2008-01-12 82 瀏覽
平日晚上十時多去食,店舖入座率約八成,但一碗味千拉麵都要等成十多分鐘不過碗湯夠熱,無論肉,配菜及湯底都煮得好好味,肉夠稔又唔肥,故等這麼久都值得

2008-01-10 30 瀏覽
2007-09-18 27 瀏覽
自中學以來,都好耐冇去過對麵的質感一向都有要求,要彈牙爽口沒有那陣梘水味中學果陣其實都覺得唔好食,不過男朋友想食,冇咩所謂啦,去食下,反正咁耐冇食,睇下有冇進步都好叫左個栗米拉麵,蒜片豬軟骨拉麵,奶油薯餅,蒜片牛柳粒麵,唔得;口感似食上海麵,但有點糊......奶油薯餅都OK蒜片牛柳粒,太乾,牛肉似柴皮
自中學以來,都好耐冇去過
對麵的質感一向都有要求,要彈牙爽口沒有那陣梘水味
叫左個栗米拉麵,蒜片豬軟骨拉麵,奶油薯餅,蒜片牛柳粒
麵,唔得;口感似食上海麵,但有點糊......
奶油薯餅都OK
蒜片牛柳粒,太乾,牛肉似柴皮
2007-06-01 35 瀏覽
對味千的拉麵真係好麻麻,唔太喜歡佢d拉麵,我對拉麵不太清楚,佢話是九州的,我想我應該是喜歡札幌的,d麵同湯底不同,札幌的好食好多都係老公抽起條拫想食,叫左豬軟骨拉麵~試左d豬軟骨,都幾淋,味都ok,不過對拉麵真係無興趣鰻魚炒飯~都算大碟,都ok,d飯唔會太油,d鰻魚比想像中多,我覺得好過拉麵好多日式炸豆腐~d豆腐都算滑,點埋d汁幾好食,而且因為點左汁,感覺上好似無咁熱氣牛油焗帶子~除了帶子,佢仲有d秀珍菇,試左粒帶子,有d鞋,都係秀珍菇好食d金菇牛肉卷~d牛肉唔好食,食左幾舊金菇,d牛肉俾老公呢餐飯如果唔係我食剩大半鰻魚炒飯,老公實要叫多碗拉麵,因為佢真係好大食,仲要食極都唔肥,點解??
都係老公抽起條拫想食,叫左
金菇牛肉卷~d牛肉唔好食,食左幾舊金菇,d牛肉俾老公

2007-04-26 9 瀏覽
味千係咪開左幾百間分店, 我唔知但佢既出品同水準越是越差就係事實以前既鮑魚麵, 鮑魚仔幾有咬口的現在變成鉛筆頭甘大粒, 你估真係細細粒容易食咩叫左一個豬軟骨飯, D日本米都幾硬下可能無乜人食飯, 所以放得比較耐掛又要左個魚肚麵, 都知衰啦食魚肚應該係去中式酒樓的, 用日本豉油煮出來, 梗係會酸架啦唯一要讚既係, 佢地既小食價錢好合理起碼叫多幾樣每人都係加$20左右
味千係咪開左幾百間分店, 我唔知
但佢既出品同水準越是越差就係事實

以前既鮑魚麵, 鮑魚仔幾有咬口的
現在變成鉛筆頭甘大粒, 你估真係細細粒容易食咩

叫左一個豬軟骨飯, D日本米都幾硬下
可能無乜人食飯, 所以放得比較耐掛

又要左個魚肚麵, 都知衰啦
食魚肚應該係去中式酒樓的,
用日本豉油煮出來, 梗係會酸架啦

唯一要讚既係, 佢地既小食價錢好合理
起碼叫多幾樣每人都係加$20左右
2006-11-18 5 瀏覽
我去o既係寶林新都城新開o個間.set lunch叫左鱈魚飯, 有個同事都係食呢個, 我地都覺d飯好乾爭爭, 本身已有豉油, 夠咸, 所以唔可以加豉油令佢冇咁乾. 鱈魚又冇乜味, 但因為太餓所以個魚都還可以. 更要投訴係個碗超熱!!!! 即使佢叫左我地小心都好難避免o係食o既過程掂唔倒個碗架嘛, 個碗咁大唔係避到嘛. 我就係咁辣親手指. 都唔明佢咩design!!!早知食返上次食過幾好味o既豬軟骨拉面或者黑豚飯啦.有兩個同事食味千辣麵, 佢地都話好好食.好o既係附送o既小食可以轉, 我唔要泡菜, 轉左炸薯餅原本去小金井架, 太多人先黎呢度Y_Y
我去o既係寶林新都城新開o個間.

早知食返上次食過幾好味o既豬軟骨拉面或者黑豚飯啦.

有兩個同事食味千辣麵, 佢地都話好好食.

好o既係附送o既小食可以轉, 我唔要泡菜, 轉左炸薯餅

原本去小金井架, 太多人先黎呢度Y_Y
2006-11-14 14 瀏覽
二人晚餐, 點了熊本高菜拉麵$33 + 蟹柳卷$18熊本高菜拉麵真的很健康, 肉少菜多, 所以食肉獸就唔岩了.麵條算彈牙的, 個湯再濃少少會更好.蟹柳卷幾新鮮的, 配以青瓜絲作為小食很好.
二人晚餐, 點了熊本高菜拉麵$33 + 蟹柳卷$18
熊本高菜拉麵真的很健康, 肉少菜多, 所以食肉獸就唔岩了.
麵條算彈牙的, 個湯再濃少少會更好.
蟹柳卷幾新鮮的, 配以青瓜絲作為小食很好.
2006-09-20 7 瀏覽
好老實講, 我本人很喜歡味千...唔係喜歡拉面...我好喜歡味千既小食...味千我去過好多間..呢間個環境好好..卡位坐得好捨服..最重要係D人服務態度係我去咁多間最好既.... 首先我最喜歡既鐵板牛肉粒.好好味....螺肉比其他分掂大碟..值得一讚..喜歡吃味千同埋喜歡環境坐得舒適既朋友..我誠意推薦呢間...excellent customer service^^

excellent customer service^^
2006-08-22 4 瀏覽
食物質素不多說...吃開味千既人都知味道如何,這家分店水準也不錯..要讚的是service...話說同bf大熱天時下行到身水身汗一入去有個位就坐...點知一d都唔涼...又熱焗落order時叫人開大個冷氣...點知佢話開到最大~!不過佢即時再話:呢個位近門口,多人出入會比較熱...(佢望下其他地方)不如坐入邊果個位,應該會涼d~跟住即刻安排我地去轉位...夠晒主動~劉華既廣告冇白費心血~

一入去有個位就坐...點知一d都唔涼...又熱焗
落order時叫人開大個冷氣...點知佢話開到最大~!
跟住即刻安排我地去轉位...

夠晒主動~劉華既廣告冇白費心血~
2005-12-16 31 瀏覽
有次我同屋企人去食啲拉麵,但係食落冇乜味,不過啲麵都幾軟熟,麻麻地啦!
2005-10-21 13 瀏覽
上次才來完這吃拉面,難道男友上了心,晚上看完電影後,又到這。雖然我覺得湯很淡,很男友可能不太覺,吃回上次的豬軟骨拉面,我就試了凍烏冬,感覺得不同,好吃很多囉。$28,大大份又好吃,我想我下次來,都應該會再選這~

$28,大大份又好吃,我想我下次來,都應該會再選這~
2005-10-13 13 瀏覽
和男友看完戲後到這吃拉面,老實說,個人覺得味千的拉面不太合我口味囉,但可能真的所謂日本正宗啦。要了二個拉面跟一個泡菜八爪魚,普通,不覺得有什麼特別,之前和朋友吃的時候,我們都主打小食,感覺上小食比拉面好多了,沒有試過阿夢主打的番茄拉面,好像怪怪的。但裡面有個美麗的收銀姐姐,不錯。

但裡面有個美麗的收銀姐姐,不錯。
2005-09-05 4 瀏覽
6:00PM 左右上菜超慢, 再吹先有, 蟹腳拉麵唔再出, 唯有叫帶子拉麵, D 帶子冇我之前食果D 咁好食了!仲有位同位好逼, D侍應係我後面行黎行去, 食到我好唔舒服~

(非會員)
2005-02-27 4 瀏覽
The manager whispering saying we are eating so little and they want us to leave quickly, and they make wrong order for us, the right one is very slow coming which we had to cancel the order, we didnt pay the service charge beucae they have no service at all. Moreover, they never give u a tissue unless you ask for it!!!
(非會員)
2005-02-03 2 瀏覽
上幾日,我同d 同事一齊去食飯,就係去左味千喇...我叫左個叉燒拉面..我等左10~15分鐘到都未黎..我同事就幫我問一問喇....原來漏左冇落到...不過d 侍仔禮貌好好.同埋幫我即刻跟一跟.唔駛一陣個面就到.廚房d效率甚高.整體合作非常好.同埋果時係旺場都能夠咁.值得一讚