2021-03-28 411 瀏覽
估唔到灣仔嘅洪聖古廟旁邊有一間清新CAFÉ,兩者造成對比,將香港獨有特色融合為一。門口同店裡有一幅古裝人飲住coffee睇ipad 😆😆身穿古著嘅洪聖爺繞腳嘆住咖啡玩Ipad🤳🏽新舊合一呢度獨有!一進店就見到大大個舞獅頭同紅色對聯。店內有超過20個本地文創及歷史品牌零售!每款都富有香港特色🇭🇰有香港明信片、電車的士模型、車仔麵檔模型、保暖樽、拖鞋、圍裙等等👩🏻‍🎨當日見到好多外國人特登嚟呢度Shopping😜CAFÉ亦將會舉行文創比賽,吸引並鼓勵青少年及學生製作創意文化產物。🥗羽衣甘藍草莓沙律 $68羽衣甘藍淋上醋醬汁,新鮮開胃又清爽,輕食嚟講都唔錯啊!🥪芝士炒蛋雞胸肉意大利包 $72意大利包外脆內軟,食落啖啖雞胸肉,味道來自芝士同炒蛋,食落感覺有少少似豬柳強, 可於甜品櫃揀選🍫黑森林$48呢個好特別啊!面頭喺雲狀黑朱古力,吉開佢裡面喺朱古力脆脆嚟咖!底部喺軟綿綿朱古力蛋糕~🍎蘋果批 $48表面有4塊沾滿滿蘋果醬嘅蘋果片,撻底鬆脆!☕海鹽焦糖拿鐵 $43原以為焦糖會好甜,飲落又唔算好甜,味道剛剛好順帶一提呢度可以加錢轉Oat Milk🥃黑咖啡$37 黑咖啡喺將Espresso加進熱水中
門口同店裡有一幅古裝人飲住coffee睇ipad 😆😆

Kale  salad

🥗羽衣甘藍草莓沙律 $68
羽衣甘藍淋上醋醬汁,新鮮開胃又清爽,輕食嚟講都唔錯啊!
Chicken  breast  cheese  ciabatta

🥪芝士炒蛋雞胸肉意大利包 $72
Chocolate

可於甜品櫃揀選
🍫黑森林$48
Apple  tart

🍎蘋果批 $48
表面有4塊沾滿滿蘋果醬嘅蘋果片,撻底鬆脆!
Sea  salt  Caramel  latte

☕海鹽焦糖拿鐵 $43
原以為焦糖會好甜,飲落又唔算好甜,味道剛剛好
順帶一提呢度可以加錢轉Oat Milk
Long  black

🥃黑咖啡$37
黑咖啡喺將Espresso加進熱水中,咖啡味道濃烈之餘更可以保留咖啡濃香。

2021-03-24 312 瀏覽
▷ 蟹肉貝果三文治▷ 伯爵茶焦糖燉蛋位於灣仔洪聖廟旁的創活MM² Cafe以推廣本土文創為目標,透過舒適的咖啡店空間,展示多個具有本土特色的文創品牌,令食客一邊享受輕鬆時光,一邊欣賞並選購心儀的文創產品。貝果三文治夾入蟹肉和火箭菜,與伴碟的墨西哥脆片和沙沙醬出奇地合拍,口味輕怡但份量十足。伯爵茶焦糖燉蛋以伯爵茶慕絲包著奶凍,茶味香濃,是一道適合配搭咖啡的甜點。整體不錯,在主食丶甜品丶裝修設計都很有文化色彩,在享受同時,還能將本土文化傳遞給用餐的人。

▷ 蟹肉貝果三文治
▷ 伯爵茶焦糖燉蛋

2021-03-24 262 瀏覽
係灣仔洪聖古廟隔離估唔到都會有cafe 佢地除咗有咖啡輕食之外間唔中都會同唔同嘅本地品牌合作☺️寄賣文創產品~而且佢哋仲要係社福機構經營呢設計方面都幾有特色 掛住一堆壇香有啲似隔離個廟咁🤪➖➖➖1️⃣Chicken Breast Ciabatta $72 (𝟟.𝟜/𝟙𝟘) 雞胸拖鞋包 平時少食呢隻包麵包唔算太乾 比想像中鬆軟中間夾住幾片雞胸、芝士、生菜同炒蛋雞胸唔太鞋口 食到啲軟骨 雖然唔係好多汁爆餡咁 但都唔會淡而無味感覺幾輕盈 當tea 幾好 份量大 都夠食炒蛋會凝造到似半溶芝士嘅感覺!側邊嘅nachos 好脆口 同酸辣醬幾夾會想繼續食落去🥰➖➖➖2️⃣crab meat bagel $78 (𝟟/𝟙𝟘) 感覺好耐無食過bagel 韌度適中中間都幾多蟹肉碎沙律 幾有鮮味都有幾多火箭菜本身都有磨菇做配料 不過咁岩賣晒😶如果唔係食到少少蟹殼碎會更好➖➖➖3️⃣Green tea sensation $52 (𝟟.𝟜/𝟙𝟘) 估唔到都多款西餅可以揀☺️賣相一樣精緻呢款係綠茶芒果蛋糕雖然茶味不算太重但中間嗰層芒果慕絲幾清新同突出 夠開胃😋清新之選 ! ➖➖➖4️⃣Earl grey creme brûlée
係灣仔洪聖古廟隔離估唔到都會有cafe
設計方面都幾有特色 掛住一堆壇香
有啲似隔離個廟咁🤪

雞胸拖鞋包 平時少食呢隻包
麵包唔算太乾 比想像中鬆軟
中間夾住幾片雞胸、芝士、生菜同炒蛋
雞胸唔太鞋口 食到啲軟骨
雖然唔係好多汁爆餡咁 但都唔會淡而無味
感覺幾輕盈 當tea 幾好 份量大 都夠食
炒蛋會凝造到似半溶芝士嘅感覺!
側邊嘅nachos 好脆口 同酸辣醬幾夾
會想繼續食落去🥰

➖➖➖
2️⃣crab meat bagel $78 (𝟟/𝟙𝟘)
感覺好耐無食過bagel 韌度適中

但中間嗰層芒果慕絲幾清新同突出 夠開胃😋
清新之選 !
Green  tea  sensation

➖➖➖
4️⃣Earl grey creme brûlée $48 (𝟟.𝟚/𝟙𝟘)
茶味又比預期中突出😝茶味清香天然
可以更濃 不過中間嘅位置比較似朱古力
唔太食到燉蛋嗰種焦香細滑 但還是不錯的
Earl  grey  creme  brûlée

➖➖➖
5️⃣Rose latte $38 / $43 (𝟟/𝟙𝟘)
初頭飲玫瑰味幾濃郁~亦有花瓣做裝飾
食完蛋糕再飲咖啡味會較突出 帶炭焙味
Rose  latte

➖➖➖
6️⃣mocha $38/$43 (𝟟/𝟙𝟘)
拉花好靚🥰 咖啡同朱古力味都比較温和
兩者中間嘅味道🧐 鍾意朱古力味重一點的
Mocha

Green  tea  sensation
2021-03-22 172 瀏覽
這天經過灣仔,發現了這間新的小店,門面很有特色,於是就來一試。裡面是中式裝修的,壁畫十分搶眼。沒想到裡面像廟宇的裝修,可能是和鄰近的形成對比吧。店內還有不少精品和原創品牌,可以順便逛逛呢。喜歡打卡的朋友可以來到這裡,因為空間感大,店內有不同的位置都可以影到不同的感覺呢。餐牌設計簡約,食物款式以三文治等為主。飲品方面,Sea Salt Caramel Latte賣相簡約,很少飲到海鹽焦糖味的咖啡,味道不會很甜。至於Banana Almond Mocha十分適合打卡,而且有香濃的朱古力味。食物方面,Avocado & Chicken Salad的配搭真的很不錯,除了賣相很吸引,味道也有驚喜,雞肉很鮮嫩而沙律份量多,牛油果控一定要來嘗一嘗。Avocado Toast份量很大,這天Bagel剛好賣完了,於是轉了厚多士,牛油果很新鮮,很有口感。醬料很濃郁,配上脆片很惹味。甜品方面,Passion Fruit & Cassis酸酸甜甜很開胃,而且顏色很吸引,會很想再食一個呢。另外一款甜品是Gateau Forest Noire,名字很特別,因為上面有個岩石形的朱古力飾,裡面酸酸甜甜的,海棉蛋糕很軟

裡面是中式裝修的,壁畫十分搶眼。

沒想到裡面像廟宇的裝修,可能是和鄰近的形成對比吧。

店內還有不少精品和原創品牌,可以順便逛逛呢。

餐牌設計簡約,食物款式以三文治等為主。

飾,裡面酸酸甜甜的,海棉蛋糕很軟滑。

總括而言,這裡環境不錯,如果想在灣仔找在地方休息一下,這裡會是一個不錯的地方。
2021-03-22 104 瀏覽
This cafe was located next to chinese temple in Wan Chai. It supported local creation products such as plastic  Sea Salt Caramel Latte $43This one was igable.Long Black $37Black coffee yumyumSaladKale & Strawberry Salad $68Kale was thinly and crispy. The size was enough for 2 people. SandwichesStaff said no bagel that day, if you order bagel meal, Croissant would instead of bagel. Then I order Ciabatta. Chicken Breast Ciabatta $72Chicken breast was so tender, Scrambled Egg with Cheese were niceT

Sea Salt Caramel Latte $43
Sea  salt  caramel  latte

This one was igable.

Long Black $37
Long  black
Black coffee yumyum

Salad
Kale & Strawberry Salad $68
Kale salad
Kale was thinly and crispy.

Sandwiches
Then I order Ciabatta.
Chicken Breast Ciabatta $72
Chicken breast was so tender,
The Ciabatta was fine.
They mixed together was yummy!

Desserts
Gateau Forest Noire $48
Chocolate

igable chocolate cake.

Caramelized Apple Tart $48
Apple  tart
Little bit too sweet for the apple sauce.
2021-03-19 147 瀏覽
週末想同朋友食個Brunch, 朋友介紹灣仔洪聖古廟旁邊新開的中華文創咖啡店, 店內除咗有輕食餐飲,而且具有中國文化及香港特色的工作坊,相當有特色。餐廳格調有別於一般Cafe,一入餐廳已經感受到文化氣息😊我哋先點左杯Coffee : Latte 同Flat White 我同朋友都很喜歡咖啡,而且咖啡豆味濃郁,好smooth , 一路傾偈一路享受咖啡,好relax 💕Weekend 我同朋友都好喜歡慢活嘅生活,同埋嘆番個All Day BreakfastAvocado Ciabatta -Avocado, Tomato, Scrambled Egg雖然佢哋Menu 係Ciabatta, 但可以選擇唔同嘅包,我自己揀咗牛角包個人比較喜歡吃牛油果,感覺好健康,牛油果好新鮮,同埋個蛋煎得好特別,好薄唔會太肥膩,整體來講好好食、好refresh😋Smoked Salmon Ciabatta-Smoked Salmon, Cheese, Veggie, Ciabatta 朋友叫咗呢一個煙三文魚Ciabatta, 賣相不俗,朋友亦讚三文魚好新鮮食完個All Day Breakfast, 我哋覺得意猶

餐廳格調有別於一般Cafe,一入餐廳已經感受到文化氣息😊

Avocado Ciabatta -

Smoked Salmon Ciabatta-

食完個All Day Breakfast, 我哋覺得意猶未盡,見到佢哋嘅蛋糕好有特色賣相好精緻,於是我哋試吓佢哋嘅蛋糕

🍰Gateau Forest Noir
我個人比較推介呢個黑森林蛋糕,蛋糕上嘅朱古力手工好精緻,質感好薄食落好有層次感,而且蛋糕一層層又有果肉喺裏面,整體來講好有口感😋

🍰Green Tea Sensation
朋友一向喜歡綠茶,點左佢哋嘅抹茶蛋糕,賣相亦非常精緻

我同朋友好享受呢個氣氛,傾吓計,嘆咖啡,感受慢活嘅時悠閒週末😍相信我哋會再嚟😌

在灣仔洪聖廟旁有一間新開業的MM² Cafe☕️除了提供咖啡、輕食、甜品,亦有文創小品售賣。這裡裝潢走懷舊文青風,抬頭會望到寺廟香環,與灣仔洪聖廟互相呼應。Avocado Ciabatta 🥑Ciabatta包裹著滿滿牛油果,入口綿密柔滑。中間夾著蛋,蕃茄,洋蔥和醬汁,讓味道更為豐富。旁邊有墨西哥脆片,香脆可口,沾上蕃茄莎莎醬,好惹味。Melted Cheese Croissant 🧀🥐本來是Melted Cheese配搭Bagel 的,但今天沒有bagel所以轉了牛角包。本來牛角包跟芝士味道已經好夾配。輕輕烘焙過,入口味道更佳。牛角包酥香,三重芝士微溶,咸香突出。Banana Almond Mocha頂層掛著焦糖香蕉作裝飾。入口一層甜一層甘香的層次感。Iced Cafe Mocha好有心思的飲品🥰 奶泡上面畫花,實在賞心悅目。Earl Grey Creme Brulee法式伯爵茶焦糖燉蛋口味的蛋糕,切開見到有三層,mousse茶味香濃,燉蛋入口順滑,好特別。Green Tea Sensation 綠茶海綿蛋糕夾著Mousse和芒果醬,入口酸甜,感覺清新。創活MM² Cafe 📍灣仔皇后

在灣仔洪聖廟旁有一間新開業的MM² Cafe☕️

Avocado Ciabatta 🥑

Melted Cheese Croissant 🧀🥐

Banana Almond Mocha
頂層掛著焦糖香蕉作裝飾。入口一層甜一層甘香的層次感。

Iced Cafe Mocha
好有心思的飲品🥰 奶泡上面畫花,實在賞心悅目。

Earl Grey Creme Brulee

Green Tea Sensation
綠茶海綿蛋糕夾著Mousse和芒果醬,入口酸甜,感覺清新。

創活MM² Cafe
📍灣仔皇后大道東127號地舖

@mm2cafe
#創活MM² Cafe
我們過海了哈哈(*≧∀≦*)這次我們來到了灣仔一家與傳統文化crossover,裝修帶點文青但又有傳統和廟宇等element的,食物是超有質素超美derrrrr~而且還有不少香港特色的產品出售~🧒🏽:牛油果蕃茄炒蛋貝果 + Flat White👦🏻:雞胸 Ciabatta (拖鞋麵包) + Ice Latte🍰:焦糖蘋果撻主食方面真的大驚喜(°▽°)超大份又好吃,最喜出望外是有墨西哥玉米片跟莎莎醬的,超愛吃呀加在一超這個配搭超棒 (*≧∀≦*)Ciabatta很好吃,比較脆口的白麵包加上雞胸芝士~貝果牛油果份量很多又新鮮,焦糖蘋果撻超美又好吃不會太過甜好正!珈琲都好不錯份量算大杯添(๑>◡<๑)

🧒🏽:牛油果蕃茄炒蛋貝果 + Flat White
🍰:焦糖蘋果撻
Avocado, Tomato & Scrambled egg Bagel
Caramelised Apple Tart

Flat White
Caramelised Apple Tart
Flat White
2021-03-16 645 瀏覽
在灣仔洪聖古廟💗旁邊新開的咖啡店~一走進店,就被裡面的漫畫版古代人物壁畫所吸引🤩畫中人很酷的在喝咖啡丶看平版🤩抬頭還發現有粉紅色舞獅頭💗在吧枱附近天花還有一些像文武廟中圓錐形大塔香的裝飾👀還有很多超精彩的本地文創精品和小玩意🥳我那天點了Smoked Salmon Ciabatta($72),再配上一杯Sea Salt Caramel Latte($38) ,拖鞋麵包外皮微脆裏面軟軟💗夾著超多的煙三文魚~好棒喔!配伴以Nacho脆片和新鮮沙律菜👍🏼而Caramel Latte 帶有焦糖風味,口感好順滑~而我家人點了Avocado, Tomato, Scrambled egg Bagel($72),再配上一杯Banana Almond Mocha ($42),那天剛巧沒有bagel,所以配以另一種飽👍🏼厚切牛油果🥑入口柔滑~配上炒蛋丶蕃茄片和沙律菜,好豐富又美味的組合👍🏼 朱古力咖啡很香濃,杯邊有香蕉串作裝飾~賣相好棒👍🏼是日蛋糕可以在甜點櫃挑選~挑了紫色很精緻的Passion Fruit &Cassis ($52),服務生還把它弄得美美的端上來💗 碟上用了糖粉弄出了店名「創活」2個字~非
Banana Almond Mocha

在灣仔洪聖古廟💗旁邊新開的咖啡店~

還有很多超精彩的本地文創精品和小玩意🥳
Smoked Salmon Ciabatta

Sea Salt Caramel Latte

Passion Fruit &Cassis

是日蛋糕可以在甜點櫃挑選~挑了紫色很精緻的Passion Fruit &Cassis ($52),服務生還把它弄得美美的端上來💗 碟上用了糖粉弄出了店名「創活」2個字~非常用心👍🏼 慕斯蛋糕入口很細滑~充滿黑加侖子和熱情果香氣~

這間玩味十足的咖啡店,集合了文創丶生活丶咖啡,亦把古今丶傳統與新派Mix and Match 💗也就是店名「創活」丶「MM² 」的由來~
店裡除了供應各款輕食丶沙律丶三文治🥪丶咖啡丶甜點🍰,也有販售充滿本地和中華文化特色的設計精品~而於上層亦設有展覽空間~

吃飽了又嘗了咖啡香,跟了服務生走上樓上的展覽空間「也文也武館」看看~樓梯間的壁畫也很精彩,現在展品不算很多💗聽說日後這裡會舉行不同類型的工作坊,很期待!

原來這是由東華三院開設的文創咖啡店,希望年輕啡友在嘆啡Chill Chill 的同時,可以體驗傳統本地和中華文化~

2021-03-14
  • Banana Almond Mocha
  • Avocado Tomato Scrambled egg Bagel
  • Passion Fruit &Cassis
2021-03-15 126 瀏覽
今次嚟到呢間型格cafe,主打輕食!1️⃣Sea Salt Caramel Latte $38甜甜哋,好香口。🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/102️⃣Rose Latte $38淡淡的玫瑰香氣,奶味濃郁。🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/103️⃣Gateau Forest Noire $48呢個蛋糕好似黑森林咁!有粒粒車厘子係裏面,上面嘅朱古力碎片好濃郁,朱古力蛋糕鬆軟。🙆🏻‍♀️美味指數:7/104️⃣Melted Cheese Croissant $72內有大量芝士!配上蕃茄乾,更有一番風味!牛角包🥐好鬆軟,配菜更有nachos!🙆🏻‍♀️美味指數:7/105️⃣Salmon, Scrambled Egg, Cheese, Veggie Ciabatta $72拖鞋麵包質感鬆軟唔嚡口。三文魚帶鹹香味,炒蛋及芝士夠晒邪惡!🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10💡整體來講,環境舒服,同朋友聚首一堂嘅好地方!創活MM² Cafe (灣仔)地址🐾:灣仔皇后大道東127號地舖
[灣仔~ 創活MM² Cafe]
今次嚟到呢間型格cafe,主打輕食!
1️⃣Sea Salt Caramel Latte $38
甜甜哋,好香口。
🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/10
2️⃣Rose Latte $38
淡淡的玫瑰香氣,奶味濃郁。
🙆🏻‍♀️美味指數:7.12/10
3️⃣Gateau Forest Noire $48
🙆🏻‍♀️美味指數:7/10
🙆🏻‍♀️美味指數:7/10
🙆🏻‍♀️美味指數:7.02/10
💡整體來講,環境舒服,同朋友聚首一堂嘅好地方!
創活MM² Cafe (灣仔)
地址🐾:灣仔皇后大道東127號地舖
星期六當然要做下孝女,陪下娘親😌 琴日娘親要去灣仔一趟,我地路過見到個麻雀萬年曆🀄️幾得意,入面又有幾多手作寄賣,又見呢度有野食而我地未食野,所以就入左去試下🙂呢間Cafe以輕食為主,飲品方面有咖啡☕️同果汁🍹,食物方面有幾款包同甜品~➿ 𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒔𝒕 𝑪𝒊𝒂𝒃𝒂𝒕𝒕𝒂 ($72)拖鞋包雖然乾身,但配搭住炒蛋同芝士🧀,就輕輕balance番~ 唔講唔覺自己食緊雞胸,完全唔鞋口架!➿ 𝑴𝒆𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍 ($72)Bagel質素中規中矩,韌性唔算高,但咬感係有既!芝士配蕃茄乾真係絕配😎 芝士又落得重手,望下填滿左成個鼻哥窿🤣既半溶芝士就知道,正啊🤓兩個包包都有nachos😍同沙律🥗伴碟,最有驚喜係個蕃茄醬,相信應該係自家製,入邊有酸瓜,亦都好重橄欖香,搞到我忍唔住用個拖鞋包幫佢抹乾淨個碟仔🤣食完兩個包包,雖然都已經幾飽下,但係最近生活真係太苦喇,所以兩母女都啟動左甜品胃🤣 ➿ 𝑷𝒂𝒔𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑭𝒓𝒖𝒊𝒕 & 𝑪𝒂𝒔𝒔𝒊𝒔 ($52)媽媽本身係為左熱情果而揀呢件蛋糕🍰 點知見到件蛋糕一上枱,佢呢個紫色控💜就即刻心心眼,沾沾自己揀得好🤣 確實造型上、味道上都做

➿ 𝑴𝒆𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒂𝒈𝒆𝒍 ($72)

媽媽本身係為左熱情果而揀呢件蛋糕🍰 點知見到件蛋糕一上枱,佢呢個紫色控💜就即刻心心眼,沾沾自己揀得好🤣 確實造型上、味道上都做得唔錯,蛋糕內餡既熱情果mousse真係超級清新🌿

➿ 𝑮𝒆𝒆𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑺𝒆𝒏𝒔𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 ($52)
抹茶控🍵表示欣賞呢件蛋糕既設計,喺mousse同海綿蛋糕中間再夾一層薄薄既芒果醬🥭,係少見既配搭,多左種清新既味道,輕鬆KO! 😌

➿ 𝑪𝒂𝒇𝒆 𝑴𝒐𝒄𝒉𝒂 ($38)
咖啡同朱古力🍫味道都幾balance👍🏽

➿ 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 ($38)
幾香滑~ 但偏甜!

等食期間可以睇下店內既寄賣啊,特別推介俾postcard控去,有幾個手作單位都係賣本土特色為題既postcard,岩哂寄俾外國朋友😌
2021-03-14 58 瀏覽
行入哩間文青小店,佢既有寄賣文創產品,亦有寧静嘅咖啡店,combine嘅組合,更令你可以享受一個舒適午餐。banana almond mocha甜蜜嘅焦糖香蕉配上靚靚拉花,一定係咖啡控心動選擇。hazelnut flavoured cafe latte奶味香濃,加埋榛子醬更加香滑。passion fruit & cassis甜品之中我比較推介,因為熱情果酸酸微微,令個甜品一啲都唔會覺得膩。earl grey creme brulee茶味香濃,燉蛋都好順滑。smoked salmon ciabatta滑蛋真係好驚喜!超級香滑好味!而且加埋三文魚,一定係我最愛。melted cheese bagel邪惡拉絲芝士貝果,同埋香滑嘅芝士,酸甜可口嘅番茄乾,酸酸微微好入口。

banana almond mocha
甜蜜嘅焦糖香蕉配上靚靚拉花,一定係咖啡控心動選擇。

hazelnut flavoured cafe latte
奶味香濃,加埋榛子醬更加香滑。

passion fruit & cassis

earl grey creme brulee
茶味香濃,燉蛋都好順滑。

smoked salmon ciabatta

melted cheese bagel
灣仔皇后大道東開左間新cafe「創活MM² Cafe」,有特色咖啡☕️、三文治🥪、沙律🥗,仲有好多富有本地文化嘅小商品😻。有塔香、街市照蛋🥚啲吊燈做裝飾,超特別👍🏻。主食:Smoked Salmon Ciabatta ($72)、Melted Cheese Bagel ($72)呢度有兩款硬身嘅麵包,我地就每樣揀左一款。餡料好夠,一款係煙三文魚配炒蛋芝士🥪,一款係半溶芝士🧀、風乾蕃茄🍅仲有芝麻菜🥯,食下食下都幾真係幾飽🤰🏻。咖啡:Banana Almond Mocha (Large $47)、Sea Salt Caramel Latte (Regular $38)我地揀左呢度比較特別嘅兩款咖啡。整體賣相同配搭都幾有驚喜。焦糖香蕉🍌超香,配咖啡都比較少見😺。甜品:Green Tea Sensation ($52)擺盤好靚,用足心機上碟💖。口感唔膩,但味道就偏甜,適合配一杯原味咖啡。呢度超多嘢買😻

主食:

咖啡:

甜品
Green Tea Sensation ($52)

呢度超多嘢買😻
2021-03-13