2006-06-09 971 瀏覽
上年朋友生日想北京烤鴨, 一行4人來這裡~見食hkb card指定套餐, 折完約千元, 包左北京烤鴨, 咪試下o羅~~~無樣得~~~a waste of money~~~侍應又唔識執走食完的碟及中間的垃圾,竟然將新來的就咁放上一堆廢紙上面~~~超唔點~~~仲話係美心集團出品~ 美心快餐好過佢多多啦~~~
上年朋友生日想北京烤鴨, 一行4人來這裡~

無樣得~~~

a waste of money~~~

侍應又唔識執走食完的碟及中間的垃圾,
竟然將新來的就咁放上一堆廢紙上面~~~

超唔點~~~

仲話係美心集團出品~ 美心快餐好過佢多多啦~~~
2004-09-13 555 瀏覽
今晚一行八人來開飯,以為可品嚐美味嘅北京烤鴨,點知...北京烤鴨等咗差多一個鐘才送到,又再等約十分鐘個待應片皮才有得食。以為鴨是剛剛烤好應該好香好脆啦,點知好失望。D鴨一D味都冇,而D皮就淋啤啤,一D都唔脆。好唔掂。宮爆明蝦球嘅蝦球幾大粒同幾爽囗,但係個汁就唔得,好稀而且唔好味。早知叫咸蛋王明蝦球,可能會好D。砂碢雲吞雞嘅雲吞餡實guk guk,好似唔係幾新鮮咁。火腿津白好似好油膩咁。京葱爆牛肉係唔熱嘅,唔知係咪匯豐咭優惠菜式所以質素差D呢?賽螃蟹唔知點解冇咗隻蛋王係上面呢?高力豆沙冇錯上桌時係好新鮮熱辣,但食落去唔得鬆軟,好多麵粉好實。仿僐嘅高力豆沙好味好多喇!唔怪得知環顧四周仲有咁多吉位啦!埋單時待應送了兩張$50現金卷,知道自己唔會再嚟,所以送咗比隔鄰枱嘅外籍家庭,等佢哋即晚平番一百蚊。外籍媽媽頻聲答謝,益到人家攪到自己都好開心呀!
今晚一行八人來開飯,以為可品嚐美味嘅北京烤鴨,點知...
砂碢雲吞雞嘅雲吞餡實guk guk,好似唔係幾新鮮咁。
火腿津白好似好油膩咁。
京葱爆牛肉係唔熱嘅,唔知係咪匯豐咭優惠菜式所以質素差D呢?
賽螃蟹唔知點解冇咗隻蛋王係上面呢?
唔怪得知環顧四周仲有咁多吉位啦!
2003-02-08 91 瀏覽
This restaurant's service is SO poor! I made a reservation at 7:00 and we arrived punctually but they gave our table to someone who came 10 minutes later than us! 過份!Made us wait for 45 Minutes! Service is so slow. The dessert taste so bad too. When we 埋單, take them half an hour to do so lor..becoz we pay credit card. ANGRY ANGRY ANGRY! AND THE DINNER COST $1200!! (4 PERSONS)
2003-02-08 37 瀏覽
ANGRY - don't go to 北京樓(Causeway Bay) to eat. Service is SO Bad...even for a $1200 meal...真係背脊骨落
2002-12-07 259 瀏覽
雖然其他食物質素普通, 但係一講到北京填鴨真係值得一讚, 皮脆肉, 而包住鴨肉一齊食的餅皮都有香味, 我真係食幾多都唔會厭, 惟出菜度奇慢, 食完一度菜往往要等一段時間才會上第二度菜, 令人等得有點不耐煩
2002-08-18 167 瀏覽
同同事黎食晏,叫左個套餐,240 幾蚊,包括任揀三碟小菜、擔擔麵同砂鍋雲吞雞。<br>小菜首先揀左鳳梨魚柳,d 魚柳炸得幾香脆,配合菠蘿一齊食,酸酸味味咁,幾惹味,不過d 魚柳竟然有d 腥味,就有d 離普;另外叫左個醬爆合桃雞丁,個醬幾夠味,合桃都幾脆口,配埋雞丁食都幾配合,唔錯;仲有個名堂好特別既唔知咩豆腐,其實即係用特別既方法去整玉子豆腐,清清地都幾好味。<br>擔擔麵就麻麻地,麵條唔夠好食,個醬唔夠麻,湯底唔夠味,叫做填飽個肚咁啦!砂鍋雲吞雞就不過不失,湯底尚算清甜,不過d 雞煲都鞋晒,唔夠滑!<br>講真食物質素普普通通,唔算好超班,又唔算差,埋單每人平均60 蚊,都叫做化算,如果食點心食到悶悶地,都可以黎試下既!
2002-05-29 119 瀏覽
它也是美心的,但一改我對它們的看法.小菜,點心也很好,特別是蝦較,北京田鴨.每方面也做得不錯,是值得去的!!!食是很個人的,thx u vy much
它也是美心的,但一改我對它們的看法.
小菜,點心也很好,特別是蝦較,北京田鴨.
每方面也做得不錯,是值得去的!!!
食是很個人的,thx u vy much
2001-08-09 39 瀏覽
美心集團旗下既食店,水準及品質必定令客人滿意,今次我推介比店既松子東星班,通常松子魚都是用黃花或桂花魚做成,但今次就搵來深水東星做材料,實行攪攪新意思!誰知做出來既結果,出其地好食,炸過既班肉配以酸甜醬料簡直配合得天衣無縫,值得一試,東星班除左清蒸外,原來此食法都係一絕!