2011-11-16
第一次去君滙港, 守衛真係好深嚴, 只係去club house 食飯已經要過幾次保安查問, 而且Harbour Green Club 既大門並唔係咁易大開, 要住戶先可以自由出入....相信對想試下"大廚出馬" 手勢既朋友可能有d 難度!!是晚叫左一支紅酒 + 燉湯雖則唔太似亞媽既老火湯, 不過呢個燉湯火喉十足, 清清地, 而且極之夠味!!麻醬鴨胸沙律前菜 - 好一味中西合壁既fushion前菜, 酸酸地非常醒胃醒神!!出奇地同紅酒好配合!! 正~"大廚出馬" 既 得獎食品 - 椒蒜香煎皇室牛仔肉醬汁極之惹味, 牛肉好有牛味, 無筋, 好淋, 有d 入口溶化既感覺, 真係聞名不如見面!! 部長極力推介 - 無骨口水雞麻辣味道好平均, 麻辣香味大於辣味, 而且唔會蓋過鮮雞味, 而家要食到有雞味既雞肉真係好難, 加上雞肉極之嫩滑, 可以講係啖啖肉, 又唔駛吐骨, 人生一大樂事....海鮮炒豆腐 - 隻隻爽口大蝦, 新鮮大大粒帶子, 加上入味冬菇 同 入口滑溜既布包豆腐整碟餸菜都盡顯食材質數新鮮, 相信無論用咩方法炮製都出色一流!!炸蜜糖松茸菇 - 外面包住蜜糖和脆醬極之鬆脆, 有如脆麻花
只係去club house 食飯已經要過幾次保安查問,
要住戶先可以自由出入....
相信對想試下"大廚出馬" 手勢既朋友可能有d 難度!! 是晚叫左一支紅酒 + 燉湯
雖則唔太似亞媽既老火湯, 不過呢個燉湯火喉十足, 清清地, 而且極之夠味!! 麻醬鴨胸沙律前菜 - 好一味中西合壁既fushion前菜, 酸酸地非常醒胃醒神!!
出奇地同紅酒好配合!! 正~ "大廚出馬" 既 得獎食品 - 椒蒜香煎皇室牛仔肉
真係聞名不如見面!! 部長極力推介 - 無骨口水雞
麻辣味道好平均, 麻辣香味大於辣味, 而且唔會蓋過鮮雞味,
而家要食到有雞味既雞肉真係好難,
加上雞肉極之嫩滑, 可以講係啖啖肉, 又唔駛吐骨, 人生一大樂事.... 海鮮炒豆腐 - 隻隻爽口大蝦, 新鮮大大粒帶子, 加上入味冬菇 同 入口滑溜既布包豆腐
整碟餸菜都盡顯食材質數新鮮, 相信無論用咩方法炮製都出色一流!! 炸蜜糖松茸菇 - 外面包住蜜糖和脆醬極之鬆脆,
有如脆麻花甜品一樣, 不過仲要更加健康又有益, yummy yummy !!