2021-09-23 391 瀏覽
幾個月無返KCC 上堂估唔到大雞大已無咗,換左呢間口口,今次試咗慢煮雞胸柳加芋絲再加烏冬。埋單50蚊,作為一個飯餐正正常常,本人唔飲汽水原本揀無糖茶,最後揀左陽光黑加侖子。來到主菜個洋蔥汁原來唔係茄底而係啡色甜甜地,D芋絲就正正常常打邊爐咁都好味的。雞胸扒做到白雪雪咁.但出奇地滑同有肉味G,而且亦好淋,都幾好食,希望個烏冬大D可以飽肚D,個店員話烏冬係standard size,如想飽肚D可揀白飯。總結是滿意的,價錢同成條foodcourt 街差不多。下次試下炸雞扒再揀飯同試黑椒汁了。
幾個月無返KCC 上堂估唔到大雞大已無咗,
換左呢間口口,今次試咗慢煮雞胸柳加芋絲再加烏冬。

來到主菜

總結是滿意的,價錢同成條foodcourt 街差不多。

下次試下炸雞扒再揀飯同試黑椒汁了。

• 慢煮雞
💛葵興KCC開了外賣小店主打都是平靚正外賣便當方便附近上班族或者學生們🥰定價不高,$35起就有交易就算係自我放縱的大餐也是$60·芸芸咁多款炸物便當之中,居然有慢煮雞系列😱減肥人士外食有福了🎉🎉老老實實,係比我想像中嫩滑好多,無辜負我期望🥰👍🏻唔好睇佢樣白雪雪,其實都係淡鹽味,健健康康亦不會太淡口我仲要癲到跟左菜底,居然比到成勁多種蔬菜😍勁豐富!西蘭花、椰菜、青瓜、南瓜、紅蘿蔔、粟米,仲有好清爽既沙葛條🥰成兜都係傳說中嘅原型食物,減肥飽住瘦既話真心一流,我飽到飛起🙈
💛葵興KCC開了外賣小店
主打都是平靚正外賣便當
方便附近上班族或者學生們🥰
定價不高,$35起就有交易
就算係自我放縱的大餐也是$60
老老實實,係比我想像中嫩滑好多,無辜負我期望🥰👍🏻
唔好睇佢樣白雪雪,其實都係淡鹽味,健健康康亦不會太淡口
我仲要癲到跟左菜底,居然比到成勁多種蔬菜😍勁豐富!
  • 慢煮雞胸柳
有時想食得健康啲?有時又想放縱下自己?🤪呢間口口口絕對滿足到你嘅需要😏佢哋位於葵興KCC 係間新開嘅小店 KCC1樓就好似個迷你foodcourt咁 客源主要都係附近嘅打工仔同學生 老細其實係雞翼山葵芳店嘅前老細😲早前葵芳店結業之後 就接手咗呢個舖位 決定再創業 就係咁口口口就誕生喇~-相信老細都花咗好耐時間鑽研menu🤧因為老細好重視客人意見 開業初期 唔少客人都有喺佢哋IG留言反映食物質素 老細都逐一回覆 再研究點樣做得更好🤔講返個menu先 主要分咗四個系列:健康啲有慢煮系列 盡素心中情系列🥗烹調方式相對健康 食素嘅朋友都照顧到💁🏻‍♀️邪惡啲有即炸滋味系列 自我放縱系列 當中自我放縱更加係有5款炸物咁多🤤食完真係唔知要跑幾多步先還到債🥲-留意返本身佢哋套餐係冇跟飯嘅😵大食啲朋友可以+$15升級飯餐🍚除咗飯 仲有烏冬或者薯條可以揀 如果大家怕以上講嘅熱量太高 可以+$25升級雜菜底平衡下🥗飯都可以選擇走汁 感覺幾flexible😙再+$15仲可以追加小食一客🤪-🍗台風脆炸雞扒+香腸+炸魚餅 $40(升級飯餐 +$15)脆炸雞扒係老細同店員極力推介😆而且幾受歡迎 原本諗住淨係得炸雞

🍗台風脆炸雞扒+香腸+炸魚餅 $40
(升級飯餐 +$15)
炸雞扒係老細同店員極力推介😆而且幾受歡迎 原本諗住淨係得炸雞 我會唔會唔夠飽🤔就加錢配咗個飯 結果我低估咗雞扒同飯嘅份量😵‍💫炸雞扒有成三大舊 大舊到用筷子夾起都有啲吃力嘅地步🤭據老細所講 佢哋嘅炸雞扒係自己醃 自己上炸漿 再分三階段炸 先係高溫 之後低溫 最後再高溫😲咁樣先可以炸得更加脆同保留到肉汁 可想而知背後究竟付出咗幾多心機😌

一咬落去 就feel到肉汁咇出嚟 皮真係炸得好脆🤩肉嫩食落都唔會好油 分別用咗椒鹽同孜然粉調味 味道好濃好出 老細仲加多咗孜然粉俾我😝不過魚餅就炸得偏油

至於個飯底 我揀咗洋蔥汁 同樣都係自家製 味道相對冇出面嘅咁濃味 帶有一絲絲嘅甜味😙飯嘅份量真係嚇死人 差唔多個盒有三分二都係飯🍚不過個人覺得有啲煮得太腍太濕 因為我鍾意食硬飯🤣另外如果跟飯啲菜可以加蒜蓉炒下就好 不過冇我都會照食🤓

🦴炸雞軟骨 +$15
佢哋推出咗超多款小食😋除咗炸雞軟骨 炸秋葵同手指茄都好吸引咁 要留意炸雞軟骨係辣辣地🥵如果同我一樣唔食得辣嘅朋友 可以向店員要求小辣 雞軟骨主要調味應該係鹽同辣粉 所以味道比起炸雞扒 會相對清淡😙不過細細粒脆脆地幾啱送酒🍻

🍡咖喱角 陳皮魚蛋 +$5
呢個冇出現喺menu架😉因為係佢哋新推出嘅優惠 凡惠顧任何食品 加$5就可以食到咖喱角或者陳皮魚蛋🤪學生著數多啲 係兩樣都有!雖然咖喱角炸得好脆 但係味道一般 冇咩咖喱味🧐我自己本身麻麻地陳皮魚蛋 所以no comment喇🙈
低估咗食物份量嘅我 最後都要打包拎走🤭食完我都好推薦大家試炸雞扒😆可以預先wts落定單 再過去拎 小店都有少量堂食位置坐低慢慢食 期待佢哋之後推出更多新款menu😌
  • 台式脆炸雞扒
慢煮雞胸完全唔會”鞋”,好嫩好軟熟好濕潤juicy!洋蔥汁好食,無咁重口味,比較fresh。其他味未試過,不作評論。套餐$50包飲品,份量十足,配飯滿足到gym友既daily protein同carbs intake,又有菜同芋絲,nutrition黎講係完全可以媲美自己喺屋企煮健身餐單。有唔同汁選擇,唔怕食雞肉食到悶,真心推薦gym homies同中意健康煮法既朋友食。店主好友善,可以感受到開店既用心同誠意,比過意見後真係會有跟進改善,祝多啲人試多啲人識得呢間葵興區難得又就腳既健康好味小店。
慢煮雞胸完全唔會”鞋”,好嫩好軟熟好濕潤juicy!
E餐慢煮雞扒飯
2021-09-13
E餐慢煮雞扒飯
慢煮雞胸,好健康,仲配好多不同蔬菜(有蕃茄仔 紅蘿蔔 粟米 西蘭花 棷菜 青瓜 南瓜……)仲有汁揀,可自選醬汁,就唔會淡口,但最吸引我,都係邪惡既脆炸雞扒,極脆,無味精粉,小朋友都可以食,吉列炸蝦都一讚👍
外賣自取
2021-08-28 118 瀏覽
我本身唔食雞胸,但店主推介,即管一試!點知真係好嫩滑,係我食過最好食嘅雞胸👍🏻加了撈烏冬底,有秋葵芋絲等配菜,成件事好味得來健康哂😂炸雞扒亦好juicy,炸秋葵香口很推薦。希望下次試下佢地的茄子&魚蛋(偷聽到隔離枱話好正😂😂😂)同行四歳小朋友鍾情芝士條,睇住芝士絲拉出嚟好治癒😆另外,好欣賞老細會送貼紙比小朋友,又會提醒小朋友小心熱呀咁樣⋯⋯無諗過小店咁有heart👍🏻👍🏻👍🏻
同行四歳小朋友鍾情芝士條,睇住芝士絲拉出嚟好治癒😆
慢煮亂嫩胸柳

慢煮亂嫩胸柳
2021-08-20 171 瀏覽
開業第一天已經嚟左買個日試食炸雞扒腸仔老闆知我鐘意食,重好好人送多條腸比我😂😂之後再食多兩次,兩次都係慢煮雞+飯/烏冬,老實講開頭個賣相係有小小差,有啲唔想再買🤣🤣不過因為我要食得健康啲for做gym,公司附近又無選擇,今日再買嘅時候驚覺成個飯靚仔左好多!味道都好唔錯呀,慢煮雞胸就算無落汁都會有味,我自己通常加洋蔥汁等啲飯無咁dry,相信老闆有聽取大家嘅comment努力改進~
開業第一天已經嚟左買
個日試食炸雞扒腸仔
老闆知我鐘意食,重好好人送多條腸比我😂😂

2021-07-25 260 瀏覽
新開張,想試吓佢嘅外賣便當。 因為同一個鋪位上一間店都有一樣既飯,我以前都一直都幫襯開雞扒飯,賣相味道都唔錯,我諗住新店應該唔會差好遠,點知….買完個飯盒….本來打算返到公司慢慢嘆…一打開個飯盒…真係唔知講咩好…有圖大家feel下我嘅無奈….…第一次食,超失望🙍‍♂️。首先雞扒應該係重點,但我盒飯嘅雞排完全唔似雞扒,似廚餘雞柳多啲😢 勁少料,汁又唔夠多。只能夠講,CP值低到一個點,$50就食呢一盒飯。 同舖位上一間店 無論賣相或者味道都唔係咁樣,希望呢間餐廳可以越嚟越進步有改善🙏
慢煮雞扒+芋絲+菜白飯

2021-07-22
2021-07-23 204 瀏覽
前大雞大老闆聲稱有人頂手,餐牌會7成相似,結果1成都冇。開張第一日,個外賣漏左飲品冇比,食物水準差,飯硬到一舊舊咁,新開張有甩漏,明既。隔左一個星期換左餐牌,加$15蚊有飯同飲品,本身個餐會跟小食,又冇比。唔知係咪我唔好彩,出錯率係100%,大家買野,記得check齊先好走。同埋改一改個外賣飯盒,4邊都有塊「利」其實係好妨礙進食。原本期待係大雞大2.0,好期待會有返炸雞,可惜,好失望,又少一間餐廳可以選擇。
前大雞大老闆聲稱有人頂手,餐牌會7成相似,結果1成都冇。

同埋改一改個外賣飯盒,4邊都有塊「利」其實係好妨礙進食。

外賣自取