(非會員)
食物:味道不錯。款色特別,外面少吃到。吃了燒餅 串燒 芝士年羔 紅豆年羔 等等環鏡:鋪面細,坐位無椅背。彈結他用的高凳,枱好細,坐得吾多自在。抵吃度:份份都好細,除左燒餅。價錢:148(加一)二人套餐 本人再叫多一個小吃 三十幾元(芝士年羔)由於本人大隻,真系吾多夠吃。

抵吃度:份份都好細,除左燒餅。

2005-07-27 14 瀏覽
今日我同我個FRIEND 行經這間燒餅店, 發現原來除左有燒餅食外, 仲有拉麵食, 心血來潮想TRY 吓, 我地坐左起BAR 頭, 我地叫左......海鮮燒餅(味道好食過起日本食嘅 , 好多料~ 好香), ........炸燒雞軟骨,( 軟骨好香~正) , .......三文魚魚頭湯(不錯),.......炸猪 排拉麵(見到廚師哥哥好有心機做, 味道好正, 個湯底好過出面其他拉麵店~ 正), 賣單差不多一百六十, 地方雖然細, 不過好好feel , 可以兩人靜靜地傾偈..重有大眼妹妹服務..不錯!
炸燒雞軟骨,( 軟骨好香~正) , .......
三文魚魚頭湯(不錯),.......
2005-06-09 6 瀏覽
星期五(總之係平日)..5~6pm叫燒餅外賣..只可以原味外加兩重配料order 1.年糕+鮑魚+包貝order 2.芝士+年糕+蝦講真本人十分喜歡哈日本海鮮source+木魚碎+紙菜的味道,雖然燒餅底有點過燒焦,但整體感覺唔錯,味道要趙趙下先叫食出味(但友人說一般),其實真係好驚個的名名係快餐同普通食店就扮日本菜,北京菜...etc.但細嘗每種材料,其實都可以講有的雪味!!!anyway,可能間野既熱潮已過,人流不多,個老板可以隋時失蹤,代有客人,waitress才急招老板"番來",希望佢俾的心機,保持的材料新鮮.難得一朝"成名",希望珍惜!!!waitress有禮,服務good味道(Taste):4,原本得3,好想俾多1分免勵佢香港已經俾飲食財團侵佔,希望各小店舖加油!!!
星期五(總之係平日)..5~6pm
叫燒餅外賣..

只可以原味外加兩重配料
order 1.年糕+鮑魚+包貝
order 2.芝士+年糕+蝦

講真本人十分喜歡哈日本海鮮source+木魚碎+紙菜
的味道,雖然燒餅底有點過燒焦,但整體感覺
名名係快餐同普通食店就扮日本菜,北京菜...etc.

但細嘗每種材料,其實都可以講有的雪味!!!

anyway,可能間野既熱潮已過,人流不多,個老板可以
隋時失蹤,代有客人,waitress才急招老板"番來"
,希望佢俾的心機,保持的材料新鮮.難得一朝"成名"
,希望珍惜!!!

waitress有禮,服務good

味道(Taste):4,原本得3,好想俾多1分免勵佢
香港已經俾飲食財團侵佔,希望各小店舖加油!!!

2005-06-08 6 瀏覽
男朋友對日式燒餅好有興趣,所以就同佢去喱度試下。鋪頭地方雖然唔大,但係感覺同氣氛都好好,令人覺得好舒服,relax。我o地坐係bar檯,叫左果度個姐姐介紹o既二人套餐,之後就拎左放係度任人睇o既漫畫,邊睇邊等。每道菜都係即叫即做,保證送到上檯果陣係熱o既。仲有老闆會睇住我o地差唔多食完第一道菜先上第二道,唔會有食唔切放係檯吹到凍哂o既情況出現。主菜燒餅真係好好味,熱辣辣咁食真係好正。價錢又唔貴,埋單都係一百六十左右,個套餐兩個人食真係o岩o岩好。鍾意食日式燒餅o既朋友可以去試試,我亦都會再去幫襯。
男朋友對日式燒餅好有興趣,所以就同佢去喱度試下。

鍾意食日式燒餅o既朋友可以去試試,我亦都會再去幫襯。
2005-06-03 6 瀏覽
上次到香港曾經到店裡吃東西,東西好吃消費又不貴(比我們這邊便宜)重點是店裡的那個女生還很靚的!!!!!!!!去吃東西如果可以跟那個女生講話那就太好了!!!!
上次到香港曾經到店裡吃東西,東西好吃消費又不貴

(比我們這邊便宜)

重點是店裡的那個女生還很靚的!!!!!!!!

去吃東西如果可以跟那個女生講話那就太好了!!!!
2005-05-09 6 瀏覽
同朋友仔食...姐姐話係唔知幾周年慶, 所以有個特別二人套餐special offer, $148 有一個海鮮燒餅, 一個鴨胸肉, 兩款串燒, 湯同甜品.. 海鮮燒餅好大個, 因為周年慶關係...味道好好, 好多料~ 好香~不過等好耐..當時只有三pair 人...都要等好耐...串燒我地叫左燒雞軟骨同八爪魚腳, 軟骨好好香~~八爪魚腳好彈牙~正, 個湯係大地魚湯..好過麵鼓湯, 冇咁濃~ 鴨胸片比較普通, 冇乜味道, 個甜品係紅豆年糕...好好食..好煙un!! 賣單百六差不多...地方雖然好細...不過好好feel ~~ 總結..唔錯!!
2005-05-02 3 瀏覽
其實d 0野都幾好食,有小小貴,不過油煙太臭啦,食完個身勁臭, 所以我都係買外賣!
2005-03-16 3 瀏覽
老闆既水準簡直一流.整到出黎d 燒餅好好食,而且價錢又唔算貴.一路睇住但整,所以d食物好乾淨.又有漫晝書睇.而我最鐘意既就係果度既寶麗來相片,因為我極鍾意影相. 客人又可以放自己的相上去.
2004-12-21 0 瀏覽
上兩個禮拜有朋友向我介紹呢間野於是我特登搵返呢篇寫好好耐但係一直冇post 到的文章出來已經係上個月的事喇~呢間噹噹燒又係同女朋友一齊去的~或者係我鍾情於小店啦,所以我地兩個都捨棄元乜元物,來到呢間其貌不揚的小店門前.未行埋去,都已經聞得到食物的香味.(新註:其實係油煙味,but I don't care about that at all)我地揀坐bar 檯睇住佢點樣整野食講返食物,我地叫二人餐,有個雜菜燒餅(追加雞肉),兩個冷凍小食同一客金菇牛肉卷,飲品我地揀一湯一汽水.先上兩個凍食,ok啦,好過兆萬附近d凍食店咁啦~之後個金菇牛肉卷(4pcs)都幾好,不過味道同街頭d真係冇乜分別.係感覺上乾淨d囉到主菜雜菜燒餅(追加雞肉)喇~好食!開頭睇住個燒餅咁厚,仲驚佢裡面會唔夠熟成pat漿,點知裡面夠熱仲好香口添.最緊要係冇洋蔥丫嘛~(我特別要求的)可以大啖大啖咁咬,好正.個老細好細心,知我睇唔明menu就逐個餐介紹,同埋佢d日文好似好勁,間舖好多相,仲有日本漫畫同雜誌,真係似「回憶之廚房」多過餐廳,不過我buy 佢埋單$100左右,算係咁啦
上兩個禮拜有朋友向我介紹呢間野
於是我特登搵返呢篇寫好好耐
但係一直冇post 到的文章出來

[寫於去年(2004)一二月間]

已經係上個月的事喇~
呢間噹噹燒又係同女朋友一齊去的~

或者係我鍾情於小店啦,
所以我地兩個都捨棄元乜元物,
來到呢間其貌不揚的小店門前.
未行埋去,
我地揀坐bar 檯
睇住佢點樣整野食

講返食物,
我地叫二人餐,
有個雜菜燒餅(追加雞肉),
兩個冷凍小食同一客金菇牛肉卷,
飲品我地揀一湯一汽水.

先上兩個凍食,ok啦,
好過兆萬附近d凍食店咁啦~
之後個金菇牛肉卷(4pcs)都幾好,
不過味道同街頭d真係冇乜分別.
係感覺上乾淨d囉

到主菜雜菜燒餅(追加雞肉)喇~
好食!
開頭睇住個燒餅咁厚,
仲驚佢裡面會唔夠熟成pat漿,
點知裡面夠熱仲好香口添.
最緊要係冇洋蔥丫嘛~(我特別要求的)
可以大啖大啖咁咬,
好正.

個老細好細心,
知我睇唔明menu就逐個餐介紹,
同埋佢d日文好似好勁,

間舖好多相,
仲有日本漫畫同雜誌,
真係似「回憶之廚房」多過餐廳,
不過我buy 佢

埋單$100左右,算係咁啦
2004-10-14 5 瀏覽
嗰日同朋友仔嚟食嘢慶祝我生日.老闆整咗個生日燒餅俾我哋...個生日燒餅勁好味..超正...仲有燒雞軟骨梗直冇得頂.....啲環境.氣氛都幾掂....
2004-10-05 0 瀏覽
初初開張時,見D傳媒煲得咁行,咪同個Friend去試下囉、支持下囉,點之去到,間野細得離譜不特止,d燒餅仲細,幾十蚊一個燒餅得果手心大少少,到喉唔到肺,一個人起碼要食2-3個先夠!d料又唔算多,燒餅質素又參差...試過燒亦試過未燒好就上碟,嘩大佬,我俾錢架,唔係要我食d咁既野呀化...!!卒之我同個fd嚮佢度食左2百幾蚊燒餅,仲要出返去第2度再補一補飛先飽囉,佢d野真係太細件啦,又貴!果次之後都冇衝動想再去,我唸我都唔會再去啦!貴夾唔飽得黎又坐得唔舒服,火爐同吧檯又太近,地方又細d油煙根本走唔切...!shit!
2004-07-12 5 瀏覽
It's not worth for $50 per piece and the quality is poor as well !
2004-06-30 5 瀏覽
我果次入到去先發現原來佢地d酒好平,我飲兩支清洒幾樣小食、一個噹噹燒,同朋友坐成晚找數都係百零二百蚊好鬼抵!
2004-06-26 1 瀏覽
呢間好有家庭feel,入到去好有親切感。食物方面...樣樣都細細碟,可以試多幾種。
呢間好有家庭feel,入到去好有親切感。
食物方面...樣樣都細細碟,可以試多幾種。
2004-06-25 4 瀏覽
其實我和男朋友都很喜歡吃日本菜,所以都試過好幾間大同小異的日本食店,噹噹燒及和民我們都比較去得多,我覺得和民唯一好過噹噹燒的地方,就是較寬敞,坐得較舒適.相對食物方面,噹噹燒所煑的食物就好味些.最初見到很多人排隊很久也要等位,所以自己都不厭其煩地等個幾鐘,但試多幾次要等那麼久,加上覺得每次都要吃很多碟才夠飽,因每碟都十分細碟.所以都是覺得噹噹燒好過和民.如果噹噹燒的店舖大間啲就好啦!