2005-02-08 32 瀏覽
鹿兒島豬軟骨撈公仔麵,個名好吸引,order 一個試。的確唔錯,肉好(林),骨真係軟,不過買相就差。加埋一杯好合自已口味凍咖啡,一個燉蛋,兩個人都$60,都算一餐唔錯宵夜。年三十晚01:00好多人,服務ok啦。
2004-09-15 22 瀏覽
留意佢係用寫住翠華餐廳的紙來將叉、刀和羹包在一起﹐感覺比較乾淨。如MM 所說﹐碗碟與其他茶餐廳不同﹐不過有冇性格就唔知喇﹗不過佢的火腿通粉﹐竟然好似冇落味精或湯粉﹐甘點有茶餐廳feel 呀﹐的蛋又煎得好整齊﹐好似自己屋企煎甘﹗應該有的零亂感丫嗎。的侍應服務又係﹐多謝前﹐多謝後﹐我食你個十蚊八蚊﹐使唔使甘虛偽呀﹗﹗

如MM 所說﹐碗碟與其他茶餐廳不同﹐不過有冇性格就唔知喇﹗

侍應服務又係﹐多謝前﹐多謝後﹐我食你個十蚊八蚊﹐使唔使甘虛偽呀﹗﹗[都係講笑姐﹗﹗]
2004-08-11 23 瀏覽
地方好迫下,同埋同嘈,感覺係坐得唔多舒服.個燉蛋d蛋味夠濃,算係真材實料.可惜的是唔夠熱,而且份量好少(個碗好細,5分鐘巳食完),感覺上唔多抵食!不過我跟朋友2個人去,雖然只叫了一個燉蛋,但走的時候waiter依然對我們講多謝,服務的態度值得一讚!
地方好迫下,同埋同嘈,感覺係坐得唔多舒服.
2003-09-18 28 瀏覽
went there w/ some friends after karaoke last sat. My friends recommended the "indian pancake w/ curry sauce", pretty good.. my friends ordered some breakfast sets which include a bun, fried egg w/ ham, soup noodles w/ pork chop and a cold drink.. around $40 for the set.. the portion was big and looked pretty delicious ...
2003-04-13 2 瀏覽
同個朋友來這裡下午茶,我就淨係叫杯茶走,特別叫了多奶多甜都飲倒濃濃茶味,算是有水準的。朋友叫了冰鎮鮮油菠蘿飽,塊牛油相當厚亦真的埋在碎冰內,幾有噱頭。但須知正的鮮油菠蘿飽除了鮮油外,亦要個熱辣辣的菠蘿飽配合方為最高境界,這裡就差左少少,若果個飽能焗熱才上就好D。
2002-04-08 13 瀏覽
食品味道,種類和一般茶餐廳分別不大, 不過碗碟幾特別, 俾人有一種新一代茶餐廳的感覺. 而且感覺上十分清潔.
2002-01-01 14 瀏覽
冬天咁乾燥,所以入o黎食碗熱蜂蜜燉奶潤一潤~ <br> <br>不太甜..可惜奶味唔重,始終都係澳洲牛奶公司最好!
冬天咁乾燥,所以入o黎食碗熱蜂蜜燉奶潤一潤~ <br>
<br>
不太甜..可惜奶味唔重,始終都係澳洲牛奶公司最好!
2001-09-10 6 瀏覽
d 侍應服務奇差,好似不可一世咁,唔憂冇人o黎食。個蜂蜜燉奶唔係咁特別o者,義順d 好味好多。
d 侍應服務奇差,好似不可一世咁,唔憂冇人o黎食。
個蜂蜜燉奶唔係咁特別o者,義順d 好味好多。
2001-07-21 6 瀏覽
地方,環境,食物,服務,價錢,以茶餐廳來說,Very Good!!
2001-07-09 7 瀏覽
茶餐廳FEEL餐廳泥講佢都好先進LCD monitor, 仲有個電動套傘架, d野都幾好食, 買相又靚, 真係唔似茶餐廳野食, 但係貴!!個咩牛肉炒公仔麵要成$46加埋野飲都要六十幾, 去花園或總統食都係差唔多…
2001-06-05 3 瀏覽
你睇下張單~合發係電腦化茶餐廳黎架~花左好多錢投資0係個電腦系統度架
2001-03-22 21 瀏覽
味道係比同區其他茶餐廳好, 環境都唔差, 係地下有油幾滑(但呢樣係大部份茶餐廳都會有o架啦), 最特別o既係佢可以用八達通埋單同增值, 第一次見茶餐廳收八達通. 價錢o係銅鑼灣區就算係一般啦.
2001-03-10 9 瀏覽
平日一向少去茶記,因為至怕"鞋底踩著雞翼骨" ,有次俾朋友捉o左入合發,喂ok 喎!算係幾乾淨,裝修雖然"娘娘地" ,不過總算有誠意,o野食唔算好特別,不過碗碟就真係幾過癮,四四方方,要驚告一下其他餐廳,再唔就各方面改進一下﹝尤其service﹞,就好快俾人取代。仲有呀,找數竟然可以用8 達窿,有計喎!

仲有呀,找數竟然可以用8 達窿,有計喎!
2001-02-04 11 瀏覽
咖喱好香好滑!!!!!!!!!松板牛柳都几好!!! ^_^
咖喱好香好滑!!!!!!!!!
松板牛柳都几好!!! ^_^
2000-09-17 7 瀏覽
佢之前有9蚊客生蠔(2隻)~d蠔都唔差~有d几甜0下~點都好過某d酒店buffet入面d醒臭貨先啦~而家做緊promote既係9蚊客青口~本小姐不嬲都唔係咁中意青口先生~所以從未試過亦唔打算試~!! <br>合發廿四小時營業~裝修光鮮又好坐~d野食又唔差~呢間野几好ga~!! <br>