2020-10-11 84 瀏覽
嘆甜屯門牛要食甜品🤤紅橋都算係熱門嘅聚腳地😝 而呢間嘆甜品更係當中數一數二嘅人氣小店🤩就算由細舖再開多間大啲嘅分店都仍見人龍不絕🤣🧇 焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 ($56)窩夫即叫即整,所以需要比少少耐性💕 一見到真係嚇親😱 冇諗到咁大份!咁足料!兩個人食都好飽🤣窩夫熱辣辣,蛋香淡淡飄出,外脆內軟🍌🍌 窩夫內在綿密煙靭,表面灑滿焦糖脆脆,多重口感🍨 另外再加上一球雪糕🍨有多種味道選擇🤤與窩夫冷熱交替😚絕對係大滿足😋😋

🧇 焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 ($56)

30 分鐘 (堂食)
2020-10-07 73 瀏覽
—睇到邊到有earl grey 去整嘅食物歡迎留言告知❣️格雷伯爵茶心太軟($48)餐牌有寫需時10分鐘切開之後未算澎湃地湧出茶漿只係暖暖 稱唔上溫熱伯爵味算濃厚 略嫌稍為甜咗d中間pat cream較淡味 可以用嚟中和甜膩可以配一球雪糕 味道都幾多選擇揀咗豆腐味 都ok worr 而且個雪糕唔易溶—————————————————————嘆甜品1. 屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖2. 屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖

睇到邊到有earl grey 去整嘅食物
歡迎留言告知❣️
格雷伯爵茶心太軟($48)
餐牌有寫需時10分鐘
甜品
1. 屯門青菱徑3號東威閣地下G02號舖
2. 屯門井財街15號金銘大廈地下4號舖
2020-09-22 110 瀏覽
屯門區的甜品店,我暫時最愛的還是這間嘆甜品。數年前已經開始光顧,常吃他們的窩夫,因為即使有多忙,店員都會在碟上畫上可愛的貓咪。🥰每逢五、六、日兩間分店外都有很多人等候,所以想吃的朋友要有心理準備需要耐心等待。.「三色芋圓愛玉」$29🍽:甜度適中,吃完很想念在台灣吃的愛玉,愛玉加芋圓,口感特別。.「珍珠滿盛愛玉」$35🍽:這個材料豐富,這個配搭是我喜歡的,個人比較貪心,每樣都可以吃到。珍珠略為偏軟身,其他都可以。
「三色芋圓愛玉」$29

「珍珠滿盛愛玉」$35
通常甜品店既小食唔預佢好好食,都起碼要正常:)但今日我嗌左個煎蛋撈丁,個面好乾好硬好鹹...面姐,好難整?而且上菜速度好慢,女店員又黑口黑面...收得$26,唔洗好好食,但唔好俾啲咁既質素客人^^個蛋係成碗面最正常,話係美極煎面,真係滴左幾滴美極,蛋黃篤開會流蛋液,正常煎蛋。但唔會再幫襯,原來一間黃甜品店連個面都整唔好,仲要收咁貴。而且之前食過佢地既甜品,質素普通但收比較貴既價錢,係我理解唔到既。
通常甜品店既小食唔預佢好好食,都起碼要正常:)
但今日我嗌左個煎蛋撈丁,個面好乾好硬好鹹...

美極煎蛋撈丁
2020-09-18
2020-09-11 80 瀏覽
夜晚收工老公黎接我,去左虹橋食甜品。呢間都好多人等。拎籌後,都要等陣先入到去。一睇門面就知呢間係黃店.我叫左呢杯同一份心太軟呢個賣相好吸引,而且唔係得個樣,仲要好好味!入面有好多材料。個牛奶布甸切到一粒粒正方形超軟滑又好有牛奶味,又有芒果肉、芒果乾、芒果汁直頭啱晒芒果控!至於呢個心太軟,  都係即叫即焗既, 所以仍可做到流心朱古力效果, 實屬穩陣之選. 雪糕球有幾款味道可供選擇.不過如果兩款甜品相比,咁前者做得較為出色.
一睇門面就知呢間係黃店.

我叫左呢杯同一份心太軟
呢個賣相好吸引,而且唔係得個樣,仲要好好味!
直頭啱晒芒果控!

不過如果兩款甜品相比,咁前者做得較為出色.
2020-06-12
10 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
2020-08-11 107 瀏覽
成日行過都見到出面勁多人排隊本身就吾系好好甜品尤其呢種有CREAM的窩夫不過見到咁多人排隊, 又心思思想試下系咪真系咁好食咁岩今日落大雨冇乜人, 等左一陣就有位, 不過入面地方好細好迫, 坐得吾系好舒服如果多人想搵個傾計就吾系好適合試左呢個CHEESECAKE窩夫+朱古力雪糕除左畫左隻貓幾得意.其他野都系普普通通可能真系個人喜好, 冇話好中意食不過擺得都幾靚, 都有心機整之後外賣買多個牛奶燉蛋白+3粒寧波湯丸勁少... 湯丸又勁細粒...咁就40幾蚊:<不過真系想食, 咁就冇計, 都要照嗌其實好食GE, 不過真系好吾抵
成日行過都見到出面勁多人排隊
本身就吾系好好甜品
尤其呢種有CREAM的窩夫
不過見到咁多人排隊, 又心思思想試下系咪真系咁好食
咁岩今日落大雨冇乜人, 等左一陣就有位,
不過入面地方好細好迫, 坐得吾系好舒服
如果多人想搵個傾計就吾系好適合

試左呢個CHEESECAKE窩夫+朱古力雪糕
除左畫左隻貓幾得意.
其他野都系普普通通
可能真系個人喜好, 冇話好中意食
不過擺得都幾靚, 都有心機整

之後外賣買多個牛奶燉蛋白+3粒寧波湯丸
勁少... 湯丸又勁細粒...
咁就40幾蚊:<
不過真系想食, 咁就冇計, 都要照嗌
其實好食GE, 不過真系好吾抵
2020-06-07 183 瀏覽
話說今日咁啱經過屯門就特登黎大家成日都tag嘅黃店試試,由於店內已經坐滿晒人,唯有買個外賣支持下。我只係叫左好普通嘅三色芋圓愛玉凍,落單時間係21:12不過咁簡單嘅一個甜品,只係將整好嘅芋圓同埋愛玉放埋一齊,係足足整左25分鐘架!!!!!等到我見到有比我叫外賣時間遲入店內坐低食嘅人都已經食緊,但我都仲係得個等字而碗甜品就真係好普通,完全唔值得等25分鐘😕雖然你係黃店,但係食物同埋效率都係好緊要架😒
我只係叫左好普通嘅三色芋圓愛玉凍,落單時間係21:12
而碗甜品就真係好普通,完全唔值得等25分鐘😕
雖然你係黃店,但係食物同埋效率都係好緊要架😒
2020-05-27 129 瀏覽
食完晚餐梗係要食埋個甜品,放假就係要食食食!兩個屯門人帶我去到紅橋呢區好黃既一間甜品店!佢地話平時要等好耐,所以我地早左食晚飯然後去呢度食甜品~雖然係八點幾去到,但都等左一陣先有位!入座後我好快就揀左伯爵茶心太軟配豆腐雪糕$48,茶味夠,認真唔錯!不過d漿爆得太勁,一個唔留神好易會流晒出碟外😬豆腐雪糕都好味!兩位勇者就叫冰食.....一個叫和風飄雪$54一個叫珍珠飄雪$54佢地對個冰既評價都係良好的!不過芋圓就爭少少咁話。呢度甜品既款式都算多!如果下次過開屯門,想食甜品都一定會再黎嘆甜品!
食完晚餐梗係要食埋個甜品,放假就係要食食食!
兩個屯門人帶我去到紅橋呢區好黃既一間甜品店!
佢地話平時要等好耐,所以我地早左食晚飯然後去呢度食甜品~
雖然係八點幾去到,但都等左一陣先有位!

兩位勇者就叫冰食.....
一個叫和風飄雪$54
一個叫珍珠飄雪$54
佢地對個冰既評價都係良好的!不過芋圓就爭少少咁話。

2020-04-05
15 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
  • 伯爵茶心太軟配豆腐雪糕
2020-05-11 96 瀏覽
之前去開舊鋪,未黎過新鋪。叫左一個珍珠奶茶味窩夫,一個宇治浮島,一個榴連忘返。睇個色都知綠茶味好重,配綠茶味雪糕加紅豆同埋小丸子西米,好味。我唔食榴連,朋友仔話勁正,榴連味夠。精選推介:基本上呢到乜味道既窩夫都係正既因為個窩夫外脆內軟,配上奶茶味既cream 好似真係飲緊珍珠奶茶咁
之前去開舊鋪,未黎過新鋪。
叫左一個珍珠奶茶味窩夫,一個宇治浮島,一個榴連忘返。

我唔食榴連,朋友仔話勁正,榴連味夠。

精選推介:基本上呢到乜味道既窩夫都係正既
2020-05-06 76 瀏覽
咁難得友人揸車載我哋入到屯門搵食, 食完正餐, 梗係要嘆埋個甜品先走啦。離食晚飯間舖好近, 行唔使 2 分鐘就到。 入店前店員幫我哋量完體溫, 再幫我哋安排坐位。 雖然店家坐位數量不多, 舖面面積亦不大, 但牆上貼著食客留底不同顏色嘅標貼, 令店面增添不少色彩, 疫情關係, 枱與枱之間有屏風相隔, 每張枱上亦有一支酒精搓手液, 以便客人進食前消毒雙手。一見到餐牌, 我就決定要點岩鹽拖肥 Oreo 鮮忌廉窩夫, 而 P san 同我都鐘意食刨冰, 所以佢點咗個鮮果飄雪。 友人點嘅係中式甜品, 所以唔使等好耐就到, 但我同 P san 點嘅就因為新鮮即叫即整, 所以等咗 10 分鐘左右先到。 主角嚟啦,  先講吓個岩鹽拖肥 Oreo 鮮忌廉窩夫, 上面有鮮忌廉同 Oreo 餅乾, 仲有啲杏仁, 同埋可自選一球雪糕, 我揀咗雲呢嗱味雪糕, 雪糕好大一球, 配埋店家淋上面頭嘅岩鹽拖肥醬, 真係超邪惡, 但味道又超夾, 窩夫食得出係新鮮整起, 我同 P san 幫佢影完相都仲係外脆內軟, 口感非常豐富, 雪糕冰凍, 杏仁同 Oreo 脆口, 鮮忌廉軟棉, 真係好 match。之後就到鮮果飄雪。

岩鹽拖肥 Oreo 鮮忌廉窩夫

之後就到鮮果飄雪。 喱個刨冰用上六種生果, 有芒果、哈密瓜、火龍果、西瓜、提子同埋木瓜, 全部都唔係時令生果, 但都好甜, 而個冰唔係刨定放入冰櫃等人客落柯打就拎出嚟咁實的的, 而係有客人落單, 店家先會刨軟棉棉, 入面仲加咗煉奶, 奶味濃, 喱個冰我同 P san 都冇揀雪糕球, 就嚟咗同 menu 上一樣嘅士多啤梨雪糕球, 我覺我如果揀返雲呢嗱或朱古力味雪糕可能會夾啲, 因為士多啤梨味太甜, 而且冇雲呢嗱同朱古力味咁重奶味, 食落去冚咗放喺刨冰入面啲煉奶味, 但店家好細心, 佢放咗一支煉奶喺台面任我哋加, 如果覺得奶味唔夠或者雪糕冚咗啲奶味, 可以自行加潻, 不過我同 P san 咁鐘意奶味都覺得夠甜唔需要加了。

鮮果飄雪

總括嚟講, 喱間甜品舖真係令我同 P san 嘆甜品!
2020-04-26
岩鹽拖肥 Oreo 鮮忌廉窩夫
鮮果飄雪
本以為黃店應和藹可親,誰知服務態度其差,一肥一瘦的店員一副不在乎的樣子,感覺像不愁沒有生意,態度敷衍。窩夫🧇,它的窩夫本身基底好薄身,理應口感脆身像威化,沒有想過那麼薄身的窩夫口感竟然係軟身沒有口感,我到底吃了什麼😨心太軟,甜度適中,但質感太濕潤,沒有吃流心蛋糕的感覺,入口像黏稠的漿糊,失敗。法式焦糖燉蛋,這個最好,用上新鮮雲呢拿籽製作,味道濃郁,口感順滑,讚👍🏻但服務態度令人不愉快,明明去吃甜食,但就吃出一肚子火。希望檢討,要求不過份,至少遞餐牌給客人的時候,不是用丢的,是用「放」的,應該不難吧?
2020-03-04
2020-01-18 91 瀏覽
同朋友食完晚餐,然後揀左嘆甜品食個甜品。我地2個都叫左心太軟。我叫左阿華田味同伯爵茶味既心太軟。個人覺得伯爵茶一般般,反而阿華田都還好食。伯爵茶因為太奇怪,我反而唔太接受到。雪糕味道,芒果味同曲奇味,都係普通的雪糕。下次去另一間分店食下先。
同朋友食完晚餐,然後揀左嘆甜品食個甜品

我地2個都叫左心太軟。
我叫左阿華田味同伯爵茶味既心太軟。

個人覺得伯爵茶一般般,
反而阿華田都還好食。
伯爵茶因為太奇怪,我反而唔太接受到。
雪糕味道,芒果味同曲奇味,
都係普通的雪糕。
下次去另一間分店食下先。
2020-01-08
5 分鐘 (堂食)
宵夜
🧇🧇個醬好正🤤香朱古力味唔太甜,我估有少少酒味啦,點咗個醬食,食曬都唔會覺得好乾好滯。🍫🍫窩夫同醬分開擺,唔會搞到淋曬👍🏻 第一次食個陣,一切落去係脆到「咯咯」聲,我哋嚇一嚇,即刻心心眼發曬光咁,好少食咗超脆窩夫😂 有啲係太膩,食得慢或者食淨,呢個係爭住食唔停😂 得閒仲會喺碟畫貓貓☺️☺️☺️🍟🍟食開甜嘢,就會口痕,又想食少少鹹嘢,呢到仲有鹹嘅小食,我哋就叫開薯條,正常脆卜卜🤤都唔會話好少㗎~🟣🟡之前仲外賣過個雜果芋圓,有三色芋圓、海藻珠、涼粉、椰汁底,無影到相😂但都偏大兜,足料👍🏻👍🏻👍🏻芋圓煙韌,會再Encore💛💛我唔係住附近,依家至少一星期食一次呢間,都未厭😂
Baileys 朱古力醬忌廉窩夫

🟣
🟡
💛
💛
我唔係住附近,依家至少一星期食一次呢間,都未厭😂
2019-10-31
Baileys 朱古力醬忌廉窩夫
🥞焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 ($52)海量焦糖脆脆、香蕉、自選雪糕,配以極邪惡忌廉同朱古力醬。1. 充滿蛋香既窩夫外脆內軟,加上脆脆配合香蕉一脆一軟,口感同味道都非常豐富。2. 雖然係焦糖但唔會太甜,反而某幾粒脆脆可能有焦糖既焦苦味,但依然香甜濃郁。3. 份量超大,真。足料,而且價錢抵食唔貴,一份兩個人食都夠。4. 但香蕉+朱古力+脆脆+窩夫真係好飽,食耐左可能有d飽濟同膩。👍🏻7/10-🍧超多芒牛奶冰($50)海量芒果、柚子肉、自選雪糕、超多煉奶同芒果汁配雪花冰。1. 芒果汁值得一讚,好fresh好香甜,好似真係食緊芒果咁!2. 加上激多煉奶同芒果,好好好足料,同時又唔會太甜,正!!3. 簡簡單單但非常好食,推薦!👍🏻8.5/10
🥞焦糖脆脆香蕉鮮忌廉窩夫 ($52)
海量焦糖脆脆、香蕉、自選雪糕,配以極邪惡忌廉同朱古力醬。
👍🏻7/10
🍧超多芒牛奶冰($50)
海量芒果、柚子肉、自選雪糕、超多煉奶同芒果汁配雪花冰。
3. 簡簡單單但非常好食,推薦!
👍🏻8.5/10
  • 超多芒牛乳冰
2019-12-16 150 瀏覽
今晚做完運動之後想食甜品,所以我哋又來到虹橋,自從上次喺度食咗一間冇人排隊嘅甜品中伏之後,我就堅持要排都好嗌外賣都好一定要食多人食嘅餐廳😂星期六嘅11點果然好多人,又凍凍地我哋都係嗌外賣返屋企食算見到呢個愛玉系列,就令我即刻諗起台灣嘅味道,好掛住,又有我最鍾意嘅芋圓,咁一定要試吓啦最後我哋帶咗一個芒果西瓜愛玉$39 ,同埋一個珍珠滿盛愛玉$35我覺得佢個餐牌都幾多元化,唔係好似其他糖水舖咁求其一個水果加一種配料,就當一款甜品我下次一定要食埋其他啊!好啦講返個甜品嘅味道,首先佢個份量都幾大份好足料密密麻麻,呢碗有芋圓珍珠桃膠薏米同埋檸檬愛玉,真係飽足感十足,所有配料都配搭得好match另外呢一款芒果西瓜愛玉都係一樣份量十足,有一球雲呢拿雪糕,香滑奶香,唔知普通嘅雲呢拿雪糕呀,好味道!西瓜同埋芒果嘅份量都幾多呢個價錢呢個質素,性價比高呀

星期六嘅11點果然好多人,又凍凍地我哋都係嗌外賣返屋企食算

我下次一定要食埋其他啊!
珍珠滿盛愛玉

芒果西瓜愛玉

呢個價錢呢個質素,性價比高呀

外賣自取
珍珠滿盛愛玉