續會展食過超好食既喇沙後,終於食到間算係滿意既喇沙,只是差點點蝦頭醬😌滿滿芫茜既排骨山,嚇得我呀!😨但係配上衣個醬汁,居然超好食,完全無特登要挑起d芫茜,酸酸甜甜咁大份兩個人都拆得晒😋👍🏻
續會展食過超好食既喇沙後,
終於食到間算係滿意既喇沙,
只是差點點蝦頭醬😌
滿滿芫茜既排骨山,
嚇得我呀!😨
但係配上衣個醬汁,
居然超好食,
完全無特登要挑起d芫茜,
酸酸甜甜咁大份兩個人都拆得晒😋👍🏻
奶茶
排骨山
喇沙
奶茶
排骨山
喇沙
2023-08-18 199 瀏覽
突然下起大雨,咁就留係商場入面食下野啦,到了咖吔食個下午茶先😋食過幾次覺得咖吔啲野幾好食,加上多卡位好坐立,想輕鬆食下野真係好選擇㗎。🐓海南雞飯併白胡椒肉骨茶朋友叫左午餐嘅海南雞飯併肉骨茶,賣相唔錯噃😋雞件已去骨,好嫩滑,點埋個三色醬正喎。油飯香口唔膩,新加坡口味嘅肉骨茶,顏色較淡一點,胡椒味很強烈,再帶出蒜頭同各種藥材味,入口回甘,幾好味😋🌶️星洲香辣炒飯自己點左炒飯,呢份係下午茶黎,但份量都啲都唔少。有蝦、魷魚、豆角等同炒,仲加左唔少蝦皮,食落香口又鮮味🤤🥚鹹蛋黃魚皮至愛鹹魚黃~又叫左鹹蛋黃魚皮,脆口加上鹹蛋黃下得多,勁正😍🥤凍南洋咖啡 & 🍧海鹽雪糕椰汁珍多冰咖啡走甜都唔苦㗎,好香👍海鹽雪糕又鹹又甜幾好味,椰汁香甜,夾埋一齊好好飲😆加埋一都唔使三舊水,可以啦😆

🐓海南雞飯併白胡椒肉骨茶
🌶️星洲香辣炒飯
🥚鹹蛋黃魚皮
至愛鹹魚黃~又叫左鹹蛋黃魚皮,脆口加上鹹蛋黃下得多,勁正😍
🥤凍南洋咖啡 & 🍧海鹽雪糕椰汁珍多冰
加埋一都唔使三舊水,可以啦😆
2023-08-17
2023-08-12 159 瀏覽
好耐冇食過馬拉菜,睇完一輪餐廳都係叫套餐比較抵食👍🏻因為包埋飲品,轉特飲都只係+💲8餐廳好寬落,坐卡位勁大個窗!新加坡白胡椒肉骨茶🍲湯味好香濃,入面有豬肚、有排骨,仲用埋佢個湯去撈飯食,好正👍🏻👍🏻油炸鬼係硬硬地,自己想佢幾林就浸幾耐,浸十秒食效果都Ok!無骨海南雞🐔都幾香滑,係雞皮油左少少,自己食少d皮、肉係好嫩滑既👍🏻雞油香飯🍚我用左肉骨茶去撈飯食,效果超正😂😂串燒拼盤🍢原本個餐係2雞2蝦2魷魚酥但當晚冇魷魚酥,只能3雞3蝦,算係美中不足,本身每人可食到3款、只能食到2款~雞肉燒完仲好嫩好好咬口,蝦都香既,殼肉亦都好易分離餐飲+💲8轉左兩杯特飲🍹🍹馬來芒果汁配芒果雪糕🍦玫瑰荔枝沙冰🍧好似食左兩個甜品咁,好正😋😋整體來講,叫套餐係性價比幾高既!但串燒拼盤如果冇其中一款,可有其他野replace會好過重複其他食物、或者俾客人可以將串燒拼盤轉成另一個小食,起碼可以繼續叫套餐,而又有選擇😊除此之外,環境、職員態度、食物質素都係幾高既😋👍🏻

餐廳好寬落,坐卡位勁大個窗!

新加坡白胡椒肉骨茶🍲

無骨海南雞🐔
都幾香滑,係雞皮油左少少,自己食少d皮、肉係好嫩滑既👍🏻

雞油香飯🍚
我用左肉骨茶去撈飯食,效果超正😂😂

串燒拼盤🍢
原本個餐係2雞2蝦2魷魚酥
雞肉燒完仲好嫩好好咬口,蝦都香既,殼肉亦都好易分離

餐飲+💲8轉左兩杯特飲🍹🍹
馬來芒果汁配芒果雪糕🍦
玫瑰荔枝沙冰🍧

好似食左兩個甜品咁,好正😋😋

整體來講,叫套餐係性價比幾高既!

除此之外,環境、職員態度、食物質素都係幾高既😋👍🏻

2023-07-26 272 瀏覽
以下是我今日在kaya最糟糕的生日體驗,請貴餐廳好好反思改進,以及給我一個合理的答覆1. 在餐廳看到了好多大烏蠅,在飯桌周圍飛來飛去,明明是高級餐廳嗎,卻像是去了大排檔一樣,這讓我們非常擔憂食品安全2. 菜品質量非常糟糕,質量根本不符合價格,雞非常之肥,油炸鬼都是軟的,像是琴日炸的一樣,沙白都沒有幾個有肉的,而且還有很多沒有開口的3.服務態度非常之差,我們想要服務員來清檯,但始終無服務員來,有一位服務員上菜乜都唔講,將菜放到桌子邊緣就走了,我們真的都非常無言。4. 服務態度差,菜又少又難食,仲要收服務費,真的是讓體驗了一次非常非常非常非常非常糟糕的一次生日餐
2023-07-26
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2023-07-04 326 瀏覽
其實一直都幾鍾意食新加坡菜香港愈開越多,但係品質一直都覺得好參差今次終於俾我食嗰間叫做幾滿意地方都幾大,而且好光猛,而且仲有幾多卡位就算平日下午茶時間也不乏人流下午茶餐,都幾抵食海南雞飯雞皮幾爽滑,雞肉已經全部起骨而且配油飯都幾香口老街咖喱麵是用上摻摻,即是油麵加米粉嘅配搭,湯底好香椰香味,而且幾濃郁,做到掛汁效果參峇醬燒豬頸肉淨係個賣相都已經覺得好抵,豬頸肉燒得好香口,而且重好Juicy,配埋參峇醬幾夾咖吔多士你都新加坡餐廳點可以吾食,香甜既咖吔醬好香滑,再加鮮牛油🧈同烘底麵包,滋味極了椰子斑蘭冰斑斕味幾香,但椰子味同甜味都唔算好突出
其實一直都幾鍾意食新加坡菜

香港愈開越多,但係品質一直都覺得好參差

今次終於俾我食嗰間叫做幾滿意

地方都幾大,而且好光猛,而且仲有幾多卡位

就算平日下午茶時間也不乏人流

下午茶餐,都幾抵食

海南雞飯

雞皮幾爽滑,雞肉已經全部起骨
而且配油飯都幾香口

老街咖喱麵

參峇醬燒豬頸肉

咖吔多士

椰子斑蘭冰

斑斕味幾香,但椰子味同甜味都唔算好突出
2023-07-03 209 瀏覽
下午茶:炒貴刁 + 馬來拉茶,$82 加一🥘 炒貴刁 (走辣):粉的份量似午餐,配料有3隻中小蝦、幾片臘腸、幾條芽菜仔和青瓜,和少許疑似蛋碎和肉碎的物體,放一旁的花生碎腍的,整體味道感覺唔新鮮,甜、咸、苦味都有,擠了好多青檸汁都不可調返點清新味。食完非常口乾和疲倦,相信味精好重。☕️ 馬來拉茶 (少甜):好細杯,有點椰奶味,ok的,但我都係鐘意飲港式奶茶。以為主打馬拉來食品,水準應該不錯,但原來錯的是我!一直想試的炒貴刁,味道失望得令我覺得不如在一般茶餐廳食個炒粉麵下午茶算了,價錢一定平一半!服務方面,一踏入去,似是經理的白衣男不是問幾多位,而是望着我等我自己講!拿水來時亦頗大力放在枱上,給人印象極差!反而有位年輕戴眼鏡男侍應好有禮貌、有水準 (有1星是給他的),其他侍應都ok的。
下午茶:炒貴刁 + 馬來拉茶,$82 加一

炒貴刁
2023-06-30 164 瀏覽
【屯門•咖吔】✨@kayadining————————————————————————天氣熱熱地入到屯門市廣場行下街 口淡淡 見到一間主打馬來西亞菜嘅餐廳 果然夠曬特色 食物質素夠曬水準 而且性價比高🍯|海南雞飯拼喇沙|HKD 108食物精緻賣相特別 雞味唔算太突出 但勝在夠曬滑 同埋醬汁齊料 油飯大大碗 椰味夠濃郁 加上喇沙辣辣地 成個餐嘅口感層次特別 我都係第一次試有喇沙配既海南雞飯😍🍯|蟹粉蟹肉焗酥盒|HKD 98特色精緻盒 大大舊蟹粉鋪面 蟹肉塞滿曬成個酥盒 入口酥脆鬆軟 ☺️🦀🍯|参峇醬燒豬頸肉|HKD 92舊舊切片大細均勻 外皮燒得靚靚 入口少少彈牙 配上餐廳畀嘅參峇醬 肉味即升天🦋🦋🦋🍯|班蘭咖吔多士|HKD 32濃厚嘅牛油配上 卜卜脆嘅咖吔 塊塊大細均勻香脆可口 班蘭味特濃🥪🥪
【屯門•咖吔】✨@kayadining
————————————————————————

🍯|海南雞飯拼喇沙|HKD 108

🍯|蟹粉蟹肉焗酥盒|HKD 98

🍯|参峇醬燒豬頸肉|HKD 92

🍯|班蘭咖吔多士|HKD 32
2023-06-09 266 瀏覽
已經唔係第一次食呢間東南亞風味嘅餐廳裝修真係好靚好清新乾淨舒服店員態度亦都好好我最鍾意食佢嘅喇沙參參呢個招牌摻摻,主要係咩餸都有面底就有油面同埋米粉,湯底係有超濃超濃既椰汁味 相對較杰身湯汁呢個海南雞飯配肉骨茶都好正因為我鍾意食雞胸所以嗌咗雞胸但係佢一啲都唔鞋 份量好多 第一次去呢間試肉骨茶超級香嘅胡椒味 而且都有滿滿既餸 有豬骨有豬肚 飲完好暖好舒服加咗一份豬頸肉小食 肉質厚實豬皮部分更切咗一格格 冇咁肥膩椰青既椰肉好淋好易不出嚟食 好鐘意!
已經唔係第一次食呢間東南亞風味嘅餐廳
裝修真係好靚好清新乾淨舒服
店員態度亦都好好

我最鍾意食佢嘅喇沙參參

呢個招牌摻摻,主要係咩餸都有
面底就有油面同埋米粉,
湯底係有超濃超濃既椰汁味 相對較杰身湯汁

超級香嘅胡椒味 而且都有滿滿既餸
有豬骨有豬肚 飲完好暖好舒服

加咗一份豬頸肉小食 肉質厚實
豬皮部分更切咗一格格 冇咁肥膩

椰青既椰肉好淋好易不出嚟食 好鐘意!

2023-06-02 197 瀏覽
香港有好多鋪頭都有得食喇沙但係好食嘅真係唔多,大多鋪頭都係唔夠濃但係尼間鋪頭完全唔同!係超.級.濃.❤️每一啖都可以食到喇沙帶辣+微微椰香味摻摻都係油麵+米粉咁岩得果日係米粉佔多數,完全係岩晒我口味!上枱果時仲係熱辣辣!加埋杯桔仔水真係好正,酸甜咁開胃!
香港有好多鋪頭都有得食喇沙
但係好食嘅真係唔多,
大多鋪頭都係唔夠濃
但係尼間鋪頭完全唔同!
係超.級.濃.❤️
每一啖都可以食到喇沙帶辣+微微椰香味
摻摻都係油麵+米粉
咁岩得果日係米粉佔多數,完全係岩晒我口味!
上枱果時仲係熱辣辣!
加埋杯桔仔水真係好正,酸甜咁開胃!
  • 新加坡喇沙摻摻
2023-04-24 467 瀏覽
今次叫左四款食物沙嗲雞串燒,香芒大蝦米紙卷,班蘭咖央多士,海南雞飯拼喇沙米線 ⭐️沙嗲雞串燒熱辣辣,啲雞肉好嫩,燒得好香口好juicy ,一啲都唔乾,沙嗲味調得好好,配埋雞肉一流🥳!⭐️香芒大蝦紙卷呢個超級推薦!個芒果汁好好好好味,好fresh好甜好重芒果味,個米紙卷非常足料,同埋啲青瓜好fresh好爽口😊,啲米紙皮沾到芒果汁食,個芒果味即時又突出幾倍,整體口感好,😙味道佳,我下次黎都會再叫佢!⭐️海南雞飯拼喇沙米線啲雞份量好足,而且又嫩又滑,一大碗味道濃郁既雞油飯,真係好滿足😃,至於喇沙米線,個湯頭好濃郁,好味,隻蝦爽口彈牙,$108又有飯又有米線,一次過滿足哂你兩個願望!⭐️斑蘭咖央多士個多士好脆,好好好大塊牛油丫😍好味道!28蚊有成4件多士,真係好抵食!整體來說,食物味道中上😄份量充足,CP值高👍🏻
今次叫左四款食物

⭐️沙嗲雞串燒

⭐️香芒大蝦紙卷

⭐️海南雞飯拼喇沙米線

⭐️斑蘭咖央多士

整體來說,食物味道中上😄
份量充足,CP值高👍🏻

2023-04-24
10 分鐘 (堂食)
2023-04-03 531 瀏覽
今日lunch 好想食新加坡野食, -諗就諗起咖吔, 之前食過都幾好食, 再encore .餐廳環境唔錯, 職員安排我哋坐窗邊梳化位, -路食野一路望下風景.👍海南雞飯拼喇沙米線: 可以兩拼幾好, 唔想食太多澱粉質, 但又想試曬二樣, 唔錯.班蘭咖央多士: 有4塊,班蘭醬甜甜地, 中間再夾咗塊牛油, 層次豐富.牛油果五色米紙卷: 清清地又健康, 加埋個芒果醬, 味道清新沙嗲雞串: 有4 串, 雞肉嫰滑, 燒得啱啱好娘惹椰青糕: 有清甜椰青味, 咬落有椰子肉, 口感唔錯

沙嗲雞串: 有4 串, 雞肉嫰滑, 燒得啱啱好

娘惹椰青糕: 有清甜椰青味, 咬落有椰子肉, 口感唔錯
2023-04-03
午餐
2023-04-02 404 瀏覽
今天路經屯門見有這間馬來西亞餐廳,剛好是下午時段,便入去試一試下午茶時段比一般餐廳長,至5:30,款式甚多,有炒貴刁、海南雞飯、喇沙,雞絲湯粉牛肉飯、咖央多士等等我叫了新加坡喇沙米線湯底十分惹味,酸酸辣辣的椰汁味很香,米線浸在濃濃的湯底內,十分好吃,叻沙的配料也甚為豐富,有魚片、雞蛋、豆腐卜,鮮蝦等等,其中鮮蝦最好味,甚為爽口. 朋友叫了炒貴刁,炒得很香,都算幾大碟,魷魚、臘腸、蝦做配料,炒貴刁加了花生,將花生撈在一起很好吃😋下午茶套餐包飲品, 不是普通的咖啡奶茶, 而是一些特色飲品。不用加錢的有話梅冰、青🍋茶、香茅青檸荔枝梳打、南洋咖啡,拉茶等👍🏻

2023-03-28 217 瀏覽
新加坡餐廳咖吔原來而家喺屯門都有,本身對咖吔情有獨鍾, 聽講佢啲嘢食好地道又正宗,今日一於山長水遠走過去屯門, 試吓佢嘅喇沙😍🍜 新加坡喇沙去到坐低左,即刻叫咗個喇沙, 喇沙味好香,配料有流心蛋、魚蛋、魚片、鮮蝦、豆卜、芽菜等,仲熱辣辣出晒煙,晚上都可以。 佢嘅流心蛋好好食,蝦雖然唔算大隻, 但係都幾彈牙同埋爽口,但略嫌佢嘅喇沙湯底唔夠濃,如果可以再濃d同creamy d就更加好😊, 整體來說價錢親民, 而且味道可以再次一試!

🍜 新加坡喇沙

2023-03-24 236 瀏覽
叫外賣上朋友屋企食,大馬椰絲脆燒春雞,話就話春雞但都幾大隻,雖則外賣原因隻雞令雞唔再脆但味道好豐富,本身隻雞有基本調味加有椰絲既甜同香料混合,所以好好食。其他食物都唔錯,喇沙湯底香濃。

其他食物都唔錯,喇沙湯底香濃。

2023-03-20 237 瀏覽
在趕忙去爬山的一個下午,我們選擇了新加坡菜作為午餐。海南雞飯的份量不多,但雞肉很嫩滑,口感不錯。可是雞肉的味道沒有很重,油飯的味道還算可以接受。巴東牛肉配斑斕椰漿飯的份量也比較少,只有五片牛腩。醬汁有點像印度咖喱的味道,但只有很少的醬汁,無法搭配飯一起吃。牛腩則醃制得很入味,而且很柔軟多汁,味道不錯。香茅橙茶沒有太濃的香茅味,但是是一杯暖胃的橙茶,喝起來很舒適😌總括而言,味道不錯可是份量太少,不值這個價錢。😋 好味程度:7 / 10🫧 環境整潔:8 / 10🕯️ 整體氣氛:7 / 10🏃🏽‍♂️ 性價比率:4 / 10🧑🏻‍🍳 服務態度:8 / 10
在趕忙去爬山的一個下午,我們選擇了新加坡菜作為午餐。

海南雞飯

巴東牛肉配斑斕椰漿飯

香茅橙茶

總括而言,味道不錯可是份量太少,不值這個價錢。

😋 好味程度:7 / 10
🫧 環境整潔:8 / 10