2024-09-20 148 瀏覽
今日就約咗朋友試吓呢一間尖沙咀韓國菜。佢係樓上舖黎,一開𨋢,已經被佢嘅裝修吸引到,有好多韓文呢燈牌同一隻好cute嘅卡通人物。餐廳算大,入面都好有心思,猶如去咗韓國啲包車,有disco燈、籃球機等特別裝置。成為一間行悠閒同fusion菜嘅西餐廳。坐得好舒服之餘又好有feel🤪食物方便我哋今次嗌咗兩個主菜同酒。一坐低,已經會有人serve啲泡菜等伴碟同水。*芝士鐵板黑松露炸醬拉麵一一上台,勁打卡able,啲芝士係鐵板半溶,做到拉絲效果。加埋黑松露醬,又估唔到同炸醬麵幾夾,食落好香口。個面又煮得啱啱好,保留到韓國面個種彈牙。*Butter garlic無骨炸雞*超大份!兩三個女仔share都好夠!炸雞炸得好好,外脆內juicy。個皮又唔會太油,乾身鬆脆。個牛油蒜蓉味好出,甜鹹交撘,又好香蒜味,好好食,食完一件又一件。食炸雞又點少得酒水呢,呢到有好多款揀,睇到眼花撩亂。我地今次就嗌左基本燒酒同啤酒做燒啤,仲有叫左杯佢地自家調嘅cocktail,叫first love。杯cocktail以燒酒為base,有荔枝味,好啱女仔飲,甜甜地好易入口!Overall 我覺得呢個韓國菜環境好有心思之餘,食

食物方便我哋今次嗌咗兩個主菜同酒。
一坐低,已經會有人serve啲泡菜等伴碟同水。

*芝士鐵板黑松露炸醬拉麵一

*Butter garlic無骨炸雞*

Overall 我覺得呢個韓國菜環境好有心思之餘,食物方面都唔錯,好啱一堆frd上黎食下飲下嘢😋
這間位於尖沙咀諾士佛臺的韓國餐廳以遊戲機舖為主題,店內擺放了霓虹燈、跳舞機、籃球機等,裝飾別具特色,更播放著K-pop增添氣氛,因此深受妹豬們歡迎,假日午市時段店內坐滿了人,還好我提前未夠12:30就來到。餐廳主打新派韓式下酒菜,選擇多樣化,最新優惠有$68勁量芝士炸豬扒拉麵年糕鍋及$68一位任飲韓國Cass啤酒,單是這兩個優惠都已值回票價。❥ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)🍺$68就能在120分鐘內任喝韓國啤酒,一邊暢飲冰涼啤酒,一邊與朋友談天說地就最暢快,酒鬼們還不快衝?❥ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)🥘滿滿一鍋韓國炸豬扒拉麵年糕鍋材料豐富,除了炸得香脆的豬扒,裡面還有口感彈牙的拉麵及軟糯的年糕,份量足夠幾個朋友分享。把金黃色的瀑布芝漿士淋在炸豬排上,各種口感交織在一起,滿足口腹之慾。❥ WHITE 無骨炸雞 ($158)🍗炸雞表層酥脆可口,咬下去雞肉軟嫰多汁,每一件炸雞都會淋上獨家自製的酸忌廉醬,滋味無窮。❥ 原味芝心蛋卷 ($98)🍳即點即煎的蛋卷切開內裡的芝士還是流心的,蛋香味濃郁。❥ 旋風爆蒜韓式豬腳 ($198) 🐷上桌時已經切成小塊,肉質超級軟嫩

❥ 120分鐘任飲韓國Cass啤酒 ($68/位)🍺

❥ 勁量芝士炸豬扒年糕拉麵鍋 ($68)🥘

❥ WHITE 無骨炸雞 ($158)🍗

❥ 原味芝心蛋卷 ($98)🍳
即點即煎的蛋卷切開內裡的芝士還是流心的,蛋香味濃郁。

❥ 旋風爆蒜韓式豬腳 ($198) 🐷
上桌時已經切成小塊,肉質超級軟嫩的豬蹄瞬間在口中溶化,豬皮口感彈牙有嚼勁,每一口盡是滿滿的骨膠原,無論直接吃或搭配生菜來吃同樣美味。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿啤啤Bear韓國包車 @bbb.pocha
𖤣𖤥尖沙咀諾士佛臺1號8樓

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

2024-09-20 135 瀏覽
韓式餐廳,侍應會俾啲豆芽泡菜同埋醃製蘿蔔,等陣食啲熱氣嘢就冇咁熱氣,好清新。韓式芝士黑松露炒麵,侍應會俾個火爐你,燒熱芝士,等到芝士溶晒就可以熄火,跟住就撈埋黑松露炒麵,黑松露香味加滿滿芝士,麵質煙煙韌韌,味道有層次。蒜蓉牛油無骨炸雞,件件雞都好大件,外皮炸就得鬆脆,吸埋啲蒜蓉牛油汁,好香,雞肉好彈牙,可以大口大口食。炸魷魚圈,外層炸粉鬆脆,內裏魷魚彈牙。韓式冷麵,好大碗,好清新,水冷麵質感煙煙韌韌好有彈性,加埋清新嘅青瓜同埋紫菜絲,好爽彈牙。嗌咗兩杯嘢飲,一杯有特色嘅係冇酒精西抽梳打,唔會太甜,好清新嘅西抽香味。最後嗌咗個甜品,菠蘿沙冰,又係好大碗,上面有好多菠蘿粒,下面就係充滿菠蘿味嘅綿綿沙冰。

炸魷魚圈,外層炸粉鬆脆,內裏魷魚彈牙。

一直人氣高企的韓式Y2K餐廳,裝修特色十足,霓虹燈、籃球機、跳舞機應有盡有,打卡必備!😍🎉!仲要播埋kpop🇰🇷超級有氣氛!#mochicouple_hk尖沙咀搵食團1️⃣ 黑松露芝士炸醬拉麵配煎蛋($98)🤍呢個必食!黑松露鐵板芝士炸醬拉麵好特別,黑松露味好香濃,同埋芝士嘅濃郁口感真係一流。炸醬麵麵條彈牙煙靭🤪芝士慢慢煮溶,到差唔多溶就可以熄爐,將它們攪勻在一起,好幸福啊!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡2️⃣ BUTTER X GARLIC 無骨炸雞($158)🤍有大約10件雞!每件都好大件!啖啖肉!兩個人可以食到好飽飽!雞肉外皮炸到金黃酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,唔會話成舊粉,內裡卻保持著鮮嫩多汁。醇厚的牛油與蒜香完美融合,真係一絕!面頭鋪滿好多蒜蓉,超正!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡3️⃣年糕香腸串($52)有2串!1串有4條軟糯年糕同4條鮮美香腸!年糕同香腸事先炸過,年糕煙un同香腸的多汁相輔相成,搭配上韓式特製的甜辣醬,增添了微微的甜味和香辣感 又唔會太過辣好味指數:🍡🍡🍡🍡4️⃣辣炒小章魚($128)小章魚鮮嫩多汁,經過辣醬的調味後。辣醬的香辣味道恰到好處,不僅不掩蓋章魚的鮮美,反而更能提升其風味。每一隻

#mochicouple_hk尖沙咀搵食團

1️⃣ 黑松露芝士炸醬拉麵配煎蛋($98)🤍

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

3️⃣年糕香腸串($52)

好味指數:🍡🍡🍡🍡

4️⃣辣炒小章魚($128)
小章魚鮮嫩多汁,經過辣醬的調味後。辣醬的香辣味道恰到好處,不僅不掩蓋章魚的鮮美,反而更能提升其風味。每一隻章魚都經過精心處理,肉質彈牙!白菜新鮮多汁,愈食愈上癮

好味指數:🍡🍡🍡🍡

5️⃣超級粒粒芒果米酒沙冰 ($138)
冰沙的質地輕盈,入口即化!真係有粒粒芒果肉, 而且雪到冰晒,重要嘅係唔會一味死甜,有芒果香味!每一口沙冰都充滿了新鮮芒果的香甜。米酒的加入則為這道甜品增添了獨特的風味,微醺的香氣與芒果的甜味令口感更加豐富

好味指數:🍡🍡🍡🍡

總括嚟講 嘢食分量都幾多 仲有好多種酒類同非酒精飲品選擇 好適合一大班嚟食嘢吹水慶祝🥳🥳🥳

📍 尖沙咀諾士佛臺1號8樓
🚇 港鐵尖沙咀B1出口,步行約5分鐘
🕒 Mon-Fri: 17:30-00:00
Sat&Sun: 12:00-00:00
2024-09-17 180 瀏覽
約咗朋友聚舊,想試新餐廳,見到諾士佛台樓上呢間韓國餐廳裝修非常玩味,一於去試下🇰🇷一出𨋢就好似置身韓國夜街咁,有唔同嘅店舖裝潢🇰🇷😍 入到餐廳感覺置身喺Disco咁,播住韓文歌🪩 餐廳有啤啤Bear嘅霓虹燈、仲有籃球機同跳舞機,可以又玩又食🏀💃🏻我哋叫咗芝士鐵板黑松露炸醬拉麵,估唔到嚟個打邊爐仔,可以玩煮返仔,仲要份量好多呢🤭 熱到咁上下就可以將炸醬麵撈埋啲芝士、雞蛋。食落充滿黑松露同芝士味、正呀🧀🍲另外我哋叫咗份BUTTER X GARLIC無骨炸雞,上菜見到好大份好大件、食落又唔算好煎炸、而且雞肉肉質鮮嫩,食落充滿香蒜牛油味🍖😋最後,我哋仲咗份蟹籽海鮮蛋卷,面頭舖滿蟹籽同沙律醬,食落啖啖海鮮🦑我朋友仲好鍾意啲配菜,特別係醃蘿蔔,另外仲有芽菜同泡菜🤓 飲品我哋叫咗粉紅西柚特飲,都幾fresh🥂

2024-09-12
  • 大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵
  • BUTTER X GARLIC 炸雞配脆脆薯格
2024-09-17 172 瀏覽
好友相約飯局,無問題就由我來找好吃又有特色的餐廳來試試看~ 愛吃韓餐的我二話不說就提出來到尖沙咀最近討論度很高的韓國餐廳,因著特色的裝潢和地道美食受大眾歡迎慕名打卡;這店也是收藏在口袋中想要來試的韓餐啊!爆芝River甜辣炒雞X小章魚 $68(+$8 無限添加烏冬)必點推介!六十多塊錢就吃到一鍋集合海量芝士、甜辣炸雞、小章魚跟自家製秘製醬汁,多加幾塊錢更可以無限添加烏冬,絕對是超級優惠!味道就當然是好吃而且帶微微辛辣非常惹味,口感也因為有各式各樣的食材而變得豐富!加上看著芝士碎慢慢變成芝士熔岩,整個過程相當治癒~ 難怪每檯無論多少個客人都會點一份來吃啦BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158不要少看這道菜的份量!份量超多,每件雞的size都非常大而且很厚身~ 外皮炸得酥脆,最驚喜的是大大件又厚厚的炸雞仍保持嫩滑有肉汁;加上蒜蓉牛油醬香口惹味,容易一口接一口地吃,配啤酒吃就最完美!蟹籽海鮮蛋卷 $138再次不要少看這道菜的份量!超厚的蛋卷表面鋪上滿滿的蟹籽,切開發現是用上忌廉汁烹煮過的魷魚及墨魚粒而且料是非常多,蛋卷入口軟綿又夠嫩滑,鹹香的蟹籽跟香濃的海鮮,無論味道跟口感都相當

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158

蟹籽海鮮蛋卷 $138

再次不要少看這道菜的份量!超厚的蛋卷表面鋪上滿滿的蟹籽,切開發現是用上忌廉汁烹煮過的魷魚及墨魚粒而且料是非常多,蛋卷入口軟綿又夠嫩滑,鹹香的蟹籽跟香濃的海鮮,無論味道跟口感都相當豐富

年糕香腸串 $52/2串

大愛年年糕香腸串的我,來到這裡也要來吃~ 年糕跟香腸交疊的串連一起再烤熟,年糕煙韌軟糯加上香腸堅實的口感,再拌以甜辣醬汁,味道跟在韓國吃到的一樣好吃!

甜蜜蜜糖葫蘆 × 夏日清爽青提沙冰 $138

吃了主食就要來吃韓式甜品!這個集合韓國大熱的糖葫蘆跟沙冰,而且還要每天限量發售 ,不得不試!緊記點一份跟朋友一同分享,因為同樣份量十足~ 以青提子製成糖葫蘆,脆卜卜的糖衣裡頭是清甜的青提子,好吃!用青提子汁跟薄荷葉碎做成的沙冰,冰涼清爽不會太甜,在這個炎炎熱日吃這個真的透心涼

甜米露 $20
其實非常推薦來店家點各類型的酒精飲品來喝,因為種類夠多而且都是來自韓國,而且還有不少優惠,實在非常吸引!不過這天不想喝酒就選了韓國傳統飲料甜米露也跟店家的環境很搭呀~
店家位於尖沙咀諾士佛臺的一橦大廈內,由離開升降機的一刻已看到以韓國街頭為主的裝潢,再進入餐廳內完全有種如置身韓國極具特色的餐廳一樣~ 滿有現今韓國最流行的Y2K風格,四處也都有非常特色的主題佈置,霓虹燈、跳舞機、籃球機等不會少,光是在餐廳每個位置打卡都已經可以花上一整晚時間~ 很有fu啊!打卡位多也有提供不少喝酒用遊戲設施讓客人邊喝邊玩;加上食物質素絕對地道,不停播放著k-pop,不說也真的以為自己跟友人身處韓國當地呢!由於全個樓層都是店家範圍所以地方比較寬闊,座位間距也是非常充足有空間感,跟三五知己來打卡聚會實在是推薦!留意這店在晚上用餐的繁忙時間就已經滿座,想來用餐的話最好早一點來walk-in也是OK啊!
2024-08-05
樓上鋪人氣啤啤bear韓國包車店,星期六晚好爆場,氣氛好正,環境佈置好有心思,有好多打卡位用餐限時120分鐘,QR code下單,仲有前菜食(芽菜、泡菜)BUTTER X GARLIC 無骨炸雞蒜蓉牛油醬好香口丶入味,炸雞有好多舊,外皮炸得酥脆,雞肉嫩滑有肉汁芝士鐵板黑松露炸醬拉麵非常邪惡嘅組合,拉麵加所有配料一齊食好惹味,再配上流心蛋食,係好食到不得了!蟹籽海鮮蛋卷 蛋卷嘅表面有好足料嘅蟹籽,蛋卷口感嫩滑,入面有沙律醬丶魷魚丶墨魚粒😋脆炸魷魚圈熱辣辣又夠脆嘅魷魚圈係正嘅,配埋沙律醬仲更加好食整體嚟講,所有野食都整得好有水準,食得好滿足同影得好開心😀美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓

BUTTER X GARLIC 無骨炸雞

芝士鐵板黑松露炸醬拉麵

蟹籽海鮮蛋卷

脆炸魷魚圈
熱辣辣又夠脆嘅魷魚圈係正嘅,配埋沙律醬仲更加好食

整體嚟講,所有野食都整得好有水準,食得好滿足同影得好開心😀

美味:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
  • 蟹籽海鮮蛋卷
這間位於尖沙咀的韓國餐廳是𝚈𝟸𝙺機舖主題🎮環境超級漂亮,打卡位很多空間也很大✨食物選擇也很多,很適合約一大班朋友一起過來𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕🤟🏻店員態度也很𝚗𝚒𝚌𝚎🥰食物方面也不錯👍🏻每樣食物都很足料✨有𝙲𝙿值~餐廳經常客滿,建議大家去之前先電話預約座位❣️而且遲多於𝟻分鐘就會取消預約,大家要注意🤣🐙爆芝𝚁𝚒v𝚎𝚛甜辣炒雞𝚇小章魚 $𝟼𝟾🍇甜蜜蜜糖葫蘆𝚇夏日清爽青提沙冰特飲 $𝟷𝟹𝟾🐖大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $𝟷𝟻𝟾🥘蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $𝟷𝟿𝟾🍹𝙵𝚒𝚛𝚜𝚝 𝙲𝚛𝚞𝚜𝚑 $𝟼𝟾🍹"𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔 𝙼𝚎!" $𝟻𝟾

食物方面也不錯👍🏻每樣食物都很足料✨有𝙲𝙿值~

🐙爆芝𝚁𝚒v𝚎𝚛甜辣炒雞𝚇小章魚 $𝟼𝟾
🍇甜蜜蜜糖葫蘆𝚇夏日清爽青提沙冰特飲 $𝟷𝟹𝟾
🐖大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $𝟷𝟻𝟾
🥘蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $𝟷𝟿𝟾
🍹𝙵𝚒𝚛𝚜𝚝 𝙲𝚛𝚞𝚜𝚑 $𝟼𝟾
🍹"𝙳𝚛𝚒𝚗𝚔 𝙼𝚎!" $𝟻𝟾
2024-09-14 200 瀏覽
啤啤Bear韓國包車🇰🇷🚡Bookmark了這間位於諾士佛臺的Y2K風韓國菜很久😛上星期最終有時間去朝聖一下😙😙辣炒小章魚 ($128) (7.25/10)甜甜辣辣的下酒菜 份量很慷慨 除了小章魚或會有菇和白菜 味道偏濃味 下酒一流~🐙炸芝士條 ($68) (7/10)就是能想像到的芝士條味~另外我們把芝士條裹上了辣炒小章魚的甜辣醬變得更解膩~😋大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 ($98)(7.25/10)鋪滿了芝士在旁 店員上檯時提醒芝士融了就要熄火 加上黑松露醬和煎太陽蛋 十分邪惡 在蛋下鋪上了滿滿的黑松露醬 是香濃但不假的黑松露味 連不太好黑松露的友人也能接受 拌上炸醬麵後很新鮮 不錯吃🧀🍜BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 ($158)(7.75/10)每件都很大塊 total應有8-9件 份量很足 上檯時是剛炸起的 熱辣辣 皮不會太厚 亦很脆身 調味剛好 很足的蒜蓉牛油味🍗生米酒 750ml ($116)米酒就是吃韓國菜必備😋另外亦附上了辣芽菜 泡菜和醃蘿蔔作配菜~
啤啤Bear韓國包車🇰🇷🚡

辣炒小章魚 ($128) (7.25/10)

炸芝士條 ($68) (7/10)

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 ($98)(7.25/10)

生米酒 750ml ($116)
米酒就是吃韓國菜必備😋

另外亦附上了辣芽菜 泡菜和醃蘿蔔作配菜~
2024-09-13 184 瀏覽
限定!無限挑戰烤盤燒盤比想像中細~ 每次跟上三塊五花肉 八爪魚🐙 洋蔥同泡菜作為配菜 第一round員工更會幫你燒好 服務相當唔錯👍 之後食完就可以繼續添 不過就要自己落手落腳燒🥩大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵個芝士麵都係用燒盤上 靜待盤上芝士🧀溶化就可以拌黎食 只不過餐廳冷氣太凍所以好快將食物吹凍哂😣 就算有火熱住個面都唔會去到好熱嘅狀態 之後開大火小小就將面燒燶左🥺 WHITE無骨炸雞🍗炸雞非常出色!首先炸粉份量岩岩好唔會過厚 然後雞肉係非常之嫩🥹仲保持到滿口嘅雞汁 完全唔乾!餐廳環境係行Y2K style 非常入流 裝修亦好新潮 門口已經有隻巨型啤啤迎接你 餐廳內更有街機作為裝飾 亦善用鐵枱鐵桶 瞬間感覺猶如在韓國一般 餐廳好打卡 IGABLE 非常適合年輕人聚餐落腳 食物價錢合理🤤 只係個人就覺得餐牌選擇比較少 餐廳地點十分方便 就正正係諾士佛臺條街 食完飯可以直落飲野一條龍😛
限定!無限挑戰烤盤

大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵

WHITE無骨炸雞🍗

2024-03-30
  • WHITE無骨炸雞
2024-09-12 182 瀏覽
今日約左個朋友去尖沙咀飲野。飲野之前睇下想食啲乜嘢,就決定揀左呢間野啦。佢裡面嘅價錢都算合理。食物質素都可以吧,不過唯一唔好既地方就係佢抽氣系統好差,好大油煙。隔離枱食緊燒肉彈到我個身都係。 台與台之間太近 。其他方面都唔錯 。今日就叫左一個芝士燒五花腩依個真係好味,原來芝士喺可以配搭五花腩,第一次試就愛上。啖啖芝士啖啖肉 好香口,好岩送酒。之後我地仲叫左個韓式炒粉絲。e個就冇乜特別 。e到仲會送前菜 。都係例牌芽菜,泡菜,酸蘿白等等。價錢合理,只差通風係統就好D啦
今日約左個朋友去尖沙咀飲野。
飲野之前睇下想食啲乜嘢,就決定揀左呢間野啦。
隔離枱食緊燒肉彈到我個身都係。 台與台之間太近 。

其他方面都唔錯 。
今日就叫左一個
芝士燒五花腩
之後我地仲叫左個韓式炒粉絲。e個就冇乜特別
。e到仲會送前菜 。都係例牌芽菜,泡菜,酸蘿白等等。
價錢合理,只差通風係統就好D啦
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
  • 前菜
一岀𨋢,俾好大隻熊啤啤吸引左視線🧸 再行入d 原來入面仲有一隻喎!🤣 裝修都好特別,有籃球機等等既裝飾,打卡一流🕹️🏀🌟 辣炒小章魚🐙辣辣地,係一個好好嘅下酒菜😻 章魚細細粒,一啖一粒😻 配料竟然有冬菇,真係估佢唔到又幾好食,因為索哂d辣味😻🌟 蟹籽海鮮蛋卷好多好多蟹籽😻切開入面都好豐富,有好多海鮮😻有蜆,魷魚…仲有少少流心嘅效果添😻🌟 芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🍜好多芝士!芝士控一定要食🧀 仲有流心蛋,撈埋落炸醬麵到好好食阿🤤🌟 BUTTER X GARLIC 無骨炸雞炸雞足足有9件,無骨 炸到個皮好脆,啖啖肉,好方便食阿🤤而且唔會炸到好乾身,入面仲好juicy架🤤🌟 Drink Me!有漸變效果,好靚😻 仲要係西柚味,好開胃😆🌟 白熊果味小麥手工啤好香水果味,易入口😻

🌟 辣炒小章魚🐙

🌟 蟹籽海鮮蛋卷

🌟 芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🍜

🌟 BUTTER X GARLIC 無骨炸雞

🌟 Drink Me!
有漸變效果,好靚😻 仲要係西柚味,好開胃😆

🌟 白熊果味小麥手工啤
好香水果味,易入口😻
啤啤Bear韓國包車 BBB포차📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓久違的到尖沙咀睇牙後,行到諾士佛台附近覓食,喺Google搵到間韓國包車主題嘅餐廳,有多款芝士料理供應,於是被吸引咗去食。BBB佔地全層,地方寬敞,可以容納多檯食客,而且有用趟門分有兩個區域,閂門後隔音幾好,環境唔會太嘈吵。除咗有生招牌「啤啤Bear」坐陣,場內仲有幾個閃閃下嘅心型disco balls、籃球機、夾公仔機同跳舞機裝飾。我哋有幸坐喺跳舞機上嘅二人檯,感覺非常特別! 💰$98大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 🍜芝士控同黑松露控絕對唔可以錯過!全素嘅炸醬麵拉麵,帶嚟嘅滿足感居然比有肉嘅麵食更大!韓國拉麵較闊身同彈牙,口感極佳,拌入熱溶咗嘅芝士、煎蛋同無敵多嘅黑松露醬,每一口都有多重層次,加上有鐵板熱住,放耐咗都保持到溫度。 💰$68爆芝River甜辣炒雞 x 小章魚 🐓🐙幾乎每一檯都會叫嘅一定係爆芝River甜辣炒雞 x 小章魚!錫紙兜內放有甜辣炒雞同小章魚,再喺兩者中間堆滿大量芝士,以小菜呢個價錢已經無得輸。你又點會估到仲有一個烏冬底?!而且每檯只要加多$8,就可以無限添加烏冬,勁抵食! 💰$158BUTTER X GAR
啤啤Bear韓國包車 BBB포차

爆芝River甜辣炒雞 x 小章魚 🐓🐙

💰$158
BUTTER X GARLIC 韓式無骨炸雞 🍗
BUTTER X GARLIC Fried Chicken
呢個價錢呢個份量真係非常佛心,有7-8件大大件嘅無骨炸雞,即使有雞胸肉嘅位置,雞肉都唔會好乾好柴。我鍾意呢款牛油蒜香口味,感覺無甜辣炸雞、芝士炸雞咁油膩,而且佢哋應該喺醃雞嘅過程中都有加入蒜頭調味,所以外內都有濃香蒜味。籃底仲有牛油醬汁,點少少嚟食會更好味!

💰$98
原味芝心煎蛋卷 🍳
日式蛋卷食得多,韓式蛋卷真係第一次呢!明顯分別係蛋卷內有海量芝士,趁熱食仲可以拉到長長芝士絲,而且仲擠有茄汁同沙律醬,每啖到食到蛋同芝士嘅香醇。

💰$68
韓式炸餃子 🥟
一籃炸餃子有7-8隻,內餡包有菜肉同韓式粉絲,外皮唔算炸得金黃,但都算香口,點埋酸甜醬汁就更好味。

💰$138
甜蜜蜜糖葫蘆 X 夏日清爽青提沙冰特飲 🍇🍧
我大推呢個沙冰特飲,除咗賣相有特色,味道都出奇哋好,而且真係冰涼解暑,一個字,爽!原本以為沙冰味道會好淡,點知入口冰涼之餘仲有極清新嘅薄荷味,食真啲仲有青提味,非常衝擊!忍唔住好奇,向店員查詢後先知呢款原來係佢哋自創嘅冰點,主要用上新鮮薄荷、韓國青提同青提汔水製成,唔怪得會集冰、甜、爽於一身啦!

如果你熟悉我,應該知道我唔鍾意食提子,尤其係青提,因為通常都好酸,食完啲牙會軟晒。但BBB將青提串整成糖葫蘆,糖衣甜蜜蜜又脆卜卜,完全唔會食到青提嘅酸味,簡直係我嘅福音!

溫馨提示,呢個甜點/飲品係限量發售嘅,落單時一併落,再揀選「食埋嘢先上!」,就唔怕食唔切會溶啦!
  • 甜蜜蜜糖葫蘆x夏日清爽青提沙冰
  • 爆芝River甜辣炒雞x小章魚
2024-09-09 2502 瀏覽
諾士佛台除左飲野之外,原來樓上仲有好多特色餐廳,今次去左一間充滿韓國特色既🇰🇷韓國餐廳🔸 爆芝River甜辣炒雞 x 小章魚分量超大,3至4人share都得,只需要$68,雞肉同小章魚🐙加埋秘製醬汁爆炒,味道唔算好辣,仲要超多芝士,超拉絲呀😍,入面本身有一個烏冬,仲可以加$8 升級成任食彈彈韓國烏冬,另外可以加$10就生菜🥬包住食又另一種味道🔸 Butter x Garlic 無骨炸雞炸雞好大件啖啖肉,超正😋外層炸到好香脆,有啲都唔厚粉,面頭鋪滿蒜蓉🧄,牛油同蒜蓉味道好濃郁,雞肉唔會好乾有肉汁🔸蟹籽海鮮蛋卷蛋卷好厚實,蛋香味濃,面頭鋪滿孩子,入面海鮮餡料好豐富,有魷魚🦑、蝦仁、蟹柳、帆立貝等,鮮味十足🔸 甜蜜蜜糖葫蘆 X夏日清爽青提沙冰特飲每日限量發售‼️ 脆卜卜既糖衣包住爽脆青提🍇配埋激爽既青提沙冰,再加埋薄荷葉🌿又清新又消暑🔸This Summer🍍菠蘿味香甜濃郁,仲飲到有少少果肉,菠蘿控一定鍾意🔸Drink Me顏色超靚💓西柚味酸酸甜甜,非常解渴

🔸 爆芝River甜辣炒雞 x 小章魚

🔸 Butter x Garlic 無骨炸雞

🔸蟹籽海鮮蛋卷

🔸 甜蜜蜜糖葫蘆 X夏日清爽青提沙冰特飲

🔸This Summer
🍍菠蘿味香甜濃郁,仲飲到有少少果肉,菠蘿控一定鍾意

🔸Drink Me
顏色超靚💓西柚味酸酸甜甜,非常解渴

2024-09-08 1914 瀏覽
❝啤啤𝐁𝐞𝐚𝐫韓國包車❞‼️逆市價$𝟔𝟖之四人份章魚炒雞‼️最近𝐢𝐠成日見到廣告,以為平嘢會中伏,點知幾好食,食物份量都偏大,真心性價比超高,加上環境好𝐘𝟐𝐊+韓國地攤,有遊戲機、籃球架等,玩味十足🤘🏻࿐🐙爆芝𝐑𝐢𝐯𝐞𝐫甜辣炒雞 𝐱 小章魚 $𝟔𝟖💫$𝟔𝟖四人份量超抵‼️鋪滿多重芝士好香,加上炒雞、章魚份量都幾多,非常飽肚,甜甜地唔太辣易入口,仲可以+$𝟖任食烏冬,絕對係糧尾之選😇🐣𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐱 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜韓式無骨炸雞 $𝟏𝟓𝟖💫一上枱已經超香牛油蒜蓉味,炸雞外皮香脆,炸粉唔會太厚,肉質超嫩又𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲🍳蟹籽海鮮煎蛋捲 $𝟏𝟑𝟖💫蛋捲超厚實,包上滿滿的海鮮餡例如魷魚🦑,面頭佈上超多的蟹籽、沙律醬,有咬口又香,必食‼️‼️‼️🍇甜蜜蜜糖葫蘆 𝐱 夏日清爽青提沙冰 $𝟏𝟑𝟖💫第一次食青提糖葫蘆,外層糖衣好脆,青提子大粒又清甜,加埋淡香的沙冰真係消暑一流,仲可以消埋膩😋🍙炸紫菜粉絲卷 $𝟔𝟖正常水準,炸得夠香脆又唔會太油!
❝啤啤𝐁𝐞𝐚𝐫韓國包車❞
‼️逆市價$𝟔𝟖之四人份章魚炒雞‼️

🐙爆芝𝐑𝐢𝐯𝐞𝐫甜辣炒雞 𝐱 小章魚 $𝟔𝟖💫

🐣𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐱 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜韓式無骨炸雞 $𝟏𝟓𝟖💫

🍳蟹籽海鮮煎蛋捲 $𝟏𝟑𝟖💫

🍇甜蜜蜜糖葫蘆 𝐱 夏日清爽青提沙冰 $𝟏𝟑𝟖💫

🍙炸紫菜粉絲卷 $𝟔𝟖
正常水準,炸得夠香脆又唔會太油!

2024-08-24
  • 甜蜜蜜糖葫蘆x夏日清爽青提沙冰