, 廚師手藝不錯,牛扒成數燒得剛好!😋😋

💢精選午餐主菜: 意大利雲吞配龍蝦汁, 龍蝦汁做得很不錯,龍蝦味濃,再加上香草, 整個汁的味道又香又濃,配上意大利雲吞,每一啖都洋溢鮮味!😋😍😋😍

💢咖啡不錯

💢最後當然不能少了甜品,自家制甜品,味道還可以,美中不足就是有點細,唔係好夠喉😁😁😁

2023-10-19
  • 龍蝦汁配意大利雲吞
  • 海鮮拼盤
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
2023-11-01 1126 瀏覽
係OP搵咗好耐, 想要一間既高級雅緻, 價格相宜, 食品又要優質...嘅條件下, 我決定訂凡高位於銅鑼灣地區, 2樓餐廳。電梯門一開, 有如去到一間竼高畫廊, 裝飾別緻, 當推開大門, 最吸睛的是近門一張桌球枱, 店長話不止是裝飾, 還可以供客人打桌球架, 真慷慨!仲有一個打卡位:水晶吊燈襯托巨型壁畫, 怎不叫人多拍幾張相呢, 哈哈, 好彩到店時間尚早, 人客不太多, 無礙做生意啫😂餐牌有好多款晚餐選擇, 大都是二百多元就已經有5個couse啦! 都幾抵喎👍🏻前菜:魚子三文魚車厘茄, 一小嚿就有三種咸、鮮、甜嘅口感👏🏻餐湯: (+$38)改點了98%野箘忌廉湯, 濃濃嘅野箘湯加上滑溜嘅忌廉, 超好飲(值得加錢改啊)😉配湯餐包一D都唔馬虎, 暖暖的又軟熟, 抵讚☺️主食: 帶子虎蝦墨汁意粉, 佢地嘅墨汁味道好正, 脅子同虎蝦, 鮮甜, 爽口😍另一款:馬賽海鮮飯, 簡單形容即係海鮮意大利飯, 有大蝦, 帶子外還有青口,配意大利飯, 美味又飽肚。😋甜點:小蛋糕配Tiramisu, 擺碟勁靚,絕對係食得又睇得🥳對凡高的各種擺盤特別欣賞👍🏻👍🏻
位於銅鑼灣地區, 2樓餐廳。
配湯餐包一D都唔馬虎, 暖暖的又軟熟, 抵讚☺️
對凡高的各種擺盤特別欣賞👍🏻👍🏻
  • 意式馬賽海鮮飯
2023-10-25 61 瀏覽
今日終於都食到呢間已經Bookmark 咗好耐嘅餐廳啦🥰由走廊到餐廳內都充滿細心的佈置及裝飾,周圍放有梵高的名畫,就像置身於展覽館中,餐廳每處也是打卡位📸,門口還放置一張美式桌球枱,絕對係藝術與美食的混合😍呢度lunch set都幾抵食😋,食物包括:🔸沙律🥗🔸餐湯(蘑菇🍄忌廉湯)及餐包🥖🔸主菜:牛扒🥩(medium rare)/ 燒雞🐔🔸甜品 (tiramisu / 奶凍🍮)🔸餐飲 ☕️期待下次嚟食晚餐
今日終於都食到呢間已經Bookmark 咗好耐嘅餐廳啦🥰

呢度lunch set都幾抵食😋,食物包括:

🔸沙律🥗
🔸餐湯(蘑菇🍄忌廉湯)及餐包🥖
🔸主菜:牛扒🥩(medium rare)/ 燒雞🐔
🔸甜品 (tiramisu / 奶凍🍮)
🔸餐飲 ☕️

期待下次嚟食晚餐

2023-10-20
紀念日/屋企人生日/你有個文青另一半嘅話都好推薦嚟呢到💙💙(ㅅ´˘`)♡呢到由門面到餐廳入面每一個空間都擺放咗唔同嘅凡高展品🎨/商品⌚/art prints/打卡佈置🎹🌻🛋️ 仲有桌球枱同boardgame 感覺入左個gallery 個人都放慢返啲~我地坐左喺鋼琴同一個櫥窗隔離 成晚餐廳氣氛都好好好舒服🩵 然後呢到每一道菜上枱都好似一份藝術品✨👨🏻‍🍳🤳🏻歐陸式小食 - 鮮蝦&三文魚包芝士粒❤️‍🔥個三文魚包芝士粒真係好好食🥹 個芝士鹹鹹香香味道開胃🧀 同三文魚好夾 另外三文魚同蝦都好新鮮 🦐👍🏻👨🏻‍🍳🤳🏻歐陸式小食 - parma ham配哈密瓜&魚子醬青瓜三文魚蓉 🍈哈密瓜好清甜 魚子醬嘅微微鹹香 + 青瓜有嘅fresh 口感 + 新鮮魚香嘅三文魚蓉 3件事好夾我幾滿意 🐟🥒😚👨🏻‍🍳🤳🏻98%野菌忌廉湯 配鳳香園餐包 ❤️‍🔥🍞staff有特別講個包嘅來源的確個包外層脆口仲有啲麥片碎食落好crunchy 入面好鬆軟好好食 🥣個湯飲到粒粒野菌碎 濃濃嘅野菌味道 湯嘅份量都幾多 係個有飽腹感嘅餐湯 值得推薦!! 🥹❤️‍🔥👨🏻‍🍳🤳🏻凡高招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草薯角 ‼️我地建議大

感覺入左個gallery 個人都放慢返啲~
我地坐左喺鋼琴同一個櫥窗隔離 成晚餐廳氣氛都好好好舒服🩵

🍈哈密瓜好清甜

👨🏻‍🍳🤳🏻98%野菌忌廉湯 配鳳香園餐包 ❤️‍🔥
🥣個湯飲到粒粒野菌碎 濃濃嘅野菌味道

👨🏻‍🍳🤳🏻凡高招牌澳洲頂級和羊配蒜蓉香草薯角
‼️我地建議大家揀5成熟 ~
我地揀咗7成 唔羶而且覺得個肉厚實得嚟唔韌 相信5成口感仲正 🥹
個醬嘅味道香得嚟又唔會蓋過羊嘅香 ~

👨🏻‍🍳🤳🏻火焰美國Prime 護心肉牛柳串 ❤️‍🔥
由蘑菇護心肉牛柳同椒組成2大串🤩
會喺你面前放上烤架淋上火焰 🔥好啱打卡📷
同埋燒三色椒嘅香氣真係不得了 🥹staff 會幫你反下咁燒 大約30秒就會放上備咗薯菜嘅碟
護心肉牛柳有牛味得嚟咬落又夠嫩滑😚 咬開仲見到粉嫩感 嗅覺味覺都滿足到 非常推薦食呢個❤️‍🔥✨

👨🏻‍🍳🤳🏻比利時70%黑朱古力 & 泡芙
🍫70%黑朱古力唔苦個甜亦都超溫和 個蛋糕都soft 所以好輕鬆食晒成個😛
☁️泡芙係有驚喜嘅好食 個皮嘅脆嘅程度真係剛剛好 cream 綿密好好食

👨🏻‍🍳🤳🏻Tiramisu&士多啤梨蛋卷
個士多啤梨卷蛋幾鬆軟好食 感覺佢地嘅海綿蛋糕都做得幾好 仲有啲士多啤梨肉🍓
佢地嘅湯同正餐份量都多 所以甜品細細兩件滿足到完成成個routine 嘅儀式感(๑•ᴗ•๑)♡

覺得紀念日/唔同節日都好值得嚟呢到食餐好 同埋呢度都有啲紀念品買下 百幾蚊都有 鍾意嘅更加要嚟~

btw 走嘅時候發現門口上面有個大雀籠入面有2隻雀 可以買糧比佢地🦜😹
  • 火焰美國Prime護心肉牛柳串
2023-10-19 73 瀏覽
好耐以前原來我係嚟過呢間餐廳一次,今次相隔幾年之後再嚟,食物質素一樣好好,同店員傾過,原來餐廳已經開咗16年啦,喺疫情期間仍然繼續營運真係唔簡單。喺門口已經睇到好多好有特色嘅裝修,入到餐廳入面更加係好多打卡位。今次我哋叫咗兩個午餐,第一個係行政牛扒套餐( $208 ),第二個係夾餅餐( $98 )再加左一個頭盤同埋餐湯(加$10 )。最後叫咗一個海鮮拼盤( $58 )。蘑菇湯係呢間餐廳嘅signature,超濃嘅蘑菇味,有機會一定要試吓。海鮮拼盤都好新鮮,有蠔、螺、蝦、青口等等。三文魚牛油果夾餅非常之大份,仲好健康有好多菜添。牛扒亦都係非常之大份,而且唔會韌,好有牛肉味。兩個餐都跟咗甜品,一個係Tiramisu,一個係芝士蛋糕,為呢一個午餐畫上一個好好嘅完結。值得一提嘅係餐廳氣氛好好,而且店員都好友善。

海鮮拼盤都好新鮮,有蠔、螺、蝦、青口等等。

三文魚牛油果夾餅非常之大份,仲好健康有好多菜添。

牛扒亦都係非常之大份,而且唔會韌,好有牛肉味。

值得一提嘅係餐廳氣氛好好,而且店員都好友善。
2023-10-17 89 瀏覽
話說前排老婆同朋友經過呢間餐廳,食完話好食,想再食。兩公婆今日放假,訓醒出發去食個lunch。真心間雖然响銅鑼灣大街上,但餐廳位於大廈二樓,大廈正門又唔顯眼,真係幾難發現。凡高廚房,凡高名畫家,藝術我就真係唔識架啦。餐廳裝修,有幾幅畫,加上牆身都用畫黎裝飾,放左d枱同椅,有個打卡位,眼見都有人坐埋去影相打卡。雖然餐廳唔大,有十零張枱,今次兩點上到去,都幾乎坐滿。坐低就好快有侍應遞上餐牌介紹,set lunch,百零蚊個,算好正常價。最後叫左兩個餐加十蚊有餐湯同沙律,另外再加左58蚊要個海鮮拼盤。首先黎個餐律蘋果沙律:我就無食,老婆食,佢話蘋果爽口,沙律菜新鮮。煙三文魚沙律:煙三文魚,以前食開個d多數好咸,好重口味,反而呢度唔算好咸,個人喜好呢d,太咸硬係覺得無咁健康。沙律菜都係新鮮野,爽口,食到索索聲。份量尚算大,好多lunch跟既沙律都係用西湯個碗比你,只得兩條菜,再求其落d麻醬黑醋油比你就算。呢度無論份量同新鮮程度都算幾好。另外要贊既係佢無落任何醬料,係另外比支黑醋同油黎自己決定落既份量。餐包及雜菜湯:餐包正常貨,附上牛油,切開塞舊牛油落去,因為夠熱,溶左個牛油,滲入個包到,好食。

雖然餐廳唔大,有十零張枱,今次兩點上到去,都幾乎坐滿。

首先黎個餐律
蘋果沙律:我就無食,老婆食,佢話蘋果爽口,沙律菜新鮮。

餐包及雜菜湯:餐包正常貨,附上牛油,切開塞舊牛油落去,因為夠熱,溶左個牛油,滲入個包到,好食。而個雜首先黎個餐律
蘋果沙律:我就無食,老婆食,佢話蘋果爽口,沙律菜新鮮。
煙三文魚沙律:煙三文魚,以前食開個d多數好咸,好重口味,反而呢度唔算好咸,個人喜好呢d,太咸硬係覺得無咁健康。沙律菜都係新鮮野,爽口,食到索索聲。份量尚算大,好多lunch跟既沙律都係用西湯個碗比你,只得兩條菜,再求其落d麻醬黑醋油比你就算。呢度無論份量同新鮮程度都算幾好。另外要贊既係佢無落任何醬料,係另外比支黑醋同油黎自己決定落既份量。菜湯,好正常,d雜菜整到好細粒,不嬲都好少揀雜菜湯,通常都係揀羅宋或白湯,呢次飲番,都覺唔錯,紅湯最怕太酸。

海鮮拼盤:58蚊,無得輸啦,有生蠔,蝦,青口同螺。蠔58蚊本身都無期望,唔苦已經贏,食落新鮮小小海水味。蝦同螺爽口唔錯。係青口無乜野好講,可能個人喜好問題,我不嬲對青口麻麻。
主菜分別叫左爐魚配雜菜同漢堡包

個爐魚上到黎我初時無留意,掛住打機,但突然聞到浸魚既香味。所以即刻望一望,原來碟主菜到左。呢個係老婆叫既,切左一舊仔比我食,食落好香口,舊魚有連埋塊魚皮,煎到脆脆地,仲有浸魚油香。我自己就無試個汁啦,老婆就話個汁唔錯。

漢堡包:上到黎夠晒大碟,砌出黎尚算靚仔,最怕砌到東丫西倒咁,睇見地都唔開胃,塊牛有肉汁,牛味重,入面仲要有洋蔥粒,夠晒香口。另外有塊都幾厚身既豬柳,加埋生菜同蕃茄,食落無咁油。另外配上沙律菜同薯角。個薯角汁係香草整既,好好食。

甜味:奶凍同焦糖燉蛋。兩個都係正常貨,唔會太甜。

最後見到有tea set,搵日黎試下。
2023-10-16
  • 海鮮拼盤
2023-10-16 75 瀏覽
餐廳以梵高做主題,佢既畫作佈置🎨,每張餐墊都係一幅畫🌌藝術人黎到應該會賞心悅目🤩我哋叫咗兩個精選午餐,包咗是日頭盤/餐湯、主食、甜品同餐飲🍹🍴海鮮拼盤 (午餐+$58)拼盤有一隻生蠔🦪、1隻翡翠螺🐚、3隻虎蝦🦐同2隻青口☺️生蠔好鮮甜有驚喜,翡翠螺多肉爽口🤗🐟煙三文魚沙律🥗三文魚配沙律再加上橄欖油、黑醋,酸甜但開胃🥩美國冰鮮純天然頂級西冷配柚子汁沙律($168)牛🐮味相當濃郁,燒得好香口有炭燒味,有少量肥膏,柚子醬汁沙律好味讚呀👍🏻🐔法國無激素燒春雞配薯角(半隻) ($168)燒春雞好重檸檬香料味☺️半隻但都唔少肉🤗雞皮好煙韌,仲有配烤翠肉瓜同沙律,都幾健康😚🍮士多啤梨奶凍🍓奶凍本身甜度適中,配埋士多啤梨醬甜度就幾balance🤏🏻,食完好滿足😋

🍴海鮮拼盤 (午餐+$58)
海鮮拼盤

🐟煙三文魚沙律🥗
三文魚配沙律再加上橄欖油、黑醋,酸甜但開胃
煙三文魚沙律

🥩美國冰鮮純天然頂級西冷配柚子汁沙律($168)
美國冰鮮純天然頂級西冷配柚子汁沙律

🐔法國無激素燒春雞配薯角(半隻) ($168)
法國無激素燒春雞配薯角(半隻)

🍮士多啤梨奶凍🍓
意大利奶凍
海鮮拼盤
煙三文魚沙律
美國冰鮮純天然頂級西冷配柚子汁沙律
法國無激素燒春雞配薯角(半隻)
意大利奶凍
2023-10-15 65 瀏覽
今天去了銅鑼灣一間好有藝術特色一間樓上餐廳叫凡高廚房,由餐廳門口到餐廳牆上也掛了好多梵高名畫,水晶燈,盡顯高貴藝術氣質頭盤有軟熟微暖的餐包,另有風乾火腿包住哈密瓜,哈密瓜甜味中和火腿咸香味,青瓜包住吞拿魚,面上加了魚子醬,好奢華感覺,再搭上黑醋沙律菜和鲜甜無花果,口感豐富😍野菌忌廉湯🥣 $38湯超级濃郁,菇味好濃,菌香四溢,十分好飲😚香煎勺草格寧蘭比目魚柳🐟 $318比目魚柳份量比我想像中大,表皮煎至金黃酥脆,魚肉質鲜美,也有薯角,蘆筍等薯菜,口感一流😍火焰美國Prime護心肉牛柳串🥩 $378店員會倒入Vodka落入牛柳串,即場燒俾客人食,牛柳串牛味好濃,肉質十分juicy, 而且串埋蘑菇和三色椒,再配搭薯角,十分豐富☺️是日甜品 香濃迷你朱古力蛋糕,加上鬆軟泡芙,口感不錯😌餐飲叫了凍檸茶和泡沬咖啡$20,完美结束呢餐😍

野菌忌廉湯🥣 $38
湯超级濃郁,菇味好濃,菌香四溢,十分好飲😚

香煎勺草格寧蘭比目魚柳🐟 $318

火焰美國Prime護心肉牛柳串🥩 $378

是日甜品
香濃迷你朱古力蛋糕,加上鬆軟泡芙,口感不錯😌

餐飲叫了凍檸茶和泡沬咖啡$20,完美结束呢餐😍

2023-10-14 53 瀏覽
好耐前睇過食評,吸引了我去試過午餐。突然想起這間餐廳,約了朋友試晚餐。不起眼的門口,可能經過了也不覺。上到二樓餐廳嗰層,突然就像換了個環境。除了藝術氣息,門外還有一對愛情鳥在迎接客人的到臨。餐牌以套餐為主,有好多選擇,每個餐有唔多配搭的湯和小食等等,有點花多眼亂的感覺,我呢d選擇困難症到花了好一陣子才選定食物。最後揀咗兩個晚宴套餐,分別係香煎刁草格陵蘭比目魚柳和火焰美國prime護心肉牛柳串。🔸前菜首先嚟嘅係前菜小食,係煙燻三文魚。下面墊住一塊去嘅餅乾,上面有一些黑魚子點綴。貌似普通嘅前菜,但係一食口就覺得很不錯。三文魚是靚貨冇腥味,帶著淡淡的油香,又同下面塊餅幾夾喎。上面的魚子則提鮮整道菜。🔸俄羅斯雜菜湯味道很豐富,很夠蔬菜味 ,卻不會過鹹,就是一切剛剛好的味道。🔸野菌湯(+$38)好似食緊很多蘑菇咁。🔸香煎刁草格陵蘭比目魚柳很大快的魚柳,但係冇將貨就價。好耐冇食過咁好味嘅魚柳喇。可能因為魚肉夠厚,做到外脆內軟嘅質感。咬落去啖啖肉好滿足,調味都係非常好,小小咸,多多趣,good!週年旁邊的伴碟蔬菜半碟蔬菜,都食得出那份新鮮。尤其係蘆筍,嫩得很。🔸火焰美國prime護心肉牛柳串上枱後,
好耐前睇過食評,吸引了我去試過午餐。

突然想起這間餐廳,約了朋友試晚餐。

不起眼的門口,可能經過了也不覺。

🔸前菜

🔸俄羅斯雜菜湯

🔸野菌湯(+$38)

好似食緊很多蘑菇咁。

🔸香煎刁草格陵蘭比目魚柳

很大快的魚柳,但係冇將貨就價。

🔸火焰美國prime護心肉牛柳串

上枱後,先嚟一個眼球上嘅滿足。店員會將牛柳串用火燒一燒,增加焦香。

牛柳串嘅份量真係好多,我覺得一個人食係偏多的,最好兩三個人分享。

牛柳食落有點似熟成牛嘅感覺,濃郁的牛肉味。

🔸甜品拼盤

晚宴套餐冇得揀甜品款式,不過我都好滿意當晚嘅甜品。每人有一杯tiramisu和一件迷你卷蛋。特別喜歡tiramisu,輕甜質地細緻。

題外話,餐牌第一頁就寫咗老闆開呢間餐廳嘅心路歷程。食完之後更加體會到老闆對食物嘅認真和那種真誠,我食得到套餐的價值。

• 歐陸式前菜小食
  • 雜菜湯
2023-10-13 32 瀏覽
今日同同事一齊放半晝去左銅鑼灣一齊食個lunch傾偈呢間同事之前食過 介紹吓我黎有得來環境好安靜可以同朋友坐低食嘢,慢慢傾偈我哋叫咗兩個set lunch 黎咗兩個餐包,外脆內軟配埋牛油好好味餐湯揀咗一個羅宋湯同一個蘑菇湯,個人鍾意蘑菇湯多啲,入面有粒粒碎蘑菇朋友就鍾意羅宋湯開胃啲,羊架叫咗五成熟烤得啱啱好肉質鮮嫩 好易入口冇羶味 值得一讚烤雞配薯菜烤得個皮夠香脆仲有餐飲同埋甜品呢度嘅環境唔錯還有好多畫 掛,喺場上面氣氛唔錯有個地方落腳同朋友聚一聚
今日同同事一齊放半晝
去左銅鑼灣一齊食個lunch傾偈

呢間同事之前食過 介紹吓我黎
有得來環境好安靜
可以同朋友坐低食嘢,慢慢傾偈
我哋叫咗兩個set lunch

黎咗兩個餐包,外脆內軟

配埋牛油好好味

餐湯揀咗一個羅宋湯同一個蘑菇湯,
個人鍾意蘑菇湯多啲,
入面有粒粒碎蘑菇

朋友就鍾意羅宋湯開胃啲,
羊架叫咗五成熟
烤得啱啱好
肉質鮮嫩 好易入口
冇羶味 值得一讚
烤雞配薯菜
烤得個皮夠香脆
仲有餐飲同埋甜品
呢度嘅環境唔錯
還有好多畫 掛,喺場上面
氣氛唔錯
有個地方落腳同朋友聚一聚
前兩日阿妹英國返咗嚟, 梗係帶佢去啲有藝術氣質嘅餐廳, 話曬佢都主 修藝術, 所以喺銅鑼灣搵到依家咁特別嘅餐廳, 呢度 餐廳裏面同門口都 玩藝術風好靚, 我哋點咗 兩個行政套餐 1)炭燒美國安格斯西冷牛扒$208依塊安格斯真係超大塊睇相就知, 而且 又夠厚 又juicy,燒得啱啱好,我叫咗七成熟, 佢仲會有啲好creamy嘅薯蓉,沙律菜,青瓜,黃瓜等, 十分超值2) 芝士焗龍蝦意大利粉 $208龍蝦爽口彈牙香 濃 嘅芝士香味, 意粉 好香嘅蕃茄醬酸酸甜甜, 好好食3)呢兩個餐分別有頭盤 - 我哋嗰日係 沙律, 有芝士同埋麵包碎用心製作4)98%野菌忌廉湯- 真係啖啖 蘑菇味, 配埋佢哋個餐包冇得頂5) 仲有甜品- 木糠牛奶布甸, 牛奶布甸又滑又香, 真係想食多幾杯6)飲品- 凍檸茶

2) 芝士焗龍蝦意大利粉 $208

6)飲品- 凍檸茶
2023-10-04 34 瀏覽
叫左羊架 $478同海鮮飯$288 set.前菜已經覺得擺碟好decent, 青瓜包呑拿魚拼南瓜果凍,煙三文魚roll好有驚喜。熱㷫㷫既野菌湯同雜菜湯加埋佢個鬆軟餐包,唔錯~主菜既羊架不得了,7 成熟肉好嫩,而且羊扒既herb crusted外皮好惹味,同個汁好襯,仲有佢烤過既粗切薯仔塊好正呀~高水準海鮮飯個risotto 飯軟硬適中,海鮮味濃,青口,蝦,帶子都好新鮮~甜品又係整得好靚好精緻,chocolate cake 同 choco mousse 都好味道😋😋
叫左羊架 $478同海鮮飯$288 set.

熱㷫㷫既野菌湯同雜菜湯加埋佢個鬆軟餐包,唔錯~

2023-09-28 44 瀏覽
成日搭雙層巴士經過都見倒佢七彩繽紛嘅佈置🚌尤其是夜晚望上去好靚🪅問過下食過嘅朋友都話藉得一試🍽️咁啱去完個悠長假期番香港🇭🇰要搵個好想試吓嘅餐廳慶生🎉咪即刻book咗🍽️員工們都好有禮貌好努力工作👨🏼‍🍳餐廳內好多打咭位📸食物性價比高🥩個羊架同牛都Good😋簡單做埋會員仲有starter送🍴咁啱見老闆響度同啲客打招呼🙌🏻特別介紹個蘑菇湯係8種🍄做㗎🥣有時做生意就係咁💰唔係你財唔入你袋👛尤其係做餐飲🍾真係要自己落場睇吓先至識點做到好🍽️見隔離枱個Seafood Platter好正🦐🐚下次再試🍽️開開心心過咗一晚🥰
2023-08-26
生日
  • 歐陸式前菜小食
  • 焦糖燉蛋
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 招牌炭燒澳洲新鮮羊架
今次叫左2個set dinner🫢套餐包括一個歐陸式前菜小食是日餐湯精選甜品飲品✨火焰美國🇺🇸prime 護心肉牛柳串✨ $378配上牛肉燒汁同蒜茸香草🌿醬薯角串牛柳好巨型🤣上碟前店員會燒一燒先又香又igable💓😍肉味超級香濃又juicy重點真是好粒全部拼埋一齊其實大過一塊扒🤫伴碟嘅薯角都好出色👍🏻香草醬勁好食喎🤩✨燒美國豬肋骨配燒烤汁✨ $298 🐷一切開d煙就飄出來好治癒🤩肉質好嫩🤭一d都唔鞋口燒烤醬勁惹味👍🏻好食!✨朱古力心太軟✨ +$38 🍫流心效果是💯分🤭外皮帶微微焦香😍朱古力非常香濃而又唔膩甜度岩岩好!

今次叫左2個set dinner🫢
套餐包括