2021-09-12 288 瀏覽
係決定食吉列豬扒之前喉嚨有啲痛,打算飲涼茶嘅🤭最近竟然揀左最熱氣嘅嘢食🥲☞︎滑蛋吉列豬吧飯:份量幾多,男仔都唔會食得少嘅份量☞︎吉列雞扒➕吉列豬扒定食(轉➕烏冬):心大心細唔知道揀咩,以款兩個都有就算係已經幫手揀左😊但係最後都係覺得豬巴好食超級多兩份都係炸得非常之鬆脆,但係絕對唔會有好老嘅油味兩個嘅份量真係好多,完美展現左自己嘅食量😂個人覺得雞巴嘅皮太厚台肥,唔係幾鍾意🥲咬落去有啲雞皮油出嚟、豬扒嘅話好正,會食唔停口原來益力多加雪碧都真係超級正番屋企可以自己調下😊
☞︎滑蛋吉列豬吧飯:份量幾多,男仔都唔會食得少嘅份量

兩份都係炸得非常之鬆脆,但係絕對唔會有好老嘅油味

原來益力多加雪碧都真係超級正
番屋企可以自己調下😊

• 吉列豬扒定食
2021-09-04 235 瀏覽
星期六下午三點在油麻地找地方吃午飯😆行過吉豚屋門口雖然不用排隊等位,但店內也坐滿九成😱,這個時段真的算好多客人🧐店員都好有禮貌帶入座,我一坐低就order一個吉列豬排定食+兩隻炸蝦,等了約5分鐘便餐到,全部都感覺到係即時炸,豬排外鬆脆內肉汁流出來,炸蝦脆口而蝦肉不乾,烹製功夫合格,只是豬排本身質素明顯比之前有所下降,但現今食材成本太高也是沒辦法😆另外豚肉湯也非常足料好味道👍我覺得可以嘗試賣一些每日限量50份/100份高質豬排給客人多一個選擇吧😃
2021-09-04
2 分鐘 (堂食)
2021-08-29 254 瀏覽
到附近行街想食個下午茶,下午2時至6時有優惠,滑蛋吉列豬扒飯有飲品及湯送。看起來很大碗,連同晚餐的份量一次過食。要趕在六時前下單才可享有優惠,店員都趕著幫我們下單。滑蛋吉列豬扒飯 $59奉送的味噌湯超大碗,用大碗缸裝著,飲完已經飽了。味噌湯內有豬片,飲湯時可以嚼下,味道不錯,油脂比較多。吉列豬扒外脆,淋有蛋汁的部分已經淋淋地,不過其他部分仍然鬆脆美味。雞蛋滑,但蛋味不太濃郁。另外,可加$5有多隻炸蝦,飲品有特飲可以選擇。

滑蛋吉列豬扒飯 $59

另外,可加$5有多隻炸蝦,飲品有特飲可以選擇。
味噌湯
滑蛋吉列豬扒飯
下午茶餐
  • 滑蛋吉列豬扒飯
2021-08-12 425 瀏覽
恰巧路經冇出現人龍的吉豚屋好幸運可以直接入座 豬扒飯餐基本上分3個size 80g /120g/160g (2塊80g) 女生一般order 80g 份量剛剛好職員熱心推介超值套餐 $59 包括滑蛋豬扒飯 梅size(80g) & 豚肉湯及一杯飲品野菜豚肉湯的size 同豬扒飯是一樣大野菜豚肉湯 湯頭是典型味增湯 加了紅白蘿蔔 豚肉片 洋蔥 淡淡味增湯料鮮甜 比豬扒飯更驚喜主角滑蛋豬扒飯 稍為失望 估計吉列豬扒而備好一段時間表皮已經淋了 入口有輕微炸粉漿糊口既感覺滑蛋 洋蔥 及醬汁調味恰到好處 下次有機會再試一下吉列豬!隨餐贈送的巨蜂乳酸 略甜 不過$59套餐來說 此分量同質素可算難能可貴
恰巧路經冇出現人龍的吉豚屋

淡淡味增湯料鮮甜 比豬扒飯更驚喜

主角滑蛋豬扒飯 稍為失望 估計吉列豬扒而備好一段時間
表皮已經淋了 入口有輕微炸粉漿糊口既感覺
滑蛋 洋蔥 及醬汁調味恰到好處
下次有機會再試一下吉列豬!

隨餐贈送的巨蜂乳酸 略甜
不過$59套餐來說 此分量同質素可算難能可貴
2021-08-12
  • 吉列豬扒定食
OK
2021-08-10 176 瀏覽
今日去想去現時點睇公仔 ,但公仔舖又好晏先開門,但今日又早左出門口,所以點零兩點已經黎到油麻地之前聽朋友講話呢度有個飯圖片好吸引好靚,經過見到有吉豚屋就入去試下啦,順便影幅實物相比朋友睇和風汁吉列三重奏飯實物樣都唔差嘅,但當然唔會有廣告相咁靚啦對上一次食吉豚屋好似係係石門分店,有成兩三年前了食過招牌吉列豬扒飯,依稀記得豬扒炸衣好薄,但實際味道就唔記得了三重奏飯有炸蝦、炸豬柳同埋黃金豚肉餅同以前一樣炸衣好薄,食落好脆,飯粒都算係甘香嘅
和風汁吉列三重奏飯

和風汁吉列三重奏飯
實物樣都唔差嘅,但當然唔會有廣告相咁靚啦

對上一次食吉豚屋好似係係石門分店,有成兩三年前了

三重奏飯有炸蝦、炸豬柳同埋黃金豚肉餅

同以前一樣炸衣好薄,食落好脆,飯粒都算係甘香嘅
2021-08-01
2021-07-29 211 瀏覽
.📍吉豚屋吉列豬扒專門店📍香港油麻地彌敦道546號旺角大樓地下B-C舖點了去吉列炸蝦炸雞扒定食(65hkd)和咖喱吉列豬扒飯(竹: 120g肉量)(75hkd),我每來必點咖喱飯,因為它不是純甜的日式咖喱,是偏咸味的,肉量也很足夠,豬扒的炸皮不會過厚,沒有皮肉分離的問題😂兩者很和諧的走在一起,不過我覺得雞扒更好吃,肉會更加軟嫩,早知道兩個都點雞扒🥲炸蝦的外皮有點厚,會比較硬脆,蝦肉也很彈牙,配沙拉醬好吃❣️#foodiblum日式
📍吉豚屋吉列豬扒專門店
📍香港油麻地彌敦道546號旺角大樓地下B-C舖

吉列炸蝦炸雞扒定食
咖喱吉列豬扒飯

#foodiblum日式
吉列炸蝦炸雞扒定食
咖喱吉列豬扒飯
2021-07-20 228 瀏覽
呢間炸豬扒有少少比我去左日本旅行既感覺~ 首先, 45蚊開始就有個滑蛋吉列豬扒飯, 就係日本時好多地方幾百yen 就可以食到既感覺, 再者, 佢比較幼細既椰菜絲, 比香港坊間既口感更細膩更清新~ 係香港食don gatsu , 第一時間諗起既係一間係將軍澳既良心店, 佢有拉麵之外更有吉列豬扒飯。如果講炸得好, 兩間既脆漿都好, 薄薄一層。不過呢到更好食係因為佢塊豬扒既質素, 唔只功夫好, 炸到外脆內軟而佢既軟唔只冇過火, 仲因為係塊扒脂肪分佈得好,唔會太油膩但有軟熟口感~ 呢個set 包埋個miso soup, 佢真係以日本既方法整, 先炒香一片片既豬腩肉再加其他材料, 唔睇由自可, 睇完知道佢唔係即沖湯覺得呢個價錢 offer 出黎既野都幾抵~  對我黎講好飽呀。
呢間炸豬扒有少少比我去左日本旅行既感覺~

10 分鐘 (堂食)
食第三次從來都冇失望過❣️今次又係叫左吉列豬扒奄列定食,吉列豬扒好脆,又唔乾👍🏻個奄列有驚喜,好重芝士味,係甜嘅芝士,而且係半熟啱啱好☺️椰菜絲好新鮮,撈埋麻醬好夾新試嘅泡菜豬肉拼吉列雞扒都好大份,不過泡菜豬肉普普通通,建議試番招牌👍🏻最後叫左杯桂花蜜,太甜。。。最後叫佢俾多杯冰水我地自己溝淡😖
食第三次從來都冇失望過❣️
椰菜絲好新鮮,撈埋麻醬好夾

2021-06-17 249 瀏覽
第一次食吉豚屋係深水埗嗰陣時。已經覺得佢哋做嘅食物好接近日本嘅味道。一支公喺油麻地搵食。就決定食返個炸豬扒飯懷念下日本嘅味道。就算喺其他分店食,無論湯,飯同埋炸豬扒嘅水準都冇變。價錢亦都非常合理同日本炸豬扒連鎖店價錢差不多。10分推薦。
一支公喺油麻地搵食。就決定食返個炸豬扒飯懷念下日本嘅味道。

就算喺其他分店食,無論湯,飯同埋炸豬扒嘅水準都冇變。
價錢亦都非常合理同日本炸豬扒連鎖店價錢差不多。10分推薦。
2021-05-04 502 瀏覽
呢間d吉列豬真係好正, 外脆內滑, 配搭埋佢個專用醬💯1️⃣吉列豬柳泡菜烏冬 💲7️⃣5️⃣呢個係我每次黎都會叫既, 佢個烏冬超有咬口, 泡菜辣辣地好開胃吉列豬柳個炸皮唔會好厚, 仲有少少雜菜夾埋一齊食, 大滿足💕2️⃣咖哩豬排飯(梅) 💲6️⃣2️⃣佢分左唔同既咖哩 唔同既口感日式咖哩當然係要甜甜地先好食豬排會配埋椰菜絲, 用佢個專用醬撈埋一齊食就最正‼️此店有加一服務費, 好多分店, 總有一間係你左近💓行過就去試下啦💓📌 吉豚屋吉列豬扒專門店 Ca-Tu-Ya📍旺角通菜街142-146號啟運大廈地下A舖📍油麻地彌敦道546號旺角大樓地下B-C舖📍沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G08舖📍將軍澳貿業路8號新都城中心2期2樓2006-7號舖📍北角電氣道262號華凱大廈地下📍荃灣大河道98號如心廣場二期1樓116號舖📍將軍澳調景嶺彩明街1號彩明商場2樓247-248號舖
呢間d吉列豬真係好正, 外脆內滑, 配搭埋佢個專用醬💯

1️⃣吉列豬柳泡菜烏冬 💲7️⃣5️⃣

2️⃣咖哩豬排飯(梅) 💲6️⃣2️⃣
佢分左唔同既咖哩 唔同既口感
日式咖哩當然係要甜甜地先好食
豬排會配埋椰菜絲, 用佢個專用醬撈埋一齊食就最正‼️

📌 吉豚屋吉列豬扒專門店 Ca-Tu-Ya

📍北角電氣道262號華凱大廈地下
📍荃灣大河道98號如心廣場二期1樓116號舖
📍將軍澳調景嶺彩明街1號彩明商場2樓247-248號舖
2021-04-24 331 瀏覽
依度嘅炸豬扒外皮真係一試難忘間唔中都會想返黎食而且價錢方面都ok食豪d一人都係100蚊特飲叫左「話梅咸檸檸檬特飲」又幾好味喎而主食叫左「炸豬扒泡菜烏冬」加左個秘製醬汁醬汁同個豬扒外皮繼續咁有水準可惜在於湯底太咸但份量真係好足夠如果豬扒厚啲同湯底唔好咁咸就好啦而叫某啲主菜嘅白飯可以轉烏冬另外可樂又可以轉zero叫野食可以咁flexible而依個價錢黎計味道同份量都幾ok下次一定會再返黎食經典炸豬扒飯
依度嘅炸豬扒外皮真係一試難忘

叫野食可以咁flexible而依個價錢黎計
味道同份量都幾ok
下次一定會再返黎食經典炸豬扒飯
2021-04-19 296 瀏覽
呢間炸豬扒定食已經係油麻地呢個位置好多年,每次食飯時間經過都會大排長龍,咁岩今日經過見唔洗排隊,咁就入去試下啦~入列去果時因為一個人食既關係,就要搭枱,但職員就無拎隔版黎隔開我同另一位食客,呢方面就唔係咁好喇~而餐牌上既選擇都好多,而每次過黎食我其實最鐘意飲佢果碗野菜豚肉湯,所以今次就揀左野菜豚肉湯定食,貪佢碗湯係大碗既😋😋野菜豚肉湯定食($65)賣相同餐牌照片既一樣,首先個湯的確係好飲,應該係麵豉湯做底,加埋豚肉煲埋既甜味,配合埋一齊十分之夾,係同外面既麵豉湯有啲唔同,比外面既麵豉湯更好飲👍🏻👍🏻而主角炸豬柳味道一樣十分脆,外皮脆漿唔會過厚,十分香脆,絕對係高質既炸豬扒,而佢旁邊亦有大量切好既菜,自己可以落芝麻醬撈黎食,味道十分清新👍🏻👍🏻總結呢餐既食物質素相當高,各項食物都係水準之上,但價錢亦都相對地較貴,因為佢仲要收埋加一,變相要$70食一餐午餐,價錢就唔算平,但味道絕對好味👍🏻👍🏻

2021-04-17
5 分鐘 (堂食)
2021-03-03 463 瀏覽
平時經開都有人排隊,今次特登黎試下睇下好無食,黎到都要排隊等位,唔算等得耐,因為佢地有限時50分鐘吉列咖喱豬扒飯(梅)$62加飯+$9好正宗既日式咖哩豬扒都算大塊,炸到好脆肉質好軟好’林‘好好食😋😋😋吉列豬柳泡菜湯烏冬鍋$75一上枱好大碟呀湯底泡菜味算重,偏少少鹹,烏冬好有咬口,好多泡菜😋😋豬扒一樣好脆好軟好’林‘另外跟餐加$9叫左椰果荔枝茶偏甜但都好飲既👍🏻👍🏻另外叫左杯金橘檸檬特飲都好飲
吉列咖喱豬扒飯(梅)$62加飯+$9
好正宗既日式咖哩
豬扒都算大塊,炸到好脆肉質好軟好’林‘好好食😋😋😋
咖喱豬扒飯

吉列豬柳泡菜湯烏冬鍋$75
一上枱好大碟呀

2021-03-03
咖喱豬扒飯
2021-02-25 367 瀏覽
我落單果時只點左一個豬扒飯同泡菜豬扒烏冬,之後到隔離枱落單,落完之後就聽到落錯單要改,而且叫左相同既烏冬餐,都冇咩特別嘅,首先就送完個豬扒飯,隔10分鐘都未見個泡菜豬扒烏冬,之後見到佢送過黎,諗住係比我地啦,點知就送去隔離枱先,重點係我地入坐同落單先!都算…之後吹左兩次…諗住佢送過黎啦呢次,佢又送去格黎枱,到人地話唔係佢地都仲未醒覺!專門係食吉列豬扒既,肥膏多粉又厚,專門店唔係應該係出好食嘅嘢㗎咩?
2021-01-29 304 瀏覽
嚟吉列豬扒專門店唔一定食豬扒嘅我成日被「期間限定」4個字吸引去試新嘢一於就外賣試吓新丼 吉列雞扒 x 赤味噌醬 $49即叫即炸 所以員工會提提我等15分鐘晚市人流唔多 都快咗一半時間拎得喇5分鐘後打開食雞扒個炸皮已經完全淋哂都理解到始終淋咗醬汁丫嘛咬落去雞肉係滑同有肉汁本身真係炸得唔錯而個赤味噌醬 係似平時食開嘅金醬油再淡少少😂我就覺得試一次已足夠😂飯量都適中 仲有三款好抵食嘅外賣套餐有丼 有炸蝦 連汽水下次又試吓先
嚟吉列豬扒專門店唔一定食豬扒嘅

我成日被「期間限定」4個字吸引去試新嘢