⌂ 銅鑼灣圓圓小姐銅鑼灣利園山道11號快樂大廈地下星期一至日 12:00 - 22:30💡持學生證!著校服!減$3!︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm銅鑼灣︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸๑圓圓珍珠碳焙烏龍鮮奶茶 $30圓圓珍珠 = 黃金珍珠+黑糖珍珠飲得出好香嘅碳焙味!如果烏龍味重多啲啲就好了珍珠好有咬口!朋友杯奶茶嗌咗微糖話覺得唔夠甜,好彩靠珍珠嘅黑糖味搭救‪(´•ᴗ• ก )‬՞ ՞唔怪之得呢杯係人氣頭3位啦!๑香橙柚冰茶 (橙、葡萄柚、鳳梨)$35食到打碎咗嘅生果🤣果然真材實料!100%無添加果醬~๑圓圓珍珠花蜜紅茶 $28個人比較中意飲茶底多過奶底!圓圓小姐嘅茶底極香濃!加埋啲珍珠食!極正!!今次嗌咗少甜,但加埋啲珍珠對我黎講都太甜啦!!下次要嗌無糖茶(˶ᐢωᐢ˶)
⌂ 銅鑼灣
圓圓小姐
銅鑼灣利園山道11號快樂大廈地下

星期一至日 12:00 - 22:30
💡持學生證!著校服!減$3!

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
#ewm銅鑼灣

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑圓圓珍珠碳焙烏龍鮮奶茶 $30
圓圓珍珠 = 黃金珍珠+黑糖珍珠
飲得出好香嘅碳焙味!如果烏龍味重多啲啲就好了
唔怪之得呢杯係人氣頭3位啦!

๑香橙柚冰茶 (橙、葡萄柚、鳳梨)$35
食到打碎咗嘅生果🤣果然真材實料!100%無添加果醬~

๑圓圓珍珠花蜜紅茶 $28

2022-09-19
2個staff 一個瘋狂咁喺度鬧另外一個,講埋粗口另外嗰個新手講真係唔夠醒目,但唔代表喺客人面前咁樣話另外一個同事係啱㗎囉。熟嗰個得個快字,又大聲銅鑼灣咁多賣珍珠奶茶嘅舖頭講真我好耐冇試過一間可以咁低水準,仲生存到
2個staff
一個瘋狂咁喺度鬧另外一個,講埋粗口
熟嗰個得個快字,又大聲
銅鑼灣咁多賣珍珠奶茶嘅舖頭
講真我好耐冇試過一間可以咁低水準,仲生存到
圆圆黑糖烏龍奶茶
2023-01-21
15 分鐘 (外賣自取)
2022-12-03 744 瀏覽
今天和好友去到銅鑼灣逛街,逛到累的時候,我和好友便很想喝一些飲料來獎勵一下自己,所以我們便去了這一間店買手搖飲品。🤤店舖不是很大,但是環境的佈置很有格調,不用排很久便可以下單了。我便選了火龍果葡萄綠茶喝,不到5分鐘就已經就可以取飲料。😝這個飲品的顏色真的很美麗,鮮艷的紫紅色真的很吸引,看起來很解渴和美味,我們也為它打了不少卡。喝下去有很濃的葡萄味,並帶點綠茶味,感覺很滋味,並吃到淡淡的火龍果肉,真的很特別!而這個飲品也不會很甜,但也很解渴,價錢也不貴,所以下一次我也會再去這間店喝的,我想下次會加多一個選擇,就是加上奶蓋一併喝,這樣感覺一定會更豐富!😍

2022-11-18 614 瀏覽
今次係同事介紹試左火龍果葡萄 Yoga晶球,已經覺得同平時飲嘅珍珠奶茶唔一樣,如果鍾意飲珍珠奶茶,一定要試試,平時珍珠食得多會感到”漏”,雖然晶球冇珍珠煙靭,又俾蒟蒻硬身啲,口味清新再加埋火龍果新鮮,所以想再試下其他,同樣有驚喜,就男仔飲咗都唔會覺得太甜😊今次是嘅係圓圓珍珠炭焙奶茶同芝士原粒草莓果茶,珍珠唔會太甜彈性啱啱好,炭焙奶茶又唔會太澀有茶味,芝士香滑濃郁,有士多啤梨🍓粒粒,但係我唔會覺得好酸,仲可以當係飯後甜品.
外賣自取
  • 草莓優酪晶球
  • 火龍果葡萄優酪晶球
2022-08-26 856 瀏覽
夏日熱辣辣,成日一出門口已經想買野飲🤣🤣今次同朋友去銅鑼灣行街(成日都喺銅鑼灣出沒haha),經過圓圓小姐,又諗起好似冇試過,決定試吓~ <鮮芒果冰茶> $42芒果冰茶係由純芒果同埋茉莉花綠茶沖調而成,無添加果醬和香料,真材實料!!飲到粒粒芒果果肉🔥茉莉花既清香同酸甜芒果配搭超解膩,小編好推介呢款飲品❤️因為平時飲珍珠奶茶飲多幾啖就好容易膩,但呢個清爽得黎又好解渴,會再encore👍🏻 <圓圓珍珠花蜜奶茶> $30花香既茶底與奶香既調配,再配上Q彈黑糖珍珠&黃金珍珠,珍珠有嚼勁,奶香味十足,同樣不錯!

<鮮芒果冰茶> $42

<圓圓珍珠花蜜奶茶> $30
  • 鮮芒果冰茶
  • 圓圓珍珠花蜜奶茶
2022-08-17 523 瀏覽
今日下晝12點53分去落order,見到員工手忙腳亂,落order個陣冇講等幾耐,後尾發現佢哋有大order,廿幾三十杯,講真,你有大order嘅情況同其他客講要耐啲係基本啦,又唔講!然後現場一片混亂,3個員工,眼見兩個識沖嘢飲,唔識分配工作,應該一個做大order,一個做其他,落大order,人哋都預咗會等耐少少,清哂細order再一齊清大order好難?係要整下大order又整一杯細order最後次序錯哂,我8號單1杯,9號4杯,10號1杯,出左10再9最後係8😤😤我最後1點10分先拎到🤷🏻‍♂️
2022-08-17
17 分鐘 (外賣自取)
2022-07-31 541 瀏覽
想講好味嘅珍珠奶茶喺香港其實真係唔係好多依間真係其中一間.幾年前喺深水埗有間姊妹店(地舖),嗰時已經覺得佢好好飲,每次去都會買但後尾佢突然執咗⋯咁就冇飲好耐但一直記住佢(ps: 啱啱見到佢係西九入面開返!超開心~).今日喺銅鑼灣見到即刻9秒9衝咗入去買以前成日飲圓圓碳焙烏龍奶茶,已經知道佢嘅碳焙烏龍係真係有碳焙味‼️今次我飲黑糖碳焙烏龍珍珠奶茶,無諗過佢嘅碳焙味香濃到就算珍珠係黑糖都唔會冚左真係好少何珍珠奶茶舖可以做得到.General:🔸微糖真係微糖(唔係間間做倒😀)🔹少冰真係少冰(唔係間間做倒 2.0😀)🔸唔會淨係得水/糖/奶味,真係飲倒茶香🔹黑糖珍珠煮得夠淋而且入味 軟Q彈牙唯獨是覺得稍為大粒左啲飲嘅時候要小心嗰好太急.想特別提吓依間店嘅店員服務好好盡責有交帶 又有禮貌仲會提醒顧客要注意嘅地方.CP值:🌕🌕🌕🌕🌕(爆燈呀呀呀)
想講好味嘅珍珠奶茶喺香港其實真係唔係好多
依間真係其中一間

但後尾佢突然執咗⋯咁就冇飲好耐
但一直記住佢
(ps: 啱啱見到佢係西九入面開返!超開心~)
今日喺銅鑼灣見到即刻9秒9衝咗入去買
真係好少何珍珠奶茶舖可以做得到

General:
🔸微糖真係微糖(唔係間間做倒😀)
🔹少冰真係少冰(唔係間間做倒 2.0😀)
🔸唔會淨係得水/糖/奶味,真係飲倒茶香
🔹黑糖珍珠煮得夠淋而且入味 軟Q彈牙
唯獨是覺得稍為大粒左啲
飲嘅時候要小心嗰好太急
想特別提吓
依間店嘅店員服務好好
盡責有交帶 又有禮貌
仲會提醒顧客要注意嘅地方

CP值:🌕🌕🌕🌕🌕(爆燈呀呀呀)
黑糖珍珠碳焙烏龍奶茶
黑糖珍珠碳焙烏龍奶茶
2022-07-03 447 瀏覽
🧋圓圓珍珠奶茶 $30記得前幾年珍珠奶茶爆紅嘅時候開咗好多茶飲店但隨著熱潮退過有好多已經執咗笠呢間算係少有繼續開分店嘅。呢款圓圓珍珠包括黃金珍珠同埋黑糖珍珠前者口感較煙韌 後者就比較香甜 都食得出黑糖香氣🍬一杯嘢飲就有齊兩種口感都幾得意!奶茶絲滑 兩者平衡都做得好唔錯係我鍾意嘅奶滑滲著茶香 有茶味得嚟又唔會太苦澀略顯佢甜咗啲同埋整體感覺比較薄身扣咗啲啲分。可以話係不過不失嘅一杯珍珠奶茶
圓圓珍珠奶茶
🧋圓圓珍珠奶茶 $30

記得前幾年珍珠奶茶爆紅嘅時候開咗好多茶飲店
但隨著熱潮退過有好多已經執咗笠
呢間算係少有繼續開分店嘅。
呢款圓圓珍珠包括黃金珍珠同埋黑糖珍珠
前者口感較煙韌 後者就比較香甜 都食得出黑糖香氣🍬
一杯嘢飲就有齊兩種口感都幾得意!
奶茶絲滑 兩者平衡都做得好唔錯
係我鍾意嘅奶滑滲著茶香 有茶味得嚟又唔會太苦澀
略顯佢甜咗啲同埋整體感覺比較薄身扣咗啲啲分。
可以話係不過不失嘅一杯珍珠奶茶
下午茶
2022-06-27 321 瀏覽
💛圓圓小姐 @銅鑼灣📍銅鑼灣利園山道11號快樂大廈地下🧋圓圓珍珠炭焙烏龍鮮奶茶M $30炭焙烏龍鮮奶茶茶底好香 炭焙味好出😋怕甜所以叫左微糖 甜度就啱啱好 茶味比奶味更出 如果怕茶味重 可以叫少糖佢地既珍珠係黑糖珍珠同黃金珍珠混合埋一齊 黑糖珍珠唔會太甜而黃金珍珠有淡淡既花蜜味 珍珠口感煙韌 好有嚼勁🤤👅好味:4/5💲價錢:4.6/5🌟性價比:4.3/5👀環境:3/5👥服務:3.5/5#hkig #hkigfoodie #hkfoodblogger #hkfoodie #852foodie #852food #852美食 #foodshare #美食分享 #黃店美食 #黃店飲品 #黃店 #良心小店 #銅鑼灣 #港島 #銅鑼灣飲品 #銅鑼灣珍奶 #銅鑼灣黃店 #珍珠奶茶 #黑糖珍珠鮮奶 #奶蓋茶 #圓圓小姐 #台式飲品

💛圓圓小姐 @銅鑼灣

🌟性價比:4.3/5
👀環境:3/5
👥服務:3.5/5

2022-06-25 318 瀏覽
曾經留過食評說火龍果葡萄果茶有提子皮口感不佳,最飲發現真的改善了。覺得店舖好有成意,特意給讚。另外想建議其他分店都有火龍果系列,真的好好飲。希望可推出更多好飲又健康果茶

希望可推出更多好飲又健康果茶
火龍果葡萄果茶
火龍果葡萄果茶
2022-06-05 394 瀏覽
番工咁辛苦,就買杯野飲獎勵自己!平時都係買開天仁茗茶,但係飲得多已經飲厭!而家在銅鑼灣返工就決定試吓新嘢!今次飲嘅係黑糖碳培烏龍茶!佢黑糖味唔會太甜,同埋佢啲珍珠軟硬度適中,非常好食!我同事就叫咗火龍果芝士,佢就覺得味道超夾,仲好飲過我杯黑糖奶茶,建議注重健康嘅大家可以考慮火龍果個杯嘢飲
番工咁辛苦,就買杯野飲獎勵自己!
平時都係買開天仁茗茶,但係飲得多已經飲厭!
而家在銅鑼灣返工就決定試吓新嘢!
今次飲嘅係黑糖碳培烏龍茶!
佢黑糖味唔會太甜,同埋佢啲珍珠軟硬度適中,非常好食!
外賣自取
2022-05-16 455 瀏覽
平時我飲野都唔太好鮮奶,因為成日覺得鮮奶唔濃好奇怪,濃嘅話就好易有奶蘇味今次又出黎飲杯野,家姐帶左我黎圓圓小姐,仲極力推薦我一定要飲鮮奶三重奏,係佢半迫半氹下就買左杯鮮奶三重奏- 鮮奶三重奏 (入面有黑糖珍珠 芋薯圓 嫩仙草)三重奏入面嘅配料全部都係我平時成日加錢加嘅配料,黑糖珍珠煙韌,黑糖味濃,仙草滑嫩有口感,消暑一流,芋圓有彈性,整體配料都煮得唔錯不過始終我都係唔太好鮮奶,所以未能非常享受咁飲鮮奶三重奏
鮮奶三重奏
鮮奶三重奏

- 鮮奶三重奏 (入面有黑糖珍珠 芋薯圓 嫩仙草)
不過始終我都係唔太好鮮奶,所以未能非常享受咁飲鮮奶三重奏
2021-12-11 1039 瀏覽
I did a filtered search for Causeway bay Taiwanese drink in OpenRice, and decided to pick Lady BoBo as the reviews are basically all positive.When I arrived, I was curious as there were so many people queuing at the bubble tea place two stores over and only 2 person was ordering at Lady BoBo. Despite my gut feeling, I’ve decided to go for Lady Bobo as they offer one of the drink my son like.I’ve ordered a pineapple grape tea for my son, a dragonfruit grape tea for myself, and a BoBo roasted oolo

I’ve ordered a pineapple grape tea for my son, a dragonfruit grape tea for myself, and a BoBo roasted oolong milk tea for my wife.

The 2 fruit tea are basically syrup with no fruit taste mixed with a tiny bit of tea, although you can tell 1 fruit from the other because of the colours. The roasted oolong milk tea is way too sweet, and again with no tea taste at all.

I took the liberty to post a photo of the 3 drinks before we dump them into the trash can.

I’m surprised how there are so many positive reviews for this place, as there are so many competitors that offers better products than them.
2021-12-11
15 分鐘 (外賣自取)
2021-11-18 721 瀏覽
返工咁攰,要飲返d甜野叉叉電,飲完杯黑糖波波鮮奶非常滿足。黑糖味超濃,奶味足,非常香滑,冇得較甜度都唔會太甜。黑糖珍珠相當出色,大細啱啱好,夠Q彈煙韌,黑糖味夠,珍珠份量都唔少。
黑糖波波鮮奶
黑糖波波鮮奶
2021-09-25 976 瀏覽
💥好得意有兩隻珍珠🧋📍圓圓小姐|銅鑼灣📍埋單 $ 2 7#cl銅鑼灣 #CL四圍食 #CL台灣野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️💟 圓圓烏龍奶茶🧋呢杯有驚喜🥰珍珠奶茶都有好多款茶底簡💛簡左碳焙烏龍🌿叫左圓圓唔知同波波有咩分別🙉圓圓有平時黑色既珍珠+黃金珍珠☺️食得出係用黑糖煮既,叫左無糖就岩哂✅加埋碳焙烏龍獨有既香氣好正‼️🤟🏻不負責任點評✌🏻好味道🌕🌕🌕🌕🌑性價比🌕🌕🌕🌗🌑回頭率🌕🌕🌕🌖🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥好得意有兩隻珍珠🧋

📍圓圓小姐|銅鑼灣