2022-12-10 243 瀏覽
幾年前喺附近做野經同事介紹,已經成日食,呢間嘅口水雞米線係我食過最好食,沒有之一🫶🏻 個人覺得配米線最夾,每一啖都夾埋d蔥同汁同米線🍜平時唔食雞皮都會食埋😀汁同辣度都係獨一無二😋之前舊鋪無咗以為以後都無得食,可惜咗一排✨好彩只係轉新鋪🥹轉左工後,間唔時都會返去買外賣同埋屋企人瑋齊食!大推一定要試口水雞米線!——————-不過野飲無熱奶茶,得檸水/華田個d😳一至兩星期就打算返去食一次😹

——————-
不過野飲無熱奶茶,得檸水/華田個d😳
一至兩星期就打算返去食一次😹

2022-12-09
外賣自取
  • 口水雞米線
2022-10-15 159 瀏覽
依家係同同事食晏嘅時候,同事介紹嘅,門面其實都似茶餐廳,睇完餐牌就照入去啦,更破就比較細,座位比較少食物選擇唔算多,見到有米線🍜因為個人本身偏好粉麵類,所以就問店員可唔可以雙併,所以我就叫左黑醋骨+炸豆腐湯米線🍜同事就叫左口水雞飯(算叫做招牌啦)同黑醋骨肉燥飯口水雞好快就到左,同事話係凍嘅,可能係凍食掛,同事覺得個醬汁都偏辣,同埋肉唔算多,應該唔係雞腿🍗部位跟住就到我個米線🍜嚟啦,湯底無咩驚喜,清湯,有一條菜,但個黑醋骨係有驚喜嘅,因為整得好淋同入味,食落唔錯而個炸豆腐還好啦,無咩特別另一個同事叫嘅黑醋骨肉燥飯,賣相都幾豐富同埋係熱嘅,整體都還好啦不過我會考慮無下次😂或者想食個黑醋骨都會返去試試嘅🤔因為選擇唔太多,但都會想支持下小店好過幫襯咁多大集團嘅

口水雞飯

黑醋骨+豆腐湯米線🍜

而個炸豆腐還好啦,無咩特別
黑醋骨肉燥飯

好過幫襯咁多大集團嘅