2021-08-12 52 瀏覽
放學以後超喜歡過來這家店吃,因為這家店分量很足很足,麵很多,吃起來特別好吃,也特別飽。特別推薦店裡面的鹽酥雞,分量超級大。總之特別推薦,一定要來吃。店裡面歌曲特別好聽,老闆品味不錯哦
2021-08-11 61 瀏覽
紅磡小店,私房牛肉麵。兩人抵食好味麵餐。牛肉麵好食,係招牌麵。餐奉上有心机,配上餐盤,可放小食。牛展夠味,丸夠彈牙,揀大麻辣湯味蕾升级。盤菜好味,跟一款蔬菜及雞粒也非常好食。值得向大家推介。餐廳環境有装修,冷氣充足,店内長期播有輕快音樂,店員有礼。搬來不足兩個月,已光顧三次。
紅磡小店,私房牛肉麵。兩人抵食好味麵餐。
2021-08-11
  • 紅燒牛肉麵
  • 私房牛肉面
2021-07-22 87 瀏覽
食物好味已经在许多po文中展现,但我对于十八味的感情已不是好味来概括。上次来铺头食野,遇到大雨走唔到,店里服务员和老板见到我地行唔开,但是我们觉得会阻碍老板做生意,老板还是极力留我地在店里避雨,等放晴才走。在等待的时间,老板还用投屏播放电影给我们睇,实在是感动,就如“最美的不是下雨天,而是十八味老板的屋檐。”
2021-07-18 68 瀏覽
很久没来过了,出了新的菜单,有很多台式的新品,不知道是不是为了迎合更大众的口味,逢甲炸鸡,卤肉饭,口味尚佳,比起赞好性价比杠杠的,就是再也回不去原来十八味那个香香辣辣的特色了,有点感伤,鸡扒比意料之外的好吃,逢甲炸鸡有点干
逢甲炸鸡热干面
鸡扒卤肉饭
2021-07-18
逢甲炸鸡热干面
鸡扒卤肉饭
2021-07-16 65 瀏覽
門口望入去細細間,幾整潔。叫咗個牛𦟌牛肚麵,大大碗,賣相唔錯。飲完頭啖湯已經覺得有料到,湯口甜,蘿蔔夠腍,條菜都好食。牛肚好入味,牛𦟌稍稍過腍,但味道正宗。隻滷水蛋同個中華沙律都有水準。成碗KO,下次見!
2021-07-15 61 瀏覽
我次次黎食都係食下午茶麻辣味牛肉麵,台灣麵好彈牙!😋又香,次次食完都想食多碗。加小小錢仲可以叫個特飲,成個下午茶本身只要$39好抵!加多左8蚊叫左叫珍珠奶茶,裡面環境又幾唔錯,好乾淨,好似去左台灣既小台咁。
2021-07-04 58 瀏覽
叫咗個鹵味肥腸貢丸配台灣麵,幾好味,份量都大,麵有韌勁,以49蚊午市套餐嚟講,呢隻麵都算驚喜。嘢飲方面都幾多選擇,除咗一般港式嘢飲,仲有台式嘢飲,例如芋泥仙草奶茶、檸檬茉莉愛玉、百香果綠茶,加3-8就有,湯底都有4款-麻辣、酸辣、番茄、清湯。午市套餐仲會送三款小菜,有半隻鹵蛋,涼拌木耳同鹹菜。下次會試其他嘢食~
2021-06-18 60 瀏覽
蠻好吃的 面有韌勁兒 好久沒吃過木耳 很滿意 滷蛋也蠻正宗 酸菜很開胃 面和湯就辣得恰到好處 不後悔來到這裡吃 份量也不小 很滿意 下次會再來 下次會再來 下次會再來 下次會再來 下次會再來
2021-05-29 95 瀏覽
以前還是一家老鋪頭的時候就很喜歡,這家店我好久沒去了,因為我本來以為倒閉了,結果並不是,原來老闆之前的鋪位被加租,只得換了新店!但是味道沒有變!!還是那麼好吃呀!之前在紅磡也住過快兩年時間,所以早已嘗試了黃埔紅磡眾多美食,那時候現在爆紅的台灣料理贊好👍,還是一個破破爛爛的小店,那時候的煎餅俠也剛剛開沒多久!!.言歸正傳,今天這家店我為啥說他是雙向結合呢,因為他既有鹽酥🐤,台灣香腸,卻又有四川小面風格,麻麻辣辣🌶️,甚至還有日式🇯🇵風味,比如炸蝦拉麵🍜,雖然看似融合,但是樣樣地道好吃😋。
2021-04-23 112 瀏覽
今日同男朋友突然想食台灣菜,就嚟到紅磡嘅十八味私房牛肉麵。嚟到呢度,當然要試一試佢嘅麵,果然麵條煙煙韌韌,湯底真材實料,牛肋條夠牛味,墨魚丸貢丸大大粒,絕對唔係街市貨。另外我哋仲叫咗一個鹽酥雞乾拌麵,鹽酥雞炸得夠香脆鬆化,雞翼都醃得夠入味,不過麵嘅味道就差啲啦,食入口只係得辣味,冇咗滷肉本身嗰種微微嘅甜味,所以我哋都一致認為嚟呢度嘅話食湯麵會比較好!總括而言,如果嚟開紅磡又想食台灣嘢嘅話絕對可以嚟呢間試吓,比隔離嗰間人氣店讚好台灣好食好多。
今日同男朋友突然想食台灣菜,就嚟到紅磡嘅十八味私房牛肉麵。

• 紅燒牛肉麵
2021-04-03 102 瀏覽
牛三寶拼盤蘿蔔和牛筋、牛肉,牛肚好軟好入味,台灣腸+炸物拼盤都好好味,仲有肉燥熱乾麵都好好食,,乾麵仲會配搭一碗湯,食完麵後再飲湯真的不錯!幾OK的一間牛肉麵店,會在幫襯。
,會在幫襯。
2021-04-03
2021-03-27 107 瀏覽
今日經過紅磡,見到門口餐牌吸引,即管入去嘗試下,我地點左兩個粉麵餐,士林台灣香腸酸辣麵同醬皇滷肥腸麻辣麵,份量十分足,碗麵好香同埋完全夠飽,超級惹味,而且抵食,咁大碗連熱飲都只係$48,下次會再光顧試埋其他主食
,碗麵好香同埋完全夠飽,超級惹味,而且抵食
,咁大碗連熱飲都只係$48,下次會再光顧試埋其他主食
2021-03-25 91 瀏覽
最近喜欢吃台湾牛肉面,见到这类的餐厅会很想进去试试。经过十八味私房牛肉面时在店外看过菜单,感觉不错。汤面的款式不少,套餐低至48元,平均都是60多元左右,而且照片有点吸引力,决定进去试试。店不大,地方整齐干净,坐满大概三十人左右。再翻了菜单一遍,决定来一份红烧牛筋牛肋条面。上桌的面算大碗,还有半只卤水蛋和餐前开胃小吃。牛肋条和牛筋都是厚切,可以吃到啖啖肉。而且熬得很软很腍,一咬即断,口感软熟,是牛筋和牛腩最好吃的质感。他们的汤也很浓,并带点清甜,最终全部喝光。
最近喜欢吃台湾牛肉面,见到这类的餐厅会很想进去试试。

经过十八味私房牛肉面时在店外看过菜单,感觉不错。

店不大,地方整齐干净,坐满大概三十人左右。

再翻了菜单一遍,决定来一份红烧牛筋牛肋条面。

柚子蜜
红烧牛筋牛肋条面套餐

上桌的面算大碗,还有半只卤水蛋和餐前开胃小吃。

2021-03-25
红烧牛筋牛肋条面套餐
2021-02-27 106 瀏覽
香港好多人都鐘意食辣嘢,韓國辣麵、辣味薯片、譚仔、雞煲、台灣菜、川菜等等,不論麻辣、酸辣,總之就越食越辣,冇辣不歡,哈哈!我就係一個好例子啦!🤣🤣🤣係紅磡,屋企附近,發現咗間台灣嘢,門口出面有個二拉架介紹小龍蝦,講到要提早預訂咁厲害,咁我梗係唔執輸問吓先,咁啱店員哥哥就問我係唔係想要,因為佢哋而家整緊早前預訂咗果d,可以即刻整多一份比我,初時我都有猶疑,但真係見到佢枱面有超過10份度,咁我就話好啦!就要咗一份,當時我都等了大約15分鐘先有。👍👍👍@十八味台灣私房牛肉麵地址:紅磡明安街5號地舖小龍蝦有兩種口味,牛油蒜蓉油燜小龍蝦(唔辣)同埋十八味麻辣小龍蝦(大/中/小辣)。🌶️🌶️🌶️十八味麻辣小龍蝦(中辣)份量十足,除咗小龍蝦外,仲有洋蔥做配菜,上面灑咗芝麻同葱花,小龍蝦內好彈牙,唔怕梅,隻隻都好新鮮,洋蔥好甜,連我唔食洋蔥嘅人都食,我最鐘意嘅係佢唔會好油,我買咗返屋企要等埋老公返嚟先食,起碼等咗2、3個鐘,大家都見到只係得薄薄嘅油係面,味道好香,又夠麻,但唔夠辣,下次我會叫大辣試吓先。😋😋😋頭先講過等咗2、3個鐘先食,店員哥哥溫馨提示咗我,叫我唔好就咁蒸熱食,可以落鑊兜幾兜或者好似邊爐咁,

@十八味台灣私房牛肉麵
地址:紅磡明安街5號地舖

十八味麻辣小龍蝦(中辣)

頭先講過等咗2、3個鐘先食,店員哥哥溫馨提示咗我,叫我唔好就咁蒸熱食,可以落鑊兜幾兜或者好似邊爐咁,滾吓滾吓咁食,仲可以落d配菜一齊食仲好味。😆😆😆
外賣自取
  • 麻辣小龍蝦
2021-02-02 539 瀏覽
這一天,因事前往紅磡的我,來到食店林立的明安街,已是午飯時間,在眾多中西食店中,千挑萬選,最後揀了這間「十八味私房牛肉麵」吃午餐,幸好,未有中伏。在多款「精選午市定食套餐」中點了「紅燒牛肋條肥腸台灣麵」($58)。這午餐是有三款前菜----涼拌黑木耳、滷蛋和酸菜伴吃的,這三款伴菜雖然不算特別,卻能豐富我的台灣麵的陣容。我的「紅燒牛肋條肥腸台灣麵」水準是不錯的,慢煮筒骨湯底雖則有點油,但味甜可口;帶有少許肥脂的肥腸全無異味;兩大條的牛肋條軟腍入味,配以清甜蘿蔔、少許生菜、蔥花和台灣麵,讓這午餐成為滿意的一餐。實在很久沒喝過珍珠奶茶了,既然來到吃台灣麵,不如就喝杯台式飲品吧!不過珍珠奶茶的珍珠始終不太健康,見有「仙草奶茶」(餐凍飲+$8),就喝它啦!甜甜的台式奶茶,加入了滑滑的仙草,特別感到好喝。這台灣小店,不錯!
在多款「精選午市定食套餐」中點了「紅燒牛肋條肥腸台灣麵」($58)。這午餐是有三款前菜----拌黑木耳滷蛋酸菜伴吃的,這三款伴菜雖然不算特別,卻能豐富我的台灣麵的陣容。
這台灣小店,不錯!