2013-01-07 62 瀏覽
當日老友生日又冇BOOK位, 3條友Happy hour後唔知食乜好就行左去吳松街再轉去廟街竟然發現左壽星仔最愛既日本野, 但8點已爆晒場, 等左20分鐘到有位, 由於餓到抽筋下已在等位時落了ORDER。總共ORDER左刺身拼盤, 章紅魚薄切, 池魚刺身, 羊架, 牛舌, 燒茄子,燒牛肉粒, 鰻魚炒飯。刺身拼盤: 好厚切既刺身,三文魚,蝦同劍魚腩入口好鮮美口感一流,赤貝一咬落去好多汁滲入口到,全盤刺身好高水準。章紅魚薄切:薄得透明配埋隻碟真係好好睇,配上特別醬汁,入口好特別,好另一番味道。真係色香味俱全。池魚刺身:呢個刺身最特別係魚頭魚尾魚骨最後會炸埋,用嚟送酒,簡直絕配。羊架,牛舌:這兩味係我最喜歡既串燒,肉汁一流,羊架配上芥辣,好味道。呢間都算係水準幾高既日本料理,價錢都合理,最緊要係食材新鮮,另外侍應既服務也好體貼,所以下星期又有朋友生日都諗住再去。

2013-01-05
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2013-01-06 54 瀏覽
難得的日子201314,同男朋友出去食餐好既去到廟街見到呢間新開的日本料理,見價錢合理入去試一試揀左出面少食的薄切章紅魚,配佢地的特別醬汁更鮮味仲有一般的刺身,新鮮開的赤貝好鮮甜,最緊要夠新鮮!!!強烈推介招牌蝦卷, 蝦仲係脆身, 加埋不一樣的沙律醬真係好正其他熟食質素都唔錯,我最鍾意係串燒牛舌, 芝士年糕同埋銀雪魚...侍應招呼唔錯,添茶收碟都快,Good
難得的日子201314,同男朋友出去食餐好既
去到廟街見到呢間新開的日本料理,見價錢合理入去試一試

揀左出面少食的薄切章紅魚,配佢地的特別醬汁更鮮味

仲有一般的刺身,新鮮開的赤貝好鮮甜,最緊要夠新鮮!!!

侍應招呼唔錯,添茶收碟都快,Good
薄切章紅魚刺身
招牌吉列蝦卷
最愛的赤貝, 劍魚腩
2013-01-04
薄切章紅魚刺身
招牌吉列蝦卷
最愛的赤貝, 劍魚腩
2013-01-06 47 瀏覽
今天放工又急不及待覓食,因在圓方收十點,行番佐敦都十 點半,想食GE野大部分都收左。咁岩我又想食日本野,又未收鋪,咁岩又LAST ORDER,就入左呢個四國料理餐廳。其實呢間餐廳不在當眼處,是巷入面!我入得去GE 餐廳,當然有野岩我吃而且要乾淨!呢到GE裝潢幾好架。四周圍擺設都好像令我置身日本咁, 燈光柔和,很舒服!我率先就點了我最愛吃的蟹子壽司同魷魚壽司。上壽司的碟很精緻,看得出這裡的器皿經過配搭的。蟹子彈牙,紫菜依然脆口,因我係咁影相同SMS,依然當KEEP 到個口感,正!魷魚切成薄薄的很爽滑!另外MENU好多野都岩我食,唯有簡自己真係最喜愛的,哈哈!西京銀鱈魚燒定食雖然係LAST ORDER,但都唔會是是但但整出黎!上桌時是有很濃烈的鱈魚香, 還有面鼓湯,中華沙律和白飯!ZOOM 近 D定食看來很多油,但不減我想吃的欲望,WOW,很嫩滑,再加上一啖一啖都是有被煎香的風味,很暢快!食住咁多先,價錢OK! 因要留番個肚去下場食甜品。不久將來我又會再幫襯,因好值得回味=)

其實呢間餐廳不在當眼處,是巷入面!

四周圍擺設都好像令我置身日本咁, 燈光柔和,很舒服!
我率先就點了我最愛吃的蟹子壽司同魷魚壽司
壽司的碟很精緻,看得出這裡的器皿經過配搭的。

魷魚切成薄薄的很爽滑!

另外MENU好多野都岩我食,唯有簡自己真係最喜愛的,哈哈!

西京銀鱈魚燒定食
雖然係LAST ORDER,但都唔會是是但但整出黎!

上桌時是有很濃烈的鱈魚香, 還有面鼓湯,中華沙律和白飯!

ZOOM 近 D

食住咁多先,價錢OK! 因要留番個肚去下場食甜品

不久將來我又會再幫襯,因好值得回味=)

2013-01-05
  • 西京銀鱈魚燒定食