2000-09-17 37 瀏覽
我都係城大學生啊~不過係新生~所以城軒canteen乜都未試過~希望city既伙食唔差啦~ <br> <br>
2000-07-18 55 瀏覽
【開飯喇☆老友記】<br>上個禮拜,襯肥女女去左牛津Study Tour,肥佬佬兩公婆約齊班為食飯友,成班Ve Wet為食鬼話試下城大裏便間中菜酒樓,肥佬佬訂好檯後,跟據【開飯喇】推介,一於試下佢地出名o既"謝師宴",足十二人用,肥佬佬重Order左佢地出名低食"北京片皮鴨兩食"沽八十八!!平就平喇,但真係好鬼死細隻,應該好似咁,叫北京"皇子"填鴨..即BB仔細細隻,好彩味度都<br>講番謝師宴,賣$1688,好抵!雖然冇甚麼海鮮鮑魚,但都有燒味拚盆,魚翅羹,炸子雞..等,重送兩Jar 橙汁,各款菜都OK! 唯獨服務較差,人手絕對不足,但環境舒服,肥佬佬重泊埋車係城大個停車場,$20包頭四個鐘,平!!<br>但記注帶Cash呀!呢處祇收城大信用咭。<br>話明係謝師宴,梗係大眾化喇,連肥佬佬都扮學生哥,幣!唔記得叫個扮阿SIR添!!成晚都唔差,重覺得自己好似斯文左少少,重有DD書卷味添,下次有緣相見,請稱呼在下為食肥書生喇!肥公子都可以! HeeHee!!<br>【畢業喇☆老友記】
【開飯喇☆老友記】
<br>
上個禮拜,襯肥女女去左牛津Study Tour,肥佬佬兩公婆約齊班為食飯友,成班Ve Wet為食鬼話試下城大裏便間中菜酒樓,肥佬佬訂好檯後,跟據【開飯喇】推介,一於試下佢地出名o既"謝師宴",足十二人用,肥佬佬重Order左佢地出名低食"北京片皮鴨兩食"沽八十八!!平就平喇,但真係好鬼死細隻,應該好似[澳門茶餐廳]咁,叫北京"皇子"填鴨..即BB仔細細隻,好彩味度都[奧奇喇!]
<br>
但記注帶Cash呀!呢處祇收城大信用咭。
【畢業喇☆老友記】
2000-07-12 10 瀏覽
酒樓的水準也不錯,城大生都讚.價錢也比其他酒樓合理,特別是在九龍塘區,如果覺得又一城鋪頭貴,行過去食啦.下午茶點心特價.
1999-12-26 6 瀏覽
小弟以前都是城大的學生,所以以前都成日去。其實間酒樓的水準也不錯,價錢也比其他酒樓合理,特別是在九龍塘區,如果覺得又一城d 鋪頭貴,行過去食都算抵。不過如果搵唔倒,都記住唔好去其他城大canteen 或西廳,因為不但食物質素唔好,招呼更加唔掂。如果搵唔倒,就問下人啦。今次係咁先,bye bye!