2019-10-06
今日工作繁忙 , 遲咗食飯 , 2 點嚟到嚐味喇沙 , 原來 2 點就已經有下午茶喇 等咗 5 分鐘左右就可以入座四人枱啦 , 一坐低張枱有啲污糟 , 仲油淋淋 , 座位間有少少逼餐牌 :椰子雞湯 (跟餐) 幾好味喎 , 有椰子清香 , 亦都有雞味 , 不過油咗少少 , 湯入面有椰子 , 但係就冇雞肉 ,越式香茅豬扒湯河 ($40)豬扒望落好油 , 大概有 5 塊 , 食落調味一般 , 冇乜特別 , 只係覺得好油膩河粉個碗好大個 , 湯粉份量正常 , 味道不過不失 , 有 2 條菜 👍 呢個下午茶餐幾抵食 , 份量同午餐差唔多 , 味道正常 , 係個豬扒質素差左 dd 台式肉燥滷水蛋牛脷大碗飯 ($45) 真心覺得個樣好頹 , 牛脷形狀奇奇怪怪 , 騷味好重 🤢 , 冇燒 / 煎過嘅香味 肉燥同滷水蛋正常 , 大碗飯嘅份量都正常 , 無特別真心覺得呢間餐廳衛生麻麻 , 餐牌 , 餐具 , 座位間都唔係好乾淨 , 油淋淋 , 但勝在價錢合理 🙃🙃
肉燥同滷水蛋正常 , 大碗飯嘅份量都正常 , 無特別