2023-04-10 68 瀏覽
太太想飲手搖,但又唔想飲珍珠奶茶,於是我就帶佢嚟呢間唇茶試吓。見佢D選擇同其他手搖店唔同,會有洛神花、雪梨、桂花等選擇。太太就揀咗大杯「酸酸maymay」少甜少冰,$36。我見到佢杯野好深色,本身以為會勁酸,點知都唔係。太太話呢杯酸酸甜甜,加埋D桃膠,件事即刻好養生 XD見到佢嘅menu,除咗桃膠,原來仲可以揀奇異籽或者啫喱,下次一於試吓加啫喱。我覺得呢間店岩哂一D想飲健康手搖嘅朋友,因為佢有多款選擇,可以滿足唔同口味嘅要求!
太太就揀咗大杯「酸酸maymay」少甜少冰,$36。

.唇茶 💋唔係廢水嘅美顏茶今晚放工同朋友一齊做facial💆🏻‍♀️對面有間主打桃膠嘅美顏養生茶🍻人人都知桃膠有美顏作用,我同朋友即刻要試下😍……….花開Fruit貴($38)菠蘿🍍、桂花、蘋果乾、烏龍茶,口味好豐富,我簡左熱飲更好飲,比較養生白雪薰飛($34)白桃、薰衣草、烏龍茶嘅組合,好香花香味,來自白桃微甜嘅口味……….好開心發現左一間比較健康美顏嘅飲品店😆,平時飲太多珍珠奶茶實在太唔健康又肥🙈唇茶好適合一d控制緊diet 嘅女仔,建議貪靚嘅女仔一定要試下🙆🏻‍♀️💕………..
唇茶 💋
唔係廢水嘅美顏茶
人人都知桃膠有美顏作用,我同朋友即刻要試下😍
……….
花開Fruit貴($38)

白雪薰飛($34)
白桃、薰衣草、烏龍茶嘅組合,好香花香味,來自白桃微甜嘅口味
……….
………..
2023-03-17
  • 花開fruit貴
2023-03-14 34 瀏覽
一間好養生嘅茶飲店😬竟然配料係桃膠😮桃膠糖水就飲得多啦,手調飲品就真係第一次飲🧋原味桃膠鮮奶桃膠鮮奶好吸引呀,睇見都覺得好養生同滋潤,佢有三隻味嘅,另外兩隻係有黑糖,想飲冇咁甜嘅就揀咗原味桃膠鮮奶,叫咗少冰同埋中杯正常甜,鮮奶係真係用明治特濃牛乳沖㗎,真係好足料,桃膠佔咗一半,用飲管到食到嘅,唔會太淋有少少咬口,但又唔會太硬,味道清甜,加埋牛奶一齊飲好好飲,好似飲緊甜品咁,推介🧋月滿花香另外叫咗個手調茶,有桂花、玫瑰、茉莉、烏龍,加埋桃膠,飲都好香嘅茉莉烏龍味,桃膠又係佔咗半杯,加埋茶味,係另外一個嘅味覺下次行過我都會再飲桃膠鮮奶😬😬不過唔好食咁飽先,因為飲完真係幾飽😆

🧋原味桃膠鮮奶

🧋月滿花香

• 原味桃膠鮮奶
2023-03-10 26 瀏覽
點了他們的招牌飲品「桃膠飲料」。使用了新鮮的桃膠,讓整杯飲品的口感更加有嚼勁和清新。桃膠飲料的味道非常濃郁,桃膠的甜味和茶香相互融合,喝起來非常開胃。接下來是「白雪薰飛」,這也是我必點的一杯飲品。店家使用的白桃非常香甜,讓人回味無窮。店員也非常友善,讓我感到非常愉快和滿意。如果你是桃膠愛好者,強烈推薦你來這家店一試!◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_bbt🔎 #cass_手搖店🔎 #cass_cwb🔎 #cass_銅鑼灣 🔎 #eatwccinhk

◇◇◇◇◇◇◇◇◇

🔎 #cass_bbt
🔎 #cass_手搖店
🔎 #cass_cwb
🔎 #cass_銅鑼灣
🔎 #eatwccinhk

🍴 花開Fruit 貴(菠蘿,桂花,蘋果乾,烏龍)$38 (8/10)每一杯嘢飲到包咗桃膠,可以轉奇亞籽。飲落去係好香甜,好重菠蘿味,又有蘋果嘅香,桂花同烏龍就唔係好飲到,覺得似加咗啦,菠蘿汁?奇亞籽口感非常特別,有啲似啫喱加芝麻咁樣?似奇異果籽?聽講係非常高纖減肥一流,不過上網一睇卡路里都幾高,係super food😆入邊仲有啲蘋果乾同埋罐頭菠蘿幾有口感,不過整體口感係比較甜甜香香,唔似微糖,但恰到好處嘅,如果冇咁甜會再好啲!(個人唔鍾意甜嘢推薦指數:8 /10幾好飲嘅,同埋都幾飽肚,好似感覺健康啲!
🍴 花開Fruit 貴(菠蘿,桂花,蘋果乾,烏龍)
$38 (8/10)

推薦指數:8 /10
幾好飲嘅,同埋都幾飽肚,好似感覺健康啲!
銅鑼灣一向為手調飲品嘅兵家必爭之地。行行吓見到呢間主打港式手調桃膠茶,飲品種類繁多,而且用上桃膠好似幾特別,比較健康(?)一於試下先。<黑糖玫瑰桃膠鮮奶> $38鮮奶用上明治嘅4.3特濃牛乳,奶味濃厚。桃膠口感爽滑,膠質明顯。加埋黑糖甜味更為明顯,並隱約帶有玫瑰清香。<花開Fruit貴> $38名字改得好有創意!!!配料有菠蘿、桂花及蘋果乾,材料豐富,甜味主要來自菠蘿及蘋果乾,烏龍茶底具有茶類既澀味,正好和果乾甜味起平衡作用,而每啖都能感受到淡淡既桂花香。
<黑糖玫瑰桃膠鮮奶> $38
<花開Fruit貴> $38
花開Fruit貴
花開Fruit貴
2023-01-22 42 瀏覽
💋 唇茶 🍵必飲本土養生飲品品牌(〃ω〃)當年唇茶都係得一間係旺角依家已經好叻叻豬開左7間分店啦推薦!絲打巴打都要飲呀('ω')六月飛雪 $36壽眉茶底加埋雪梨乾無花果乾南北杏南棗茶味清香 健康解渴 必飲養生飲品呀叫少甜少冰更可飲得出啲材料本身天然既味道要叫左一半桃膠一半奇亞籽超足料 份量好多啜極都有最後要開埋個蓋食埋啲料飲完好飽(*´◒`*)但係食完都有種好健康嘅感覺新一年祝唇茶生意興隆分店越開越多😍
💋 唇茶 🍵

必飲本土養生飲品品牌(〃ω〃)
當年唇茶都係得一間係旺角
依家已經好叻叻豬開左7間分店啦
推薦!絲打巴打都要飲呀('ω')

六月飛雪 $36
壽眉茶底加埋雪梨乾無花果乾南北杏南棗
茶味清香 健康解渴 必飲養生飲品呀
叫少甜少冰更可飲得出啲材料本身天然既味道
要叫左一半桃膠一半奇亞籽
超足料 份量好多啜極都有
最後要開埋個蓋食埋啲料
飲完好飽(*´◒`*)
但係食完都有種好健康嘅感覺
新一年祝唇茶生意興隆
分店越開越多😍
2023-01-18 56 瀏覽
上次朋友請我飲過一次覺得好好飲,今日喺附近食完嘢,自己都買返杯嚟飲下先黑糖玫瑰桃膠鮮奶 $38佢哋嘅鮮奶係用明治嘅4.3特濃牛乳,又濃又香又滑😌仲帶陣陣嘅玫瑰花🌹香,配埋甜甜哋嘅黑糖,仲有好多好有咬口嘅桃膠,成杯嘢相當豐富花開Fruit貴 $38呢杯都好豐富,有菠蘿🍍桂花、蘋果乾同烏龍,烏龍茶底好清香,入口仲帶淡淡嘅桂花香,好清新「唇茶」除咗銅鑼灣有分店之外,旺角、尖沙咀、葵涌同灣仔都有分店,好方便就買到杯嚟飲下😍

黑糖玫瑰桃膠鮮奶 $38

成杯嘢相當豐富

花開Fruit貴 $38

2023-01-13 32 瀏覽
唇茶一直都有飲開,近日他們還推出了桃膠鮮奶系列,更加滋潤!今次就來到位於銅鑼灣的唇茶,他們的飲品最特別就是會加入桃膠或者奇亞籽,健康又養顏!黑糖桃膠鮮奶,鮮奶用上明治4.3特濃牛乳,口感幼滑,奶味濃郁,加上滿滿的黑糖桃膠,桃膠味道不會太甜,飲完都覺得非常滋補呀!Double May,朋友點了這杯Double May的茶飲,用上荔枝紅茶,加上洛神花和菠蘿,茶的顏色較紅,茶入面有滿滿的桃膠和菠蘿肉,飲落酸酸味味,不會好甜,十分開胃!如不喜歡桃膠,也可以講店員轉做奇亞籽!
唇茶一直都有飲開,近日他們還推出了桃膠鮮奶系列,更加滋潤!
2023-01-11
外賣自取
一向欣賞唇茶呢間手調飲品店👄主打養生茶飲 加入桃膠、奇亞籽👍 銅鑼灣食完飯去整返杯 一路行街一路飲🤭▫️原味桃膠鮮奶 ($36)新出左鮮奶系列 採用明治4.3特濃牛乳🥛桃膠鮮奶本來就係好夾嘅甜品😍 整成手調飲品一定無問題啦☺️ 桃膠口感一流 奶味香濃👍 飲哂成杯仲有桃膠剩 份量爆燈☺️仲有熱飲可以揀 下個禮拜啱哂🥶▫️六月飛雪 ($36)壽眉茶底加埋雪梨乾無花果乾南北杏南棗好香茶味茶 我鍾意桃膠奇亞籽兩溝味道甜甜又有得嚼下🤪 仲有雪梨乾食
一向欣賞唇茶呢間手調飲品店👄
主打養生茶飲 加入桃膠、奇亞籽👍
銅鑼灣食完飯去整返杯 一路行街一路飲🤭

▫️原味桃膠鮮奶 ($36)
新出左鮮奶系列 採用明治4.3特濃牛乳🥛
桃膠鮮奶本來就係好夾嘅甜品😍
整成手調飲品一定無問題啦☺️
桃膠口感一流 奶味香濃👍
飲哂成杯仲有桃膠剩 份量爆燈☺️
仲有熱飲可以揀 下個禮拜啱哂🥶

▫️六月飛雪 ($36)
壽眉茶底加埋雪梨乾無花果乾南北杏南棗
好香茶味茶 我鍾意桃膠奇亞籽兩溝
味道甜甜又有得嚼下🤪 仲有雪梨乾食
Lunchtime食飯後見時間尚早,就同同事去買杯特式野飲返去撐住個下午,見到呢間茶飲好有特色,杯杯野飲都有桃膠~本來去嘅時候無咩人,但過多陣就有人潮。🌟(右)黑糖玫瑰桃膠鮮奶(L)$38 -鮮奶系列用上 明治4.3特濃牛乳,奶味好濃,微甜中帶玫瑰味,入面超多桃膠,粒粒都大大粒!🌟(左)白雪薰飛(L)$34 -係店内top 3之一,好好飲之餘仲要係低卡路里,只係92卡!茶香味重,滲出淡淡桃香,配埋桃膠,好refreshing粒粒桃膠都好彈口,真係可以令成杯飲品升華,值得再去飲!

本來去嘅時候無咩人,但過多陣就有人潮。

🌟(右)黑糖玫瑰桃膠鮮奶(L)$38

🌟(左)白雪薰飛(L)$34

粒粒桃膠都好彈口,真係可以令成杯飲品升華,值得再去飲!
2023-01-06 28 瀏覽
位於銅鑼灣的手調茶飲店,這家全港九都有多家分店,飲品都是走健康、滋潤、養生路線,全部茶飲均配有桃膠。飲品名字很有趣,款式有純茶,也有特製的手調果汁花茶,鮮奶茶等等。特色手調茶:酸酸May May份量足料,每一啖都能喝到粒粒桃膠。飲品可以選擇甜度,茶飲加入了桑梅、玫瑰、山楂及荔枝的紅茶。茶如其名,山楂及桑梅帶出的酸味,荔枝紅茶底微甜,酸中帶甜,蠻解膩。鮮奶系列:原味桃膠鮮奶鮮奶有冷熱、大小杯之選擇。這系列的飲品採用了日本特濃牛乳,牛奶味濃香,加上底下的桃膠,具豐富的膠原蛋白,很適合女士喝的美顏養生飲品。
特色手調茶:酸酸May May

鮮奶系列:原味桃膠鮮奶

鮮奶有冷熱、大小杯之選擇。
2023-01-03 27 瀏覽
健康特式手調桃膠茶💕真係好正🤤唇茶強調材料純天然 唔加死甜糖漿 全部糖都係用冰糖/韓國黑糖煲✨100%真材實料我平時就係飲大紀圓❤️有紅棗、桂圓、杞子、普洱🥰好啱女仔飲😆仲有植物燕窩 - 桃膠🥳超養生!啖啖都食到桃膠!入邊嘅紅棗好好食😂飲完滿足又唔會有罪惡感🤣💕今次仲試埋4.3牛乳桃膠🤤冷熱可選我揀咗凍飲因為影相靚啲🤣不過淨係可以揀少冰無得走冰🧊!btw真係好好飲🥹牛奶味勁香濃🤩而且桃膠份量好足!一定會再飲😋
健康特式手調桃膠茶💕真係好正🤤

飲完滿足又唔會有罪惡感🤣💕

今次仲試埋4.3牛乳桃膠🤤冷熱可選

————————————————————————唇茶地址:銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖(尖沙咀旺角葵涌長沙灣灣仔沙田都有分店~)識飲一定飲唇茶🍵,啖啖桃膠補充膠原蛋白,生津止渴、滋陰潤燥,清除濕熱🙌🏻功效多多且好喝性價比高的健康飲品~🦾🟠推薦食物 Recommended 🔹黑糖玫瑰桃膠鮮奶🍼($34):完美的黑糖珍珠奶茶🧋代替品,桃膠鮮奶更加健康,明治4.3特濃牛乳很是濃郁,再加上玫瑰🌹清香,女生養顏必備👶🏻👧🏻🔸金桂花茶桃膠($28):性價比很高,店內人氣top3之選,大杯也只需要$28,每一口都有淡淡桂花香🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹 無 No🟠員工 Waitresses 店內只有一位waiter負責全線工作,需要耐心等候🦾🟡環境 Environment 聖誕feel滿滿的takeway飲品店🟠總評分Overall (9.5/10)💰 $30/person
————————————————————————
唇茶
地址:銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖
(尖沙咀旺角葵涌長沙灣灣仔沙田都有分店~)

🟠推薦食物 Recommended

金桂花茶桃膠

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹 無 No

🟠員工 Waitresses
店內只有一位waiter負責全線工作,需要耐心等候🦾

🟡環境 Environment

聖誕feel滿滿的takeway飲品店

🟠總評分Overall (9.5/10)

💰 $30/person
金桂花茶桃膠
2022-12-02 77 瀏覽
行街行到口渴,行經銅鑼灣渣甸坊見到呢間主打桃膠茶系飲品,貪靚嘅我即刻心心眼😍即刻睇吓有咩茶啱心水先😋睇睇個Menu口味選擇非常之多😍今次揀咗🥤月滿花香 🥤,一杯包含桂花、玫瑰、茉莉、烏龍嘅茶飲,入口甘甜,烏龍茶味夾雜住淡淡玫瑰香還有甜甜嘅桂花茉莉味,每啖都飲到好有口感嘅養顏桃膠,桃膠份量非常多,飲住靚,愛美嘅女士一定要試吓。

睇睇個Menu口味選擇非常之多😍