2007-10-14 12 瀏覽
本來想去金田, 但親友死都要入呢間入到去- 有2 個問題: 1, 嘩,咁細間既, 一d都唔日式既餐廳第2 ,d小姐好細個我諗得16 ,7 歲仲要金晒頭髮又唔紮起d頭髮好喇點野食:::: 三文魚sushi 2件, 軟殼crab 卷(6件),海膽八爪魚手卷,刺身(三文魚x 吞拿魚)首先黎既就係刺身...吞拿魚好難食第一次食咁難食既魚三文魚冇三文魚既鮮味得雪櫃味>.<之後黎左個海膽八爪魚手卷, 呢個就唔錯但塊紫菜食到我咀都歪埋, 三文魚sushi 呢個八吋長,但d三文魚冇乜味, 仲有d壽司飯超級酸唔知做咩事,食到我想嘔最後軟殼crab 卷得d crab子鋪面好食, 入面果舊飯好酸真係唔係幾好食同埋咁既價錢我唔洗食得咁差ps :::: waiter 小姐唔該你紮返好d hair , 你幫我"針"水果陣我俾你d頭髮吹到我塊面, 我唔係男人唔好呢味呀
本來想去金田, 但親友死都要入呢間

入到去-
仲要金晒頭髮又唔紮起d頭髮

真係唔係幾好食
同埋咁既價錢我唔洗食得咁差

2007-10-14 20 瀏覽
前排同D同學&老師去左B仔對面個間千之壽食飯!開頭聽D同學講,仲以為系,可能個名個音太似啦,所以搞左呢個爛GAY出黎!個晚大約7點去到有位坐,之後叫野食啦,D野都幾好食又大件,而且出得都幾快!最喜歡既系炸蝦卷&金菇牛肉卷,真得很正!
前排同D同學&老師去左B仔對面個間千之壽食飯!
開頭聽D同學講[千之壽],仲以為系[纖之廋],可能個名個音太似啦,所以搞左呢個爛GAY出黎!
2007-09-29 2 瀏覽
兩個人星期六dinner, 七點九去到見到好多人咁岩一去到有兩個位唔駛等三文魚刺身x8 $58天婦羅炸蝦卷$38鹽燒秋刀魚$28三文魚刺身: 大件, 但係鮮味久奉, 係同百佳果d 差不多天婦羅炸蝦卷: d 飯好散好軟淋淋, 一夾起就散, 唔掂鹽燒秋刀魚: 食落去似冇鹽, 同埋冇香味唔駛加一, 但都唔會再黎
兩個人星期六dinner, 七點九去到見到好多人
咁岩一去到有兩個位唔駛等

三文魚刺身x8 $58
天婦羅炸蝦卷$38
鹽燒秋刀魚$28

三文魚刺身: 大件, 但係鮮味久奉, 係同百佳果d 差不多
天婦羅炸蝦卷: d 飯好散好軟淋淋, 一夾起就散, 唔掂
鹽燒秋刀魚: 食落去似冇鹽, 同埋冇香味

唔駛加一, 但都唔會再黎
2007-09-23 4 瀏覽
呢間真係一間完全「重量唔重質」的店!三文魚刺身: 條魚本身應該ok,但佢切得好厚,厚到食唔到魚的鮮味,令人好滯.... 浪費左條魚壽司:好求其!完全冇heart 的!1. 特別係黃金魷魚壽司: order 了2 客,將好多黃金魷魚亂咁"pat" o係d 飯上面,夾其中一件時,上面的黃金魷魚跟本唔可以同其他的分開.... 咁多黃金魷魚,跟本就係咸死人! 又唔新鮮... 2. 壽司所用的飯團大得無可再大,跟本唔能夠一口一件...(正宗壽司是可以的!) 又凍.... 想用飯食飽你咁... 其他小食又冇咩味咁的.... 牛..... 冇牛味的..... 都係得個「多」字...雞翼..... 咸...冇雞味的雜菜.... 油到呢...當我和朋友們想comment 最好的應該是杯茶時,...發覺...係冇茶味的!成餐飯食到好似受罪咁...仲要行咁入..... 都唔明點解咁多人黎食,仲食得咁開心>.<呢個價錢,絕對可以在其他區食到更多有質素的日本野!!!自問對食物質素有要求的你,未去之前,請想想係咪真係要去.... 元朗,都係大榮華吧...唉.... no heart ... no
呢間真係一間完全「重量唔重質」的店!

壽司:好求其!完全冇heart 的!

其他小食又冇咩味咁的....
牛..... 冇牛味的..... 都係得個「多」字...
雞翼..... 咸...冇雞味的
雜菜.... 油到呢...

呢個價錢,絕對可以在其他區食到更多有質素的日本野!!!

自問對食物質素有要求的你,未去之前,請想想係咪真係要去.... 元朗,都係大榮華吧...唉.... no heart ... no food !
2007-07-22 10 瀏覽
若不是我去元朗探望我阿姨, 我絕對不會去那邊吃晚飯價錢算不上很超值我們3個人吃了$250哪個沙律是一等一的難吃哪ㄇ大的一盤看到已經沒食慾了=.=
若不是我去元朗探望我阿姨, 我絕對不會去那邊吃晚飯

價錢算不上很超值我們3個人吃了$250

哪個沙律是一等一的難吃

哪ㄇ大的一盤看到已經沒食慾了=.=
2007-07-16 3 瀏覽
我本來好鍾意食三文魚!不過自從一年前去千之壽食過一次後,就幾個月見到三文魚都怕怕!!佢d三文魚刺身好大件,不過亦由於太大件,而且有雪味,食到我當晚半夜嘔晒出黎......幾日前,朋友約我食日本野, 由於其他店都好多人,結果被迫要再去, 一個雜錦刺身,見到同樣的三文魚我都盡量唔食, 但最後被迫食左一塊, 一樣的雪味, 一樣的"飽制"feel,幸好當晚沒有吐, 不過同樣令我一見日本菜即急步離開!魚生(1)唔係大件厚切就好吃(2) 切記切記有雪味即使是十蚊廿件!
我本來好鍾意食三文魚!
不過自從一年前去千之壽食過一次後,
就幾個月見到三文魚都怕怕!!
佢d三文魚刺身好大件,
不過亦由於太大件,而且有雪味,
食到我當晚半夜嘔晒出黎......

幾日前,朋友約我食日本野, 由於其他店都好多人,
結果被迫要再去, 一個雜錦刺身,
見到同樣的三文魚我都盡量唔食,
幸好當晚沒有吐, 不過同樣令我一見日本菜即急步離開!

魚生(1)唔係大件厚切就好吃
(2) 切記切記有雪味
即使是十蚊廿件!
2007-07-14 1 瀏覽
第一次黎,見都幾出名,就試下la~~ 壽司價錢比一般時下的為高,一客三文魚壽司都成$16.不過其size又真係=人地的2倍.所以都唔算貴!但係件件壽司的飯都好大,所以我地食食下決定放棄d飯.(唔知可唔可以叫少飯ga呢!?好浪費)其實佢舊壽司飯幾好食,好軟熟,又微暖,明顯係新鮮飯~我地叫左:1)三文魚壽司:新鮮,出名的長三文魚2)鮮帶子壽司:新鮮,珍SIZE3)天婦羅炸蝦巻($38):用一隻大蝦炸成,好味!4)蟹子沙律($30):真係勁大碟, 有成4-5碗飯咁大,勁多蟹子同青瓜,冇咩蟹柳,所以唔算太好味!6)甜蝦壽司K, D甜蝦好大隻~7)黃金魷魚壽司:難食!超鹹!原本以為係用海加魷魚,點知黃金的材料係黃色的魚子,唔知咩黎,越食越難食!因為多人的關係,D員工見你食得咁上下時,會開始催你走~ 而且態度一般~~
我地叫左:
1)三文魚壽司:新鮮,出名的長三文魚
2)鮮帶子壽司:新鮮,珍SIZE
3)天婦羅炸蝦巻($38):用一隻大蝦炸成,好味!
6)甜蝦壽司
K, D甜蝦好大隻~

2007-06-18 9 瀏覽
Wanna go to 田中w/ my fd first but unfortunately it is closed every Mon. Then try to dine here.. but wait for around half an hour. Not order much food coz the choices are not wide enough. Just order 3文魚($16),海膽($40),帶子($20),甜蛋($16)sushi,金菇牛肉卷($30 sth). All are not bad but the taste of 海膽sushi is a bit weird and the taste of 3文魚is not fresh enough. I think 田中and 金田are better.Abt the service, the no. of staff is obviously inadequate. I ask them for adding water for three time. Suck.

I think 田中and 金田are better.

2007-05-17 10 瀏覽
本來一心諗住去劇院斜對面果間食既,但係點知關左門...咁為走過去坑渠果間食啦..我地有6個人,一入到去個感覺好唔同...因為佢\地新果間好大間,大過呢度我諗有5倍有多,個門口waitress都幾有禮貌喎,有笑容咁問請問幾人位嫁)唔似得新果間黑口黑臉<br />跟住叫左壽司...<br />唔明點解呢間大件同長D喎..感覺上抵食夾大件<br />三文魚花之戀好靚好fresh好大件呀,我們眾人見都大聲\"嘩\"一聲]<br />兒且D飯仲好食過,酸度同軟度一流<br />鹽燒三文魚頭----正<br />燒得好\"趣\"好好味<br />燒雞泡魚乾都----好正<br />誠意推介<br />有加茶態度OK值得再次幫襯<br />
請問幾人位嫁)唔似得新果間黑口黑臉<br />
跟住叫左壽司...<br />
唔明點解呢間大件同長D喎..感覺上抵食夾大件<br />
兒且D飯仲好食過,酸度同軟度一流<br />
鹽燒三文魚頭----正<br />
燒得好\"趣\"好好味<br />
燒雞泡魚乾都----好正<br />
誠意推介<br />
有加茶態度OK值得再次幫襯<br />
2007-05-11 2 瀏覽
睇到好多人都話唔好食..我食過3次我又覺得幾好味既!系有1個女侍應..即系比位我地果個d態度差少少姐..上次我傻左.唔記得系$16 2件三文魚..叫左8件囉..又叫左個沙律食..都系$99埋單..好正囉..我以為要$150以上..不過真系幾好..好過金田好多!!
睇到好多人都話唔好食..
我食過3次我又覺得幾好味既!
系有1個女侍應..即系比位我地果個d
態度差少少姐..
上次我傻左.唔記得系$16 2件三文魚..
叫左8件囉..又叫左個沙律食..
什錦刺生拼盤:多款、新鮮、好味,值$148。軟殼蟹手卷、金菇牛肉卷、三文魚壽司都好。另外的滑蛋雞扒飯、蟹子沙律、天婦羅炸蝦卷一般。只收現金不要緊,但服務就真的平平。
什錦刺生拼盤:多款、新鮮、好味,值$148。
軟殼蟹手卷、金菇牛肉卷、三文魚壽司都好。
另外的滑蛋雞扒飯、蟹子沙律、天婦羅炸蝦卷一般。
只收現金不要緊,但服務就真的平平。
2007-01-06 2 瀏覽
早前,我一家人一行十到人黎依度食野,坐\"他他米\"而且佢\地要人除鞋入去坐,企o係門口果個女仔(至矮果個)超無禮態度如何差劣!本身我地個個好聽話咁除晒d鞋放好啦...之後食緊野無幾耐,姐姐去廁所,返黎果時唔記得除,未幾...果個女仔好惡咁大叫:除鞋!!!除鞋呀,之後仲經常呼喝我地!!!我地叫佢\拿隻更,點知佢\話:阿姐,更呀!仲就咁放左樂去張台o到!d服務真系差到震~~~
(非會員)
我都去過千之壽食野丫,佢依家又開多間丫,不過等我講左一樣先一樣啦~去過大坑渠果間,服務態度我冇咩評價,可能自己本身都係有禮貌既人,所以暫未比人用唔好既態度對待過啦~佢果到係好晒,果日同男有shopping完去食,我d野都好無奈咁放係台底,咁冇辦法啦,人地地方細,如果我放晒係條路中間又真係唔係咁好既~野食方面,我就會用好好既評價比佢囉,d野大舊抵食,炸野都好好食,同埋果d咩炒菜都ok,最緊要係佢個沙律大碗到暈,正!!咁好啦,前幾日再去識喎,要等位,我男友又未到喎,係一早知佢要人齊先入得,不過諗住早d拿飛丫嘛,係到等我男友果陣,裝到佢地張menu有分店,咁我就問下果waitress果邊會唔會有位啦,佢就話果邊好大既,一定唔洗等位,咁我就過左去喇~佢間分店都係元朗既,係元朗劇院斜對面~ 一去到,嘩~~~ 咁鬼死大間既~~~ 一去到有位啦,又唔洗等齊人坐,等埋男友叫野食啦~ 野食就一樣好味啦~ 服務態度都唔錯啵,又唔趕客走,唔會話好快收晒我d野丫咁,整體都好舒服~~!如果大家係咁唔滿意坑渠果間,不如試下佢呢間分店丫,真係覺得唔錯架~地址我唔知,我淨係記得係劇院對面,果2日行開拿到卡片再post

地址我唔知,我淨係記得係劇院對面,果2日行開拿到卡片再post上黎鼻大家看看啦~
2006-12-26
服務態度太差...簡直不知所謂.今日聖誕節唸住同老公,bb出去食餐飯開心下,點知換黎一肚氣.話說我今日帶埋架bb 車去食,其實佢門口已經寫左唔比帶入去,但我入坐時佢d 語氣唔係咁好咁講,唔比擺車入去喎,我地地方好細,你擺出面啦,咁我咪問佢唔見左咁點呀,佢話我地唔負責架....我都知,但話晒我都係客,黎比錢食野,唔係黎受氣,唔比我擺車唔緊要但唔該d 語氣好d 啦,攪到我好似黎乞你餐飯食咁,之後我同佢講我個位唔阻人可唔可以比我擺車,佢背住我扮聽唔到,我咪篤左佢一下,佢即刻轉身同我講"小姐,唔該唔好篤我背脊",跟住懶嬲咁走左去同佢d 同事講我不是,我好鬼嬲即刻埋單走人.講真我自己都係從事服務性行業,有事就算係d 客唔我地都唔會出聲,唔係怕比人炒或投訴,呢d係基本既態度,最多事後講或會儘量滿足客人要求,但我覺得佢認為你唔鍾意咪去得2間食囉,你估間舖你架咩,如果係我唸執左9年喇,咁做生意.再講我未去過d 要客人將財物擺門口既地方食野呀.

2006-12-13 3 瀏覽
雖然係夠哂大件, 但唔知點解總係覺得d刺身唔係幾夠鮮甜(但睇得出係新鮮既), 咁既價錢真係好抵食!服務態度.......麻麻地啦
服務態度.......麻麻地啦