2013-01-26 44 瀏覽
翻開飲食男女,看見新開的吉壽優惠,便與3個好友來試餐。壽司種類算多,刺身,炸物,壽司,湯類,小食,飲品都齊全。甜假細細隻,鮮甜度足夠,不會過於林,算爽口,而且經過點算,叫幾多來足幾多,值得讚。鮑魚仔肉質幾爽口,好有照口,師傅切得一口份量,食起來更加利落。三文魚份量大,厚切上盤,鮮味度濃,三文魚味道不斷在口腔盤旋,不錯。甜薯仔串,炸粉不會太多,炸的時候準繩,不會太燶,日本細薯仔的甜味適中,極力推介大家食多幾串。

翻開飲食男女,看見新開的吉壽優惠,便與3個好友來試餐。

壽司種類算多,刺身,炸物,壽司,湯類,小食,飲品都齊全。

2012-12-12 25 瀏覽
最多時間既我搵朋友食LUNCH係呢區1個LUNCH 百幾蚊可能係好正常,但係呢個飯都幾足料未來呢度前,總是覺得佢會比番放題D野我,咁就叫D佢放題無嫁啦(相求其影)3文魚腩夠肥,魚味足,但質感太軟,不算好新鮮啦,沒有O個種係腩位既小小爽脆感.份量都幾多,,但係佢唔知點解係室溫,唔係應該凍既咩海膽就一般,又唔係難食,但係就無咩味,無佢應有既鮮甜味道!份量也多.飯粒當然係日本米,呢個正常仲有個湯律同蛋,無咩特別總體來講呢個飯係算抵食,佢當然無其他餐廳咁高質,考慮番佢既份量,都算OK既
最多時間既我搵朋友食LUNCH

飯粒當然係日本米,呢個正常

仲有個湯律同蛋,無咩特別

2012-04-18
2012-12-05 13 瀏覽
第四次去食了,對上一次係半年前,今次去真係比到個新鲜感比我,因为啲野食真係改佐好多,可能有竸爭所以改佐咁多,係位冇變一樣咁细,先講食物,水凖比起其他地方差不多,係出野食真係快,四個字到出哂野食。搞到我食得好急,埋單走個個都好滿足,哈哈
題外話/補充資料: 比起旺角食物快同足,點一個就出一個,點三個真係出足,刺身又快又足,訂完台記住上facebook印返啲現金卷,人頭减二十蚊今次我地,同埋如果二人食唔洗咁急叫唒咁多野,因为出得真係超快
  • 焗青口
  • 牛乳海鮮鍋
2012-11-06 18 瀏覽
早幾日過左海去旅行社荼會之後食左個麵,行左陣街點知夜晚又話食放題早知之前就唔好食咁多野啦~哈哈去左吉壽食好耐都無黎喇~朋友之間都覺得呢間幾ok,野食算多,味道幾好d野唔會點漏單,而且都唔太貴,整體評分好幾抵食下不過唯一唔好就係地方太迫喇講真好似我咁鍾意食野既人身型都有返咁上下坐起黎就真係唔多自在啦講返野食點左好多串燒全部一齊一大碟上除左d蝦今日麻麻之外其他雞串、牛肉都幾好魚生就無乜點食不過都幾新鮮反而菜就叫左好多次,健康d嘛~~~汽水都飲左好多罐今次肥死....以前食自助餐好多都唔包野飲但放題就多數都有任飲真係一大優點黎!!
早幾日過左海去旅行社荼會
之後食左個麵,行左陣街
點知夜晚又話食放題
早知之前就唔好食咁多野啦~哈哈

去左吉壽食
好耐都無黎喇~
朋友之間都覺得呢間幾ok,
野食算多,味道幾好
d野唔會點漏單,而且都唔太貴,整體評分好
幾抵食下

講返野食
點左好多串燒
全部一齊一大碟上
除左d蝦今日麻麻之外
其他雞串、牛肉都幾好

魚生就無乜點食
不過都幾新鮮
反而菜就叫左好多次,健康d嘛~~~

汽水都飲左好多罐
今次肥死....
以前食自助餐好多都唔包野飲
放題就多數都有任飲
真係一大優點黎!!
  • 串燒
2012-10-27 18 瀏覽
今天的午餐時間剛好來到中環, 同事介紹下決定試試吉壽門口不太好找, 穿著高跟鞋走威靈頓街是一件苦事, 還烈日當空呢不容易到了餐廳, 看到餐牌價錢有點呆住了好貴啊! 一客午餐要$120+... 好吧, 就豪一天!!!反正決定了要豪食, 就點了一客海膽三文魚飯定食幸好吉壽沒有令我失望, 其味美新鮮更讓人驚喜厚切的三文魚肥肉相間, 鮮味甜美, 且份量十足海膽在入口即溶, 其甘甜在口中停留的感覺太幸福了 >﹏<當然才不了把海膽跟白飯拌勻, 讓每粒珍珠米綴上金黃隨餐的前菜也不容錯過...芝麻醬拌切片蕃茄, 連平常不吃生蕃茄的我都讚好!暖暖的瓷杯, 盛著配上海鮮的滑溜蒸蛋雖然已經吃我有點撐, 不過還是引子住口把它吃光了, 呵呵最後當然少不了甜品, 心想如果抹茶雪糕便好了可惜送上的是雀巢雪糕杯, 有點美中不足咯聽同事說這兒晚上的夜題很不錯價錢對比午市定食反而宜人, 下次要來試試 ^^
今天的午餐時間剛好來到中環, 同事介紹下決定試試吉壽
不容易到了餐廳, 看到餐牌價錢有點呆住了

反正決定了要豪食, 就點了一客海膽三文魚飯定食
幸好吉壽沒有令我失望, 其味美新鮮更讓人驚喜
幸福呢~~~
厚切的三文魚肥肉相間, 鮮味甜美, 且份量十足
海膽在入口即溶, 其甘甜在口中停留的感覺太幸福了 >﹏<
當然才不了把海膽跟白飯拌勻, 讓每粒珍珠米綴上金黃
海膽三文魚飯定食
隨餐的前菜也不容錯過...
芝麻醬拌切片蕃茄, 連平常不吃生蕃茄的我都讚好!
暖暖的瓷杯, 盛著配上海鮮的滑溜蒸蛋
雖然已經吃我有點撐, 不過還是引子住口把它吃光了, 呵呵

最後當然少不了甜品, 心想如果抹茶雪糕便好了
可惜送上的是雀巢雪糕杯, 有點美中不足咯

聽同事說這兒晚上的夜題很不錯
價錢對比午市定食反而宜人, 下次要來試試 ^^
2012-06-21
幸福呢~~~
海膽三文魚飯定食
  • 海膽三文魚飯
2012-10-11 11 瀏覽
男友生日,依稀記得有朋友介紹過「吉壽」,於是便來試試放題。服務態度良好:原先訂了8時入座,但由於交通問題遲到了半小時,到達時職員已將座位轉給其他顧客,但職員態度友善地著我們等候一會,再替我們安排座位,於是等了15分鐘便能入座。(我猜是)店長的服務很好,由於座位很逼,有女顧客要離開座位時,他都會替客人移開桌子,讓客人有足夠空間離開,不用碰到隔桌的食物,非常細心。食物質素良好:刺身,壽司,料理,炸物,湯都很好,水準平均的好。沒有漏單的情況出現,食物分量亦與order的相乎。生日驚喜:只是隨便的問了服務員一句:生日有沒有優惠? 他回答說,若在生日前一星期預訂位置,生日者可享有半價優惠。(大家下次如果生日去就要醒目啦;) !)隨後用餐途中突然燈光轉暗,響起生日歌,因為我沒有預訂也沒有向職員表示過男友生日,以為是別人的,卻見侍應捧著刺身蛋糕走向我們,當刻莫說是男友,連我自己也覺得很驚喜!唯一缺點:座位真的很逼,基本上都是貼著隔桌,不期然把注意力都放在人家的談話內容裡,所以不太方便聊天。而且放個人物品的位置不夠,袋子要放在大腿上;桌子也太小,不足夠擺放食物。整體而言很不錯,下次或者會試試旺角店。
男友生日,依稀記得有朋友介紹過「吉壽」,於是便來試試放題

服務態度良好

食物質素良好

刺身壽司,料理,炸物,湯都很好,水準平均的好。

沒有漏單的情況出現,食物分量亦與order的相乎。
生日驚喜

唯一缺點

整體而言很不錯,下次或者會試試旺角店。
題外話/補充資料: 這是我第一次寫食評呢!:D
2012-10-04
15 分鐘 (堂食)
2012-09-23 14 瀏覽
是日 team lunch,挑了「吉壽」,食物未至於是外星食物的質素,但味道肯定沒有好。「銀鱈魚定食」$118全場唯一我覺得正常的食物就是這個銀鱈魚,油潤的魚塊煎得挺香口,其實基本上也沒有失手的理由。「什錦魚生飯」$116「五色魚生飯」$118北寄貝很韌,猶如橡筋一般硬,應該是放老半天才拿來奉客的貨色。吞拿魚有渣,也是屬次等貨?!「黑椒牛枊粒」$138本人的選擇,每件牛柳切到如棉胎一樣厚,韌到嚼不開,那堆淋面的中式醬汁也是令人大惑不解的。「扎幌牛肉鍋」$138很原味的麵豉湯底,感覺還好,牛肉片則帶騷,而且也不算是很輕微,我同事就吃不下了。另有隨「黑椒牛枊粒」及「扎幌牛肉鍋」附上的「火炙壽司三寶」- 火炙三文魚、海老、鰻魚,以三文魚最好,算肥美。
「銀鱈魚定食」$118

「什錦魚生飯」$116
「五色魚生飯」$118

「黑椒牛枊粒」$138

「扎幌牛肉鍋」$138

2012-09-20
2012-09-09 17 瀏覽
八月二十一日 (星期二)不少食肆近年來都愛用電話短訊的方式作宣傳,又或是傳遞各項優惠身邊的友人同事收得最多可算是吉壽了只要留過一次電話訂枱,他們會每個月定期傳遞電話短訊給各食客我們也曾拿着這短訊,以優惠價就可享用第二客不要少看這個短訊的效用身邊的友人當想不到午餐地點時,就會想起吉壽了看來吉壽在推廣方面的策略非常成功上一次幫襯後,收到一張優惠劵,在一時前結賬是買一送一優惠比電話短訊的優惠更吸引!加上有一段時間未曾吃過吉壽,是日總算有個理由來了芝麻醬蕃茄沙律相當開胃,我們喜歡芝麻醬多於沙律醬蕃茄不是十分鮮甜,水份還算充足,甚不錯的一向也喜歡吃三文魚,但不愛吃魚籽就點了這個三文魚腩飯看落三文魚腩已經夠肥美,吃落真的充滿油脂甘香油香在口內回味良久這個點題作品,說穿了,就是雜錦刺身定食刺身包括油甘魚,八爪魚,吞拿魚,甜蝦以及三文魚各款味道只是普通,油甘魚油甘不豐富,八爪魚和吞拿魚也吃到筋位,吞拿魚也帶點甜蝦算是最可取,味道清甜又帶咬口最好的,還是最平價的三文魚呢!最後送上甜品,是四件在外包裝的雪米糍今次全是芒果味,很有夏日感覺以前吃過芝麻和茘枝味的,也十分好,真想知道這雪米糍的供應商是何方神聖買
八月二十一日 (星期二)

身邊的友人同事收得最多可算是吉壽了
只要留過一次電話訂枱,他們會每個月定期傳遞電話短訊給各食客
我們也曾拿着這短訊,以優惠價就可享用第二客

不要少看這個短訊的效用
身邊的友人當想不到午餐地點時,就會想起吉壽了
看來吉壽在推廣方面的策略非常成功

上一次幫襯後,收到一張優惠劵,在一時前結賬是買一送一優惠
比電話短訊的優惠更吸引!
加上有一段時間未曾吃過吉壽,是日總算有個理由來了
前菜是蕃茄加上芝麻醬,味道清新
芝麻醬蕃茄沙律相當開胃,我們喜歡芝麻醬多於沙律醬
蕃茄不是十分鮮甜,水份還算充足,甚不錯的
麵豉湯麵豉味不太濃烈,味道清香
三文魚腩飯定食
三文魚腩十分肥美
一向也喜歡吃三文魚,但不愛吃魚籽
就點了這個三文魚腩飯
看落三文魚腩已經夠肥美,吃落真的充滿油脂甘香
油香在口內回味良久
吉壽定食即是雜錦刺身飯,各項質素一般
這個點題作品,說穿了,就是雜錦刺身定食
刺身包括油甘魚,八爪魚,吞拿魚,甜蝦以及三文魚
甜蝦算是最可取,味道清甜又帶咬口
最好的,還是最平價的三文魚呢!
飯後甜品
除了芝麻和茘枝,芒果味也很不錯
最後送上甜品,是四件在外包裝的雪米糍
今次全是芒果味,很有夏日感覺

買一送一,平均每人大約七十多元
味道算是不錯,不過要一點前結賬,的確是太趕
以此格局,可以的話,意思是訂到枱的話,還是推介大家嘉咸街的森壽司和小澤
2012-08-21
三文魚腩飯定食
三文魚腩十分肥美
前菜是蕃茄加上芝麻醬,味道清新
除了芝麻和茘枝,芒果味也很不錯
2012-08-23 8 瀏覽
今日同友人相聚,因為我見呢間好評多,多以就推介黎呢道試下~好在一早卜定枱,唔係一定冇位,因為一上到去已經有一大堆人迫左係上面電梯既位置,過左一陣店員先逐一放人入去。真係估唔到入面會咁屈質,枱同枱之間勁近,講咩隔離都會聽到咁濟,但先唔好理住,我地黎係求食好野,環境並唔重要刺身好新鮮,啲三文魚全部都係我KO哂,而且之後都有再ENCORE沙律都唔錯SUSHI一般,都係寧願食刺生呢個牛肉好味呀,好夠稔,而且入味,所以我之後都係再ENCORE左天婦羅都係好好味,我同啲朋友狂食,哈!雞翼唔錯,反而雞串普通呢個蜆冇咩肉食,所以之後都冇再ENCORE其實見呢度地方咁淺窄,但依然有咁多人黎呢度食,就知佢既地位如何,老實講,我有機會都一定會再番黎
今日同友人相聚,因為我見呢間好評多,多以就推介黎呢道試下~
好在一早卜定枱,唔係一定冇位,因為一上到去已經有一大堆人迫
左係上面電梯既位置,過左一陣店員先逐一放人入去。

但先唔好理住,我地黎係求食好野,環境並唔重要
沙律都唔錯
SUSHI一般,都係寧願食刺生
天婦羅都係好好味,我同啲朋友狂食,哈!
雞翼唔錯,反而雞串普通
呢個蜆冇咩肉食,所以之後都冇再ENCORE

老實講,我有機會都一定會再番黎
15 分鐘 (堂食)
  • 天婦羅
  • 炸物
  • 炒牛肉
2012-08-20 19 瀏覽
一早book左位 可能因為星期二同埋早啦6點就去 一去就有位 唔洗等一坐底就叫刺身先第一碟最好食 之後兩碟既三文魚有種淤淤地既感覺.....~_~刺身唔算好特別勝在叫咩有咩 寫20塊真係比20塊你而且d野食好快黎有個咩饅魚芝士卷 幾好味我男朋友話好想食多次xd另外叫左牛乳海鮮窩個湯底好正 同埋佢d透明既似面既物體xd(唔知係咩xdd)不過怕易飽 唔敢食太多>_<另外環境係逼左d 但係個餐廳少位d 野食都黎快d啦haha 唔記得影相xd掛住食xdd

一坐底就叫刺身

第一碟最好食
之後兩碟既三文魚有種淤淤地既感覺.....~_~
刺身唔算好特別
勝在叫咩有咩
寫20塊真係比20塊你

而且d野食好快黎

有個咩饅魚芝士卷 幾好味

我男朋友話好想食多次xd

另外叫左牛乳海鮮窩
個湯底好正 同埋佢d透明既似面既物體xd(唔知係咩xdd)
不過怕易飽 唔敢食太多>_<

另外環境係逼左d 但係個餐廳少位d
野食都黎快d啦haha

唔記得影相xd掛住食xdd
題外話/補充資料: 食刺身食飽xdd
2012-08-14
2012-08-20 9 瀏覽
之前聽過吉壽好出名~所以就搵日得閒去試下揀中環分店 係因為感覺上質素應該會好D打電話去分店即日訂位 訂6pm 3位6pm我地準時去到哇!!一睇坐位真係好細好彩我地三個人比左張四人台我地之前睇食評介紹蟹粥點知一d特別都無第二碟黎到既係燒烤野黑蚊蚊 睇到都唔開胃不過推介羊架!好入味!炸物同刺身味道正常不過不失不過上次我地一行3人6pm到一上到去我地就唸住叫汽水飲點知同我地講汽水竟然唔凍 !!!!我心唸(乜汽水唔係應該一早雪定架咩)最後一題服務員態度好差好冷淡下次真係請都唔食一次就夠
之前聽過吉壽好出名~
所以就搵日得閒去試下

不過不失

不過上次我地一行3人6pm到
一上到去我地就唸住叫汽水飲
點知同我地講
汽水竟然唔凍 !!!!
我心唸(乜汽水唔係應該一早雪定架咩)

最後一題
服務員態度好差好冷淡

下次真係請都唔食
一次就夠
2012-07-27 1 瀏覽
為咗DSE,驚咗一輪,就諗住食好D,慰勞下自己,成班FD去咗食放題一出LIFT就見到勁多人係到等,望入去就見到D位好似好迫,真係有D唔想入去(門口真係好熱)好彩有BOOK位,都唔算要等好耐,不過D位就真係好迫,真係肥少少都入唔到(重要得一條路行,兩個人都好難入去)!!!!一坐低就有waiter黎講台號同俾飲品,唔使等好耐(之前真係試過等勁耐,D waiter都唔理你,當你冇到),d服務態度真係唔錯,d野食又出得快,落咗單冇幾耐就有野食啦,正刺身一定唔少得啦,我真係超鍾意三文魚呀,叫咗勁多,用一個大碟都裝唔晒我地一路叫咗勁多,真係超正,d鰻魚芝士卷都好正,忍唔住叫多一round(d飯唔大舊,可以食多d), d野食擺到成張台都放唔落(其實某程度係因為張台細),好彩d waiter收碟收得快(p.s.盡量食同一碟野,等佢可以收碟,如果唔係,張台一定擺唔落<---------經驗之談),又好好人,又肯等我地同幫我地再擺位,d 野先冇咁爆!!!d主食都唔錯,d面都細細碗,冇咁易飽,可以食多d其他野,個豬骨拉面真係好正,離遠都聞到勁香,超好食,不過個滑蛋豬扖飯就好一般(認真碼碼地)d炸物都

一出LIFT就見到勁多人係到等
,望入去就見到D位好似好迫,真係有D唔想入去(門口真係好熱
)!!!!

一坐低就有waiter黎講台號同俾飲品
,唔使等好耐(之前真係試過等勁耐,D waiter都唔理你

我地一路叫咗勁多,真係超正
!!!

d主食都唔錯,d面都細細碗,冇咁易飽,可以食多d其他野
,個豬骨拉面真係好正,離遠都聞到勁香,超好食
,不過個滑蛋豬扖飯就好一般(認真碼碼地

d炸物都好好味,尢其係個炸雞軟骨同埋吉列蠔,值得推介
,天麩羅都唔錯

飲品任飲,忍唔住飲咗三四罐可樂,個肚俾d汽水整到飽晒
(大家千祈唔好叫咁多汽水)

中途重有慶生既還節,關晒燈,播生日歌!見隔離台個蛋糕重會噴煙花,真係好surprise呀

以呢個價格,d野食真係唔錯,值得推介
題外話/補充資料: 食完埋單有coupon~~
2012-07-22
10 分鐘 (堂食)
2012-07-24 6 瀏覽
今次係第一次食放題,,由friend介紹話幾好食,,於是去試下聽friend講依到你幾細同迫,,去到望入去的確又真係幾迫,,book左未有位要等等不過兩分鐘後通知有枱,都唔算得話係耐....入去條路煩啲過得一個人,,難行左少少但坐低左,,4個人坐又唔會話真係朋友講到咁迫而且啲waitress仲即時問我地想要飲咩,,唔會要你等都冇人理首先當然叫刺身,壽司先啦..落單個時一舉起就有人收,有效率!!等左兩個宇就已經有得食~~~~~yeah刺身放得幾靚,又好新鮮yummy ^^(p.s特別係三文魚同北寄貝 不過個人覺得劍魚就麻麻啦)到壽司,,有火灸三文魚,火灸鰻魚,帶子,赤貝同馬刀貝(都係第一次食)好食之餘,,燒個時又唔會話燒"窿"哂啲飯,,不過美中不足就係飯大舊左啲,,幾個女仔食真係飽飽地><"手卷方面,,軟殼蟹都仲算係脆,,不過出面塊紫菜就腍左-0-到叫熟食,,仲有效率,,可太有效率出得太快,,差啲就唔夠位擺好在啲waitress同waiter好快手咁幫我地收咁啲碟gd services一個上就係一個牛乳海鮮鍋同一個雪花肥牛鍋未見鍋先聞到香味~~食落個肥牛鍋好正,,肥牛好滑

但坐低左,,4個人坐又唔會話真係朋友講到咁迫

等左兩個宇就已經有得食~~~~~yeah
不過個人覺得劍魚就麻麻啦
手卷方面,,軟殼蟹都仲算係脆,,不過出面塊紫菜就腍左-0-

好在啲waitresswaiter好快手咁幫我地收咁啲碟gd services

一個上就係一個牛乳海鮮鍋同一個雪花肥牛鍋
未見鍋先聞到香味~~
食落個肥牛鍋好正,,肥牛好滑但湯底少少油
到牛乳海鮮鍋好重奶香~~海鮮都好足料,,蜆同蝦都大大隻

之後想叫粟米個啲,,第一次食唔知又要落幾多
就捉住個waitress係咁問,,但佢眼前好似好多野要做好忙咁
但佢好有耐性咁答我一啲唔耐煩都冇,,仲叫我地落少少,試左中意再叫 nice

於是我地叫左粟米同帆立貝,,細細份岩岩好

粟米仲好香甜又炒得金黃所以re-order了

再叫左燒物同炸物
燒就唔算太好啦,,啲芝士魚餅同蕃薯仔都會一面好一面黑左

不過一口和牛同雞串就唔錯

炸就最好食係吉列蠔,天婦羅炸蝦加雞軟骨~~~~

衰在就係炸茄子,炸蕃薯就太硬啦
咬唔開TwT

總結我好多野都叫黎試下ge結果,,味道同賣相都係好好的
waitresswaiter好快解決我地ge需要,,仲幾傾得下,,service做到足

唔好在係個位窄同埋出入唔太方便真係肥啲都唔掂呀

下次應該會叫埋其他朋友一齊再食過

p.s因為出得幾快咖啲野食~~所以落單千其唔好一次話叫好多
唔係有waitresswaiter收碟都唔夠位擺
題外話/補充資料: 係中環吉壽個facebook有coupon可以自己print 咖 大家想食得更加經濟可以上去睇下^^
2012-07-22
2 分鐘 (堂食)
2012-07-24 15 瀏覽
為我既食評做一個新開始. 記低去過既每個地方.就由中環吉壽開始;)))上星期同一班朋友泥食飯. 訂左9點幾. 早左10分中上到去.一上到去. 逼到就泥出吾倒LIP既甘滯. 又熱又焗.講真真系有D想走既感覺! 不過大家肚仔餓. 真系吾想搵過第2間.唯有企住系到等. 過左陣終於見倒個門口位;o吾好講笑. 真系熱到出汗終於入得去拉. 一路行. 經過見倒d 2人台. 張台真系細到無得再細.開始有d擔心!!! 好彩我地6個都吾系太大件. 坐得落姐><員工幾有禮貌同我地講台號.仲幫我地開埋汽水. 點野食.... 款式比其他放題還要多選擇<3<3當然, 最中2都系3文魚野食出得太快. 張台真系吾夠位擺. 幸好有位令女走過泥問我地洗吾洗cut單.如果吾系後果真系吾知點算;D 哈哈!估吾倒一間細細地既放題, 都可以坐到甘多人.好熱鬧!!眼見D員工都好忙. 吾記得幫我拎汽水><第2次再嗌. 佢地都講番聲SORRY.明白既. 甘既價錢有甘好既服務. 大家吾好雞蛋入面挑骨頭拉.最緊要大家開開心心^^經過今次食野. 令我明白到吾可以太貪心.因為後果會令到張台無位
為我既食評做一個新開始. 記低去過既每個地方.
就由中環吉壽開始;)))

一上到去. 逼到就泥出吾倒LIP既甘滯. 又熱又焗.
唯有企住系到等. 過左陣終於見倒個門口位;o
吾好講笑. 真系熱到出汗

員工幾有禮貌同我地講台號.仲幫我地開埋汽水.
點野食.... 款式比其他放題還要多選擇<3<3
當然, 最中2都系3文魚

如果吾系後果真系吾知點算;D 哈哈!

估吾倒一間細細地既放題, 都可以坐到甘多人.
好熱鬧!!眼見D員工都好忙. 吾記得幫我拎汽水><
第2次再嗌. 佢地都講番聲SORRY.
明白既. 甘既價錢有甘好既服務.
大家吾好雞蛋入面挑骨頭拉.
最緊要大家開開心心^^

經過今次食野. 令我明白到吾可以太貪心.
因為後果會令到張台無位擺. 逼住cut單;D
如果D位可以再大小小. 我1定會成日泥食!!!!
哈哈. BTW, 留比我既印象吾錯.
算系值得一試既^^
正;pp
朋友生日;D
2012-07-19
5 分鐘 (堂食)
正;pp
朋友生日;D
  • 牛乳海鮮鍋
  • 三文魚刺身
可以話比大家知 呢間中環吉壽 差差差 堅係唔好去食好難得屋企人齊齊放假 諗住近近地出去食好既餐 就去訂中環吉壽食放題本來開開心心既 點知去到個門口 嘩多人到爆 企左陣咋 都覺得就快侷到吸唔到氣過多陣就入得 d位迫到爆 都算諗住落order啦 諗住比d單staff啦咁我地坐係剌身位斜對既 個陣得一個waitress 咁嗌唔該啦 但佢無應 好啦 再嗌多次唔該 唔知佢係咪聽唔到定點 咪再講多次囉點知佢好大聲話等等啦 之後轉身搶走哂d單 好唔耐煩咁咁我以為佢執緊碗 人又多 先咁唔耐煩 所以我都已經算啦 可能真係忙(黎完野食之後 再落ORDER 都係一手搶左去 AGAIN 可能佢一直都係個個POST先要對住佢) 好啦野食黎到 我真係好救命 我未食過咁差難食既放題燒羊鞍 一啖咬都咬唔到 OMG 蟹肉粥 得個半鍋 水汪汪 仲要得個咸字小小甜味都無 = = 炸軟殼蟹手卷 又凍又LUM仲要無味!!!!!!!就連我DAD好鍾意食 無論點都會食小小既 食左一啖都唔食!!!!!真係差到喊 最精彩既黎啦雪花肥牛鍋 ^^ 我差唔多就講哂#^#&$%#@成碗糖水咁 !!!!!!!!! D肥牛一主主 我真係唔該

可以話比大家知 呢間中環吉壽 差差差 堅係唔好去食

過多陣就入得 d位迫到爆 都算

諗住落order啦 諗住比d單staff啦
點知佢好大聲話等等啦 之後轉身搶走哂d單 好唔耐煩咁
(黎完野食之後 再落ORDER 都係一手搶左去 AGAIN
可能佢一直都係個個POST先要對住佢)

好啦野食黎到 我真係好救命 我未食過咁差難食既放題

成碗糖水咁 !!!!!!!!! D肥牛一主主
我真係唔該哂

最後既甜品竟然係一粒雪糕糯米糍 真係好cheap囉 我去便利店都有得買啦

仲要話亂哂唔知咩味 咁好心就分好哂 問下要客人要咩味啦 客人為本囉應該

我唔想餐飯食得唔開心 我忍到差唔多出門口 個陣我先叫經理
數哂d staff既服務態度差 出黎 真係嬲到我 搶單好無禮貌囉
仲要一句唔好意思都無 已經轉個身遞埋比佢啦 搶哂呀?錢黎嫁?
嘩 幾次囉仲要 我火都黎埋 唔該
培訓一下啦 最衰DAD係咁叫我走
我真係好想聽到個位黑人憎無禮貌個位女STAFF講聲SORRY囉!!!

野食差 態度差 地方差 差差差X1OOOOO

最後一提 真係唔值得食 連試都唔好試 $600咁就無左 唉 好失望 講真。