2024-10-01 114 瀏覽
同朋友都鍾意食韓國菜又鍾意打卡😆再訪呢間Y2K風韓國餐廳又好西食又可以chill番晚😎-🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 ($158)雞件大大件全部都冇骨咬落啖啖肉外皮非常香脆蒜香牛油味超級濃郁呀!🥢芝士鐵板黑松露炸醬拉麵($98)連埋gas爐一齊上檯見到啲芝士慢慢溶化🧀唔單只聞到香噴噴,仲好療癮呢😍等d芝士溶咗之後就將芝士、蛋、黑松露醬同炸醬拉麵撈勻黑松露味同芝士味超濃郁鹹香味好重呀!🍢BBB魚糕串串串($178)呢個都係有gas爐一齊上檯一邊煲一邊食超有風味呢🩷魚糕串份量都唔少鍋內仲有其他款式嘅魚糕同蘿蔔蘿蔔吸晒湯底精華入口食到湯底胡椒辣味同魚糕香非常惹味呀!🥚芝士泡菜蛋卷($118)切開有芝士拉絲味道同層次口感豐富食到泡菜酸辣味同濃郁嘅蛋香😋🍍菠蘿梳打($38)🥭熱情果梳打($38)梳打氣泡好密🫧入口冰凍兼有口感兩款口味都唔錯👍🏻酸甜清新解膩
同朋友都鍾意食韓國菜又鍾意打卡😆
再訪呢間Y2K風韓國餐廳
又好西食又可以chill番晚😎

🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 ($158)
雞件大大件全部都冇骨
咬落啖啖肉
外皮非常香脆
蒜香牛油味超級濃郁呀!

🥢芝士鐵板黑松露炸醬拉麵($98)
連埋gas爐一齊上檯
見到啲芝士慢慢溶化🧀
唔單只聞到香噴噴,仲好療癮呢😍
等d芝士溶咗之後
就將芝士、蛋、黑松露醬同炸醬拉麵撈勻
黑松露味同芝士味超濃郁
鹹香味好重呀!

🍢BBB魚糕串串串($178)
呢個都係有gas爐一齊上檯
一邊煲一邊食
超有風味呢🩷
魚糕串份量都唔少
鍋內仲有其他款式嘅魚糕同蘿蔔
蘿蔔吸晒湯底精華
入口食到湯底胡椒辣味同魚糕香
非常惹味呀!

🥚芝士泡菜蛋卷($118)
切開有芝士拉絲
味道同層次口感豐富
食到泡菜酸辣味同濃郁嘅蛋香😋

🍍菠蘿梳打($38)
🥭熱情果梳打($38)
梳打氣泡好密🫧
入口冰凍兼有口感
兩款口味都唔錯👍🏻
酸甜清新解膩
2024-09-30 139 瀏覽
好耐未食過咁好味的韓國菜當然要有炸雞同小食拼盤啦芝士撈麵係無得頂 大大份 好好食我同閨蜜飲果兩杯飲品都幾好飲甜甜酸酸咁而且餐廳裝修好有特色好好feel有籃球機,跳舞機咁好值得一大班人嚟玩同食飯食咁多嘢兩個人夾埋都唔洗500 每人hkd230超級抵!
好耐未食過咁好味的韓國菜
食咁多嘢
兩個人夾埋都唔洗500 每人hkd230
超級抵!
2024-09-28 181 瀏覽
尖沙咀諾士佛臺人氣韓國餐廳 每日晚市黎到都好爆場 最近新出⭐️超澎湃芝士豬扒鍋 只係$68 吸引我去試試.⭐️勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋$68店員上菜嗰時會幫你淋上大量芝士豬扒都幾大塊 記住趁熱食底下仲有好多年糕 魚糕 拉麵拉麵好容易沾上大量濃厚甜辣醬汁成個鍋份量好多 可以2-3人食都得.加$68/位 120分鐘任飲韓國 Cass啤酒.仲有幾鍾意佢哋⭐️原味芝心蛋卷$98拉絲效果滿分 蛋卷口感幾軟滑 唔會煮到好老.仲要嚟到韓國餐廳當然必點無骨炸雞⭐️WHITE 韓式無骨炸雞 $158表面有酸忌廉醬 炸雞做得比出面大嚿啱啱烤起外層夠脆 而且幾Juicy.⭐️芝士鐵板泡菜炒五花肉$158輕輕開爐熱熔芝士 包住五花肉一齊食好邪惡 呢樣最肥肥😈.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_尖沙咀.#啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀) @bbb.pocha 地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #食評 #旺角美食 #旺角必食 #油麻地美食 #油麻地必
⭐️勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋$68
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_尖沙咀
#啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀) @bbb.pocha
地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓
#hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #食評 #旺角美食 #旺角必食 #油麻地美食 #油麻地必食 #佐敦必食 #佐敦美食 #尖沙咀必食 #尖沙咀美食 #香港美食 #韓式餐廳 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國美食 #炸雞 #芝士
2024-09-28 169 瀏覽
餐廳名叫啤啤Bear韓國🇰🇷包車,以為是可愛賣點,來到一看,原來是主打幻彩打機,五彩幻燈 ,巨型啤啤熊🐻人做招牌,入到餐廳就有打機的衝動。🥳🥳超級推介WHITE無骨炸雞🐔🐔🐔$158巨大雞塊炸得金黃色,淋上白色乳酸醬汁,一大藍,有成十塊雞肉,好似石山上鋪了雪,插支啤啤熊仔旗,非常壯觀🤩🤩。美味泡菜海鮮煎餅👍👍😋😋$138好似一個大Pizza🍕呈上,煎得香香的,好多墨魚和泡菜,味道酸鮮味美,經典韓式料理。😋😋大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🥳🥳$98撈滿炸醬和松露醬的拉面,圍了一圈⭕芝士,放在火🔥爐上滿滿烤融芝士,發陣陣香氣,趁熱撈勻太陽☀蛋在拉面裡,又香又滑,特色之最。🍜🍜再來一杯柚子梳打和一罐甜米露,在遊戲機鋪食了餐豐盛的韓國菜🇰🇷。

原來是主打幻彩打機,五彩幻燈 ,巨型啤啤熊🐻人做招牌,

入到餐廳就有打機的衝動。🥳🥳
超級推介WHITE無骨炸雞🐔🐔🐔$158

非常壯觀🤩🤩。
美味泡菜海鮮煎餅👍👍😋😋$138

好似一個大Pizza🍕呈上,煎得香香的,好多墨魚和泡菜,

味道酸鮮味美,經典韓式料理。😋😋
大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🥳🥳$98

趁熱撈勻太陽☀蛋在拉面裡,又香又滑,特色之最。🍜🍜
再來一杯柚子梳打和一罐甜米露,

在遊戲機鋪食了餐豐盛的韓國菜🇰🇷。

• 泡菜海鮮煎餅
2K
好掛住韓國街頭嘅芝士年糕同炸雞 所約咗朋友嚟咗呢間好有當地街頭feel嘅韓國菜餐廳食飯🤓 內裝好有KPOP MV感 食物份量好大 好啱多人一齊share😋-🐷勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 $68首先叫咗個年糕拉麵鍋😙 鍋面放咗一大塊香脆嘅炸豬排 然後店員會淋上融化咗嘅芝士醬 超級邪惡😛 醬汁一開始係甜甜辣辣 越煮越濃會變辣啲😛 韓國拉麵一貫好有咬口 加埋年糕口感好Q😘-🐖大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158另外我地㨂咗呢個芝士鐵板泡菜炒五花肉😚 泡菜酸酸辣辣 五花腩肉份量十足 加上鐵板上熔化咗嘅芝士拉絲冇難度🔥 不過我地就鍾意再燒耐少少 等五花肉同芝士再焦香啲 可以食到一層脆脆嘅面😎-🐣BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158食韓菜點可以唔叫炸雞 我地㨂咗呢款蒜香牛油味 蒜香味十足 搭配埋牛油十分香呀🤩 炸雞外脆內嫩 仲留住肉汁 好啱送啤酒呀🍗-🥔薯仔煎餅 $98另外我地仲加點咗一個薯仔煎餅 煎餅外層煎得好脆 入面軟糯 仲有少少薯仔絲 口感好豐富 係韓國國民comfort food嘅味道呀😚-🍜韓式冷麵 $72食完咁多辣嘢同炸嘢 最後我地叫咗個冷麵下一下火🤣 食落幾清爽 麵條Q彈

🐷勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 $68

🐖大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158

🐣BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158

🥔薯仔煎餅 $98

🍜韓式冷麵 $72
食完咁多辣嘢同炸嘢 最後我地叫咗個冷麵下一下火🤣 食落幾清爽 麵條Q彈 搭配酸酸嘅湯底 好啱消暑同解辣

🍻Cass啤酒 $68
另外宜家仲有韓國啤酒任飲添😙 食住炸雞飲一流呀😚
2024-09-27 103 瀏覽
朋友話一直想嚟呢間食韓國菜🇰🇷佢生日我就一於決定帶佢嚟食啦一搭lift上到去就見到好似去咗韓國咁😛仲有鏡比人打卡入到餐廳環境好正 有種Y2K嘅感覺仲有籃球機同街機陪你食飯😛😎入正題!叫野食😎叫咗個芝士鐵板黑松露炸醬拉麵($98)🥘哇一上枱就勁吸引 好大陣黑松露味後尾發現原來個蛋下面有好多黑松露加埋蛋同芝士同炸醬拉麵 真係勁惹味😆忍唔住好快就同朋友清晒😋之後仲叫咗一個BUTTER X GARLIC 無骨炸雞($158) 🍗食韓國菜當然要食炸雞 蒜味好重😋加埋牛油就有啲太邪惡了~~~~跟住唔夠喉仲叫埋蟹籽海鮮煎蛋卷($138)🍳🦑望落外表平平無奇,但一切開勁多海鮮有魷魚有青口等等🦑勁足料‼️最後叫咗兩杯野飲,一杯Cocktail係First Crush($68),一杯無酒精係菠蘿冰茶($58)🍹First Crush有粉紅岩鹽,加荔枝同燒酒,外表勁少女心🩷飲落都容易入口,加埋岩鹽中和咗甜味~菠蘿冰茶就好refresh🍍覺得野飲呢個價錢都抵!
朋友話一直想嚟呢間食韓國菜🇰🇷

後尾發現原來個蛋下面有好多黑松露
加埋蛋同芝士同炸醬拉麵 真係勁惹味😆
忍唔住好快就同朋友清晒😋

食韓國菜當然要食炸雞 蒜味好重😋
加埋牛油就有啲太邪惡了~~~~

跟住唔夠喉仲叫埋蟹籽海鮮煎蛋卷($138)🍳🦑
望落外表平平無奇,但一切開勁多海鮮
有魷魚有青口等等🦑勁足料‼️

2024-09-25
慶祝紀念
生日
  • 蟹籽海鮮蛋卷
  • This Summer
2024-09-27 96 瀏覽
今日我哋去咗美麗華商場的 啤啤bear韓國包車 😊呢個地方好適合朋友相聚,好開心嘅氣氛,好多好靚嘅裝飾,座位設計都非常特別好多吸引嘅韓食大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 麵上枱嘅時候,係連住個爐一齊,熱住上邊嘅芝士😊 芝士溶化之後,我哋熄火,將麵條同埋芝士融合,再配合黑松露味道非常香濃,超好食!適合芝士fans!加埋泡菜同埋芽菜一齊食,更加好味!BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞 牛油同埋蒜蓉味道絕配,外皮炸得好香脆,裏面嘅雞肉非常之多汁,正😊 配合埋又酸又爽口嘅蘿蔔一齊食,別有一番韓國風味小食拼盤(細份)拼盤內有幾款美食:紫菜粉絲卷、芝士條、炸魷魚圈、韓式炸餃子及薯條,適合一邊飲嘢傾偈一邊食!粉紅西柚特飲好靚嘅粉紅漸變色,味道酸酸甜甜,好清爽嘅西柚味道檸檬特飲非常清新嘅感覺,酸酸甜甜整體來講,餐廳佈置很有心思,食物質素唔錯,令飯局更有氣氛😊
今日我哋去咗美麗華商場的 啤啤bear韓國包車 😊

好多吸引嘅韓食

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵

麵上枱嘅時候,係連住個爐一齊,熱住上邊嘅芝士😊

加埋泡菜同埋芽菜一齊食,更加好味!

BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞

配合埋又酸又爽口嘅蘿蔔一齊食,別有一番韓國風味

小食拼盤(細份)

拼盤內有幾款美食:

粉紅西柚特飲
好靚嘅粉紅漸變色,味道酸酸甜甜,好清爽嘅西柚味道

檸檬特飲

非常清新嘅感覺,酸酸甜甜

整體來講,餐廳佈置很有心思,食物質素唔錯,令飯局更有氣氛😊
2024-09-27 104 瀏覽
終於俾我book到啦🥹環境真係好韓風 街機籃球機都有埋真心有誠意🤗▪️勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋 $68呢個打卡真係一流呀芝士好似瀑布咁 超邪惡一班人share就啱晒啦▪️當黑松露碰上蟹籽拳頭飯 $68每一啖拳頭飯都佈滿左蟹籽 再加埋秘製黑松露醬又幾開胃wo▪️Butter x Garlic無骨炸雞$158炸雞份量好大 香脆可口 而且肉質好Juicy 夠滑▪️薯仔煎餅 $98好鐘意佢煎到外面香脆 又唔會太油 ▪️超爽120分鐘任飲韓國Cass啤酒 $68/位,又幾抵wo有得飲又有得食 同朋友收工黎聚一聚都係唔錯既選擇👏🏻
終於俾我book到啦🥹

▪️超爽120分鐘任飲韓國Cass啤酒
$68/位,又幾抵wo

有得飲又有得食 同朋友收工黎聚一聚
都係唔錯既選擇👏🏻
一入到去感覺置身機舖 加上霓虹燈氛圍 未點菜已經期待值up🫣裝修實在太可愛啦嗌咗幾款 上菜發現份量都幾大😳Butter & Garlic韓式無骨炸雞外表炸到非常脆 boneless 啖啖肉好滿足呢個調味十分香濃 一碟都有10-12件 啱晒happy share👌🏻芝士鐵板炸醬黑松露拉麵韓國傳統炸醬麵遇上黑松露同芝士呢個配搭係100分邪惡 濃味但又無互相搶味 出奇地match 不過食多幾啖會有少少膩🫢泡菜海鮮煎餅必點必點😳🥹好好味嘅煎餅乾身又香口 放咗好多海鮮 有蝦有魷魚etc蟹籽海鮮煎蛋卷好厚實入面都係好多海洋餡料 亦都好juicy 好多汁 非常豐富嘅口感☺️粉紅西柚特飲蜂蜜檸檬特飲兩杯都係解膩首選 好fresh👍🏻睇得出裝修好用心 食物質素都高好啱friend gathering 👐🏻下次嚟再encore炸雞!

嗌咗幾款 上菜發現份量都幾大😳

下次嚟再encore炸雞

2024-08-20
  • 泡菜海鮮煎餅
2024-09-25 114 瀏覽
今次同朋友去左啤啤Bear韓國包車,主要原因係比餐廳內Y2K裝修吸引,有Bling Bling心型disco balls、跳舞機、籃球機、遊戲機,去到即刻手機食先💕🩵主食:BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158無骨炸雞揀咗牛油蒜蓉味,咬落雞皮脆口,雞肉爆汁嫩滑,仲要份量好多,啖啖肉🍗🩵主食:薯仔煎餅$98泡菜煎餅就食得多,薯仔煎餅真係第一次試,食落有濃郁薯仔味,沾上特製醬汁,食落小左油膩感👍🏻🩵主食:蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198係gas爐上慢火煲,保持食物熱度,海鮮有青口、蝦、蜆、八爪魚配上中華麵,份量足料,湯底濃郁,鮮甜辣味十足💕🩵主食:勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋$68真正勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋,店員仲會即場倒上瀑布芝士岩漿,加上韓國拉麵、魚糕、年糕、吉列豬扒等,真係邪惡又抵食🤭🩵飲品:蜂蜜檸檬特飲$58加咗蜂蜜嘅檸檬特飲,估唔到咁夾,飲落清新爽口🍋🍯🩵飲品:粉紅西柚特飲$58顏色帶有層次感,飲落濃郁西柚味,酸酸地好解渴🥰💡值得一提🇰🇷韓國Cass啤酒$68/位暢飲120分鐘🍻仲唔快啲約埋好朋友一齊嚟啤啤Bear🍺🍺

🩵主食:BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158

🩵主食:薯仔煎餅$98

🩵主食:蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198

🩵主食:勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋$68

🩵飲品:蜂蜜檸檬特飲$58
加咗蜂蜜嘅檸檬特飲,估唔到咁夾,飲落清新爽口🍋🍯

🩵飲品:粉紅西柚特飲$58
顏色帶有層次感,飲落濃郁西柚味,酸酸地好解渴🥰

勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋$68 l 120分鐘任飲韓國Cass啤酒體驗$68呢間餐廳我地覺得都幾正 佢啲嘢勁大份 勁適合一班朋友聚會😍😍佢每個月都會有啲唔同既優惠 我地上個禮拜就有呢個芝士炸豬扒拉麵年糕 先係$68🤑佢個豬扒都幾厚身 肉質出奇地唔錯🐷下面啲麵索曬汁都好正 都年糕都入味🍜之後佢$68仲可以120分鐘任飲啤酒 勁癲🍻·BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞$158 l 辣炒小章魚$128其他嘢食我自己都覺得勁抵 尤其係佢個炸雞❗️佢個炸雞係好似其他餐廳嘅兩份咁樣 超大兜 而且每一嚿炸雞都係好似拳頭咁大舊😈😈而且雞肉都好嫩 炸皮唔會話太厚 而且個蒜蓉牛油味都好出 好香🧄個辣炒小章魚都唔錯 質感幾好 不過如果佢個小章魚可以再大粒啲啲就更好啦🐙·📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋
其他嘢食我自己都覺得勁抵 尤其係佢個炸雞❗️
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋
辣炒小章魚
📍 啤啤Bear韓國包車 BBB Pocha📍 尖沙咀 𝗧𝘀𝗶𝗺 𝗦𝗵𝗮 𝗧𝘀𝘂𝗶 • 諾士佛臺1號8樓〔 Follow me! ♥︎ 〕-酒鬼這邊來!🍻位於尖沙咀諾士佛臺的韓國餐廳《啤啤Bear韓國包車》推出了兩款跳樓價的品項,其中包括【$68任飲Cass啤酒】🍻一人喝兩/三瓶已經回本啦!來「啤啤佢啦」!!-另一跳樓價的是【$68超大份芝士炸豬扒年糕拉麵鍋】🥘🍜「超勁量」真的不是說笑,芝士、炸豬扒、年糕、魚糕、拉麵的份量都很慷慨,足夠三至四人分享,推薦起來!🤩-說回餐廳,店外令人彷彿置身於韓國街頭中,未入店就經已可以打卡📸店內更有氣氛,裝潢具特色、顏色繽紛🪩有不少機舖裝置,如籃球機、夾公仔機、跳舞機等,處處都是打卡位!-菜式都是韓國餐廳中常見的,如炸雞、蛋卷、芝士鐵板炒肉等這次我們都有嚐炸雞跟蛋卷,兩者都好吃!但主角當然是特價精選的豬扒拉麵鍋~味道好、價錢實惠、氣氛一流,太太太推薦了!🥹=// 限時優惠🌟 - 芝士豬扒年糕拉麵鍋🌶️🥘🍜 // ✿ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)足足有三至四人份量,食材豐富又好吃,卻竟然只售$68?!( ᵒ̴̶̷̤◦ᵒ̴̶̷̤ )♡鍋裡首先放入韓國辣拉麵、魚糕、年糕
📍 啤啤Bear韓國包車 BBB Pocha
〔 Follow me! ♥︎ 〕
酒鬼這邊來!🍻
一人喝兩/三瓶已經回本啦!來「啤啤佢啦」!!
另一跳樓價的是【$68超大份芝士炸豬扒年糕拉麵鍋】🥘🍜
店內更有氣氛,裝潢具特色、顏色繽紛🪩
菜式都是韓國餐廳中常見的,如炸雞、蛋卷、芝士鐵板炒肉等
這次我們都有嚐炸雞跟蛋卷,兩者都好吃!
但主角當然是特價精選的豬扒拉麵鍋
味道好、價錢實惠、氣氛一流,太太太推薦了!🥹
=
// 限時優惠🌟 - 芝士豬扒年糕拉麵鍋🌶️🥘🍜 //
✿ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)
鍋裡首先放入韓國辣拉麵、魚糕、年糕,再以脆炸豬扒蓋頂!!
上桌後就淋上芝士瀑布!!太邪惡啦!

// 炸雞 //
✿ WHITE韓式無骨炸雞、酸忌廉醬 ($158)
餐廳提供數款口味的韓式無骨炸雞,包括Original 原味/Red 甜辣醬/Black 秘製醬汁配黑椒碎/Butter x Garlic 岩鹽香蒜牛油醬/White 酸忌廉醬
炸雞無骨、啖啖肉,皮脆肉嫩、又滑又juicy
配上酸忌廉醬,更開胃(不過吃一件已經好飽,最後吃不完唯有拿走XD
WHITE韓式無骨炸雞
WHITE韓式無骨炸雞

// 蛋卷 //
✿ 原味芝心煎蛋卷 ($98)
蛋卷厚厚的,充滿蛋香🥚
裡面也包入太多芝士了吧!這裡的芝士大概是不用成本的?!
好吃,但還是有點膩,多人分享就好😆

// 限時優惠🌟 - 120分鐘任飲Cass啤酒🍺 //
✿ 任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)
$68可享120分鐘無限任飲韓國Cass啤酒,實在是酒鬼福音
無限暢飲,更是切合餐廳的名字「啤啤Bear」哈哈哈
入口清爽順滑,跟辛辣的菜式尤其匹配🌶️
任飲韓國Cass啤酒
(註一:全枱客人均須加購)
(註二:不知道實際是任飲罐裝或是瓶裝啤酒,但anyway我們的是瓶裝🤣)
// 前菜 //
✿ 辣豆芽、泡菜
前菜
〔 Follow me! ♥︎ 〕
任飲韓國Cass啤酒
2024-09-24 108 瀏覽
一間打卡味濃既餐廳,地方又夠大,坐都坐得好舒服😌食物點評✍🏻✍🏻✍🏻酸忌廉味韓式無骨炸雞無骨炸雞真系啖啖肉,唔會太酸,反而令到成個感覺冇咁飽滯,每一件都大大件,配啤酒一流🍗辣炒小章魚一碟熱辣辣嘅辣炒章魚,有好多章魚仔,每一件都爽口彈牙,配上好多雜菜,愈食愈辣,但係又好惹味,不得了🐙吉列芝士豬扒公仔麵呢個都係成煲連埋個爐一齊上枱,吉列豬扒炸得好脆,上枱嗰陣可以淋埋啲芝士落個公仔麵度,一路滾住嚟食,熱辣辣,成個麵都好重芝士味,再加埋一嚿嚿嘅年糕,辣辣地夠晒刺激🐷開心share拼盤呢個係小食拼盤,有薯條,餃子,紫菜粉絲卷,魷魚圈,芝士條,迷你既每款都有兩件,份量唔會太多,兩個人食就岩岩好,而且每一件都好好食,芝士條夠晒濃芝士味,直情係拉絲芝士,紫菜粉絲卷都好香,餃子又大大件,好正🧀泡菜海鮮煎餅煎餅都係用鐵板上枱,口感煙煙韌韌,而且充滿唔同嘅海鮮,點埋好似豉油咁嘅醬汁,更加好食🍕呢度而家仲做緊啤酒限時任飲,啱晒同朋友黎飲番杯🍻
一間打卡味濃既餐廳,地方又夠大,坐都坐得好舒服😌

食物點評✍🏻✍🏻✍🏻
酸忌廉味韓式無骨炸雞

吉列芝士豬扒公仔麵

開心share拼盤

泡菜海鮮煎餅

呢度而家仲做緊啤酒限時任飲,啱晒同朋友黎飲番杯🍻
2024-09-23 126 瀏覽
ฅ尖沙咀$68任飲韓國啤酒ฅ這次是第二次來啤啤Bear了樓上鋪夠曬私密 啱曬一班朋友聚餐上一次在做$99任食辣炒章魚五花肉已經是逆市價想不到今次的優惠仲抵!!! (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 叫到成枱都係嘢食先人均200!▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂☞ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 $68⊙ω⊙沒看錯 $68就能任喝120分鐘韓國啤酒了平時在餐廳一罐都要$68了 ㅠㅠ酒鬼還不快來Cass比起一般啤酒更清爽順滑易入口絕對是入門級啤酒~單單啤酒滿足不了你的話 可以跟我一樣多點一支燒酒混做燒啤~☞ 勁量芝士炸豬排年糕拉麵鍋 $68之前在首爾的居酒屋也有吃過炸豬排拉麵鍋但沒想到這裏上桌後店員會淋上瀑布芝士!! 雖然湯底看上去超紅 但只有10小辣左右喔~有一整塊炸豬排 拉麵 和多舊年糕 巨型份量足夠幾個朋友share☞ 當黑松露遇上蟹籽拳頭飯 $68拳頭飯吃得多 有黑松露醬的還是第一次吃沒想到味道竟然出奇地夾 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!! 黑松露醬令一般的拳頭飯味道昇華了每一啖都能吃到滿滿的蟹籽☞ Butter × Garlic 無骨炸雞 $158一碟總共有七
ฅ尖沙咀$68任飲韓國啤酒ฅ

這次是第二次來啤啤Bear了
樓上鋪夠曬私密 啱曬一班朋友聚餐
上一次在做$99任食辣炒章魚五花肉已經是逆市價
想不到今次的優惠仲抵!!! (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!!
叫到成枱都係嘢食先人均200!
☞ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 $68⊙ω⊙
沒看錯 $68就能任喝120分鐘韓國啤酒了
平時在餐廳一罐都要$68了 ㅠㅠ
酒鬼還不快來
Cass比起一般啤酒更清爽順滑易入口
絕對是入門級啤酒~
單單啤酒滿足不了你的話
可以跟我一樣多點一支燒酒混做燒啤~

☞ 勁量芝士炸豬排年糕拉麵鍋 $68
之前在首爾的居酒屋也有吃過炸豬排拉麵鍋
但沒想到這裏上桌後店員會淋上瀑布芝士!!
雖然湯底看上去超紅 但只有10小辣左右喔~
有一整塊炸豬排 拉麵 和多舊年糕
巨型份量足夠幾個朋友share

☞ 當黑松露遇上蟹籽拳頭飯 $68
拳頭飯吃得多 有黑松露醬的還是第一次吃
沒想到味道竟然出奇地夾 (๑ʘ̅ д ʘ̅๑)!!!
黑松露醬令一般的拳頭飯味道昇華了
每一啖都能吃到滿滿的蟹籽

☞ Butter × Garlic 無骨炸雞 $158
一碟總共有七八件 件件都好大舊
超級貼心地去骨了
平常的無骨炸雞都是細細粒 變成了炸雞塊一樣
這裏居然還能保持大大舊啖啖肉!

☞ 原味芝心蛋卷 $98
煎蛋卷是韓國酒館的必備下酒菜
即點即煎 切開內裏的芝士還是流心的
蛋香味超重~
📍啤啤Bear韓國包車
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2024-09-21 237 瀏覽
Y2K風韓式餐廳😋難得星期六放假,今晚決定同另一半去遠D覓食,最後過左來諾士佛臺食晚餐,今次就食左間Y2K風的韓國餐廳 - 啤啤Bear韓國包車🚙餐廳都幾大,係有鐵桶座位既韓國餐廳,裝修充滿Y2K風,周圍都係玩味十足既粉紅心心💗同啤啤熊裝飾,相當青春。另外仲有好多籃球機、街機裝飾,打卡影相一流啊!餐牌得一張,但應有盡有,例如韓式炸雞、炸醬拉麵、煎蛋卷等等,睇到我都花多眼亂;加上可能好耐都無食韓國野,好似樣樣都想食咁。加上一坐低侍應姐姐已經俾左辣泡菜同辣芽菜俾我地,搞到已經菜未叫嘴先動😂不過泡菜同辣芽菜相當好味,九成似係韓國當地食個D,夠鹹辣!最後我地分別叫左四款野食同兩杯野飲,野飲就叫左粉紅西柚特飲🍹同蜂蜜檸檬特飲🍯味道上就粉紅西柚甜D,蜂蜜檸檬就清爽D,各有各特色。Butter x Garlic無骨炸雞牛油味唔算重,蒜味略顯淡D,如果唔係重口味人士一定OK!炸粉唔厚,雞肉多汁,相當唔錯啦!同埋份量都唔少,真係有D意外!大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵好鬼認真咁俾左個gas爐上來整融D芝士,個麵本身一上來未整熱已經好香黑松露味,整熱之後更香,撈麵芝士無得彈🫰🏻同埋個麵軟硬度適中,加埋芝士無
Y2K風韓式餐廳😋

前菜-辣泡菜+辣芽菜

粉紅西柚特飲🍹&蜂蜜檸檬特飲🍯

炸雞好多汁

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵
好鬼認真咁俾左個gas爐上來整融D芝士,個麵本身一上來未整熱已經好香黑松露味,整熱之後更香,撈麵芝士無得彈🫰🏻同埋個麵軟硬度適中,加埋芝士無敵!我地係秒清左個拉麵😅

小食拼盤
可能係前面兩個太驚艷,小食拼盤好似有D比下去;雖然種類都豐富,有炸餃子、炸菜粉絲卷、炸年糕、炸魷魚圈各兩件,額外仲有小量薯條。味道還可以,但兩個人如果唔係大食量未必一定要點。
小食拼盤

海鮮煎蛋卷
海鮮卷個樣相當飽滿,上面滿滿蟹籽,切開亦都熱辣辣,仲有海鮮tim~份量比想像中大份,不過如果同平日既芝士餡比……我都係會食返芝士🤪
海鮮煎蛋卷

最後兩個人食到摸住個肚走,超級豐富;由於太飽了,未有機會食個米酒冰沙,下次再來食過😋
2024-09-21
前菜-辣泡菜+辣芽菜