2022-01-31 286 瀏覽
有日長征入大西北 屯門朋友介紹咗呢間甜品舖😆食過就知點解喺屯門咁出名 價錢親民味道又好😚賣相得體 價錢親民得嚟用料一啲都唔手軟👍🏻底部嘅牛奶冰棉滑香甜 面頭鋪滿好香麥芽味嘅阿華田粉😋上面仲有朱古力雪糕同朱古力醬 多重享受🍫🤩加埋同朱古力絕配嘅香蕉 令成件事再昇華咗✨芒果香甜多汁 配上滑捋捋嘅愛玉同爽彈嘅椰果 口感有層次 唔會好單一 係清爽之選💁🏻‍♀️.仲好想試佢哋嘅窩夫 不過當日實在太飽😩下次下次!

芒果椰果愛玉

仲好想試佢哋嘅窩夫 不過當日實在太飽😩下次下次!
15 分鐘 (堂食)
芒果椰果愛玉
2022-01-22 150 瀏覽
🇭🇰TM-嘆甜品呢間相信係屯門牛都一定識既甜品鋪~~位於虹橋嘅美食街🍴小編都食過好幾次 每次質素都高㗎☺️朋友仔都話好食所以都分享下先~~👅 朱古力醬鮮忌廉窩夫(⭐8/10) $59擺盤每次哩到嘅窩夫真係好好食~外脆內軟,咬落脆卜卜,但入面唔會話空心~再配埋個邊醬(個醬好多 完全食唔哂🤪)配埋雪糕真係好正 雪糕仲可以自己揀口味㗎😍成個甜品大大份又好味~性價比極高🤙🏻🚩地址: 嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖

🇭🇰TM-嘆甜品

👅 朱古力醬鮮忌廉窩夫(⭐8/10) $59

🚩地址: 嘆甜品 (屯門)
屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
聖誕就梗係要食甜品啦😆今次問咗屯門朋友,佢話呢間嘆甜品好高質,諗都冇諗就衝咗去食😆環境同一般甜品店都差不多,唔算好闊落~我哋叫咗兩個甜品一齊食😆香芒蜜語 ($40)🥭真係成碗都係滿滿嘅芒果😆好欣賞佢有好多不同配料,最正嘅係好多粒正正方方嘅牛奶布甸😆加埋芒果汁一齊食味道好平衡~仲有啲芒果乾增添口感😆見好多客都叫窩夫,我都唔執輸叫咗個岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 ($59)🧇😆配曲奇雪糕同埋加咗$6要加麻糬內餡😆個擺盤都已經非常之有誠意,上面有好多杏仁同埋oreo~而入面啲麻糬雖然唔係好多,但煙煙韌韌口感唔錯😆加埋拖肥醬食又唔會好heavy好甜,我覺得真係幾好食😆👍朋友果然冇介紹錯,真係一間好高質嘅甜品小店🤤唯獨是店員態度可以更好😌

2021-12-25
$53 (宵夜)
2021-12-24 156 瀏覽
🔖招牌窩夫提供好多口味😋即叫即整,每個都係新鮮熱辣。🍽焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫配雪糕$56賣相好靚!d脆脆好好食,食落甜甜,溶左有燒焦味🤣個人比較鍾意食脆身薄薄的既窩夫🧇而呢個窩夫口感比較實😆蛋味未算好出,冇想像中講到咁正,不過都好睇大家個人口味😋而價錢來講,的確幾抵食$56有個Full既,仲有埋雪糕!😋食物:️7.5/10🤵🏽‍♂️服務:8/10🍴環境:7/10💰人均消費:$56🤩性價比:8/10

🔖招牌窩夫提供好多口味😋即叫即整,每個都係新鮮熱辣。

🍽焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫配雪糕$56

😋食物:️7.5/10
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:7/10
💰人均消費:$56
🤩性價比:8/10
屯門牛對於嘆甜品應該一啲都唔陌生💛💛所有甜品都好好味😍😍岩鹽拖肥Oreo鮮忌廉窩夫 $62主打窩夫一定要試😍😍外層口感脆脆哋,裏面好軟身,餅底都幾香蛋漿味🤤岩鹽拖肥鹹鹹甜甜配上杏仁Oreo去食成個甜品都唔會太甜自選雪糕有好多隻味可以簡,包括有雲呢拿、朱古力、士多啤梨、芒果、曲奇、抹茶、豆腐等口味👍🏼個人推薦豆腐味同曲奇味☺️☺️💛新口味 Balieys楓糖鮮忌廉窩夫 $64整體窩夫都係好好味😋不過配料上好似唔係好特別,楓糖唔係話好重Balieys,而且食落相對上太過甜,值得欣賞餅碎同餅乾好香牛油味🤤華田飄雪 $52相信雪花冰係第二主打💛啲冰整得好綿好滑👍🏼面頭有大量嘅阿華田碎,所以華田味超級濃郁,朱古力醬更加可以帶出雪花冰同埋阿華田嘅味道,令整個飄雪更加昇華🤤🤤芒果拿破崙 $48平時多數叫芒果小丸子,因為覺得佢嘅小丸子好好味好彈牙,第一次叫拿破崙,送到上嚟嘅時候覺得整得好靚😍😍 一層一層嘅酥皮之間嘅夾層,唔只鮮奶油同吉士醬,仲有好多芒果😍😍
屯門牛對於嘆甜品應該一啲都唔陌生💛💛所有甜品都好好味😍😍

華田飄雪 $52

芒果拿破崙 $48
芒果拿破崙
芒果拿破崙
尼間甜品店係屯門區都算幾出名,唔少朋友都推介🐻去食,咁岩個次去紅橋個邊,諗住晚上無咁容易食到就5:00幾左右去試 😏 策略果然成功‼️⁡🐻食後感‼️⁡✨「香芒蜜語」$40包含7款材料既佢簡直令🐻同家人驚訝,味道比當年既許xx更香甜,而且芒果新鮮,配埋牛奶布甸幾得意,大推🥭‼️⁡✨「焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫(配雪糕)」$59尼個價錢食到咁正咁足料既窩夫真係唔容易,賣相一流,上枱時窩夫仲熱辣辣,而且花生醬練奶既配搭一定無得輸,加埋焦糖脆粒同自選豆腐雪糕就有多種口感 😋 大推‼️⁡✨「小食拼盤」$52除左甜品,佢地仲有埋咸既小食,幾個人黎當然要個拼盤岩岩好,炸燒賣、鹽酥雞粒、雞軟骨、薯條🍟 無得輸,但🐻都係私心最愛炸燒賣呢 🤤

🐻食後感‼️

✨「香芒蜜語」$40

✨「焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫(配雪糕)」$59

✨「小食拼盤」$52
  • 香芒蜜語
  • 焦糖脆脆花生醬甜奶鮮忌廉窩夫
2021-12-10 152 瀏覽
嘆甜品 (屯門)屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖平時約朋友都會去吓虹橋2間嘅嘆甜品,個人覺得,2間比較的話,有賣涼皮撈、已改名做「嘆撈」嘅甜品比人好食啲,可惜座位少…..呢間東威閣地下「嘆甜品」,店舖座位比嘆撈多,比較多人氣!香芒蜂蜜水晶🍯🥭蜂蜜水晶啫喱彈牙,好食👍🏻 有陣陣甜甜哋蜜糖味!芒果粒甜,唔酸! 但有部分芒果肉可能過熟(?!)呈偏瘀色 (如圖) 😳 椰漿同芒果汁,質地稀但都香甜~心太軟配雪糕🍫🍦心太軟朱古力濃濃嘅流心~配埋忌廉唔錯~雪糕雪得凍,唔易溶,偏硬偏實淨甜品ok ge,但店舖收銀職員態度有待改善….🙈
甜品 (屯門)

平時約朋友都會去吓虹橋2間嘅嘆甜品
呢間東威閣地下「嘆甜品」,店舖座位比嘆撈多,比較多人氣!

香芒蜂蜜水晶🍯🥭
蜂蜜水晶啫喱彈牙,好食👍🏻 有陣陣甜甜哋蜜糖味!
椰漿同芒果汁,質地稀但都香甜~

心太軟配雪糕🍫🍦
心太軟朱古力濃濃嘅流心~配埋忌廉唔錯~
雪糕雪得凍,唔易溶,偏硬偏實淨

甜品ok ge,但店舖收銀職員態度有待改善….🙈
一直都知道屯門好多甜品鋪 尤其係紅橋個度更係甜品林立 有窩夫 梳乎厘 糖水舖等等 今次就行勻一圈來到嘆甜品試下 附近仲有間燒烤店都好香!🧇糖不甩丸子窩夫💰60知道佢最出名係窩夫就梗係要試下啦!我地嗌左新品 超多料嘅糖不甩丸子 每一舊窩夫上面都撒滿花生粉 好有細個食糖不甩嘅滋味🥰上面有好多小丸子同埋杏仁脆片 同花生粉好夾!下面就有好多芋圓 用糖水浸過所以都好甜 隔離仲有D白色嘅脆脆米 有D似甜嘅米通 但係已經淋左 隔離仲有一大pat cream同埋雲呢拿雪糕 雪糕味道唔濃郁但係都幾好味~雪糕仲可以選擇其他口味例如曲奇 豆腐等等!窩夫方面真係熱辣辣 入面嘅質感好軟滑 雖然甜度已經足夠 但係點上魚仔裝住嘅煉奶會仲好味呢!🍧綜合芋圓💰35可以揀糖水底 我地就揀左愛玉 入面配料就仲有三色芋圓 小丸子 蘆薈椰果 西米 紅豆!椰汁愛玉底嘅口感唔算特別有咬口 而且愛玉冇乜本身嘅味道所以唔算出色 但係配料真係超級豐富!紅豆好甜 好多西米 煮得好軟淋淋 蘆薈椰果亦酸酸地幾清新 至於最鐘意嘅小丸子就非常軟😛三色芋圓味道超濃郁 尤其係黃色嘅蕃薯圓係特別有咬口!煮得好有韌勁 完全唔會食到入面嘅粉!幾好味 勝在配

🧇糖不甩丸子窩夫
💰60
糖不甩丸子窩夫

🍧綜合芋圓
💰35
綜合芋圓

紅豆好甜 好多西米 煮得好軟淋淋 蘆薈椰果亦酸酸地幾清新 至於最鐘意嘅小丸子就非常軟😛三色芋圓味道超濃郁 尤其係黃色嘅蕃薯圓係特別有咬口!煮得好有韌勁 完全唔會食到入面嘅粉!幾好味 勝在配料好正

整體來講呢間都有好多甜品選擇 糖水除左芋圓仲有好多中式糖水例如芝麻糊等等!而窩夫都真係好出色去個人推薦嘗試D新奇D嘅口味!出面都仲有好多甜品鋪 下次會去試下有料案內所😍但係呢度嘅員工會比較被動 收銀個陣要主動嗌佢哋出來係收銀處😢

📌 嘆甜品 (屯門)
2021-11-28
糖不甩丸子窩夫
綜合芋圓
2021-09-28 267 瀏覽
以前ulife每星期總有幾日會係度食甜品,今次久別重逢,唯一比較失望嘅就係冇咗以前係碟上畫貓貓🐱不過食物質素依然好味道👍🏻 -芒果鮮忌廉窩夫🥭$65新鮮焗起嘅窩夫蛋香味濃🥚香脆可口,本身已經帶有點點甜味,令人好想一口接一口!香甜大粒多汁嘅芒果肉🥭mix埋肥膩感十足嘅cream再mix雪糕🍦,每樣均勻抹係窩夫上,窩夫食落好實在唔會咬空氣咁🧇果然有由細食到大都做到質素👍🏻reu傾心事嘅好地方!焦糖脆餅凍咖啡☕️+$18-唔係講笑呢個絕對係隱世叫法一定冇人知道可以咁樣叫!只要惠顧任何窩夫都可以轉呢個獨特嘅特飲🥤Lotus焦糖餅乾🍪一直都係餅乾界嘅王者,Caramel Latte都同waffle好夾,呢個配搭非常之唔錯!
芒果鮮忌廉窩夫🥭$65

焦糖脆餅凍咖啡☕️+$18
  • 芒果鮮忌廉窩夫
上次誤打誤撞遇到呢間。。好好味真係👍🏻👍🏻🤩突然諗起,於是去食多次😀😀炸燒賣依然正。。甜品都好。。呢次試下特濃阿華田心太軟😋😋支持下小店💪🏻即炸燒賣。。熱辣辣。。配上泰式辣醬。。一流!!!🤩👍🏻👍🏻.oreal 焦糖窩夫 配 朱古力雪糕😋👍🏻.特濃阿華田心太軟+ 芒果味雪糕😍😍👍🏻👍🏻推介推介!!!🤩👍🏻呢間甜品實在好好味。。。第二次去食~ 依家keep 到水准😋
上次誤打誤撞遇到呢間。。好好味真係👍🏻👍🏻🤩
突然諗起,於是去食多次😀😀
炸燒賣依然正。。甜品都好。。呢次試下特濃阿華田心太軟😋😋
支持下小店💪🏻
即炸燒賣。。熱辣辣。。配上泰式辣醬。。一流!!!🤩👍🏻👍🏻

oreal 焦糖窩夫 配 朱古力雪糕😋👍🏻

特濃阿華田心太軟+ 芒果味雪糕😍😍👍🏻👍🏻
推介推介!!!🤩👍🏻
特濃阿華田心太軟

2021-04-23
下午茶
特濃阿華田心太軟
2021-08-17 187 瀏覽
話說我夜晚11點半落單外賣自取,比完錢就響門口等,之後大約11點40分有一班男仔再落單要4-5杯野飲。到11點45我見有一碗甜品單單整好左,個侍應黎手就放埋一二邊,咁我以為果碗野可能唔係我嘅,我再等啦。但見果位侍應轉頭即刻整好左幾杯野飲比班男仔,兩杯兩杯咁出。咁我就好奇行入去睇下果碗整好嘅係咪我嫁啦。點知真係我嘅!搞到我白等到多5分鐘。雖然5分鐘唔係多,但問題係唔明點解個侍應唔出黎嗌下外賣號碼,就擺開我個外賣一邊,而去幫之後嘅人整野飲呢?之後我入去拎走外賣個侍應一點反應都冇,完全冇覺得自己有問題。講真如果唔係因為你地岩顏色都唔會幫襯。依家只有失望。祝生意興隆,唔洗告急。
2021-08-16
20 分鐘 (外賣自取)
宵夜
2021-08-15 155 瀏覽
點解個窩夫燶到咁樣都可以照出?明明係良心店但係啲出品咁樣☹️唔講我以為係朱古力窩夫🧇外賣返到屋企打開個盒都一陣燶味食左一啖簡直係完全唔想再食。仲有係點餐的時段係深夜,人流都唔算多唔明點解唔可以用心去做><生意多的時間我諗我都仲可能明白,可能廚房太忙做唔切咁多單,但係人流已經唔算多嘅時候我期望係可以用心啲去整。仲有佢士多啤梨醬可能我麻麻地覺得唔落會仲好。但水果新鮮同種類都夠,餐廳服務態度都良好希望佢改善下
點解個窩夫燶到咁樣都可以照出?
明明係良心店但係啲出品咁樣☹️
唔講我以為係朱古力窩夫🧇

外賣返到屋企打開個盒都一陣燶味
食左一啖簡直係完全唔想再食。

仲有佢士多啤梨醬可能我麻麻地覺得唔落會仲好。

但水果新鮮同種類都夠,餐廳服務態度都良好
希望佢改善下
2021-08-02 127 瀏覽
ᵀᵃⁿ’ˢ ᴰᵉˢˢᵉʳᵗ ᶜᵃᶠᵉ 嘆甜品🍮 屯門美食街一到晚飯後就有好多人等位嘅甜品店𝐋𝐨𝐠𝐨上有隻貓貓,店主應該也是愛貓之人,之前有曲奇賣仲超有愛心會捐錢比毛孩🥺甜品都有好多選擇,傳統糖水到芋圓窩夫炸燒賣魚旦都有!!🐱🦋𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🦁評分:8.5/10💛格雷伯爵茶心太軟🥧心太軟通常都係見朱古力味,呢度竟然有港女最愛嘅伯爵茶口味,伯爵茶流心真係無食過,流心充滿茶葉碎,好香好足料,暖笠笠嘅流心再加埋綠茶雪糕同忌廉一冷一熱,冰火交融! 另外見店主有唔同季節限定口味心太軟:焙茶口味,紅絲絨蛋糕,南瓜口味口味等等….好創新好有特色💛香芒蜜語🥭🍨有芒果肉,芒果雪糕配搭牛乳布甸,十分足料,係面頭加埋芒果乾作點綴,甜甜酸酸更開胃,真係愛芒之人嘅爆芒之選🥄整體都好滿意,回頭率都有80%
ᵀᵃⁿ’ˢ ᴰᵉˢˢᵉʳᵗ ᶜᵃᶠᵉ 嘆甜品🍮

屯門美食街一到晚飯後就有好多人等位嘅甜品

甜品都有好多選擇,傳統糖水到芋圓窩夫炸燒賣魚旦都有!!🐱

🦋𝐌𝐢𝐬𝐬 𝐋𝐢𝐨𝐧𝐧🦁評分:8.5/10

💛格雷伯爵茶心太軟🥧

格雷伯爵茶心太軟

💛香芒蜜語🥭🍨

整體都好滿意,回頭率都有80%

2021-06-30
15 分鐘 (堂食)
宵夜
格雷伯爵茶心太軟
2021-07-30 85 瀏覽
鮮果waffle鮮果配waffle唔會膩,呢度嘅waffle真係好出色!上台熱辣辣脆卜卜,一啲都唔諗!Oreo拖肥waffle拖肥配上waffle食好香甜!有驚喜😋推介呀!培茶珍珠waffle培茶cream無乜味,似普通甜甜地嘅cream~ 珍珠配waffle食都ok, 不過唔及拖肥香甜有驚喜芋圓糖不甩waffle小膩,糖不甩粉略嫌有啲少,變左食粉團咁,無乜甜味,比較dry
鮮果waffle

Oreo拖肥waffle
拖肥配上waffle食好香甜!有驚喜😋推介呀!

培茶珍珠waffle

芋圓糖不甩waffle

2021-07-22 88 瀏覽
至愛食甜品嘅我最喜歡嘅甜品之一就係呢個焦糖脆脆花生醬甜奶窩夫呢款窩夫除咗裡面夾咗好多花生醬同甜奶另外個面仲淋咗鍊奶加好多焦糖脆脆嗜甜嘅我真係覺得好正窩夫外脆內軟,夾層嘅味道我覺得有少少似食西多士嗰種味,我的至愛醬料又夠多。非常好個面嘅焦糖脆脆可能喺其他人眼中係裝飾、點綴。但喺我呢個嗜甜者又係一大美味焦糖脆脆外層脆脆地食落有啲煙韌!正呀!當然啦,我超愛甜,所以焦糖啦、鍊奶呢啲偏甜嘅我都覺得好正,係必食如果唔愛咁甜嘅,就可以試下其他款式另外我仲追加咗杯today special 焦糖脆餅咖啡特飲。飲品原來只係面加咗焦糖脆餅碎同一塊焦糖脆餅餅乾我誤以爲係焦糖味咖啡。。哈哈
嗜甜嘅我真係覺得好正
醬料又夠多。非常好
焦糖脆脆外層脆脆地食落有啲煙韌!正呀!
如果唔愛咁甜嘅,就可以試下其他款式
我誤以爲係焦糖味咖啡。。哈哈
2021-07-18
1 分鐘 (堂食)
  • 焦糖脆脆花生醬甜奶窩夫