葵涌廣場的美食真系多到食極都食吾哂😆 每次經過葵芳就好想掃下街 發現左呢間叫 -嘆杯貓茶- 既小食店😺 呢間小食店老闆勁有愛心❤️ 佢會將每個月部份收益捐俾浪浪機構!!小食店行傳統加創既新港式味道 主打手工茶飲🧋 甜品🍩 同台灣夜市小食🇹🇼 夠哂多元化😌第一眼食波提 上網一睇原來系有嚼勁既巴西起司麵包🇧🇷#招牌手工波提 $25/1 $48/2Dount既外表 但麻糬既口感 煙煙韌韌!!🍩 除左朱古力口味 仲可以轉花生醬口味架🥜#波波DoubleMay $32 其實呢款都系波提黎 只不過分成左一粒粒姐🤪 芝士奶蓋Orea既波提粒粒 配上黑糖醬 QQ彈彈!!🍡#朱古力鮮忌廉Orea脆脆 $34個杯蓋勁可愛 有貓貓耳仔😺 朱古力同Orea呢個組合就一直都系甘夾🫣 主要吾洗擔心佢會好甜啊!!#招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25系港式的味道🇭🇰 吾洗去茶餐廳都飲到😬 仲配埋黑白珍珠 多左種享受😌順帶一提 除左小食店 仲有旗下的嘆杯貓茶Cafe😺 中意貓貓既朋友仔 記得去啦!!

第一眼食波提 上網一睇原來系有嚼勁既巴西起司麵包🇧🇷
#招牌手工波提 $25/1 $48/2

#波波DoubleMay $32

#朱古力鮮忌廉Orea脆脆 $34

#招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25

2023-04-25
15 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)
2023-04-30 45 瀏覽
難得去葵廣shopping,一於掃街,見到好多新興嘅小店,今日決定幫襯呢一間餐廳有不同的飲品,甜品,小食。最後叫左以下食物1.朱古力鮮忌廉Oreo脆脆($34 )貓貓杯蓋對好可愛,朱古力上面加咗鮮忌廉同埋滿滿Oreo碎,飲落有不同層次,朱古力味濃,口感豐富。2.抹茶芋泥鮮奶( $32 )朋友叫左呢杯,滿滿芋泥。3.酥炸留心芝士雞扒( $18 )雞扒外脆內軟,不會鞋,且有濃郁嘅芝士留心,非常惹味。4.脆炸爆汁小龍包( $20/10粒)小籠包皮薄餡靚,新鮮熱辣,好味。5.波波Double may ( $32 )配料豐富,有芝士奶蓋,Oreo,波提粒粒配黑糖漿。波提係用油炸而成,煙煙韌韌,配搭好食。

餐廳有不同的飲品,甜品,小食。

最後叫左以下食物

1.朱古力鮮忌廉Oreo脆脆($34 )

2.抹茶芋泥鮮奶( $32 )
朋友叫左呢杯,滿滿芋泥。

3.酥炸留心芝士雞扒( $18 )
雞扒外脆內軟,不會鞋,且有濃郁嘅芝士留心,非常惹味。

4.脆炸爆汁小龍包( $20/10粒)
小籠包皮薄餡靚,新鮮熱辣,好味。

5.波波Double may ( $32 )

外賣自取
剛去完了它們家貓Cafe 就順道介紹一下它們在葵廣的小食店在小食店購買滿$50 可以到Cafe 減$10 的不過在cafe 玩完再去小吃店也是同樣有優惠的唷今次我們再叫了爆汁小籠包 $20/10粒椒鹽杏鮑菇 $20 (細份)這兩個味道也是偏乾身的,因它是炸的我自己比較喜歡杏鮑菇,有機會的話想先試它家的炸鮮奶而飲品我們就點了自家配拼青蘋果純茶 $20 味道較為清淡,如為了消消暑不錯的它家的大熱~朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆 $34我家少爺一下把飲品飲光了,連帶店主把杯蓋也畫了很可愛的貓咪我也很想要多一杯呢最後一定一定要介紹這兩個我是第一次吃的波提,它是台灣蠻出名的小吃少爺就一個人吃了左邊的手工波提 $25幸好加邊的波波Double May  $32我還可以吃一點點,我有想像它像的是冬甩?但是它比冬甩沒太甜硬身一點又不太像麵包,不過連同醬汁是蠻好吃的!!是日分享: 嘆杯貓茶 -小吃店葵芳葵涌廣場2樓007號鋪就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)
剛去完了它們家貓Cafe 就
順道介紹一下它們在葵廣的小食店
在小食店購買滿$50 可以到Cafe 減$10 的
不過在cafe 玩完再去小吃店也是同樣有優惠的唷
今次我們再叫了
爆汁小籠包 $20/10粒
椒鹽杏鮑菇 $20 (細份)

這兩個味道也是偏乾身的,因它是炸的
我自己比較喜歡杏鮑菇,有機會的話想先試它家的炸鮮奶
而飲品我們就點了
自家配拼青蘋果純茶 $20
味道較為清淡,如為了消消暑不錯的
它家的大熱~朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆 $34
我家少爺一下把飲品飲光了,
連帶店主把杯蓋也畫了很可愛的貓咪
我也很想要多一杯呢
最後一定一定要介紹這兩個
我是第一次吃的波提,它是台灣蠻出名的小吃
少爺就一個人吃了左邊的手工波提 $25
幸好加邊的波波Double May  $32
我還可以吃一點點,
我有想像它像的是冬甩?
但是它比冬甩沒太甜硬身一點
又不太像麵包,不過連同醬汁是蠻好吃的!!
是日分享:

嘆杯貓茶 -小吃店
葵芳葵涌廣場2樓007號鋪

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

2023-04-15
10 分鐘 (外賣自取)
  • 朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆
  • 波波Double May
  • 手工波提
2023-04-27 17 瀏覽
葵涌廣場一向都多野食,話說我都有好長時間無去過葵廣,今次專登過黎掃街,行行下俾呢間貓貓主題啲小食店——🌟嘆杯貓茶🌟吸引咗,門面貼咗好多貓貓相,餐牌仲好多野食選擇,果時想食甜野,叫咗佢哋嘅手工甜品🍩佢啲冬甩睇落好吸引,仲叫咗佢方便一口一口食嘅波波冬甩,而飲品選擇都幾豐富吸引,叫咗🍫朱古力鮮忌廉Oreo脆脆🧋同💜芋泥鲜奶🥛,賣相又係好吸引,整體味道都唔錯,飲品好夠味又足料。冬甩色彩繽紛好靚,最啱相機食先💕口感煙煙韌韌
冬甩色彩繽紛好靚,最啱相機食先💕口感煙煙韌韌
2023-04-26 12 瀏覽
這間主打珍珠奶茶、小食和甜品的小店,提供多款的甜點。招牌手工波提 $25有Donut的外表,有麻糬波波的口感,外脆內軟,值得一試。波波 double may $32這個配上Oreo的甜品,有非常多波波,上邊以芝士賴蓋,再加黑糖漿,這款食物非常創新。飲品方面,我們選了以下兩杯招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25不算太甜,加上有很多粒珍珠。朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34朱古力賠償Oreo這個配搭是絕配,不算太甜,可以要求少冰。#嘆杯貓茶 #葵涌廣場 #葵涌甜點 #珍珠奶茶 #foodie #hkfoodie
這間主打珍珠奶茶、小食和甜品的小店,提供多款的甜點。
招牌手工波提 $25
有Donut的外表,有麻糬波波的口感,外脆內軟,值得一試。

波波 double may $32

飲品方面,我們選了以下兩杯
招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25
不算太甜,加上有很多粒珍珠。

朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34
朱古力賠償Oreo這個配搭是絕配,不算太甜,可以要求少冰。

2023-04-24 19 瀏覽
葵廣一直都係搵食集中地, 尢其係2樓小食區, 人山人海, 是但去一間都要排隊呀! 迫下迫下, 去到轉角位一間貼滿咗貓貓相片嘅小食店, 原來佢哋喺附近有一間貓Café, 路程5分鐘, 可以喺度買完可以帶d食物上貓貓🐈café @acupofcat_cafe 一齊食, CP值都幾高, 而且貓cafe收入撥作支援救援浪浪用途, 食野之餘仲可做善事。舖仔細細, 有台灣夜市小食, 手工茶, 沙冰, 奶昔, 珍珠奶茶, 小食及甜品等貼地小店食。九吋長糖霜玉桂條 - $18/1條外皮金黃酥脆, 內部柔軟香甜。灑滿香甜嘅糖霜, 仲有濃郁嘅玉桂香味, 好鬆脆香口, 令人一食會想食哂成條。波波Double May - $32呢款都係波提, 不過配料就比較豐富, 有Oreo碎、黑糖漿同奶蓋, 入口多啲奶香, 而且波提已經剪碎咗, 食落軟糯, 方便點埋啲奶蓋同Oreo碎一齊食。呢個好食呀!香脆鹽酥雞粒(細) - $20炸到金黃香脆, 少少酥鹽味, 熱辣辣, 肉質肉嫩, 又Juicy!台灣花枝丸 - $20/4粒炸到金黃, 外香脆, 內彈牙, 正呀!抹茶芋泥鮮奶 - $32士多啤梨沙冰 - $32要了2杯飲品,

九吋長糖霜玉桂條 - $18/1條
, 令人一食會想食哂成條。

波波Double May - $32

香脆鹽酥雞粒(細) - $20

台灣花枝丸 - $20/4粒
炸到金黃, 外香脆, 內彈牙, 正呀!

抹茶芋泥鮮奶 - $32
士多啤梨沙冰 - $32
要了2杯飲品, 2杯飲品都不太甜。士多啤梨沙冰飲品杯蓋好可愛, 貓貓頭形, 店員好好心機仲幫我畫🐱埋貓貓樣係蓋上, 超可愛。抹茶芋泥鮮奶, 好滑, 芋泥好棉, 好飲!

2023-04-21 17 瀏覽
葵廣一直都係小食嘅集中地,今次嚟到2樓小食區,見到轉角位開咗間貼滿咗貓貓相片嘅小食店,原來佢哋喺附近有一間貓Cafe,路程5分鐘,可以喺度買完嘢食拎上去食,都幾有CP值,而每月部份嘅收益都會捐比幫助流浪貓嘅機構🐈招牌手工波提 $25波提個樣有啲似冬甩,都係油炸而成,入口質地實淨,帶少少嚼勁,外層嘅淋醬可以揀花生醬、朱古力醬、士多啤梨醬等,仲有啲彩虹糖針做裝飾🌈波波Double May $32呢款都係波提,不過配料就比較豐富,有Oreo碎、黑糖漿同奶蓋,入口多啲奶香,而且波提已經剪碎咗,方便點埋啲奶蓋食🍩朱古力鮮忌廉Oreo脆脆 $34佢哋嘅飲品杯都有欣賞貓貓logo🍫而且杯蓋有一對貓耳,非常特別,呢杯朱古力上面加咗鮮忌廉同埋Oreo碎,令層次更豐富,適合螞蟻人🍬招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25而呢杯珍珠奶茶係港式奶茶茶底,口感順滑,珍珠用上黑白珍珠,分別係黑糖珍珠同埋琥珀珍珠,幾有咬口~

波波Double May $32

朱古力鮮忌廉Oreo脆脆 $34

2023-04-21 20 瀏覽
葵涌廣場2樓有一間小食店 ✨嘆杯貓茶 ✨小食店好多特色小食選擇小食店食物可以帶去嘆杯貓茶Cafe - 葵芳 @acupofcat_cafe坐低食,路程只需5分鐘,#黑糖珍珠鮮奶茶奶茶茶香奶滑,珍珠煙靭,帶有濃濃黑糖香,越嚼越香#香辣薯角本身已有調味,味道岩岩好,好香口#香脆鹽酥雞粒炸到金黃香脆,熱辣辣,肉質肉嫩JUICY#脆炸爆汁小籠包炸過的小籠包外皮脆口,一咬滿滿肉汁,好鮮味嘆杯貓茶Cafe - 葵芳 $50一小時 $88兩小時 $118全日葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24J號舖貓cafe收入撥作支援救援浪浪用途 ,好有意義!
葵涌廣場2樓有一間小食店 ✨嘆杯貓茶 ✨

小食店好多特色小食選擇

#黑糖珍珠鮮奶茶

奶茶茶香奶滑,珍珠煙靭,帶有濃濃黑糖香,越嚼越香

#香辣薯角
本身已有調味,味道岩岩好,好香口

#香脆鹽酥雞粒
炸到金黃香脆,熱辣辣,肉質肉嫩JUICY

#脆炸爆汁小籠包
炸過的小籠包外皮脆口,一咬滿滿肉汁,好鮮味

嘆杯貓茶Cafe - 葵芳

$50一小時 $88兩小時 $118全日

葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24J號舖

貓cafe收入撥作支援救援浪浪用途 ,好有意義!

外賣自取
最近係美孚附近出緊實習,緊係要去葵廣掃下街啦😚今次要介紹嘅係愛貓人士必去嘅嘆杯貓茶🐱佢哋除咗小食店之外仲有貓cafe,路程只需5分鐘就到😍貓cafe收入仲會撥作支援救援浪浪用途👍🏻招牌手工波提 $25波波doubleMay $32波提是什麼?上網睇原來波提係有嚼勁的巴西起司麵包😋外表有啲似冬甩,但非常煙靭💓加埋花生醬/Oreo奶蓋超級香🥜朱古力鮮忌廉oreo脆脆 $38招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25小店嘅野食都可以帶去貓貓cafe,買杯野飲邊行邊飲上去玩貓都幾正🥰CP值超高,連杯朱古力脆脆都有貓貓樣🤣超級得意🫶🏼朱古力味道唔會好甜,Oreo卜脆脆口質一流😆絲襪奶茶真係比較滑啲,珍珠份量都幾多,飲到底都仲有😋食嘢嘅同時又可以幫到浪浪🥹大大力g持嘆杯貓茶葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖

波波doubleMay $32

朱古力鮮忌廉oreo脆脆 $38

食嘢嘅同時又可以幫到浪浪🥹大大力g持

嘆杯貓茶
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
呢到啲小食全部都可以帶去貓cafe,經地面去路程5分鐘左右,買滿指定金額可以抵消場錢,去貓cafe cp值都高,坐住食又舒服啲~👨🏻‍🍳🤳🏻招牌手工波堤 $25佢係冬甩嘅啲frd嚟,咬落有啲煙靭口感嘅包咁,個醬微甜~ 如果有得熱食可能會好食啲👨🏻‍🍳🤳🏻奶蓋黑糖波堤 - 波波doublemay $32呢個同樣有煙煙韌韌嘅口感,配個醬再加oreo碎嘅味道唔錯,唔會太甜 ! 👍🏻👨🏻‍🍳🤳🏻抹茶紅豆鮮奶 $323個味唔會互搶,紅豆幾香同個抹茶幾夾😋👨🏻‍🍳🤳🏻朱古力鮮忌廉oreo脆脆 $38我都幾鍾意飲oreo 呢個唔會甜到漏,朱古力係微甜帶超少苦,朱古力味澧得嚟唔會甜到漏,同埋係稀身啲唔滯,可以再攪拌下撈埋oreo脆脆同cream~Cafe收入會支援浪浪,大家可以搵個weekend買埋嘢食上貓cafe坐下🐱

👨🏻‍🍳🤳🏻招牌手工波堤 $25
佢係冬甩嘅啲frd嚟,咬落有啲煙靭口感嘅包咁,個醬微甜~
如果有得熱食可能會好食啲

👨🏻‍🍳🤳🏻抹茶紅豆鮮奶 $32
3個味唔會互搶,紅豆幾香同個抹茶幾夾😋

👨🏻‍🍳🤳🏻朱古力鮮忌廉oreo脆脆 $38

唔知大家去開葵芳掃街有冇留意到2樓美食坊呢間「嘆杯貓茶」🐱見到佢門口貼咁多貓貓照先知原來附近工廈有間貓cafe🤩買完啲野食仲可以拎上去邊食邊擼貓!貓cafe空間不太大 但容納成過10隻貓 店員們實屬不易 店舖資源有限 收入都係用作支援救援浪浪 真係值得支持下💕最好係葵廣間小食店買定野食野飲 先去服侍主子🤪穿過商場電梯天橋可以5分幾鐘就可去到間貓cafe。。。🦔👉招牌手工波堤 $25/1 $48/2食完嗰lunch有啲飽😂所以叫啲輕量甜點算 經典朱古力味實無死 有別於冬甩 真係有點嚼勁嘅波堤。。。🦔👉波波double may $32嗰名夠盞鬼🥴見到堆粒粒波波有瞬間以為係魚蛋😂特別在於面頭微稠嘅芝士奶蓋 再加點黑糖醬 好有新意!。。。🦔👉招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25呢杯性價比黎講真係唔錯🤪奶茶幾順滑 黑糖+琥珀珍珠都新鮮得幾有嚼感 有驚喜😚另外最抵20蚊都有杯鮮奶茶 其他味都值得試試!。。。🦔👉朱古力鮮忌廉oreo脆脆 $34好可愛地嗰杯蓋畫咗貓貓嗰嘆樣☺已經加哂分!! 個cream都吱得靚靚的💕🐾☕嘆杯貓茶 Cafe葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24樓J號舖 🍡葵廣小食店

👉招牌手工波堤 $25/1 $48/2

🍡葵廣小食店
嘆杯貓茶
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
外賣自取
今日放假❤️專登去咗葵廣食嘢,見到有間貓貓主題嘅小食店🐱喺呢度買嘅嘢食仲可以帶去附近嘅貓cafe食,絕對係個放假好去處☺️貓cafe喺附近嘅工廈,距離小食店只係5分鐘左右嘅路程🐱🐱🐱•真皇牌蚵仔煎($60)•波波Double May (奶蓋黑糖波提)($32)•台灣腸($10)•飲品: 抹茶芝士奶蓋($36) & 士多啤梨奶昔($39)超推薦蚵仔煎,超多菜超多蠔🦪🦪仲要可以見到隻蠔係好大隻,配料好足,同醬汁係佢哋嘅自家秘製甜辣醬,食落比我預期更香同辣🌶️呢個價錢我本身無期望咁多,點知做到好有水準😍另外就係個甜品啦💕問完店員先知咩係波提,我都係第一次食😂 波提類似冬甩咁,但佢嘅口感比冬甩更為煙韌,配上奶蓋黑糖醬汁,好食☺️我諗呢個甜品喺香港唔常見,好值得試一試💕我幾欣賞呢個經營嘅方式,喺小食店買嘅嘢食可以帶上去附近嘅貓cafe,貓cafe嘅價錢又唔貴,而且貓cafe嘅收入仲會撥作支援救援浪浪用途🐱貓cafe嘅貓貓好可愛,仲有好多隻,隻隻都好乖,任摸都唔嬲😂除咗玩貓,仲有大量board game供應✌🏻玩足全日都無問題‼️

•真皇牌蚵仔煎($60)
•波波Double May (奶蓋黑糖波提)($32)
•台灣腸($10)

2023-04-05 26 瀏覽
嚟介紹下特色cafe喇☕️!今次想同大家介紹好耐冇介紹過嘅貓貓cafe啦🐱。呢間餐廳除咗喺工廈有貓cafe之外,喺葵廣同樣有一間小食店㗎❤️,而且小食店嘅嘢食仲可以帶去貓貓cafe享用🤩。另外呢間餐廳都好有善心,會將貓cafe嘅收入撥作支援救援浪浪用途🫶🏻。可以話係相當有意義!環境方面☝🏻小食店同貓cafe嘅路程一啲都唔遠✨,只需要行5分鐘就到了。至於cafe環境方面夠晒衛生無臭味,而貓咪都好乾淨🥰。睇得出餐廳有悉心照顧!食物方面✌🏻#蕉思暮想($35)首先就想同大家介紹吓第一款小食,呢款小食包括咗兩條西班牙churro 🇪🇸以及兩條香蕉春卷🍌。個人認為Churro真係整得好脆,仲帶有肉桂香味❤️。香蕉春卷內餡真材實料🤩,含有足夠嘅香蕉蓉!#招牌手工波提($25)另外我想介紹嘅第二款小食就係呢份招牌手工波提🍩,份波提我今次就選擇咗朱古力底🍫。我自己覺得餐廳都幾有誠意😋,因為波提嘅製作工序其實都幾繁複㗎🙏🏻。我特別鍾意佢嘅口感,甜得嚟帶點煙韌😬。#流心芝士牛堡盒子($58)最後就想介紹下呢份CP值夠晒高嘅小食拼盤🫶🏻。呢個盒入面包括有台灣腸、香草腸、花枝丸、薯角,仲有當中嘅主角流心芝士牛堡😍,
嚟介紹下特色cafe喇☕️!

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#蕉思暮想($35)

#招牌手工波提($25)

#流心芝士牛堡盒子($58)
最後就想介紹下呢份CP值夠晒高嘅小食拼盤🫶🏻。呢個盒入面包括有台灣腸、香草腸、花枝丸、薯角,仲有當中嘅主角流心芝士牛堡😍,款式真係夠晒多😚。講下芝士牛堡嘅味道先,牛堡嘅味道真係好重👍,而且好有口感,份量都幾多🤤。另外芝士有勁多🧀,而且香濃爆漿🤪,流心嘅效果都幾邪惡㗎。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-04-05 20 瀏覽
🚩 嘆杯貓茶平時喺公司諗唔到食咩都會嚟葵廣呢邊食小食,食物平平哋,細細份好岩同朋友share😚呢間小食店鄰近有間貓貓Cafe,呢度買完嘢食可以喺貓Cafe嗰度食🫶🏻〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈招牌手工波提 $25期望過高咗🫠波提口感煙韌塗上朱古力醬,唔會過甜不過實在普通,定價少少貴🌈九吋長糖霜肉桂條 $22大推🤤即叫即炸,拎上手會辣親手仔🤣玉桂味十足,外脆內軟可以獨霸一條🌈黑糖珍珠鮮奶茶 $20$20飲到鮮奶茶都幾抵下!不過身為茶控嘅我,略厭茶味唔夠香濃🌈朱古力鮮奶 $25不過不失,朱古力粉質細膩唔會飲到喉嚨唔舒服
🚩 嘆杯貓茶
🌈招牌手工波提 $25
期望過高咗🫠波提口感煙韌
塗上朱古力醬,唔會過甜
不過實在普通,定價少少貴

🌈九吋長糖霜肉桂條 $22
大推🤤即叫即炸,拎上手會辣親手仔🤣
玉桂味十足,外脆內軟
可以獨霸一條

🌈黑糖珍珠鮮奶茶 $20
$20飲到鮮奶茶都幾抵下!
不過身為茶控嘅我,略厭茶味唔夠香濃

🌈朱古力鮮奶 $25
不過不失,朱古力粉質細膩
唔會飲到喉嚨唔舒服
每次嚟葵涌廣場Shopping,必定會嚟二樓搵食✨招牌絲襪奶茶配黑白珍珠絲襪奶茶特別幼滑仲有兩款 <琥珀珍珠,黑糖珍珠>煙煙靭靭嘅口感,甜度適中✨朱古力鮮忌廉Oreo脆脆面層吱上幼滑嘅鮮忌廉,加上OREO餅乾碎啖啖香濃朱古力味✨招牌手工波提竟然有台灣日本大熱嘅波提樣子似冬甩,卻帶著煙靭鬆軟嘅口感面層塗上朱古力醬,灑上七彩繽紛嘅糖粒超好味✨9 吋肉桂棒好少食到咁長嘅肉桂棒熱辣辣.非常脆口啖啖肉桂香味,仲有可愛嘅貓貓紙袋裝住😍見到有貓貓Cafe, 買完仲可以拎去坐低慢慢食步行過去5分鐘好方便原來 cafe收入會 撥作支援救援浪浪用途仲可以幫到有需要嘅貓貓佢地好痴人,好貪玩,任摸唔嬲另外再叫咗鹽酥雞粒.香辣薯角食住野玩下貓.心情輕鬆愉快除咗貓咪可愛仲有好多Board Game, 玩到唔想離開價錢唔貴,性價比極高.已經約定下次再嚟

每次嚟葵涌廣場Shopping,
必定會嚟二樓搵食

✨招牌絲襪奶茶配黑白珍珠
絲襪奶茶特別幼滑
仲有兩款 <琥珀珍珠,黑糖珍珠>
煙煙靭靭嘅口感,甜度適中

✨朱古力鮮忌廉Oreo脆脆
面層吱上幼滑嘅鮮忌廉,加上OREO餅乾碎
啖啖香濃朱古力味

✨招牌手工波提
竟然有台灣日本大熱嘅波提
樣子似冬甩,卻帶著煙靭鬆軟嘅口感

面層塗上朱古力醬,灑上七彩繽紛嘅糖粒
超好味

✨9 吋肉桂棒
好少食到咁長嘅肉桂棒
熱辣辣.非常脆口
啖啖肉桂香味,仲有可愛嘅貓貓紙袋裝住😍

見到有貓貓Cafe, 買完仲可以拎去坐低慢慢食
步行過去5分鐘好方便

原來 cafe收入會 撥作支援救援浪浪用途
仲可以幫到有需要嘅貓貓

佢地好痴人,好貪玩,任摸唔嬲

另外再叫咗鹽酥雞粒.香辣薯角
食住野玩下貓.心情輕鬆愉快

除咗貓咪可愛
仲有好多Board Game, 玩到唔想離開

價錢唔貴,性價比極高.已經約定下次再嚟

2023-04-04
下午茶