2018-06-16 2116 瀏覽
由於在大坑工作關係,同事已向我大力推薦這間新開的飯店,故昨晚便約了家人前往順便慶祝父親節,果然大大驚喜,蝦多士可比美五星級水準,另京都骨可以說是我有使以來最好食的一個小菜,咬落肉地很 juicy,東星班蒸工剛剛熟肉地入口即溶,蟹王翅D翅一串串的絕無欺場,焞鮮奶甜味恰到好處,結論是以後會再來還會向大家真心推薦這間小店價錢但有五星級酒店廚藝。
焞鮮奶
題外話/補充資料: 由於新開張關係,晚飯也不收加一,絕對超值
2018-06-15
慶祝紀念
父親節
焞鮮奶
  • 蟹王翅、蝦多士、京都骨、雞卷
2018-06-04 1626 瀏覽
23/5路經天后琉璃街,睇見有一家新嘅中菜館名為圍爐新開將,覺得個名好有親切感,(圍住個爐一齊食飯?)門口開將花牌成條街左右放滿晒,咁多人支持,心想廚房一定好得,於是相約好友們28/5晚一齊去試菜,當晚飲咗個黄耳椰子煲雞湯,個湯好潤無味精好正,跟住食香煎鼔油皇大蝦,簡直係我嘅至愛,大蝦夠新鮮彈牙,我一個人都食左两隻,仲有一味西蘭花炆香東菇,東菇又香又爽脆又入味,好好味,仲食埋個鮮焗蟹蓋,味道及用料十足,朋友個個邊食邊讚,再食左個西芹甜豆腰果炒帶子,金銀蛋炒莧菜,楊州炒飯等等,廚房果然夠鑊氣,食到眾人

• 鮮焗蟹蓋
  • 鼔油皇煎大蝦
  • 椰子黃耳煲雞湯
  • 西芹甜豆腰果炒帶子
  • 鮮蝦焗貼
2018-05-30 1087 瀏覽
朋友說,天后有間新的中菜,是前鳳城大廚主理,所以相約去試。店子不算大,但環境舒適。店員服務殷勤有禮,感覺親切。我和朋友兩個人,見到隔離枱的食物份量好足,怕食唔曬浪費,所以只點了三個餸。招牌炸子雞皮脆肉嫩,外面好香口,裡面好juicy ,好有水準,勝過好多大酒樓,好好味!生魚卷是生魚起肉,加材料卷起再炒,啖啖肉又無骨,仲有魚鮮味,食得出心機同功夫!驚喜之作!食飯加個菜,店員介紹今期莧菜靚,就點了蒜蓉莧菜,不會很特別,但菜食到甜味,證明新鮮。沒想到小店食到大師級味道,很滿足的一餐,值得推介!!看到隔離的蝦多士好靚,是老公至愛,決定下次同老公嚟試
朋友說,天后有間新的中菜,是前鳳城大廚主理,所以相約去試。

店子不算大,但環境舒適。店員服務殷勤有禮,感覺親切。

沒想到小店食到大師級味道,很滿足的一餐,值得推介!!
看到隔離的蝦多士好靚,是老公至愛,決定下次同老公嚟試

生魚卷
蒜蓉莧菜
生魚卷
蒜蓉莧菜
2018-05-29 895 瀏覽
星期日同家人吃了這間新開的餐廳我們五個人吃了以下東西山渣汁山藥准山星期日花彫鮮鮑魚涼伴海参絲手拍青瓜雲耳冬瓜盅環境很舒適,價錢合理還有個魚缸呢,有很多石班游來游去會再來

星期日

花彫鮮鮑魚
涼伴海参絲
手拍青瓜雲耳
冬瓜盅

環境很舒適,價錢合理
還有個魚缸呢,有很多石班游來游去
會再來

2018-05-27