2024-01-16 59 瀏覽
韓國大熱🌟 忌廉烏冬😍二人set有齊吉列牛定食同埋忌廉咖喱烏冬 吉列牛定食:吉列牛、漬物、豆腐、味素飯同麵豉湯忌廉咖喱烏冬可以選擇牛肉/雞肉吉列牛肉肉質呈深紅色,外面果上一層薄薄嘅麵包糠,好靚仔!自己燒可以控制生熟程度,火力都幾足,石板好快就熱👍🏻雞肉咖喱忌廉烏冬超吸睛〰️上面鋪上一層厚厚嘅忌廉,好啱打卡😆將佢同下面嘅咖喱汁撈勻,味道比想像中融合得更加好,咖喱好香之餘仲散發住陣陣奶油香😍烏冬口感煙靭軟糯有咬口,掛汁力都不錯另外叫咗個小食:炸雞份量都唔少,即叫即炸,所以係熱辣辣👍🏻晚市full house,要排一陣隊,建議可以早啲嚟〰️吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道726號17樓

韓國大熱🌟 忌廉烏冬😍

二人set有齊吉列牛定食同埋忌廉咖喱烏冬

吉列牛定食:吉列牛、漬物、豆腐、味素飯同麵豉湯
忌廉咖喱烏冬可以選擇牛肉/雞肉

另外叫咗個小食:炸雞
份量都唔少,即叫即炸,所以係熱辣辣👍🏻

晚市full house,要排一陣隊,建議可以早啲嚟〰️

吉列牛忌廉烏冬專門店 (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道726號17樓
2024-01-12 87 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店 ..上次黎都超過一年~好想食烏冬 諗返起呢個好特別既忌廉烏冬😋約埋2個朋友 食野可以叫多D 最後仲加個鍋🫢.✨小食 蒜片牛舌芯 $58 蒜片好脆好好食 牛舌芯好彈牙 吾臭雞軟骨餃子 $48 好食 餃子皮脆 餡又脆 口感好得意Kobekyu秘製蛋卷 $68 朋友好鐘意 配芥末醬好夾 呢個蛋卷同平時吾同 同奄列好相似.✨主食忌廉咖喱烏冬 $88 👍🏻 好食 面頭忌廉 因為影相要時間 啲紋理已經開始塌 夾面嘅時候 咖喱香味飛晒出嚟 仲非常熱辣辣香辣忌廉雞肉炒麵 $88 呢個辣味真係一流 我唔太食得辣,但係好鍾意 食得好辣既朋友 未必覺得好辣 但唔好錯過吉列牛定食 $148 👍🏻 牛 吾洗講 好食! 個爐好快 煎兩下就食得 餓鬼太好彩 Set 有小碟裝黑松露 仲有麻醬豆腐 好滑 我平時吾食白飯 只系韓國飯不能抗拒 果然系韓國飯 飯好黏口 好想食完再食 咖喱牛肉Shabu Shabu(不包烏冬) $108 👍🏻 可揀 咖喱 或者 蕃茄湯 揀左蕃茄 牛肉超大
吉列牛忌廉烏冬專門店
上次黎都超過一年~
好想食烏冬 諗返起呢個好特別既忌廉烏冬😋
忌廉咖喱烏冬 $88 👍🏻
好食 面頭忌廉 因為影相要時間 啲紋理已經開始塌
夾面嘅時候 咖喱香味飛晒出嚟 仲非常熱辣辣
香辣忌廉雞肉炒麵 $88
呢個辣味真係一流 我唔太食得辣,但係好鍾意
食得好辣既朋友 未必覺得好辣 但唔好錯過
吉列牛定食 $148 👍🏻
牛 吾洗講 好食!
個爐好快 煎兩下就食得 餓鬼太好彩
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
💫 #吉列牛忌廉烏冬專門店
2024-01-08
2024-01-09 63 瀏覽
🔹吉列牛定食 $148👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑Keto friendly: ⭕️原條牛吉列脆炸過外層酥酥脆脆,裡面既牛大概只有兩三成成既熟度隨餐附上小火爐可以俾你烘煎吉列牛到你想要的熟度吉列牛既油花喺鐵爐上煎到滋滋作響一路等食一路好期待.牛肉肉質偏淋,某啲位帶少少筋可以煎到半熟外脆肉軟咁.配菜方面好豐富,好多汁醬可以點有沙律醬,青芥末,黑松露醬,燒肉汁個人覺得青芥末最特別同埋味道都幾夾想清新啲,可以夾蕃茄仔或者沙津食.🔹咖哩忌廉烏冬 $88👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌面層會有一層泡沫狀既忌廉有層雲朵輕漂漂既感覺穿過忌廉雲,來到咖哩既部分熱騰騰即刻夾出烏冬會食到忌廉泡泡包住烏冬既口感,幾特別配埋烏冬,真係有種滑入口既感覺.可以選揀配雞肉或牛肉因為已經食左吉列牛,所以呢個揀雞咖哩雞件好入味,都算嫩整體係口感取勝,味道就正式日式咖哩咁
🔹吉列牛定食 $148
隨餐附上小火爐
可以俾你烘煎吉列牛到你想要的熟度

吉列牛既油花喺鐵爐上煎到滋滋作響
一路等食一路好期待

牛肉肉質偏淋,某啲位帶少少筋
可以煎到半熟外脆肉軟咁

配菜方面好豐富,好多汁醬可以點
有沙律醬,青芥末,黑松露醬,燒肉汁
個人覺得青芥末最特別同埋味道都幾夾
想清新啲,可以夾蕃茄仔或者沙津食
🔹咖哩忌廉烏冬 $88

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌

面層會有一層泡沫狀既忌廉
有層雲朵輕漂漂既感覺
穿過忌廉雲,來到咖哩既部分
熱騰騰即刻夾出烏冬

會食到忌廉泡泡包住烏冬既口感,幾特別
配埋烏冬,真係有種滑入口既感覺
可以選揀配雞肉或牛肉
因為已經食左吉列牛,所以呢個揀雞
咖哩雞件好入味,都算嫩
整體係口感取勝,味道就正式日式咖哩咁
2024-01-05 54 瀏覽
同朋友都非常鍾意食牛,呢間吉列牛一直喺口袋清單,今日終於都可以嚟探店!三文魚沙律~沙律菜夠曬新鮮,脆度令我十分滿意!配上油脂豐富嘅三文魚同黑醋汁,簡直係絕配!絕對可以令我食慾大增😋吉列牛定食~提供一個非常細嘅爐仔,可以一邊燒,一邊聞到牛嘅油脂香氣,絕對係一種另類幸福,外層香脆內層柔軟,同時配上幾款醬汁,每一件都食出不同的精彩。蒜片牛舌芯~牛舌心最矜貴嘅地方係嫩滑無筋,配上香脆嘅蒜片營造出多重口感、層次!韓國柚子蜜~柚子蜜香甜又潤喉,喺乾燥嘅天氣飲就啱曬!熱辣辣、暖笠笠😁

2024-01-05 50 瀏覽
上星期去左旺角嘅「吉列牛忌廉烏冬專門店」食午餐,真係好滿足啊!呢間餐廳嘅招牌菜式係吉列牛定食,真係超推介!吉列牛上枱嘅時候,肉質嫩滑,熟度大約係二至三成,而你可以根據自己嘅喜好響石板加熱煎至你鍾意嘅程度,好貼心嘅服務!🥩🔥😍除咗吉列牛定食之外,呢度仲有好多款美食可以揀,例如香辣忌廉雞肉炒麵、秘制蛋捲等等。香辣忌廉雞肉炒麵味道好正,麵條炒得彈牙,香辣雞肉配上忌廉汁,真係一絕!秘制蛋捲滑嫩好入味,每一口都帶有蛋香同芝士嘅美味!拉絲芝士🧀非常吸引,食落去真係好滿足!🍜🍳😋喺呢間餐廳除咗主食之外,仲有好多日式小食可以試試,個價錢都好親民,性價比高,真係好抵食!🍤🍢🥤💰總括而言,「吉列牛忌廉烏冬專門店」係一間值得推介嘅餐廳!😋🍛🍳💯

💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️吉列牛定食+咖哩忌廉烏冬二人套餐 $256相當抵吃的套餐,份量非常充足,還包含2杯飲料,難怪網上有那麼多美食博客推薦。吉列牛的炸衣的厚度適中,口感酥脆,而其牛肉口感軟嫩,沾上黑松露牛油,再配搭飯素拌飯吃,超級香口。咖喱烏冬面上鋪滿了一層厚厚的忌廉,口感滑順卻不油膩。咖喱烏冬的香氣濃郁,且帶微微想辣味,兩者味道相當合襯。雞肉質地帶點韌勁,豐富了整體的口感層次。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※😍整體評分 味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟服務態度:🌟🌟🌟環境如下:
💯推薦指數:7/10

環境如下:
  • 吉列牛
  • 忌廉咖喱烏冬
2024-01-04 25 瀏覽
旺角不嬲都好多嘢食🥢,今次我哋就揀咗呢一間好有人氣嘅日🇯🇵韓菜🇰🇷餐廳。見到佢嘅忌廉咖喱烏冬😍,望落好啲超級濃郁,好邪惡🤤。而且試完仲有驚喜㖭💥。.🍱Set 2 ($256) - 🔥吉列牛定食、🥘咖喱忌廉烏冬、🥤飲品我哋揀咗呢個套餐😝,可以一次過試晒舖頭嘅主打菜式。.吉列牛🐮本身已經有香脆嘅吉列炸皮💥,放喺熱石火爐上面再烘一陣🔥,就已經可以把握最鮮嫩嘅口感食👅。食落口好Juicy💦,而且吉列皮都好香脆💕。點埋燒汁、Wasabi蛋黃醬😋就更加有風味,好滿足。定食仲配埋有黑松露牛油😍,撈埋白飯、飯素食,黑松露嘅味道超級香💥,真係好正。.咖喱忌廉烏冬🥘真係賣相好邪惡,一上菜上面有滿滿嘅濃厚忌廉🍦,撈埋底下嘅日式咖喱,望到已經覺得好吸引😍。不過食落嘅感覺唔會有本身驚嘅飽膩感🤩,忌廉有綿滑嘅口感👅,配埋咖喱甜甜香香,同埋日式香蔥😆,香濃得嚟又帶啲清新🎐。烏冬亦都滑、而且彈牙🫦,口感幾好。.🐥雞軟骨餃子($48)呢度嘅小食都唔錯💕,餃子外皮炸得好香脆💥。再配埋裏面啱啱好大細嘅雞軟骨🦴,有另一種脆口嘅感覺🫦,同餃子嘅感覺好夾,亦都比平時食開日式餃子🇯🇵口感更加正。
我哋揀咗呢個套餐😝,可以一次過試晒舖頭嘅主打菜式。
🐥雞軟骨餃子($48)
2024-01-01
2023-12-30 1734 瀏覽
聖誕節去尖沙咀睇燈飾打卡之前去咗旺角行街食飯先,聖誕西餐特別貴,就揀咗呢間唔會聖誕加價嘅餐廳食。我哋叫咗個二人套餐($256)加咗一個日式唐揚炸雞小食($58)。二人套餐就包左1份吉列牛定食、1個忌廉咖喱牛肉烏冬同埋兩個飲品。吉列牛定食嘅牛肉都幾足料,一大塊牛扒,都有成八九件。將吉列牛扒件放上去爐上面燒成自己鍾意嘅生熟程度,再沾上醬汁食,我哋食到舔舔脷。牛肉質地幾好,有咬口得嚟鬆化,如果想塊牛扒再香啲可以加上牛油燒,噝食之前再加上黑松露醬,真係香氣四溢,味道超級濃郁。另外牛肉沾上解辣沙律醬或者燒汁都有唔同風味,要來送飯一流。忌廉咖喱烏冬都係呢間店嘅signature,我哋牛魔王都係揀咗牛肉配料,如果想食其他肉,可以揀雞肉。忌廉咖喱烏冬一上枱係全白色嘅,底下熱辣辣嘅烏冬掛滿咖喱醬汁,加上洋蔥、西蘭花粒、同埋牛肉粒,烏冬好惹味,而且帶少少creamy好順口。堂楊炸雞份量都好足,熱辣辣新鮮炸起外層勁酥脆,裏面嘅雞肉保持肉汁,就咁食已經好味。如果再沾上跟碟嘅芥末沙律醬就更加滋味,小小嘅Wasabi辣味配上甜甜嘅沙律醬味道。聖誕節嗰日天氣凍,我哋食呢個都好啱,對住個火爐慢慢燒牛扒,好溫暖,又好食

聖誕節嗰日天氣凍,我哋食呢個都好啱,對住個火爐慢慢燒牛扒,好溫暖,又好食,我哋都食得好滿意。
2023-12-23 105 瀏覽
今次我地午飯時間係旺角搵野食,我地平日出去呢頭做野,可以食下d平日lunch menu既野,呢排冇乜食韓國野,就揀左呢間啦餐廳叫得吉列牛忌廉烏冬專門店,梗係試曬呢兩樣野啦,咁岩佢地都有個set就係吉列牛定食+咖哩忌廉烏冬or香辣忌廉雞肉炒麵+兩罐飲品($256),我地就揀左咖哩忌廉烏冬吉列牛定食個定曬有豆腐做前菜,同埋一碗麵豉湯,吉列牛有成一大塊+多半塊既份量,認真多,仲有3款調味醬,分別係柚子豉油,芥末醬,同埋牛油黑松露,牛肉好鮮嫩,咁有多件可以比我試曬唔同醬,我就最鐘意芥末醬😋咖哩忌廉烏冬呢個忌廉烏冬我就第一次見,面頭果d忌廉真係好似平時食蛋糕果種,但就唔係好甜,口感好滑,底下就係咖哩烏冬,撈埋一齊食令個烏冬更滑,辣中帶小小甜咁,幾夠創新好食👍🏻Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼($68)呢個雞翼精粹就係牛油蜜糖醬,單骨做法呢佢更加入味,成隻都充滿蜜糖醬,正呀😍

吉列牛定食

咖哩忌廉烏冬

Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼($68)
2023-12-18
2023-12-17 121 瀏覽
📍🇭🇰 吉列牛忌廉烏冬專門店 Kobekyu.旺角一直係美食大熔爐,旺角道天橋旁邊嘅彌敦道726號係一座銀座式食肆大廈。是日又點指冰冰去呢座大廈17樓,點解係17樓,因為有人17號生日。.呢間係韓式餐廳,打開menu,選擇唔算太多,不過有個吉列牛set幾吸引,再睇睇有一個特別嘅烏冬同一個特別嘅拉麵,就咁嗌啦。.📌 吉列牛定食+忌廉咖喱烏冬配兩罐汽水 {HK$256}📌 香辣忌廉雞肉炒麵 {HK$88}.首先嚟嘅係一碟白色物體,呢碟叫忌廉咖喱烏冬。先撈勻食一啖,ichiban!忌廉同咖喱呢個配搭啱啱好,加埋入晒味嘅烏冬,絕對係冇得彈!誇張咁講,淨係呢碟烏冬已經值回票價。.跟住嚟嘅係吉列牛,呢碟牛嘅重點係醬料,有黑松露配牛油,又有芥辣配沙律醬同埋醬油。配料就有豆腐,車厘茄,再加一碗白飯同埋味噌湯。時間關係牛燒好晒,跟住點醬,呀,吉列牛配黑松露牛油好正呀!呢個真係重點推介。由於黑松露牛油太出色,其他醬料就唔介紹喇。牛本身嫩滑,但係份量再多少少就更好。👍🏻👍🏻👍🏻😋🤤
📍🇭🇰 吉列牛忌廉烏冬專門店 Kobekyu
📌 吉列牛定食+忌廉咖喱烏冬配兩罐汽水 {HK$256}
📌 香辣忌廉雞肉炒麵 {HK$88}
👍🏻👍🏻👍🏻😋🤤
2023-12-07
  • 吉列牛定食
2023-12-12 104 瀏覽
記得好耐之前都有幫襯過吉列牛忌廉烏冬,想當年真係紅遍香港~最近同朋友去食飯,一樣都係咁好食😋😍吉列牛定食 $148🌟叫定食真係唔使用腦😂咩都包晒一定食飽!有湯、前菜、小食,牛肉嘅份量都好多!可以根據自己嘅喜好決定牛肉嘅生熟程度,其實每面大概燒20秒左右已經ok!牛肉好軟腍,好好食😭😭仲有2款醬汁可蘸~燒之前可以再落啲牛油/黑松露,食落會更加香㗎😍帶子蜆肉蟹籽釜飯 $128🌟嚟到要先焗佢5分鐘先可以開蓋!超級足料,食到蟹籽脆卜嘅口感,帶子大粒又新鮮👍🏻加埋蜆肉層次好豐富~撈勻蛋絲同紫菜更加好食😍味噌蟹蓋紫菜飯團 $58🌟唔知大家鍾唔鍾意食蟹膏,蟹膏好鮮甜,趁熱包住飯團一齊食好正🤩

😍吉列牛定食 $148

😍帶子蜆肉蟹籽釜飯 $128

🌟嚟到要先焗佢5分鐘先可以開蓋!
撈勻蛋絲同紫菜更加好食

😍味噌蟹蓋紫菜飯團 $58

2023-12-09 104 瀏覽
$148就可以食到吉列牛定食,包埋前菜麵豉湯,仲有三款醬汁,最驚喜係有黑松露醬,出面食多數要加錢😳吉列牛皮脆肉嫩,個人中意唔好咁熟,入口juicy鮮嫩😋煎既時候油脂迫出滋滋聲,香氣十足!吉列牛配飯已經好好味,佢仲加左飯素,味道再豐富d!估唔到哩度有釜飯食,用火熱住既醬燒黑豚肉釜飯,豚肉掃上香甜燒汁,肉香同汁滲左少少入飯面,飯底有微微焦香,幾好味。南瓜薯餅夠厚,咬落去外脆內軟綿綿,香口又甜甜地。

吉列牛配飯已經好好味,佢仲加左飯素,味道再豐富d!

南瓜薯餅夠厚,咬落去外脆內軟綿綿,香口又甜甜地。

2023-12-06 81 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店餐廳位於旺角彌敦道726號17樓,餐廳裝修簡約,環境舒適,設有疏化卡座位,,大玻璃幕牆將旺角市景進入眼簾,餐廳主打日韓菜,有忌廉烏冬,韓式釜飯和日式定食,服務員招呼到位。吉列牛定食$148配有海帶味噌湯,白飯,車厘茄,豆腐,沙律醬,芥辣和青菜作拌碟,用熱石爐再加熱,牛有牛味又大件厚切,點埋配料味道唔錯。味噌蟹蓋紫菜飯糰$58有三個紫菜飯糰,味噌蟹食落好鮮味又鮮甜,配飯糰食真係一樂也。蒜片牛舌心$58牛舌心切得好大快,食落嫩滑無渣,蒜片炸得夠脆口,與牛舌心一起食幾好味。雞軟骨餃子$48雞軟骨餃子第一次吃,味道感覺唔錯,有意外的驚喜。
吉列牛忌廉烏冬專門店

吉列牛定食$148

味噌蟹蓋紫菜飯糰$58

蒜片牛舌心$58

雞軟骨餃子$48
雞軟骨餃子第一次吃,味道感覺唔錯,有意外的驚喜。
2023-12-05 80 瀏覽
香港唔係好多地方有得食吉列牛,今次嚟到旺角嘅726大樓17樓~呢間韓國餐廳,出名吉列牛,差唔多枱枱都有叫一個爐嚟燒~首先,order返一份吉列牛定食,除咗有份量都幾多嘅吉列牛,有醬油、類似wasabi忌廉醬,去調配唔同味道嚟食~仲有沙律、昆布湯同埋味素飯~吉列牛切到細細件方便燒,外層淺淺一層酥脆,肉質軟嫩,每面燒幾十秒就食得,睇下自己喜好嘅生熟程度~~好味~食唔停口~另一個主食,叫咗帶子蜆肉蟹籽釜飯,呢個都幾正,材料豐富,大大粒厚肉帶子,加醬汁拌勻蟹籽同蜆肉,啖啖鮮味~叫多一個小食share食,Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼,甜蜜蜜,肉幾嫩口,簡單滋味小食~

2023-12-05 69 瀏覽
(味噌蟹蓋紫菜飯糰)味噌蟹蓋有濃濃嘅味道,一口蟹蓋配飯加一塊紫菜,做出多層次口感飯糰!脆既紫菜真係好重要!staff都建議我地食左先!(香辣忌廉雞肉炒麵)如果你鍾意食辣,呢個可以一試 。配埋忌廉,令雞肉炒麵口感變得更滑滑 。呢到既忌廉烏冬真係無得輸!(燒牛肉定食)一道自己落手燒嘅食物 。有份自己燒 。可以想食先燒 。保持牛肉新鮮,亦都可以燒出自己想要嘅熟度 。再加啲黑松露係牛上面食,ohhhhh 味道瞬間昇華 。自己整既吉列牛特別好味!(咖哩忌廉烏冬)咖哩同忌廉都幾match 。唔洗講呢個必食之選 。試過就知無介紹錯。重要既事真係唔只講3次!呢間既忌廉烏冬真係大推!(牛油蜜糖雞翼)有蜜糖令外皮甜甜 。大人細路都啱食嘅一味餸。單骨雞翼既口感更豐富!因為可以有更多既蜜糖痴住!又夠脆、又夠熱。無誇張😂😂😂平時啲人只係覺得單骨雞翼係呃份量,但我真心覺得係口感上既提升!

(味噌蟹蓋紫菜飯糰)

(香辣忌廉雞肉炒麵)

(燒牛肉定食)

(咖哩忌廉烏冬)

(牛油蜜糖雞翼)
有蜜糖令外皮甜甜 。大人細路都啱食嘅一味餸。
  • 忌廉咖喱烏冬
  • 吉列牛定食