2011-11-30 2269 瀏覽
上次去食係舊年的事,今日再去食過,但發現比以前差左.三文魚食左一塊已經唔想再食,因為唔夠鮮.虎蝦保持水準喜靈魚好多時都只係得黃色的子而冇魚榮螺爽口但冇味軟殼蟹手卷,飯並唔係日本米,差左串燒方面最好食的係甜粟多春魚有甘味,唔太好食雞皮就太乾雞軟骨好食天婦羅的蕃薯同南瓜ok,但蝦就粉太多整體上180一位唔太平,而且只可食2小時,唔太值而且比起舊年食時真係差左.
上次去食係舊年的事,今日再去食過,但發現比以前差左.
三文魚食左一塊已經唔想再食,因為唔夠鮮.
虎蝦保持水準
喜靈魚好多時都只係得黃色的子而冇魚
榮螺爽口但冇味

軟殼蟹手卷,飯並唔係日本米,差左

串燒方面最好食的係甜粟
多春魚有甘味,唔太好食
雞皮就太乾
雞軟骨好食

天婦羅的蕃薯同南瓜ok,但蝦就粉太多

整體上180一位唔太平,而且只可食2小時,唔太值
而且比起舊年食時真係差左.
2011-11-29
10 分鐘 (堂食)
2011-10-03 1896 瀏覽
食過幾次,都覺得滿意刺身三文魚好肥美,唔會薄片上虎蝦好爽同新鮮喜靈魚,呢個一時時,有次只有黃色部分榮螺爽口,無乜味炸物炸蠔好好食!南瓜蕃薯朋友話好食其他推介金菇牛肉卷牛肉七味燒最正係任飲麒麟啤百幾蚊,食得過不過有時有d野食會無晒,呢樣要改善仲有員工態度好好又快手,抵讚!
食過幾次,都覺得滿意

刺身
三文魚好肥美,唔會薄片上
虎蝦好爽同新鮮
喜靈魚,呢個一時時,有次只有黃色部分
榮螺爽口,無乜味

金菇牛肉卷
牛肉七味燒

最正係任飲麒麟啤
百幾蚊,食得過

不過有時有d野食會無晒,呢樣要改善

仲有員工態度好好又快手,抵讚!
2011-10-01
2011-08-17 1519 瀏覽
8月17日大部份放題都要早一日BOOK,不過呢間就即日BOOK到又可以食3小時,所以就選左呢間放題啦! 呢間分店身處係粵華酒店,不過一定無酒店日本野既質素.一行7人,6時15分到RECEPTION,無人(可能招呼緊其他人掛)。大概十分鐘後,終於有人安排座位。一長枱,同其他放題差不多,無話好唔好,天氣咁熱,勝在冷氣夠,坐低先點DRINK(有汽水,啤酒, 麥茶, 菜蜜等!任飲)。我叫麥茶,味道尚可.點食物,選擇比起其他放題少.刺身,我點了四種刺身,除了三文魚和虎蝦ok外,其餘劍魚和墨魚這兩種痳痳,因為唔夠凍.燒物,除咗炸蝦和炸蠔之外,其餘一般,不過又FRIED BANANAS(味道都是一般),但有order洋蔥圈,但都最後都冇得食,有點失望.壽司 ,只係order鰻魚壽司,蛋壽司,甜蝦壽司和幾種手卷,對這餐來說,是比較好的.甜品,ICE-CREAM。CHOICE 1 係紅豆, CHOICE 2係綠茶,CHOICE 3 估下係咩? 答案係:紅豆+綠茶。最係3個綠茶,1個紅豆+緑茶,1個紅豆,但我覺得緑茶好味啲,紅豆太甜和好重奶味.服務,可以接受,但有啲order第二次就耐啲,
可以接受
除炸蝦和炸蠔,其餘一般
一般

點食物,選擇比起其他放題少.

但我覺得緑茶好味啲,紅豆太甜和好重奶味.

服務,可以接受,但有啲order第二次就耐啲,
好處就係佢免加壹服務費,如果有得選擇,我唔會再去,因為食物質數應凍唔夠凍,應熱唔夠熱.
堂食等位時間: 由於早一日book位,只等大約5分鐘左右.
用餐日期: 2011-08-17

2011-08-17
2011-07-13 114 瀏覽
因為友人預先訂了位所以一去到和田就有位喇一去到遇上一位好侍應即刻先叫我們寫飲品先佢馬上幫我們拎飲品 @0@整體食物質素不錯!炒野茹: 我沒有吃到, 但友人說還不錯燒物: 超級好吃! 凡是燒物的都可以一試!刺身: 還可以, 以這個價錢食到這個質素已經十分扺!壽司: 水平比較一般, 但最值得一試的是火燒三文魚壽司, 因為味道非常可口, 我也吃了很多件 ;D炸物: 超級好吃! 無論是炸蝦, 炸南瓜, 炸薯仔, 炸香蕉都炸得好好絕對不會吃膩!特別是炸香蕉, 配上綠茶雪糕簡直一絕!甜品: 這裡只有綠茶雪糕 / 紅豆雪糕 / 綠茶紅豆雪糕 可以選擇 -__-但綠茶雪糕真的非常好吃, 一入口有很濃的綠茶香味, 很像在飲Green tea latte一樣 ;D;D我吃了6球呢! 超級好吃! ;D;D整體來說, 以$190的價錢可以由8:15pm食到11pm而且食物質素不會太差, 還可以令人接受的程度下,若果你突然很想吃放題的話, 這間還可以一試的!
因為友人預先訂了位
所以一去到和田就有位喇
一去到遇上一位好侍應
即刻先叫我們寫飲品先
佢馬上幫我們拎飲品 @0@
炒野菇
整體食物質素不錯!

炒野茹:
我沒有吃到, 但友人說還不錯

燒物:
超級好吃! 凡是燒物的都可以一試!

刺身:
還可以, 以這個價錢食到這個質素已經十分扺!

壽司:

炸物:
絕對不會吃膩!
特別是炸香蕉, 配上綠茶雪糕簡直一絕!

甜品:
但綠茶雪糕真的非常好吃, 一入口有很濃的綠茶香味,
很像在飲Green tea latte一樣 ;D;D
我吃了6球呢! 超級好吃! ;D;D

整體來說, 以$190的價錢可以由8:15pm食到11pm
而且食物質素不會太差, 還可以令人接受的程度下,
若果你突然很想吃放題的話, 這間還可以一試的!
2011-07-12
炒野菇
  • 炸香蕉
  • 綠茶雪糕
7月1日大部份放題都要早一日BOOK,不過呢間就即日BOOK到又可以食3小時,所以就選左呢間放題啦! 呢間分店身處係粵華酒店,不過一定無酒店日本野既質素。一行8人,8時到RECEPTION,無人(可能招呼緊其他人掛)。大概十分鐘後,終於有人安排座位。一長枱,同其他放題差不多,無話好唔好坐。天氣熱,坐低先點DRINK(有SOFT DRINK, BEER, 麥茶, 菜蜜)。我叫菜蜜,來左麥茶,不過味道尚可。點食物,選擇比起其他放題少。刺身,最值一提是虎蝦,很爽。不過,叫第2次30隻,來得唔夠10隻,再落單服務員說沽清。我是第一次食到一半都未夠,就話沽清。選擇已不多,沽清好無奈。燒物,無咩水準,不過又FRIED BANANAS(味道都是一段)壽司 ,只係ORDER左火燄三文魚壽司和甜蝦壽司。火燄三文魚壽司在這餐來說,是比較好的。甜蝦還是作刺身較適合呢!甜品,ICE-CREAM。CHOICE 1 係紅豆, CHOICE 2係綠茶,CHOICE 3 估下係咩? 答案係:紅豆+綠茶。最係8個綠茶,當然沒有H字品牌的味道,大概與N字品牌味道相約。服務,我地坐得比較CORNER,可能係D服務員既BL

點食物,選擇比起其他放題少。

。選擇已不多,沽清好無奈。

服務,我地坐得比較CORNER,可能係D服務員既BLIND SPOT,所以通常都見我地唔到,要自己行出去比單。

由於佢D賣相係0分,就連用IPHONE拍一拍的意慾都沒有。呢間野,TAKE 2,NO WAY。
2011-07-01
10 分鐘 (堂食)
2011-04-23 70 瀏覽
睇到呢度咁多好評去既, 而且佢個facebook好似好比心機整, 就揀佢試下之前去過郎田,大吉,2000yen 點知以上咁多間都好過佢一拎點菜紙就出事, sashimi得三文魚, 八爪魚, 馬刀貝 唔知咩蝦....etc. 仲有幾款 總之就係我冇興趣果d比起我食過果幾間極少種類 連tuna同甜蝦都冇 唯一好既係三文魚特別大塊壽司 亦係好少選擇 好既係火燄三文魚壽司 中意佢夠油 不過 其實塊魚好細 =.= 男朋友叫左加洲卷 出面d籽唔夠多 好多空白位前菜 芝麻八爪魚同螺肉都好怪 由其是螺肉 入面d chilli mix到個汁食落好多渣燒物 好失望 令我最失望既係竟然冇牛舌 呢個係我比喊面的其中一個crucial factor 粟米幾好 不過都冇咩技巧 同埋佢連竹籤都冇 唔似食串燒 係present問題 不過有好有唔好, 好在eco friendly囉牛柳車x茄 牛柳好un 飲品 只有can softdrinks同beer, 麥茶我覺得如果好似郎田咁有柚子蜜果d會好好多 唔想飲咁多汽水 就點左麥茶 但我好明顯飲唔慣環境 好逼呀!!!!!!! 個場好嘈待應好
之前去過郎田,大吉,2000yen 點知以上咁多間都好過佢

牛柳車x茄 牛柳好un

飲品 只有can softdrinks同beer, 麥茶

環境 好逼呀!!!!!!! 個場好嘈

待應好似好辛苦就位 不過有d好好身手
同埋 toilet條路好slippery

服務 走左一輪4,5張紙既單 等佢又唔係 唔等佢又怕佢一次過黎double

最後 我同男朋友都一致呻笨 選擇實在太少喇!!!!!!!! 食放題係要食sashimi同sushi架嘛 得果幾樣!!!!! 而有d仲係我唔會食既玉子果d.... 我覺得唔合格
2011-04-21
180 分鐘 (堂食)
  • 燒粟米
2011-04-17 87 瀏覽
我有種感覺...自從日本核危機爆發以來, 香港人對日本菜的熱情不跌反增看~ 晚上八時那一段訂座, 我們竟排到waiting list去, 果真厲害.."這家我吃了好幾次, 各方面的質素都令人滿意礙於同長輩共膳, 實在不好意思不停拍照lol 天婦羅蝦很棒, 粉漿薄而脆, 而且蝦是彈牙的燒茄子太乾, 煮茄子太油, 要多加注意雞翅偏淡, 煙肉瓜串和鯖魚都不錯至於刺身... 旺角和田裝飾新鮮似乎略勝一籌, 但比較其他放題來說, 其實兩家都非常好座位唔迫坐得好舒服, 服務都算幾好$168食3個鐘唔駛加一, 抵食=]ps: 加左清酒($18)...最好唔好飲.."
我有種感覺...
自從日本核危機爆發以來, 香港人對日本菜的熱情不跌反增
果真厲害.."

這家我吃了好幾次, 各方面的質素都令人滿意
礙於同長輩共膳, 實在不好意思不停拍照lol
牛肉燒得好~
天婦羅蝦很棒, 粉漿薄而脆, 而且蝦是彈牙的
燒茄子太乾, 煮茄子太油, 要多加注意
雞翅偏淡, 煙肉瓜串和鯖魚都不錯

至於刺身... 旺角和田裝飾新鮮似乎略勝一籌,
但比較其他放題來說, 其實兩家都非常好
左: 北角; 右: 旺角
座位唔迫坐得好舒服, 服務都算幾好
$168食3個鐘唔駛加一, 抵食=]

ps: 加左清酒($18)...最好唔好飲.."
2011-04-16
15 分鐘 (堂食)
牛肉燒得好~
左: 北角; 右: 旺角
2011-04-14 67 瀏覽
這已經是第二次幫襯和田,上一次已經是幾個月前,那時人多到幾乎不訂位是沒有位的,但這次卻門可羅雀,看來輻射的事真的嚇怕很多香港人,但其實日本餐廳食材從來有幾多是真的進口自日本呢﹖說回食物,和田食物質素是ok的,起碼比一般的放題餐廳好,份量也足,基本上寫多少出多少,可供任飲的飲品也選擇很多,最愛是虎蝦和劍魚和馬刀貝,每次去必點3次!甜品只有幾款,每次都是吃雪糕,樂天品牌,綠茶是主打,今次吃到的紅豆,朋友竟然說吃出幸福的感覺,究竟是冰淇淋的威力,還是人的問題﹖店員服務一向不錯,今次去更是非常好,即使有什麼要求(當然指合理的)都說沒問題。唯獨是雖說有1.5小時用餐時間,但1小時便會last order,所以即使像我們吃得很急很快的,也會覺得很趕,如果吃東西很慢又愛慢點慢吃的,可能就會不喜歡了。現在在推優惠,沒有浪費食物的可免加一。
這已經是第二次幫襯和田,
上一次已經是幾個月前,那時人多到幾乎不訂位是沒有位的,
但這次卻門可羅雀,看來輻射的事真的嚇怕很多香港人,
但其實日本餐廳食材從來有幾多是真的進口自日本呢﹖

說回食物,和田食物質素是ok的,
起碼比一般的放題餐廳好,
份量也足,基本上寫多少出多少,
可供任飲的飲品也選擇很多,
最愛是虎蝦和劍魚和馬刀貝,
每次去必點3次!

甜品只有幾款,每次都是吃雪糕,
樂天品牌,綠茶是主打,今次吃到的紅豆,
朋友竟然說吃出幸福的感覺,
究竟是冰淇淋的威力,還是人的問題﹖

店員服務一向不錯,今次去更是非常好,
即使有什麼要求(當然指合理的)都說沒問題。
唯獨是雖說有1.5小時用餐時間,
但1小時便會last order,
所以即使像我們吃得很急很快的,
也會覺得很趕,如果吃東西很慢又愛慢點慢吃的,
可能就會不喜歡了。

現在在推優惠,沒有浪費食物的可免加一。
2011-04-14
  • 馬刀貝
  • 劍魚
2011-03-03 57 瀏覽
我本來想同同事去食,跟著打去問下時段同價錢,佢同我講咗幾個晚上時段,但我想6:30去就問下佢有無大約呢個時段,跟著佢就同我講(語氣很不好):「呢個係嘅時段,唔係我地嘅時段」。嬲得我即時收線,都唔知咩服務態度,仲要係酒店裡面嘅Restaurant,唉.......
(非會員)
2011-02-26 59 瀏覽
今晚我第一次同我老公試吓呢間,之前係去瓊華中心嗰間唔記得乜名既日本放題食野,嗰間要$188再加一,但唔包野飲同雪糕,仲要好少種頪,又經常漏單,味道就OK,所以想試吓新野,今次和田我都係睇openrice而走去試吓咋,估唔到比我想像好,我老公都讚,起碼有80分我地因為早去到,大概晚上6:15pm,waiter話食到八點, $158加一,價錢都幾平喎,之前聽見d網友話會有漏單情況出現,所以我地一坐低就起勢咁order,點知勁快到齊,擺滿一枱添,都有少少唔好意思,因為掛住食,冇影到相魚生 - 都幾厚身,三文魚,劍魚,虎蝦都幾正,我地仲食咗燒和牛sushi,好好味呀,炸蝦 - 非常正,唔太油,熱辣辣好香口,又唔厚粉牛油炒雜菇 - 好香口開胃呀,我老公都激讚燒雞串 - 好味日式豆腐 - 好似淡咗少少清酒煮硯 - 有少少酒味,冇乜特別炸蠔,雞軟骨,炸帶子 - 唔錯雪糕 - 得紅豆雪糕,略甜,冇我要既綠茶雪糕,有少少失望啦飲品 - 汽水,天然樹蜜任飲,抵呀金菇牛肉卷 - 好香味噌湯 - 唔會好重味精,但味道啱啱好,好好飲仲有好多其他野食不能詳盡,我都未食得晒所有,未到七點已勁飽,下次希望唔好掛住食影

炸蝦 - 非常正,唔太油,熱辣辣好香口,又唔厚粉
牛油炒雜菇 - 好香口開胃呀,我老公都激讚
燒雞串 - 好味
日式豆腐 - 好似淡咗少少
清酒煮硯 - 有少少酒味,冇乜特別
炸蠔,雞軟骨,炸帶子 - 唔錯
雪糕 - 得紅豆雪糕,略甜,冇我要既綠茶雪糕,有少少失望啦
飲品 - 汽水,天然樹蜜任飲,抵呀
金菇牛肉卷 - 好香
味噌湯 - 唔會好重味精,但味道啱啱好,好好飲

仲有好多其他野食不能詳盡,我都未食得晒所有,未到七點已勁飽,下次希望唔好掛住食影番d相啦,呢個價錢值得一試
2011-02-25
2011-01-29 39 瀏覽
琴日岩岩同屋企人去食完和田位置有d 遠同偏僻..我食8:00 開始果場7:40 左右去到已經超多人係度等準時入得去入到去第一印象就係覺得好多人好逼, 因為成間野full 哂好彩daddy 好快就落左單, 因為之後勁多人d 野食呢得好慢刺身--- 超新鮮! 好食 esp: 三文魚!!! 不過我食左太多有d滯xdd燒物---都唔錯, esp 果d燒青口同多春魚 , 讚~天婦羅--- 炸得唔錯, 不過佢D 蝦好細隻@@ 佢D豉油係熱既,點住食好正鍋物--- SIZE 細細地4 個人每人一碗都食哂 牛肉鍋d 湯唔係太入味 不過海鮮鍋d 湯就甜d, 比較好飲品---有好多唔同既野飲, 連平時好小見既c+ lemon 同綠荼雪碧都有 mami 話d 菜蜜好味雪糕--- 佢有green tea 同紅豆揀 本身好期待食個greentea 不過最後好失望, 佢個green tea 雪糕食落去完全係綠色既牛奶雪糕 有d 古怪 紅豆
琴日岩岩同屋企人去食完和田

位置有d 遠同偏僻..
我食8:00 開始果場
7:40 左右去到已經超多人係度等

準時入得去

入到去第一印象就係覺得好多人好逼, 因為成間野full 哂

刺身--- 超新鮮! 好食

esp: 三文魚!!!

不過我食左太多有d滯xdd
燒物---都唔錯, esp 果d燒青口同多春魚 , 讚~

天婦羅--- 炸得唔錯, 不過佢D 蝦好細隻@@
佢D豉油係熱既,點住食好正
鍋物--- SIZE 細細地4 個人每人一碗都食哂
牛肉鍋d 湯唔係太入味
不過海鮮鍋d 湯就甜d, 比較好
mami 話d 菜蜜好味
雪糕--- 佢有green tea 同紅豆揀
本身好期待食個greentea

有d 古怪
紅豆雪糕起碼有d紅豆味
不過個人唔鍾意紅豆, 所以只係食左daddy 果杯一啖

overall 呢講我最鍾意食果度既刺身, 哈哈齌食刺身都抵

其次係天婦羅同燒物

其他熟食都okay 既, 不過又唔可以話係真係超好食
我覺得都算抵食

2010-12-23 28 瀏覽
前天去和田,沒有虎蝦供應,實在有點失望!我從來都沒嘗過虎蝦,不知道有多好吃呢?天婦羅味道不錯!但上菜不是想像中那麼快!三文魚刺身也算新鮮!八時後人手不是太充足,交單也需要較耐時間!去洗手間也算是方便!
前天去和田,沒有虎蝦供應,實在有點失望!

我從來都沒嘗過虎蝦,不知道有多好吃呢?

天婦羅味道不錯!

但上菜不是想像中那麼快!

三文魚刺身也算新鮮!

八時後人手不是太充足,交單也需要較耐時間!

去洗手間也算是方便!

2010-12-21
慶祝紀念
聖誕節
2010-10-13 21 瀏覽
一間壽司放題呀, 每位大約都只係2百蚊, 其實都ok, 而且佢d野食真係好有水準呀。魚生新鮮所以好鮮甜, 好好食。而且連佢d熟食同天婦羅都一樣好好食呀。呢個真係意料之外呀。佢d天婦羅蝦唔洗講啦, ok架, 佢d天婦羅茄子, 天婦羅蕃薯都ok架bor, 雖然真係食到佢有d滯。另外推介3個勁好食ge野:肥牛豆腐卷, 平時都已經好少食呢個配搭架啦, 佢d豆腐仲要係一層層果隻, 好特別, 加上佢個汁, 令到佢d味好夠, 用肥牛包住真係好夾呀, 正!!! 同埋佢d肥牛一d都唔”um”, 非常軟滑, 一定要試。串燒拼盤, 佢個拼盤正呀, 有唔同野, 賣相好好, 因為佢有好多唔同款ge串燒, 而且每一串都唔止係得一樣野, d肉有一舊舊大蔥頭隔住, 睇菅真係好靚好好睇。不過我唔會蔥ge就麻煩d, 一係搵人share, 一係掉左佢。但係佢味道的確好好, 燒ge程度又岩岩好。芝士牛油焗大菇, 又係勁好食之作呀。佢d大菇好入味, 而且好”d林” 上面d芝士同牛油味又落晒落d菇度, 佢地好match好好食。而且賣相都ok。真係估唔到呢間鋪d熟食咁正!!!

另外推介3個勁好食ge野:
肥牛豆腐卷

串燒拼盤

芝士牛油焗大菇

真係估唔到呢間鋪d熟食咁正!!!

15 分鐘 (堂食)
肥牛豆腐卷
串燒拼盤
芝士牛油焗大菇
2010-10-09 26 瀏覽
朋友之前食過,話幾好,一行三人去試吓。食物:-馬刀貝刺身:超好食,十分新鮮,很鮮甜,切得很薄,很少日式放題店有此款食物選擇虎蝦刺身:超好食,十分新鮮,很鮮甜,很少日式放題店有此款食物選擇三文魚刺身:新鮮,鮮甜希靈魚刺身:新鮮,鮮甜鯛魚刺身:新鮮,鮮甜吉列元貝:皮炸得不錯,不是太厚;元貝本身無味串燒牛柳:偏咸;牛肉有少少韌鐵板牛柳:勁油,勁咸;最上層的牛柳都尚可以,但最下層的牛柳卻十分韌燒牛扒:勁乾,又韌,又無肉汁燒蝦:蝦肉爽口,有少少太乾身燒青口:普通,無特別西京雞翼:味道怪怪地;太乾身,無肉汁鹽燒雞翼:普通,無特別串燒雞軟骨:普通,無特別鮑魚雞粥:無鮑魚,被欺騙;只有一塊雞,但雞是骨多過肉,見到已經不想食;個粥一入口便會食到很濃的味精味什菇粥:有很多菇;個粥一入口便會食到很濃的味精味什菜炒麵:有少少辣,但餐牌上沒有提及是辣的鰻魚壽司:普通,無特別熟帶子壽司:普通,無特別皇帝蟹柳壽司:普通,無特別甜蝦壽司:普通,無特別軟殼蟹手卷:普通,無特別炸雞軟骨:普通,無特別芝蔴雪糕:芝蔴味不夠濃綠茶雪糕:顏色似螢光色,綠茶味不夠濃凍菜蜜:普通,無特別熱菜蜜:普通,無特別服務:-普通,無特別環境:
朋友之前食過,話幾好,一行三人去試吓。

食物:-

;牛肉有少少韌

鐵板牛柳:勁油
,勁咸
;最上層的牛柳都尚可以
,但最下層的牛柳卻十分韌

燒牛扒:勁乾
,又韌
,又無肉汁

燒蝦:蝦肉爽口
,有少少太乾身

燒青口:普通,無特別
西京雞翼:味道怪怪地
;太乾身
,無肉汁

鹽燒雞翼:普通,無特別
串燒雞軟骨:普通,無特別
鮑魚雞粥:無鮑魚,被欺騙
;只有一塊雞,但雞是骨多過肉
,見到已經不想食
;個粥一入口便會食到很濃的味精味

什菇粥:有很多菇
;個粥一入口便會食到很濃的味精味

什菜炒麵:有少少辣,但餐牌上沒有提及是辣的

鰻魚壽司:普通,無特別
熟帶子壽司:普通,無特別
皇帝蟹柳壽司:普通,無特別
甜蝦壽司:普通,無特別
軟殼蟹手卷:普通,無特別
炸雞軟骨:普通,無特別
芝蔴雪糕:芝蔴味不夠濃

綠茶雪糕:顏色似螢光色
,綠茶味不夠濃

凍菜蜜:普通,無特別
熱菜蜜:普通,無特別

服務:-

普通,無特別

環境:-

普通日式店舖的裝修
2010-09-15
  • 馬刀貝刺身,虎蝦刺身
2010-09-26 102 瀏覽
見報紙有日本放題介紹及優惠, 一直想試, 那天岩岩是假期, 就決定一試!!在香港食過幾次放題, 印象都不是很好, 因好多時叫貴價項目, 上了一兩次再叫就等到埋單都還沒有來, 平價的項目就冇問題, 今次見 open rice 的評論不是很差, 就來試了!!當天時假日, 我早上訂了位, 下午再有人打來confirm!! 算有交帶, 一來就有位, 因是假期, 用每人平$20的coupon只可食5:45-7:45pm 時段!! 日本刺生 - 全單齊, 口感新鮮美味, 唯獨是沒有海膽和甜蝦可供選擇 (只有虎蝦) !!壽司 - 不過不失, 帶子較為細隻!!天富羅 - 也很美味, 不過脆漿粉略厚, 炸蝦冇味, 日本南瓜, 炸香蕉和蕃薯不錯!!爐端燒 - 只叫了兩份, 但來得特多而魚又很大塊, 因可能是平價項目!!日本麒麟啤酒 - 正!!蟹子沙律 - 不錯, 蟹子不是很猩!!鐵板牛柳 - 很差, 又難咬, 成晚最差的項目, 朗田的一口牛肉好很多!!雪榚 - 有芝麻同綠茶味, 或兩溝, 很美味!!結果都不負眾望, 我們叫了十幾轉, 只是漏了兩張單, 比數算少了!!招乎比起其他的放題都較滿意, 因常有人來

壽司 - 不過不失, 帶子較為細隻!!
日本麒麟啤酒 - 正!!
蟹子沙律 - 不錯, 蟹子不是很猩!!
雪榚 - 有芝麻同綠茶味, 或兩溝, 很美味!!

招乎比起其他的放題都較滿意, 因常有人來收碟/取order 紙, 職員有禮!!
曾試過其他差不多價錢的放題, 真是食得一肚氣, 拉麵那些來很多, 食完冇人來收拾!!
以 $154 (減了$20 @) 呢個價錢, 算不錯了, 也有很多人來食, 座無虛席了!!
各類刺生
壽司