2024-10-07 289 瀏覽
有想過Taco(塔可)這個傳統墨西哥食物也可以與壽司聯乘,製作為有趣美味的fusion食品嗎?這個創意料理一推出旋即成為網紅小食了!自己就還未嚐過這種新穎配搭,最近得悉銅鑼灣可以吃到這款實在急不及待要來試試 壽喜燒黑毛和牛Taco Sushi $98「Taco x Sushi」已經夠吸引,再用上和牛作內餡更是令人期待!而我選的壽喜燒黑毛和牛,顧名思義就是用上半熟家的黑毛和牛片,加入壽喜燒醬汁及木魚碎片調味的其中一款~ 店家就以烘烤過的紫菜和米紙包裏著壽司飯及不同食材和醬汁製作成Taco Sushi,兩樣均沒有油炸取而代之是利用烤焗技術變成脆而不膩的口感,中間部分的內餡先是加入黏性強和充滿壽喜燒醬汁的日本產珍珠米及蟹籽蟹柳沙律,最後放上炙燒過的澳洲產黑毛和牛片跟木魚碎做點綴!這樣的形容應該不難想像這個食品的口感會有多精彩吧?不同質感的層次令賣相變得精緻之餘,味道更是想像以外的清新,非常有趣!蘑菇芝心和牛牛丸 $38聽說這個和牛牛丸是店家的招牌~ 那就當然要試囉!具有原味、黑松露、麻辣、壽喜燒跟蘑菇芝心共五種口味,選了後者因感覺會是最有趣的一款~ 用上澳洲頂級M9和牛製作的牛丸,果然與一般
壽喜燒黑毛和牛Taco Sushi $98
蘑菇芝心和牛牛丸 $38
聽說這個和牛牛丸是店家的招牌~ 那就當然要試囉!具有原味、黑松露、麻辣、壽喜燒跟蘑菇芝心共五種口味,選了後者因感覺會是最有趣的一款~ 用上澳洲頂級M9和牛製作的牛丸,果然與一般的不同味道跟口感:牛味跟肉汁更豐富,而且爽口彈牙;加入蘑菇流心芝士內餡後味道就更豐富了,牛丸以外還有少許黃金蟹籽沙律,蟹籽、蟹柳絲、沙律菜及少量醬汁,清爽解膩實在好吃~
鐵板M7和牛西冷便當 $158
除了以上小食外店家還有便當供應方便上班族或不想煮飯的朋友,款式也是很多很吸引,賣相精緻絕不馬虎,份量更是比想像中多!這個以鐵板的方式將澳洲M7和牛西冷煎至五分熟後切件,再搭配玉子、原味和牛牛丸、黃金蟹籽沙律跟充滿和牛肉汁的珍珠米飯,性價比最高呀!和牛處理得宜,外層焦香而肉則呈現了美妙的粉嫩顏色,入口軟腍充滿肉香脂香,沒有太多調味反而更突出了和牛自身的味道!原味和牛牛丸味道就更香濃,加入玉子和沙律除了令口感更多以外也中和了和牛帶來的油膩感,日本產的珍珠米就出名軟糯好吃有米香,一個便當有著多重口感跟味道,性價比高呀
店家本是一間主要售賣及批發高品質的澳洲產黑毛和牛的網店,和牛全由澳洲昆士蘭直接進口,更獲澳洲和牛協會認證;其自家製的牛丸更是人氣No. 1的單品!自3月起在銅鑼灣某大型超市開設實體概念店,售賣以和牛製成的taco sushi、牛丸跟便當,雖然種類不同可各自的拼配款式就相當多啊!而且定價比較親民又有創意,客人就可以按照個人需要及份量而購入想吃的美食,想輕食的taco sushi絕對適合;想要飽肚的選便當類就可以了!能夠這樣便利的吃到優質美味的創新和牛料理真的非常吸引~
2024-07-09
10 分鐘 (外賣自取)
2024-08-19 262 瀏覽
基本上好少會俾差評,除非真係難食或者服務差,今次呢一間就中咗後者。放工想買d野食番屋企,見到呢間鋪頭做緊taco半價優惠,就諗住買一個番去食。結果企咗响個cashier 5分鐘,個staff先施施然咁過黎落單。見佢本身摺緊紙盒,估計應該係做半價所以多野做,無時間應付客,咁就無理啦,結果係落完order之後,落單既人寥寥可數,但係出餐異常地慢,基本上係十五分鐘起跳,重點係我白白企咗半個鐘,先得果5個order唔夠,都可以漏咗我單,要我問個staff先好似如夢初醒咁! 得果幾張單都可以漏單,真係幾好食都無用啦!講番個taco,味道正常但其實算妯件,一個女仔一餐起碼要食兩件先夠飽,如果唔係特價我一定唔會試,因為CP值真係好低,寧願正正經經坐低食餐飯好過。

2024-07-08
30 分鐘 (外賣自取)
2024-07-08 333 瀏覽
有時唔想煮飯但叫外賣又怕水準唔高...終於俾我搵到間連便當都咁正嘅店仲可以用sogo app儲埋分D菜式用咗黑毛和牛架而且選擇都唔少第一時間吸引我眼球嘅係壽喜燒黑毛和牛Taco Sushi $98入口香香甜甜和牛質素好高熱辣辣加埋脆紫菜包住即場忍唔住就食曬鐵板M7和牛西冷便當 $158啲牛仲係半生熟好粉嫩多汁配埋個卜卜蟹籽沙律仲正同在餐廳食水平差不多皇牌和牛牛丸(壽喜燒味)$38夠曬彈牙又有牛味鐘意食牛牛嘅朋友唔好錯過
有時唔想煮飯

但叫外賣又怕水準唔高...
終於俾我搵到間連便當都咁正嘅店

皇牌和牛牛丸(壽喜燒味)$38
夠曬彈牙
又有牛味

鐘意食牛牛嘅朋友唔好錯過
召喚牛魔王🙌🏻@wagyuboss 一和專注進口澳洲昆士蘭優質和牛專營公司批發以致家庭式既壽喜燒、火鍋等零售首創頂級M9和牛牛丸👍🏻有晒認證 靚牛毋庸置疑!近期係銅鑼灣sogo 更開設立食概念店我緊係唔執輸 試試究竟🐮⍥ 壽喜燒黑毛和牛Taco Sushi呢個Taco Sushi無得輸😋😋日本珍珠米飯做基礎面頭既黑毛和牛絕不吝嗇 牛味香濃 油脂分布平均 肉質軟稔 完全唔韌中間放滿蟹籽蟹柳沙律 中和油膩感 令成件事變得清新爽利如何令Sushi同時係Taco?就係😂被最外層既紫菜天婦羅包裹住炸到一啲油膩都無 而且Keep到非常香脆!由於極多層次 口感豐富到不得了💓真心覺得係誠意之作!⍥ 鐵板粒粒和牛舌芯便當和牛舌芯有啲厚度 軟稔亦帶有油脂香岩岩好一口size😂可以食得非常有儀態用左醬油炒既日本珍珠米 唔油膩旁邊仲有啲玉子及蟹籽蟹柳沙律菜睇落細細盒但都相當飽肚 而且係幾健康既便當😆⍥ 蘑菇芝心和牛牛丸本身對牛丸都比較有要求🥰呢個真係彈牙 而且有牛味五款口味中我地選擇左蘑菇芝心係無預期之下 一咬就爆餡🤣!!⍥ 青蘋果無糖梳打其實我鍾意飲梳打😳仲要無糖喎分別有海鹽荔枝、柑桔及青蘋果有青蘋果本人既

召喚牛魔王🙌🏻
@wagyuboss 一和專注進口澳洲昆士蘭優質和牛
專營公司批發以致家庭式既壽喜燒、火鍋等零售
首創頂級M9和牛牛丸
👍🏻有晒認證 靚牛毋庸置疑!
近期係銅鑼灣sogo 更開設立食概念店

面頭既黑毛和牛絕不吝嗇 牛味香濃
油脂分布平均 肉質軟稔 完全唔韌
中間放滿蟹籽蟹柳沙律 中和油膩感
令成件事變得清新爽利
如何令Sushi同時係Taco?
就係😂被最外層既紫菜天婦羅包裹住
炸到一啲油膩都無 而且Keep到非常香脆!
由於極多層次 口感豐富到不得了
💓真心覺得係誠意之作!

⍥ 鐵板粒粒和牛舌芯便當

⍥ 蘑菇芝心和牛牛丸
本身對牛丸都比較有要求
🥰呢個真係彈牙 而且有牛味
五款口味中我地選擇左蘑菇芝心
係無預期之下 一咬就爆餡🤣!!

⍥ 青蘋果無糖梳打
其實我鍾意飲梳打😳仲要無糖喎
分別有海鹽荔枝、柑桔及青蘋果
有青蘋果本人既清甜😌飲完啹一聲先至爽!

2024-05-31
  • 蘑菇芝心和牛牛丸
  • 壽喜燒黑毛和牛Taco Sushi
2024-05-28 266 瀏覽
主打以優質澳洲黑毛和牛為主要食材🥩, 推介創意和牛Taco Sushi~🌮鐵板牛舌芯 Taco Sushi 一共有6款餡料供選擇, 外表好似墨西哥夾餅🌮, 賣相吸引又有特色🤩!即叫即整, 外皮係用紫菜同米紙炸成天婦羅, 食落脆卜卜, 上面有粉嫩嘅鐵板牛舌芯, 粒粒牛舌鮮嫩彈牙, 而且富肉汁, 裏面仲有日本珍珠米、沙律菜同秘製醬汁, 相當足料, 好滋味😋!🍱鐵板M7和牛西冷便當採用優質澳洲M7和牛🥩, 和牛熟度好啱我, 肉味香濃, 肉質鮮嫩, 配菜有黃金蟹籽沙律同玉子, 和牛西冷配日本珍珠米🍚, 大滿足! 🥢原味M9和牛牛丸 和牛牛丸大粒又彈牙, 牛味濃郁, 旁邊配上黃金蟹籽沙律

🌮鐵板牛舌芯 Taco Sushi

🍱鐵板M7和牛西冷便當

🥢原味M9和牛牛丸
和牛牛丸大粒又彈牙, 牛味濃郁, 旁邊配上黃金蟹籽沙律
2024-05-15
外賣自取
  • 鐵板M7和牛西冷便當
2024-05-28 270 瀏覽
行開某大型百貨公司,小編梗係唔會放過行埋超市啦!超市啲眾多外賣立食鋪頭當中,見到有間以和牛為主嘅外賣店,店鋪老闆本身做開和牛凍肉,依家可以用優惠嘅價格就食到高質澳洲黑毛和牛,小編牛肉控點會放過呀😋😋∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98炸到脆口嘅紫菜天婦羅包住即叫即燒嘅和牛西冷,底層有吸晒和牛汁同壽喜燒汁嘅沙律菜同飯,面層仲加咗啲木魚絲提升味蕾。除咗小編,就連其他客人食完都讚不絕口❥ 鐵板M7和牛西冷便當 $158配菜就已經有兩粒彈牙招牌和牛牛丸,仲加上M7澳洲和牛,奢華享受一啖5成熟軟腍嘅口感,配埋一啖軟糯珍珠米,淋上少少燒汁就好夠味!再食埋隔離嘅黃金蟹籽沙律,「卜卜脆」蟹籽、軟滑蟹柳絲加上爽脆沙律菜,清爽解膩❥ 黑松露和牛牛丸 $38不愧為招牌牛丸,濃郁嘅牛味中帶有陣陣嘅松露香,彈牙得嚟幾多汁∴∵୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
行開某大型百貨公司,小編梗係唔會放過行埋超市啦!

❥ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi $98

❥ 鐵板M7和牛西冷便當 $158

❥ 黑松露和牛牛丸 $38

外賣自取
趁Sogo感謝祭往超市掃貨之時,發現一間立食外賣店竟以🇦🇺澳洲黑毛和牛為食材,主打獨家創意打卡新品「和牛Taco Sushi」,好奇之下買了幾款食品來試試。❥ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi🌮 ($98)將和牛壽司放大變身成一個Taco,單是賣相已十分吸引。採用高品質澳洲黑毛和牛,經灸燒後脂香肉嫩。香脆的天婦羅紫菜的外層包裹著沙律菜和米飯,和牛放在最上面,每一口味道層次都非常豐富。另外亦十分欣賞米飯的分量很少,適合要Keep fit 不想吃太多澱粉質的女士。❥ 鐵板M7和牛西冷便當🥩 ($138)雖然只是便當但賣相也非常精美,M7西冷同樣是優質澳洲和牛,煎至外層焦香,內裡肉質粉嫩,既有濃郁牛肉味,亦有油脂香,再吃一口日本珍珠米就是人間美味。便當內還有兩顆M9和牛牛丸,鮮味又爽彈,配搭黃金蟹籽沙律,完美平衡油膩感。最驚喜是便當竟有提供無飯的版本,簡直是生酮人士的福音。❥ 蘑菇芝心和牛牛丸🍢($38)牛丸爽口彈牙、肉汁豐富,咬下去芝士汁如泉湧出,名副其實的爆漿瀨尿牛丸。原來這間🇦🇺澳洲和牛實體概念店是由網店「和牛波士」開設,本身專營優質澳洲和牛批發及零售,憑其招牌和牛牛丸而打響名堂。黑

❥ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi🌮 ($98)

❥ 鐵板M7和牛西冷便當🥩 ($138)

❥ 蘑菇芝心和牛牛丸🍢($38)

原來這間🇦🇺澳洲和牛實體概念店是由網店「和牛波士」開設,本身專營優質澳洲和牛批發及零售,憑其招牌和牛牛丸而打響名堂。黑毛和牛全由昆士蘭直接進口,更獲澳洲和牛協會認證,難怪牛肉質素有如此水準。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿和牛波士概念店
𖤣𖤥銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

2024-05-24 145 瀏覽
最近Sogo感謝祭,行完街肚仔餓餓地,係超市嗰層諗住揾啲野食,係Taco Sushi呢個好有新鮮感嘅名字吸引下試左呢間叫Wagyu Boss Concept 嘅小店。🌟日式和牛他他Taco Sushi店員好熱情界紹佢哋獨創嘅和牛Taco Sushi,有6款餡料選擇,賣相亦好吸引。外皮係用紫菜加米紙炸成天婦羅,咬落去脆卜卜,好有特色。澳州黑毛和牛做成他他,睇落好似拖羅咁,餡料仲有沙律菜,日本珍珠米同秘製醬汁,足料之餘,味道重好豐富有層次😎真心好味又有創意😋🌟鐵板M7和牛西冷便當 見到display既和牛便當好吸引,引唔住又試下😋採用澳洲M7和牛,鐵板燒得香口,入面依然係粉嫩既紅色😍牛味相當濃郁,肉質鮮嫩唔油膩。配菜重有黃金蟹籽沙律同玉子,份量都好足👍🏻配埋無糖梳打,好爽😛🌟蘑菇芝心和牛牛丸牛丸都有好多味道選擇,揀左蘑菇芝心,一咬就爆汁,口感彈牙牛味濃郁,流心芝士邪惡但好好味😈

🌟日式和牛他他Taco Sushi

🌟鐵板M7和牛西冷便當

🌟蘑菇芝心和牛牛丸
  • 日式和牛他他Taco  Sushi
2024-05-22 166 瀏覽
突然發現sogo B2有開未試過既舖頭咁梗係要try try佢啦因為唔知咪係Taco sushi所以決定一試外面係脆嘅紫菜入面有層白色嘅花邊應該係類似炸左既米紙啲朋友再入面有啲椰菜絲沙律西冷入面有少少飯 牛舌入面冇飯。壽喜燒和牛西冷Taco sushi $98唔係好覺得有壽喜燒嘅味🫠面頭加咗啲木魚碎🐟木魚碎嘅味道完美咁搶曬所有牛嘅味道,整體唔係好咸 ,入面配咗少少飯 同埋椰菜絲沙律, 除咗木魚未之外其他味都唔係好突出🫨。鐵板和牛舌芯Taco sushi $88鐵板牛舌芯一啲都唔韌可以咬得斷😂 配咗椰菜絲沙律食落去其實都唔會好膩 ,再加少少類似千島醬嘅汁整體配搭其實唔錯整體而言性價比唔算好高味道唔係好突出食又唔係好飽價錢屬於中上 見佢新開 一試我覺得ok 但對我而言就未必會再食第二次°和牛波士概念店°銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖#foodie #food #hkfoodie #吃貨 #吃貨人生 #辛苦搵黎志在食 #銅鑼灣美食 #sogo #銅鑼灣 #崇光百貨 #新開 #和牛 #我愛肉 #食就係人生意義 #下餐先減 #小食 #cwbfood #cwb #lunch食乜好
突然發現sogo B2有開未試過既舖頭

但對我而言就未必會再食第二次

°和牛波士概念店°
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨
B2樓14B號舖

#foodie #food #hkfoodie #吃貨 #吃貨人生 #辛苦搵黎志在食 #銅鑼灣美食 #sogo #銅鑼灣 #崇光百貨 #新開 #和牛 #我愛肉 #食就係人生意義 #下餐先減 #小食 #cwbfood #cwb #lunch食乜好 #lunch #外賣 #外賣食乜好
2024-04-22
10 分鐘 (外賣自取)
鐵板和牛舌芯Taco sushi
  • 鐵板和牛舌芯Tacosushi
2024-05-22 148 瀏覽
位於CWB Sogo 內的和牛taco sushi 立食店💁🏻‍♀️🌸鐵板M7和牛西冷便當和牛西冷約7成熟,肉嫩而且鎖住肉汁,能吃出牛肉香味🥩 配上和牛牛丸及蟹籽沙律,滿滿的一個便當🍽️ 還有其他牛舌、牛肋條便當可供選擇~🌸日式和牛他他Taco外型的sushi 🌮 以酥脆的紫菜天婦羅包著米飯和和牛他他,外脆內軟~💕不喜歡生牛肉的可選其他如牛舌、牛肋條等🌸壽喜燒和牛牛丸壽喜燒味的牛丸,雖然有點乾身,但和牛味道濃🧆還有其他味道如麻辣、蘑菇芝心、黑松露~

🌸鐵板M7和牛西冷便當

🌸日式和牛他他

🌸壽喜燒和牛牛丸
2024-05-10
shopping完勁肚餓😫係sogo搵到間高質澳洲和牛食店依依肚😌Wagyu Boss Concept係香港首間澳洲和牛融合美食 Pop-up店🐮選用優質澳洲和牛高級食材食品🥩絕對滿足到要求高的牛魔王😝即刻分享下幾款食到舔舔脷的和牛食品🤤🤤🐮壽喜燒和牛西冷Taco Sushi 「和牛Taco Sushi系列」創意十足,既有顏值,又有上乘味道,⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5星必食推薦👍🏻平時食壽喜燒就多,壽司款的壽喜就是第一次😋以日式壽喜燒汁將澳洲和牛做到medium,帶出牛肉嘅鮮嫩配上日本珍珠米和沙律菜,用紫菜天婦羅包住🌮一啖咬落去,口感豐富😍😍🐮 鐵板M7和牛西冷便當鍾意濃濃牛味的一定要試這個便當❤️將M7澳洲和牛香煎到五成熟,油脂均勻佈滿每塊肉肉,牛味濃郁🤤 入口即溶仲有牛丸同黃金蟹籽沙律做配菜🥗一啖肉一啖飯,爽喲😆😆🐮 皇牌和牛蘑菇芝心牛丸共有5款味道,揀咗蘑菇芝心味🧀和牛牛丸大大粒,爽口彈牙咬落去有爆漿芝士芝士同牛牛嘅味道好夾,兩者配合一齊好有滿足幸福的感覺🥰每款食物都是廚師即叫即整所以食落去新鮮好味🤤上面幾款都是自己一個人獨食晒🤭🤭 肚仔好幸福呢~ ❤️❤️
shopping完勁肚餓😫
係sogo搵到間高質澳洲和牛食店依依肚😌

選用優質澳洲和牛高級食材食品🥩
絕對滿足到要求高的牛魔王😝

即刻分享下幾款食到舔舔脷的和牛食品🤤🤤

🐮壽喜燒和牛西冷Taco Sushi
平時食壽喜燒就多,壽司款的壽喜就是第一次😋
以日式壽喜燒汁將澳洲和牛做到medium,帶出牛肉嘅鮮嫩
配上日本珍珠米和沙律菜,用紫菜天婦羅包住🌮
一啖咬落去,口感豐富😍😍

🐮 鐵板M7和牛西冷便當
鍾意濃濃牛味的一定要試這個便當❤️
仲有牛丸同黃金蟹籽沙律做配菜🥗
一啖肉一啖飯,爽喲😆😆

🐮 皇牌和牛蘑菇芝心牛丸
共有5款味道,揀咗蘑菇芝心味🧀
和牛牛丸大大粒,爽口彈牙
咬落去有爆漿芝士
芝士同牛牛嘅味道好夾,兩者配合一齊好有滿足幸福的感覺🥰

每款食物都是廚師即叫即整
所以食落去新鮮好味🤤
上面幾款都是自己一個人獨食晒🤭🤭 肚仔好幸福呢~ ❤️❤️

2024-05-10
  • 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi
  • 鐵板M7和牛西冷便當
2024-05-20 127 瀏覽
放假去銅鑼灣拎野,一個人唔知食咩好,就去左SOGO睇下有咩食🤭見到有新野緊係要試下,錯舖頭有少量企位,所以企係到食🔸壽喜燒和牛西冷Taco Sushi用左紫菜天婦羅,包住所有饀料😍和牛好大塊,肉質軟腍,索左入面壽喜燒既甜甜地,仲加左沙律菜,同少量既珍珠米,外脆內軟,配搭好特別🤤🔸鐵板粒粒和牛舌芯唔係太肚餓,所以揀左個無飯既👅牛舌切到粒粒,爽口彈牙,另外仲配左個日本黃金蟹籽🦀脆卜卜,增加左咁沙律既口感🔸皇牌和牛牛丸有5隻味可以揀,我就揀左最簡單既原味,牛肉味香濃,牛丸彈牙,食落有水汁💦唔會覺得乾

🔸壽喜燒和牛西冷Taco Sushi

🔸鐵板粒粒和牛舌芯

🔸皇牌和牛牛丸
有5隻味可以揀,我就揀左最簡單既原味,牛肉味
香濃,牛丸彈牙,食落有水汁💦唔會覺得乾
《壽喜燒和牛西冷Taco Sushi🌮》和牛壽司竟然可以放大變成一個Taco賣相已經夠晒吸睛 一啖咬落去就已經食到最外層既天婦羅紫菜 非常香脆然後就食到燒和牛 油脂非常香上面仲有炸蒜 夾埋底下嘅日本珍珠米確實非常唔錯.《鐵板M7和牛西冷便當🥩》M7西冷同樣係優質嘅澳洲和牛Medium rare外層焦香 內裏肉質粉嫩食落既有濃郁牛肉味 又有油脂香便當裏面仲有兩粒M9和牛牛丸 特別爽彈配搭黃金蟹籽沙律 成件事一啲都唔漏.《蘑菇芝心和牛牛丸🍢》呢個並唔係瀨尿牛丸 但確實係爆漿的一咬落去 中間即刻爆哂d就芝士汁出黎好似裝住一羹湯咁 好滋味

《壽喜燒和牛西冷Taco Sushi🌮》

呢個並唔係瀨尿牛丸 但確實係爆漿的
一咬落去 中間即刻爆哂d就芝士汁出黎
好似裝住一羹湯咁 好滋味
2024-05-16 112 瀏覽
聽朋友講銅鑼灣SOGO地庫新開左間鋪頭係食和牛,趁去SOGO shopping就順便過來試下呢間以澳洲和牛高級食材製作既食品,創新得來又好味,既然係咁就樣樣都試下先得!☆ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi從來冇諗過會食到以Taco形式做出來既壽司,外層係香脆既紫菜天婦羅,日本珍珠米係底,上面鋪上大大塊又粉嫩既和牛西冷,面頭加上木魚蔥花,再配埋壽喜燒汁調味真係超好味☆ 和牛牛丸原味既和牛丸肉汁豐富,食起來爽口彈牙,除左原味仲有黑松露,蘑菇芝心,麻辣, 壽喜燒味選擇,配上蟹籽沙律食起來清爽開胃☆ 鐵板M7和牛西冷便當便當好大份, 和牛肉質軟腍唔會好肥膩,牛味香濃,配埋充滿和牛的肉汁既珍珠米一齊食好好味,另外仲放有和牛牛丸和蟹籽沙律,可以平衡和牛的油膩感真係唔錯

☆ 壽喜燒和牛西冷Taco Sushi

☆ 和牛牛丸

☆ 鐵板M7和牛西冷便當
2024-05-16 92 瀏覽
最近係SOGO發現咗間好高質嘅和牛專門店,雖然係立食外賣形式,但絕對係用心製作,質素好好🥩🌮鐵板和牛舌芯Taco Sushi呢個一試就愛上🥰外層嘅天婦羅紫菜非常酥脆牛舌芯爽口成個配搭都做得好好👍🏻呢個真係一定要食!!🥩鐵板M7和牛西冷便當M7和牛西冷牛香十足肉質鮮嫩牛肉味濃郁睇相都見到有幾吸引🤩🧆和牛牛丸(芝士磨菇)$38牛丸好Juciy仲爆汁tim🤤加埋芝士係入面好邪惡口感非常好彈牙🔎 和牛波士概念店 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖

🌮鐵板和牛舌芯Taco Sushi
呢個一試就愛上🥰
外層嘅天婦羅紫菜非常酥脆
牛舌芯爽口
成個配搭都做得好好👍🏻
呢個真係一定要食!!

🥩鐵板M7和牛西冷便當
M7和牛西冷牛香十足
肉質鮮嫩牛肉味濃郁
睇相都見到有幾吸引🤩

🧆和牛牛丸(芝士磨菇)$38
牛丸好Juciy仲爆汁tim🤤
加埋芝士係入面好邪惡
口感非常好彈牙

🔎 和牛波士概念店 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨B2樓14B號舖