2015-06-16
1976 瀏覽
今日同事們想食日本野,聽說千両的午市定食不錯,所以就一齊去試下。午市有6款定食選擇,價錢由$78 ~ $138元,每款都好吸引。結果我和兩位同事分別叫了3款不同既定食 。同事叫咗百兩定食百兩定食($78) - 包括前菜、5件壽司 (三文魚、吞拿魚、赤海蝦、辣味三文魚及1件卷物) 、兩隻天婦羅蝦和烏冬,同事話,女仔食分量不會過飽,也不會餓。我自己就要咗千両刺身飯定食千両刺身飯定食($88) - 包括前菜、麵鼓湯,飯面放著三文魚、吞拿魚、帆立貝和蛋粒,在魚生上還放了一隻溫泉蛋,魚生新鮮,配合了溫泉蛋的蛋黃一同吃,吃落特別順滑。好味 另一位同事就叫咗三色刺身飯定食三色刺身飯定食 ($108) - 包括前菜、麵鼓湯,飯面放著三文魚、帆立貝,三文魚子 這裏午餐食物質素不錯,而且份量幾多,下次想食魚生飯可以再來。
百兩定食($78) - 包括前菜、5件壽司 (三文魚、吞拿魚、赤海蝦、辣味三文魚及1件卷物) 、兩隻天婦羅蝦和烏冬,同事話,女仔食分量不會過飽,也不會餓。 我自己就要咗千両 刺身飯定食
千両刺身飯定食($88) - 包括前菜、麵鼓湯,飯面放著三文魚、吞拿魚、帆立貝和蛋粒,在魚生上還放了一隻溫泉蛋,魚生新鮮,配合了溫泉蛋的蛋黃一同吃,吃落特別順滑。好味 另一位同事就叫咗三色 刺身飯定食