2024-05-21
喰楽 @kuuraku_sukiyaki 📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座9樓H室🚗:觀塘地鐵B2出口 步行6分鐘📞:+852 3427-9059💲:~HKD108-228/head for lunchFood quality✔️:日本產A5和牛、澳洲產和牛總結:😋一間我好鐘意私心推薦嘅shabushabu/壽喜燒小店 想食shabushabu嘅朋友可以試佢午市 而想食壽喜燒嘅朋友可以晚市嚟💋😋比起市面同類嘅餐廳 佢嘅檔次低啲價錢都相對平啲 但食物質素有過之而無不及 絕對推薦愛食牛嘅朋友嚟試試🈴️😋試咗兩次午市 分別帶唔同嘅同事嚟試 次次都好滿意 有時lunchtime想食好啲奬勵自己嘅呢間就好推薦✔️😋午市由$108-$228 平平地有豬肉食 聽同事講質素都唔錯👍🏼 兩次分別試咗日本和牛同澳洲和牛 兩款油花都好靚 冇諗過百幾蚊都有呢種質素 其實兩款牛都好食 要視乎你鐘意咩口感 個人覺得日本和牛油脂感重啲 食落會嫩滑啲 而澳洲和牛就牛味重啲都平啲🤣😋午市叫每款肉都會跟一個定食 有三款小食 紫菜飯 雪糕🍦生雞蛋同蔬菜鍋 夠飽同埋滿足 打卡都一流🤔環境有點暗 就唔太適宜影相📸️裝修走簡約風 因
📍:觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座9樓H室
🚗:觀塘地鐵B2出口 步行6分鐘
📞:+852 3427-9059
💲:~HKD108-228/head for lunch
Food quality
✔️:日本產A5和牛、澳洲產和牛
總結:
🤔環境有點暗 就唔太適宜影相📸️裝修走簡約風 因為得四枱所以空間感足 坐得好舒服 而且人少少唔會好嘈雜
😨座位得16人座 即係四枱客 建議大家book定位費時摸門訂
😨最尾送嘅甜品係拎出面啲行貨 有次食個海鹽焦糖 有點難食😂搞到整餐唔夠完美