2019-08-21 61 瀏覽
尋日就食 唐記包點 華田包 $5🥖今日就試埋 🍼華田奶茶 $9好滑 😋好香 不過都幾甜 😣我就 ma ma 地 一般般咁😐的確係 奶有奶味 茶有茶味 同 華田有華田味🥳但..個人覺得都幾甜😣唔知係咪因為我食住個甜ge 華田包再飲😛飲到一半...我就放入冰格🥶做左個 華田沙冰 🍧感覺立即不一樣!🍧🍼😋無咁甜 岩岩好仲變左個 小甜品 正正子💓🍧 唔喜歡太甜ge 朋友仔可以試試 放入冰格🥶👩🏻‍🏫獵狗報告完畢🥰 📍唐記包點 華田奶茶 $9📌🤣
尋日就食 唐記包點 華田包 $5🥖

正正子💓🍧 唔喜歡太甜ge 朋友仔可以試試 放入冰格🥶

👩🏻‍🏫獵狗報告完畢🥰

📍唐記包點 華田奶茶 $9📌🤣
2019-08-21
1 分鐘 (外賣自取)
$9 (早餐)
  • 阿華田奶茶
2019-08-20 71 瀏覽
九龍灣呢間唐記人流多而快,我一直相信人流多的餐廳d食物會新鮮d,有時都會上堂前黎買嘢食。今日同同學仔一齊買,章魚肉餅飯、糯米雞加雞扎,另外仲有蒸包。肉餅飯是一向的彈牙可口!糯米雞都幾大,價錢等同一盒蒸飯,估唔到係有成隻雞翼躲藏著,另外仲有d肉碎咁,相對淋左少少,糯米好黏口。雞扎有件雞、芋頭、豬肚等,都不錯!本來仲有奶皇包但食唔落留番明天,連同本身買既凍菜肉飽一齊蒸,實驗證明番蒸個樣就無咁靚!不過內涵不受影響!菜肉包同奶黃包都好味!

肉餅飯是一向的彈牙可口!

雞扎有件雞、芋頭、豬肚等,都不錯!

不過內涵不受影響!菜肉包同奶黃包都好味!
2019-08-18 80 瀏覽
夾好時間@唐記包點九龍灣地鐵站KOB1號舖 MTR 個站人流多, 熱門受歡迎架野食好快賣完就無, 想食到心頭好是要夾準時間的, 因有時太早去買想當早餐, 飯類及點心等等應該車隧未送到做補充, 只剩一兩款。 if steam rice only 27 pork ribs rice 點心燒賣好好味。個個week eat今日就幫手買食物回家OVALTINE MILK TEA~~$9  bough new sweet bun too. only five dollr
夾好時間@唐記包點

九龍灣地鐵站KOB1號舖

點心燒賣好好味。個個week eat

今日就幫手買食物回家

OVALTINE MILK TEA~~$9
2019-08-15 71 瀏覽
估你唔到 5蚊雞 有驚喜不嬲都好鍾意食唐記包點 d麵包永遠都保持鬆軟同埋熱辣辣今次出咗阿華田包 仲要係流心仲要只係買$5咋都幾有驚喜喎我拎到返公司先食入邊個流心餡有少少凍左 甜到呢又唔係好甜不過呢性價比又高又好食入邊嗰個朱古力阿華田真係不得了聽日等我飲埋個阿華田奶茶
估你唔到 5蚊雞 有驚喜

又好食入邊嗰個朱古力阿華田真係不得了
聽日等我飲埋個阿華田奶茶

阿華田包
2019-08-15
1 分鐘 (外賣自取)
$5 (早餐)
阿華田包
2019-08-14 111 瀏覽
最近唐記出了一款新流心包-阿華田,好吸引呀,所以呢日去左唐記買午餐啦,大概12點幾來到,問姐姐有沒有阿華田包,點知姐姐話第一輪的已經賣完了,第二輪仲未送到,聽到呢個消息好失望,唯有下次早些來買😖於是,買了番薯包同香芋包填滿心靈番薯包有滿滿的番薯餡料,雖然沒有流心的效果,不過,味道還是不錯的,包面好鬆軟,不錯而家仲可以買凍包添,買返去蒸熟,味道更加好香芋包紫色的表面,相比番薯包,味道沒有好突出山竹牛肉球HKD18雞扎HKD18燒賣HKD18

於是,買了番薯包同香芋包填滿心靈

而家仲可以買凍包添,買返去蒸熟,味道更加好

香芋包
紫色的表面,相比番薯包,味道沒有好突出

山竹牛肉球HKD18

雞扎HKD18

燒賣HKD18
2019-08-11 65 瀏覽
九龍灣地鐵站的唐記包點無論返工,lunch time 和 放工時間,條隊都係好長。係咪超好食,我覺得味道係ok 既,不過佢絕對係以平取勝。當打工仔係九龍灣食個lunch 要$50-60,用$27 買個蒸飯絕對係抵🤑!今次我就買左兩個蒸飯,六個包和同事share 做早、午餐,埋單都唔使$100!每次都會點鳳爪排骨飯和北菇雞飯,都幾大個,抵食又飽肚。鳳爪好入味,排骨都多肉。北菇雞其實食過好多次,每次都點佢,貪佢多肉又唔肥,仲有少少椰菜底,感覺更健康。蓮蓉包、豆沙包、香菇雞肉包$8/個,饅頭$5/個我最鍾意食香菇雞肉包,因為無肥肉,好健康。蓮蓉包o既白蓮蓉非常幼滑,餡料多,甜度剛剛好。豆沙包既餡料同包既比例配合得非常好。饅頭都好軟熟,係飽肚和健康之選。不得不讚佢每樣食物都新鮮熱辣,所以拎都返公司食既時候包既表面都皺哂皮😂😂

蓮蓉包、豆沙包、香菇雞肉包$8/個,饅頭$5/個

我最鍾意食香菇雞肉包,因為無肥肉,好健康。

蓮蓉包o既白蓮蓉非常幼滑,餡料多,甜度剛剛好。

豆沙包既餡料同包既比例配合得非常好。
饅頭都好軟熟,係飽肚和健康之選。
2019-08-07
3 分鐘 (堂食)
黎開九龍灣呢邊整野好肚餓又突然想食點心但又無乜時間嘆茶見到唐記簡直一次過滿足我三個願望呀呢個北菇雞飯雞肉仲好多汁豉油唔咸朋友就叫左鳳爪排骨飯我偷食左朋友一舊排骨都唔錯呀好新鮮最欣賞佢有埋菜因為平時既蒸飯好少有令到我好健康呀雞紮同平時係酒樓食既一樣好足料又好味而且拎到番去仲熱呢個秘製金錢肚好好味牛肚好入味蘿白煮透哂正最後我加左個砵仔糕好多豆又唔太甜食落好煙un唔會死實實甘呢餐好豐富呢估唔到係有限既時間都食到有質素既野下次一定要再Encore
黎開九龍灣呢邊整野
呢餐好豐富呢
估唔到係有限既時間都食到有質素既野
下次一定要再Encore

2019-08-10 56 瀏覽
必經KLN BAY MTR每天返班下班都是坐MTR< 已經是必經之路啦, 今日返工前又去買定LUNCH 同小點心留到TEA食先前排裝修無開一段時間, 變左要行遠路去第2間買每次都點包快取嘛,離不開好軟又芝麻香足架麻蓉,唔係間間有架雞包是第二最愛,餡多過包是不二之選,難怪咁多人買蒸包點心熱呼呼,怕食飯會太飽會轉食點心。今日依舊是食好多豬肉餡架燒賣皮薄入味,我連下面塊腐皮都食架,因吸了蒸出來肉汁架甜,軟又滑
必經KLN BAY MTR

前排裝修無開一段時間, 變左要行遠路去第2間買

每次都點包快取嘛,離不開好軟又芝麻香足架麻蓉,唔係間間有架

雞包是第二最愛,餡多過包是不二之選,難怪咁多人買蒸包

每日經常早餐就係買包,好鍾意去試各式各樣嘅麵包舖,🥖🥖🍞唐記包點係我經常幫襯嘅其中一間,因為包類好新鮮蒸好,熱辣辣交到你手上,而且因為我鍾意飲茶但係又唔可以成日有時間去到酒樓唐記點心係我不二之選😍😍本人好唔鐘意食冷冰冰嘅食物,若果前一日買定嘅包可以叫佢俾「凍包」放入雪櫃唔會變壞,第日可以攞返出嚟蒸8分鐘就食得,🍞🤤🤤因為經常唔煮飯嘅關係,鍾意食清清地蒸飯都會買鼓椒排骨飯或者滑雞飯,滑雞飯雞好滑,方便唔洗煮平靚正👍👍
每日經常早餐就係買包,好鍾意去試各式各樣嘅麵包舖,🥖🥖🍞

外賣自取
2019-08-04 94 瀏覽
早排見唐記冇開門,仲以為係執左幾驚冇左間快靚正店好彩係裝修姐趕時間的日子 最鍾意就係去唐記買包做早餐因為快靚正,阿姐摩打手咁落單又有摩打手咁出吧 包速度之快並唔係其他包店可以做到 真是岩曬香港人打風落雨的日子真係街都唔想出所以一日兩餐都食唐記早餐:香菇雞包唐記有得簡蒸好的包同凍包簡,poster話凍包蒸8分鐘就得我即刻食當然簡蒸好熱辣辣的包一咬落去就食到好多餡料雲耳,冬菇配上豬肉比例差唔多一比一非常健康唔怕肥同事的 沙爹牛肉包堅係沙爹肥牛, 沙爹肥牛麵就見得多包就第一次見,同事表示唔錯新奇又惹味下次我都要试试午餐: 章魚肉餅飯各種蒸飯真是好抵阿,只係27蚊抵到爛,仲平過茶記早餐一打開,飯好多, 除肉餅還有一堆椰菜章魚肉餅配上馬蹄粒, 爽口更加有層次口感
早排見唐記冇開門,仲以為係執左
幾驚冇左間快靚正店
好彩係裝修姐

趕時間的日子 最鍾意就係去唐記買包做早餐
因為快靚正,阿姐摩打手咁落單又有摩打手咁出吧 包
速度之快並唔係其他包店可以做到
真是岩曬香港人

打風落雨的日子真係街都唔想出
所以一日兩餐都食唐記

早餐:香菇雞包
唐記有得簡蒸好的包同凍包簡,poster話凍包蒸8分鐘就得
我即刻食當然簡蒸好熱辣辣的包
一咬落去就食到好多餡料
雲耳,冬菇配上豬肉比例差唔多一比一
非常健康唔怕肥

同事的 沙爹牛肉包
堅係沙爹肥牛, 沙爹肥牛麵就見得多
包就第一次見,同事表示唔錯
新奇又惹味
下次我都要试试

午餐: 章魚肉餅飯
各種蒸飯真是好抵阿,只係27蚊
抵到爛,仲平過茶記早餐
一打開,飯好多, 除肉餅還有一堆椰菜
章魚肉餅配上馬蹄粒, 爽口更加有層次口感

2019-08-04 84 瀏覽
這天因為工作需要前往了九龍灣, 到了月尾的時間,銀包的彈藥有點欠缺 ,沒有其他選擇之下,我選擇了 出名便宜, 又美味的 唐記包點, 這間唐記包點位於 地鐵站的站外, 鄰近附近商場。而我選擇的食物 就是砵仔糕, 雖然我只是點選一個砵仔糕, 但店員態度友善,還十分窩心 了解一下你是現場進餐, 還是帶回家吃的。 因為 他們剛好有新鮮做出來的, 而我選擇的當然就是 新鮮熱辣的砵仔糕, 新鮮熱辣出來的,味道當然更為美味, 但我最喜愛的就是砵仔糕上的紅豆,甜度適中,軟硬度剛好 加上 砵仔糕的獨有口感兩者配搭起來 更為滿足。

2019-07-31 44 瀏覽
每次都會買唐記的點心食,不過而家加左價,一個點心都要18元,每次都會食燒賣,鮮竹卷,唔去茶樓都可以食到點心都算好,哈哈鮮竹卷,好多汁,味道不錯燒賣,我覺得比某d茶樓的仲好食,nice!!!菜脯肉包,呢個蒸包值得推介
每次都會食燒賣,鮮竹卷,唔去茶樓都可以食到點心都算好,哈哈
鮮竹卷,好多汁,味道不錯
燒賣,我覺得比某d茶樓的仲好食,nice!!!
菜脯肉包,呢個蒸包值得推介
2019-07-20
2019-07-31 73 瀏覽
好耐無食唐記啦,好掛住d 點心🥺九龍灣呢間分店早排裝修,終於開返啦,店面裝修靓左,成朝無點食過野,買返個飯食先得😢章魚肉餅飯HKD27 是最好食的一個飯,每次食飯都會揀呢個,果然,肉餅肉質好鬆,唔會太硬,足料糯米雞HKD27,真係好足料呀,有雞翼,燒肉,鹹蛋係入面,每一啖都好豐富😋鵪鶉蛋燒賣HKD18,這款點心好有懷舊的味道,而家好少機會可以食到啦,好彩唐記依然有得食👍🏻👍🏻鮮竹卷HKD18,多汁,味道不錯黑麻蓉包HKD8,真係估唔到入面d麻蓉好香,好似人手磨,口感不錯👍🏻👍🏻
好耐無食唐記啦,好掛住d 點心🥺
鮮竹卷HKD18,多汁,味道不錯
2019-07-15 49 瀏覽
每朝早經過九龍灣地鐵站都會買個唐記麵包做早餐,德福二期出口一出就係。前陣子裝修休息咗個幾月,大家都唔知食乜好。對於早上返工分秒必爭的上班族黎講,唔洗兜路同埋速度真係好緊要。呢間唐記店員真快手程度真係我遇過當中數一數二!仲未收埋張八達通個包已經包好拎俾你,但重點係不停有好多人!真係好勁!叫咗個菜肉包做早餐,外賣拎返公司,拎出嚟仲係熱辣辣,餡料出乎意料地好,菜同埋肉嘅比例唔錯,咬落都仲有啲肉汁!唔錯!

菜肉飽
2019-04-23 189 瀏覽
一講起唐記大家都只係諗起包,當然我都係,哈哈!但今次我想講原來佢個支奶茶勁好飲,因為我本身對奶茶都有D要求。平日都一日一珍奶,而且對港式奶茶要求更甚,所以好推介大家試佢哋支奶茶。都算幾大支,價錢又唔算貴,加上你飲落去會飲到佢好滑同勁香嘅奶茶味。然後發現,原來加佢哋既包加埋奶茶飲都唔錯。而且超級抵,加埋所有都唔駛$20,啱哂我呢D糧尾朋友。大家都不妨試下呢個組合,絕對喜出望外!!!!!!!!!😋😋