上星期收工同朋友去左荃灣廣場~呢餐一個月前約,超期待2小時自選時段成人放題$348/位,勁豐富一嚟先揀湯底,番工咁辛苦,女士當然要補補佢,金湯花膠雞鍋就啱晒我地啦,湯滾起試左啖,好濃郁,雞件嫰滑,花膠大塊肉類:澳洲M5和牛 ~ 牛味濃郁~好大塊美國牛肩胛片 ~ 食落幾嫰滑,份量十足豚肉片 ~ 大大塊~幾juicy羊肉片 ~ 朋友話唔錯最興奮莫過於出去撈海鮮,任撈任煮,不停補貨,店員會比個牌仔你,海鮮會先幫佢地洗白白,行個圈就可以拎蝦:大頭蝦 ~ 超驚喜,蝦頭爆晒膏,肉質鮮甜彈牙,食完再encore 仲有基圍蝦、九節蝦~都唔錯幾大隻蜆:白蜆、沙白、美國蜆、花甲、馬刀貝種類好多,大隻肥美,鮮甜無沙,啖啖肉仲有花螺、鮑魚😆多到唔知撈咩好花螺好爽口,鮑魚彈牙蟹:有藍蟹、三點蟹、花蟹一公一乸,熟左唔記得撈左咩,但好爆膏肉質厚質一梳梳,乸既膏比較香濃生蠔 ~ 大隻肥美牛舌 ~ 火喉剛好,好juicy燒生蠔 ~ 海量蒜鋪面好惹味醬爆糍粑 ~ 軟糯口感,紅糖一咬爆出嚟脆皮鮮奶卷 ~ 唔會太甜都唔錯蒲燒鰻魚 ~ 肥美軟糯鐵板鵝肝多士 ~ 勁邪惡我地每人兩件,好厚超香魚皮 ~ 就咁食十分酥脆,浸一浸食又得
上星期收工同朋友去左荃灣廣場~
呢餐一個月前約,超期待

2小時自選時段成人放題$348/位,勁豐富

肉類:
澳洲M5和牛 ~ 牛味濃郁~好大塊
美國牛肩胛片 ~ 食落幾嫰滑,份量十足
豚肉片 ~ 大大塊~幾juicy
羊肉片 ~ 朋友話唔錯

蝦:
仲有基圍蝦、九節蝦~都唔錯幾大隻

蜆:
白蜆、沙白、美國蜆、花甲、馬刀貝
種類好多,大隻肥美,鮮甜無沙,啖啖肉

仲有花螺、鮑魚😆多到唔知撈咩好
花螺好爽口,鮑魚彈牙

蟹:
有藍蟹、三點蟹、花蟹
一公一乸,熟左唔記得撈左咩,但好爆膏
肉質厚質一梳梳,乸既膏比較香濃

生蠔 ~ 大隻肥美
牛舌 ~ 火喉剛好,好juicy
燒生蠔 ~ 海量蒜鋪面好惹味
醬爆糍粑 ~ 軟糯口感,紅糖一咬爆出嚟
脆皮鮮奶卷 ~ 唔會太甜都唔錯
蒲燒鰻魚 ~ 肥美軟糯
鐵板鵝肝多士 ~ 勁邪惡我地每人兩件,好厚超香
魚皮 ~ 就咁食十分酥脆,浸一浸食又得

飲品:
拎左冷泡茶、梅酒、apple cider

甜品
迷你半熟芝士蛋撻、巴斯克蛋糕、馬卡龍

雪糕:
多款Häagen-Dazs 雪糕,仲有限定版朱古力麻糬&焦糖麻糬,口感特別較甜。

另外自助區有多款調味料、蔬菜、丸、麵、飲品、熟食、清酒、梅酒、最特別有自斟啤酒、生果、甜品、軟雪糕、雪糕、雪條等

要食晒咁多種類,要大胃王先掂,三百幾蚊真係好抵

2025-05-13
  • 鐵板鵝肝多士
  • 醬爆糍粑
  • 金湯花膠雞鍋
  • 大頭蝦
預訂了這家火鍋放題,成人2小時每位$348及加一。經過自助任撈的海鮮區,選擇極多,全部生猛新鮮,已感到無比興奮。客人撈了海鮮後,店員會即時清洗及把蟹開邊。蝦有多款,包括基圍蝦、大頭蝦、九節蝦,全部肉質紮實,亦富有彈性。連殼鮑魚肉質厚亦爽口,質感緊緻。亦有多款蜆,例如美國蜆、花甲、白蜆,鮮甜沒有沙粒。亦有不同種類的蟹,藍蟹、三點蟹、花蟹,肉質一梳梳,亦有豐富的蟹膏,經過一輪海鮮盛宴後,湯底已香氣撲鼻,啖啖有濃郁鮮味。用手機下單的火鍋配料亦包括生蠔,體積大而肥美,甜味充足。澳洲M5和牛的油花細膩,牛味濃厚,質感細嫙。美國牛肩胛片大大件,脂肪比較少,肉味濃郁。豚肉片及羊肉片薄切,肉味濃。還有其他燒物:蒜蓉燒生蠔濕潤鮮甜,水準很高。燒乳鴿外皮香脆,肉質鮮嫩而多汁。蒲燒鰻魚及比目魚充滿日式風味。自助區有多款蔬菜,連一些較冷門的菜類亦有供應。丸類、麵類亦有多款選擇。飲品和甜品目不暇給,相當吸引。最後,吃了一杯Häagen-Dazs 雪糕,捧著肚子滿意地回家。這裡環境光猛,通風充足。出菜時間很快,店員收拾餐具很有效率。
預訂了這家火鍋放題,成人2小時每位$348及加一。

客人撈了海鮮後,店員會即時清洗及把蟹開邊。

連殼鮑魚肉質厚亦爽口,質感緊緻。

亦有多款蜆,例如美國蜆、花甲、白蜆,鮮甜沒有沙粒。

經過一輪海鮮盛宴後,湯底已香氣撲鼻,啖啖有濃郁鮮味。

用手機下單的火鍋配料亦包括生蠔,體積大而肥美,甜味充足。

2025-07-17
用餐優惠
試食活動
6天前 0 瀏覽
生完兩件,梗係要好好補身啦💪!最近order咗金湯花膠雞鍋,湯底金黃色好吸引🤩,一滾起已經香到不得了。試咗第一啖,好濃郁😋,雞件又滑又嫩,花膠大大塊超滿足!真係補身首選✨!-肉類選擇超多!🥩有澳洲M5和牛,牛味濃郁又大塊;美國牛肩開片,嫩滑又夠份量!🐖仲有羊肉,不過我哋唔食羊就skip咗。最正係出去撈海鮮🦐!任撈任煮,店員不停補貨,選擇超多。拎完海鮮,店員會俾個牌仔你,等佢哋幫海鮮洗白白,叫住其他嘢食等就最實際啦!😋講吓今日嘅主角先, 🦪 有白蜆、沙白、美國蜆、花甲、馬刀貝,款款都大隻又肥美,鮮甜無沙,啖啖都係肉!🦀 蟹都好多選擇,有藍蟹、三點蟹、花蟹,每隻都爆膏,肉質厚又新鮮,蟹膏香濃!🦐 仲有大頭蝦,膏爆多又新鮮,真係食到停唔到口其他食物,例如有鵝肝toast,乳鴿超級新鮮,即叫即炸,烤榴槤都好受歡迎嘅食完真係好滿足,而且覺得食物新鮮👍

講吓今日嘅主角先,

🦐 仲有大頭蝦,膏爆多又新鮮,真係食到停唔到口

食完真係好滿足,而且覺得食物新鮮👍
  • 燒乳鴿
2025-07-20 0 瀏覽
講到放題,大家一定唔可以錯過最近好hit嘅千海水產🦐🦞🦀🦑佢雖然係大喜屋集團旗下嘅餐廳,但佢並唔係做日式放題,而係做火鍋放題。餐廳以即撈海鮮放題為主打,吸引不少火鍋同海鮮嘅愛好者😎..先講講佢嘅火鍋湯底,選擇都唔少,而且每一個都十分足料,一啲都唔馬虎。有蟹皇海鮮鍋、麻辣鍋、滋補豬筒骨鍋等,部份湯底亦加入大量海鮮熬製,所以味道濃郁😛..海鮮選擇亦都好多元化。有生蠔🦪、鮑魚、多款蝦(基圍蝦、大頭蝦、九節蝦)🦐、多種蟹(花蟹、三點蟹、藍花蟹)🦀、花甲、蜆、帆立貝、花膠等。最特別最特別嘅地方就係餐廳有自助撈海鮮區🤪🤩 海鮮由自己撈,想要幾大隻自己揀,職員會幫大家清洗,然後自己攞返去自己個座位度烚,趣味爆燈💡💡..肉類方面,種類雖然比一般嘅火鍋放題少,但質素一啲都唔差。大家可以試下澳洲M5同牛🐄、美國牛肩胛片、羊肉片🐑、豬梅肉片🐖等。除此之外,佢哋仲有多款美食,包括大路嘅火鍋配料、熱食、點心、前菜、冷盤、水果、甜品同飲品,種類接近百款,啱晒怕悶嘅人。

2025-07-19 0 瀏覽
千海水產海鮮火鍋放題|全港最狂活海鮮任食!夜晚8點半依然爆場實測 💡作為一個海鮮控 今次終於試到近期全港討論度最高嘅「千海水產海鮮火鍋放題」!呢間「活海鮮任撈任食」係每日新鮮直送 真係未食已經興奮到彈起 🥰我哋特登揀咗平日夜晚8點半去試 當日全場爆滿!等位區仲坐滿哂人 個熱度真係誇張到爆🔥✨ 震撼第一視角:生猛海鮮任你撈!餐廳最吸睛嘅絕對係個「活海鮮池」,入面有齊 💦✔️郁緊嘅鮑魚 ✔️生猛大頭蝦同基圍蝦🦐 ✔️爆膏螃蟹🦀 ✔️多款貝類 🐚最正係個海鮮池會不斷補貨 完全唔使驚搶唔到 撈完仲可以即時俾師傅處理 保證新鮮到極!我同屋企人瘋狂encore咗幾轉鮑魚同大頭蝦 真係鮮甜到難以形容 😈🍲 兩小時任食全攻略除咗海鮮,仲有超多正嘢食:🔥 QR Code落單熟食(必點!)✔️ 鵝肝厚多士:外脆內軟,鵝肝香到癲 ✔️燒鮮蠔:有蒜蓉同芝士兩種口味✔️燒乳鴿:皮脆肉嫩 仲多汁過專門店 ✔️羊架:啖啖肉 燒得剛剛好🍢 自助區驚喜✔️ 燒榴槤:榴槤控必搶!熱辣辣超濃郁 ✔️ 麻辣小龍蝦:超入味 食到停唔到口🍨 甜品飲品汽水甜品任飲 最正係有多款雪糕任飲做結尾 👅👅📍千海水產海鮮火鍋放題荃灣大壩街

✨ 震撼第一視角:生猛海鮮任你撈!
餐廳最吸睛嘅絕對係個「活海鮮池」,入面有齊 💦

🍲 兩小時任食全攻略
除咗海鮮,仲有超多正嘢食:

🔥 QR Code落單熟食(必點!)

🍢 自助區驚喜

🍨 甜品飲品
汽水甜品任飲 最正係有多款雪糕任飲做結尾 👅👅

📍千海水產海鮮火鍋放題
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B126號舖

#荃灣美食 #千海水產 #火鍋放題 #香港打卡 #打邊爐 #任飲任食 #荃灣 #自助撈海鮮
用餐優惠
試食活動
今日出嚟荃灣食近月大熱嘅千海水產,餐廳主打一個大型水池自助區現撈海鮮,比起市面一般任飲任食火鍋放題再多一種玩法🥳重點係價錢同一般火鍋放題差唔多,難怪今日平日午市都咁多人🤣有好多種海鮮可以任撈😝建議大家湯底點鴛鴦鍋,可以分開一個專係淥海鮮,另一個就淥肉類同埋蔬菜😬除咗海鮮之外,澳洲M5和牛都係可以任嗌😱年紀開始大🤭食放題唔再好似以前咁淨係食肉,食返多啲菜平衡下營養攝取🤪仲有好多台式丸類、餃類,種類選擇繁多👍👏除咗自選配料打邊爐之外,仲有好多款熱食😜首選蒜蓉燒生蠔,真係唔可以錯過😍甜品區嘅選擇同樣豐富😌Haagen Dazs雪糕任食😎即整嘅木瓜雪耳,賣相好得😈

有好多種海鮮可以任撈😝
除咗海鮮之外,澳洲M5和牛都係可以任嗌😱
仲有好多台式丸類、餃類,種類選擇繁多👍👏

甜品區嘅選擇同樣豐富😌

Haagen Dazs雪糕任食😎

即整嘅木瓜雪耳,賣相好得😈
食物環境都好好,看周圍二人一鍋,四人一鍋都合理,但6個人只有一個免費湯鍋,7人以上才有兩個免費湯鍋!太不合理吧!正所謂“來都來了”加錢要多一鍋,又諗住“來都來了”想舒服d,6人加錢要多兩鍋,共三鍋啦~又唔俾喎,但張枱明明有3個爐頭,職員話只能開兩爐,因張枱電壓受唔住,匪夷所思。海鮮方面,蟹,鮑魚,蝦各貝類都非常新鮮,牛肉M5和牛都不錯,但後來追加有點失望著裇衫的職員(可能高級d)不太友善,相反普通黑衫職員態度非常好,亦耐心教導加會員可升級鴛鴦鍋,值得一讚。
!太不合理吧
!正所謂“來都來了”加錢要多一鍋
,匪夷所思

海鮮方面,蟹,鮑魚,蝦各貝類都非常新鮮
,牛肉M5和牛都不錯
,但後來追加有點失望

著裇衫的職員(可能高級d)不太友善
呢間千海水產火鍋店一開時喺香港引起熱潮,最大賣點係佢哋嘅自助海鮮區域,海鮮新鮮到爆,最正係佢哋會不停補貨,完全無限量任你撈任你煮,想食幾多就拎幾多,真係食到盡情過癮!有食過嘅人都知道,餐廳人氣爆燈日日都爆滿,我哋好彩搶到早市5:30嘅位,一落座即刻揀咗龍蝦頭湯底同埋花膠湯底,湯底鮮甜濃郁,配埋海鮮真係絕配。自助海鮮區有鮑魚、蟹、蝦同多款貝類,全部都係活生生嘅海產,撈完即刻有專人幫你清洗,幾分鐘就可以拎返去煮。海鮮食到咁上下,亦都可以用QR code點平時嘅火鍋配料,生食熟食樣樣都有,總有一款啱你。另外,餐廳仲有一個超吸引嘅雪糕櫃,入面有十幾款唔同口味嘅雪糕任你食,完美為火鍋餐畫上甜蜜句號。

2025-07-10 1738 瀏覽
講到食海鮮就眉飛色舞,這個海鮮火鍋放題非常吸引,自助撈海鮮,夠曬新鮮感。餐廳好闊落,地方清潔,海鮮區域有多款生猛游水海鮮,蝦都有幾款,九節蝦、基圍蝦和大頭蝦等,跳跳紮好生猛,還有花蟹、蟶子、鮑魚和海螺等,餐廳會不停補貨,無限量任撈任煮。揀咗人蔘雞鍋湯底,每檯食客有水桶盛載海鮮,即捕即煮即吃,的確特別鮮甜美味,總之吃個不停。其他火鍋肉類都好高質,澳洲 M5和牛、美國牛肩胛片、羊肉片和豬梅片等,肉質好嫩滑。蠔肉好大隻,新鮮肥美。鴨血好幼滑,牛柏葉夠爽脆。炸物燒乳鴿皮脆肉嫩,漿爆糍粑和鮮奶卷脆香甜滑。蒲燒鰻魚肉質厚滑,香草羊鞍嫩滑可口,鐵板鵝肝多士脆香鬆化。烤焗榴槤厚肉又香甜,還有多款冰凍飲品,超甜嘅西瓜和哈密瓜,解渴清爽。

炸物燒乳鴿皮脆肉嫩,漿爆糍粑和鮮奶卷脆香甜滑。
蒲燒鰻魚肉質厚滑,香草羊鞍嫩滑可口,鐵板鵝肝多士脆香鬆化。

🇭🇰🦀【荃灣千海水產海鮮火鍋放題】海鮮控終極天堂!$298任撈生猛海鮮+鵝肝乳鴿榴槤全掃🤯 .🌟爆紅賣點:即撈即洗海鮮池拎住水桶衝去海鮮區,親自撈游水三點蟹🦀、大頭蝦🦐、鮑魚等等,店員即場幫你清洗,全程約等10分鐘⏳海鮮種類多到嚇親:花蟹、九節蝦、花螺、沙白、美國蜆⋯⋯ 重點係無限refill,唔使驚搶唔到!.🍢 熟食區隱藏王牌🦆 燒乳鴿皮脆肉嫩爆肉汁!熱辣辣,鴿胸位啖啖肉,完勝酒樓嘅貨色😁.🍞 鵝肝多士鵝肝厚過iphone📱!外脆內溶嘅油香夾埋脆多士,罪惡感滿瀉~ .🧑‍🍳 烤榴槤榴槤控必衝💚!原粒榴槤肉烤到焦糖面,口感似食緊流心芝士蛋糕,濃郁到隔籬枱都聞到香🤤 .🚫 中伏提示⚠️ 鴛鴦鍋加$48但「中間隔層」縮細湯位,海鮮淥唔得多⚠️ 海鮮建議「即撈即煮」,放耐易影響鮮味 ⚠️ 牛肉類選擇少,集中火力攻海鮮+熟食 .💰人均消費: ~$350.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 4/5
🌟爆紅賣點:即撈即洗海鮮池
🍢 熟食區隱藏王牌
🦆 燒乳鴿
皮脆肉嫩爆肉汁!熱辣辣,鴿胸位啖啖肉,完勝酒樓嘅貨色😁
🍞 鵝肝多士
🧑‍🍳 烤榴槤
🚫 中伏提示
⚠️ 鴛鴦鍋加$48但「中間隔層」縮細湯位,海鮮淥唔得多
⚠️ 海鮮建議「即撈即煮」,放耐易影響鮮味
⚠️ 牛肉類選擇少,集中火力攻海鮮+熟食
💰人均消費: ~$350
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 4/5
2025-07-02 2346 瀏覽
海鮮火鍋一次滿足🦐🦀餐廳設有自助撈活海鮮區秩序良好,店員會不停補貨夾好海鮮就可以交俾店員清洗食陣野再用號碼牌認領返海鮮店員好熟手,過程流暢😆鮑魚都洗得白白滑滑~🌟午餐時段 $298/位12點開始可以食足3小時每次都係揀午市,慢慢食仲有時間同朋友慢慢傾下偈✨豐富海鮮款式選擇🤤-九節蝦·基圍蝦·大頭蝦-沙白·白蜆·美國蜆·花螺-蟶子·鮑魚·花蟹·藍蟹等即撈即煮,新鮮嘅海鮮唔會難食最鍾意大頭蝦,蝦膏味香濃🦐湯底會建議揀番清甜淡雅嘅口味咁就更加食到海鮮嘅鮮味~~✨熟食區鵝肝多士同乳鴿任食烤榴槤都好受歡迎✨Häagen-Dazs雪糕任食有肚一定要食埋木瓜燕窩燉鮮奶熱辣辣又滋補作為一個海鮮愛好者食咗勁多蝦同鮑魚,好滿足$298 呢個價錢係幾抵食既!
海鮮火鍋一次滿足🦐🦀
餐廳設有自助撈活海鮮區
秩序良好,店員會不停補貨
夾好海鮮就可以交俾店員清洗
食陣野再用號碼牌認領返海鮮
店員好熟手,過程流暢😆
鮑魚都洗得白白滑滑~

🌟午餐時段 $298/位
12點開始可以食足3小時
每次都係揀午市,慢慢食
仲有時間同朋友慢慢傾下偈

✨豐富海鮮款式選擇🤤
-九節蝦·基圍蝦·大頭蝦
-沙白·白蜆·美國蜆·花螺
-蟶子·鮑魚·花蟹·藍蟹等
即撈即煮,新鮮嘅海鮮唔會難食
最鍾意大頭蝦,蝦膏味香濃🦐
湯底會建議揀番清甜淡雅嘅口味
咁就更加食到海鮮嘅鮮味~~

✨熟食區
鵝肝多士同乳鴿任食
烤榴槤都好受歡迎

✨Häagen-Dazs雪糕任食
有肚一定要食埋木瓜燕窩燉鮮奶
熱辣辣又滋補

作為一個海鮮愛好者
食咗勁多蝦同鮑魚,好滿足
$298 呢個價錢係幾抵食既!
收工去咗荃灣呢間千海水產🦐新鮮任撈海鮮放題💞無限任撈任煮2小時自選時段成人放題$348/位 有海鮮自取區生猛海鮮有鮑魚、花蟹、基圍蝦、大頭蝦、九節蝦🦐、花螺仲有澳洲M5 和牛、美國牛肩肉、🥓梅頭肉 小食仲有烤牛舌、燒鵝肝、蒜蓉烤蠔、麻辣小龍蝦🦞蒜蓉粉絲蒸蟹🦀仲有澳洲M5 和牛、美國牛肩肉、🥓梅頭肉 小食仲有烤牛舌、燒鵝肝、蒜蓉烤蠔、麻辣小龍蝦🦞蒜蓉粉絲蒸蟹🦀甜品仲有我最愛嘅Häagen-Dazs雪糕推介!海燕窩椰汁燉木瓜雪耳、烤榴槤 🤩打邊爐要有嘅材料呢度都有 仲要唔使自己洗好抵食🤩
收工去咗荃灣呢間千海水產🦐新鮮任撈海鮮放題💞無限任撈任煮
2小時自選時段成人放題$348/位

仲有澳洲M5 和牛、美國牛肩肉、🥓梅頭肉

甜品仲有我最愛嘅Häagen-Dazs雪糕

推介!海燕窩椰汁燉木瓜雪耳、烤榴槤 🤩

打邊爐要有嘅材料呢度都有 仲要唔使自己洗
好抵食🤩
2025-06-30
2025-06-29 1270 瀏覽
主打任撈海鮮同埋多款肉類熟食都唔錯,最啱成班朋友去食🍲龍蝦頭湯底依款湯底最受歡迎,見好多枱都點大大隻蝦頭,龍蝦味濃郁💙海鮮區最正係大頭蝦,生猛到跳跳下!蝦頭好多膏,肉質又爽又彈牙仲有沙白同蜆都好新鮮,煮完個湯仲甜出去見到海鮮不停補貨,任撈任煮💙肉類牛肉方面有澳洲M5和牛,美國牛肩胛片,羊肉片等用QR code落單,和牛味幾濃脂肪唔會太多,食落唔膩💙熟食區麻辣小龍蝦同蒜蓉炒絲蒸大蝦都幾入味同埋好多人encore 既榴槤!一食落口榴槤味衝出黎~~💙飲品區選擇都幾多,有3款生啤任飲仲有珍珠奶茶,個珍珠幾煙韌,唔會太甜💙甜品區最後梗係食埋Häagen-Dazs雪糕食埋特別版~朱古力味濃又有麻糬口感完美收尾!

主打任撈海鮮同埋多款肉類熟食都唔錯,最啱成班朋友去食

🍲龍蝦頭湯底
依款湯底最受歡迎,見好多枱都點
大大隻蝦頭,龍蝦味濃郁

💙海鮮區
最正係大頭蝦,生猛到跳跳下!蝦頭好多膏,肉質又爽又彈牙
仲有沙白同蜆都好新鮮,煮完個湯仲甜

出去見到海鮮不停補貨,任撈任煮

💙肉類
牛肉方面有澳洲M5和牛,美國牛肩胛片,羊肉片等
用QR code落單,和牛味幾濃
脂肪唔會太多,食落唔膩

💙熟食區
麻辣小龍蝦同蒜蓉炒絲蒸大蝦都幾入味
同埋好多人encore 既榴槤!
一食落口榴槤味衝出黎~~

💙飲品區
選擇都幾多,有3款生啤任飲
仲有珍珠奶茶,個珍珠幾煙韌,唔會太甜

💙甜品
最後梗係食埋Häagen-Dazs雪糕
食埋特別版~朱古力味濃又有麻糬口感
完美收尾!

2025-06-25
2025-06-28 1020 瀏覽
週末約咗朋友去荃灣打邊爐,即撈海鮮即煮,真係豪氣又過癮‼️餐廳地方超大,乾淨整潔,最正係自助撈海鮮區——蝦、蟹、鮑魚、貝殼類每日新鮮補貨,任撈任煮冇限制,非常之新鮮,吸收埋湯底嘅味道冇得頂🔥湯底我哋揀咗鴛鴦鍋(龍蝦頭鍋+金湯花膠雞鍋),湯濃鮮香,飲完都想打包返屋企。牛肩胛片同澳洲M5和牛都好高質,油花靚、口感嫩滑。✨小食都唔輸陣:鐵板鵝肝多士入口即溶,川味燒蠔有層次感,西京比目魚同蒲燒鰻魚夠香口。燒乳鴿王皮脆肉嫩,水準極高!
週末約咗朋友去荃灣打邊爐,即撈海鮮即煮,真係豪氣又過癮‼️

2025-06-28 0 瀏覽
食過好幾次荃灣嘅千海水產,第一次食感覺唔錯,海鮮感覺都好新鮮,之後再食過三次,每次感覺都唔太好,餐具有污漬,榴槤會有異味,燒蠔會有蠔殼,海鮮清潔唔乾淨,鮑魚都係黑黑的,今日再食,可能因為星期六,食海鮮比較多唔新鮮,尤其是死蟹,通常細的會比較活躍,如果三百幾蚊要食唔新鮮嘅海鮮,唔太值得。