2021-12-20
作為一個土生土長嘅香港人,間唔中去下港式冰室簡直係指定動作。 何文田呢間冰室係用清新嘅藍綠色作為主色,都幾吸睛🤩,入面位置幾多,不過都差唔多坐滿,店員們亦非常忙碌。入到去二話不說,梗係嗌番個常餐先啦🤭。其實除左常餐,仲有好多款中式小菜可以揀,而且價錢都好親民,係真。茶餐廳價格👍。❤3.6牛乳炒蛋拼腸仔, 煉乳丹麥多士炒蛋真係落左好多牛奶,食入口滑嘟嘟,可以直接滑入喉嚨😋。腸仔係用左我最喜歡嘅廚師腸,微微煎過好香口。 丹麥多士比一般茶餐廳多士更加鬆軟酥脆,加埋煉奶真係邪惡又好味呀😜。❤仿鮑魚絲火腿通粉通粉份量都唔少,係比較厚身有嚼勁嘅。上面有非常大量嘅火腿絲同鮑魚絲,幾足料。❤招牌沙茶牛肉麵公仔麵硬度啱啱好,非常掛湯。湯底又夠濃味,牛肉好大塊而且係滑同腍嘅,係味道唔錯嘅一碗招牌牛肉麵。❤凍華田隨餐附送嘅飲品都幾大杯。整體黎講,食物質素唔錯,一個常餐50蚊唔駛,係好抵食嘅🏅。
❤3.6牛乳炒蛋拼腸仔, 煉乳丹麥多士
❤仿鮑魚絲火腿通粉
❤招牌沙茶牛肉麵
❤凍華田
隨餐附送嘅飲品都幾大杯。
整體黎講,食物質素唔錯,一個常餐50蚊唔駛,係好抵食嘅🏅。