2021-09-23 416 瀏覽
:::非常垃圾的拉面屋:::本身無食過別天神,只係聽朋友講過話好食,跟著一直都想搵機會試,結果就中伏了今日中午路過旺角分店,叫左最貴果份蝦味噌餃子套餐,加底加叉燒,舊半水無所謂~但我從來都無試過食一餐食到咁嬲,出到黎碗拉麵味道非常普通,無蝦味,連我煮出前一丁都好味d, 搞到我係咁加芝麻,加七味粉,算!當我重口味,係我唔岩!叉燒同餃子同普通街邊檔拉麵屋無大分別,失望,我都算~最大獲係成間鋪無冷氣,我咁大個人第一次食碗面食到底褲都濕哂,成程係咁抹汗,大佬,d野唔好食都算,咁既環境食野,衰過焗桑拿,簡直係一次貼錢買難受既經驗,呼籲大家入黎之前三思啊
:::非常垃圾的拉面屋:::

2021-09-21 257 瀏覽
有日同朋友喺旺角睇完玩具,突然間好想食拉麵,又諗起別天神有日本幪面超人嘅主題,所以就去左食😂今次我就嗌左個蝦味噌套餐,本身有配埋一個龍蝦仔沙律,不過我太餓就先食為快冇影到😂講下個小龍蝦沙律先,小龍蝦肉質都爽口,加埋佢嘅調味醬甜甜地,用脆口嘅紫菜包住食好開胃😋拉麵方面,套餐會多一隻溏心蛋,正正常常啦,蛋黃頗香。拉麵同叉燒就一般般啦,食完唔係好覺有咩特別🤕湯底方面,其實只係一個豬骨味噌湯底加左好多櫻花蝦,蝦味不太突出,但豬骨湯底係幾滑幾香嘅🤣枱面有辣芽菜可以加,都吊到下湯嘅鮮味!評分:7/10,食之前都聽過下朋友們嘅評價,不至於難入口但冇乜特別,整過都算不過不失,最令我驚喜係個芽菜👍🏽

2021-06-30 602 瀏覽
店舖未開張前,夜晚經過見到,就已經俾佢個鐵閘吸引咗,難得收早,就算返咗屋企沖好涼,都想落去試一試,但可惜未坐低就已經有一個不愉快嘅經歷,就係我地想坐4人枱,諗住可以坐得舒服啲,但樓面個妹妹唔比我地坐,要我地面壁思過,這是我地最討厭的坐位,樓面唔俾坐嘅原因,佢話呢張係4人枱🙄但係全場只有3張4人枱,點解其餘果2張4人枱都只係坐咗2個人,但就點解唔俾我地坐,但之後果2個人入嚟又可以坐呢🤷🏼‍♀️我真係諗唔明,如果唔係我地已經買咗食物卷,我一定會唔幫襯,即走,因為唔想失禮同樓面嘈,所以只好心心不忿面壁思過咁食呢一餐😭講返呢間舖頭先,menu拉麵款式只有兩款,小食都係得幾款,menu一眼就可以望晒,其實好岩我呢啲有選擇困難症嘅人去食,餐廳格局都似日本嘅拉麵店,門口設自助點餐售賣機,買好後樓面就會收卷叫你坐低等食,電視仲要係播緊tv asahl ,岩晒掛住日本嘅我。【豚骨湯麵】$75湯底係豬骨味,沒有驚喜,有香蔥和雲耳配襯,幼身拉麵麵質適中,叉燒沒有肥位,食落冇咁香口,但都林身不會乾柴。【蝦味噌豚骨拉麵】 $85豬骨湯底加味噌,可能有櫻花蝦,所以感覺有啲鹹,拉麵叉燒同上,配香蔥和粟米。【餃子】$3

【豚骨湯麵】$75

【蝦味噌豚骨拉麵】 $85

【餃子】$35
底部煎至金黃色, 餡料唔多, 但都有肉汁

總結:沒有驚喜,加上樓面,所以我地係唔會再幫襯㗎。

2021-06-30