2024-07-17
平時最鍾意去屋企附近吉野家食早餐近期見推出咗鹽燒和牛丼,牛魔王嘅我前兩去食左鹽燒和牛丼同下午茶,真係不錯!✨鹽燒和牛丼套餐$83 包埋溫泉玉子+鮮嫩時菜+麵豉湯/日本茶🍵採用了M8-M9優質和牛,大大塊肉,油花均勻,肉質柔嫩,配上特調鹽汁,味道香濃,能帶出肉質鮮味配上有咬口椰菜絲同惹味芝麻和七味粉飯仲有海苔,豐富口感😋✨小食超扺加配價 (比之前便宜) ,我哋加咗$12就已經有一碟金菇牛肉串,金菇肥牛卷燒到金黃色,脆面肉嫩多肉汁✨ 招牌和風牛肉丼薄切肥牛,入口即化軟嫩肥牛,最鍾意食滲透秘製汁的洋蔥🧅✨牛肉煎雞雙拼丼軟嫩肥牛拼煎香雞肉兩面金黃色,雞肉香甜嫩滑,配上新鮮西蘭花,豆同紅蘿蔔🥕都唔少而家早餐同下午茶餐有輕食之選「和風牛肉、嫩滑炒蛋配迷你飯/米粉」及「腸仔配嫩滑炒蛋米粉」,價錢低至$20起,加$5 可升級套餐,所有餐品都配有飲品 (包括汽水),好抵食!
配上有咬口椰菜絲同惹味芝麻和七味粉
飯仲有海苔,豐富口感😋
✨ 招牌和風牛肉丼
薄切肥牛,入口即化軟嫩肥牛,最鍾意食滲透秘製汁的洋蔥🧅
✨牛肉煎雞雙拼丼