餐廳: 多賀野 (K11 Musea)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
📍地址: 尖沙咀梳士巴利道18號K11Musea 2樓220號舖✿😋味道😋:3/5✿🏙️環境🏙️:4/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:4/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: Tea 16:30 ↞ ✦✧ 喺1996創立嘅東京多賀野拉麵,連續4年榮獲米芝蓮必比登推介,亦都喺東京超人氣過江龍排隊拉麵店;多賀野有20幾年歷史,每日新鮮製作自家拉麵、熬製湯汁。—————————————————————🍜🥚❝多賀野醬油拉麵❞ $128🍜🥚❝Takano Soy Sauce Ramen❞ $128☞ 呢個招牌拉麵湯底清澈鮮甜,唔算油膩,不過我覺得略為淡咗少少,湯底用咗鰹魚乾、雞肉同埋豬肉熬製而成,再加埋佢哋嘅自家醬油整成嘅湯底;而麵質好煙韌而且有嚼勁,軟硬適中,佢嘅麵條採用秘製蕎麥麵粉、四款日本麵粉、鹼水同埋雞蛋嘅配方製作,以手工拉製,所以韌性恰到好處,而且做到掛湯能力;而每一碗拉麵有3塊叉燒,而塊叉燒肥瘦啱啱好,亦都有豬肉味;另外佢嘅糖心蛋控制得啱啱好。—————————————————————🥟❝日式煎餃子(5件)❞ $58🥟❝Pan-fried Pork Dumplings (5pcs)❞

✿😋味道😋:3/5

—————————————————————

🍜🥚❝多賀野醬油拉麵❞ $128

—————————————————————

🥟❝日式煎餃子(5件)❞ $58
🥟❝Pan-fried Pork Dumplings (5pcs)❞ $58

☞ 呢個餃子有5件,大細適中,金黄色嘅外皮,香脆可口,肉餡有小小湯汁,味道唔錯。

2023-09-23 200 瀏覽
📍多賀野 (K11 Musea) (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 2樓220號舖在K11 MUSEA的超人氣拉麵🍜,質素對得上價錢!!豚鴨沾面($168)很值得嘗試,沾麵超出色,非常足夠的份量。一直烘著沾面的醬汁,絕不會冷掉!醬油拉麵($128)清淡的味道,配上一整個糖心雞蛋、叉燒、紫菜,所有配搭及味道都恰到好處!炸雞($52)真的非常值得加小吃,炸得剛剛好又留住肉汁,炸雞絕對是必須吃的!
📍多賀野 (K11 Musea) (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 2樓220號舖

在K11 MUSEA的超人氣拉麵🍜,質素對得上價錢!!

2023-09-23
15 分鐘 (堂食)
  • 炸雞
2023-09-21 143 瀏覽
多賀野醬油拉麵$128湯底幾清甜,麵質彈牙唔錯👍🏻兩大塊叉燒味道正常。好鐘意佢隻糖心蛋,好好味😋自家製蟹肉薯餅$68薯餅幾脆口,口感唔錯,内裡見到有蟹肉,配埋沙律菜食,可以解吓膩😄濕紙巾花邊幾靚,忍唔住影相😜餐廳環境和服務都幾好,坐得好舒服,下次想試佢嘅沾麵。
多賀野醬油拉麵$128
湯底幾清甜,麵質彈牙唔錯👍🏻
兩大塊叉燒味道正常。
好鐘意佢隻糖心蛋,好好味😋
自家製蟹肉薯餅$68
濕紙巾花邊幾靚,忍唔住影相😜
餐廳環境和服務都幾好,坐得好舒服,下次想試佢嘅沾麵。
午餐
2023-09-16 144 瀏覽
📣間中都會想起呢間拉麵🍜,原來最初係由東京一對夫妻經營,經過幾十年歷史,仲連續四年榮獲東京米芝蓮推介🍜.📣自己唔太食得辣,但就係好喜歡呢個又香又辣嘅拉麵🍜,真係好頂癮,仲有主打嘅沾麵,幾啱自己嘅口味🍜———————————————————————————🥢芝麻辛辣拉麵🍜💬已經特意叫咗小辣🌶,但真心都係幾辣🌶,但充滿芝香,係擔擔麵嘅感覺,滿佈蔥絲同芝麻,連埋幼麵一拼入口係非常好味☺️.🥢豚鴨沾麵🍜💬鴨係一定會揀,屬個人偏好,如果再有多啲鴨肉會更開心,但起碼有火暖住個沾麵嘅湯,未至於變冷。沾麵配上粗麵,炙叉燒同竹筍,同樣出色🍜
———————————————————————————
🥢芝麻辛辣拉麵🍜
🥢豚鴨沾麵🍜
2023-08-07 464 瀏覽
呢間日式拉麵食過已經好幾次環境同埋服務都好好,因為滿座了我哋本身坐喺近住出入口嘅吧枱,佢見我小朋友瞓着咗主動叫我有位就碗入去後邊有梳化嘅位置咁小朋友可以瞓喺度,佢個沾麵真係好好食,同埋佢個湯底唔會食到人覺得好跩咁樣!
佢個沾麵真係好好食,同埋佢個湯底唔會食到人覺得好跩咁樣!
多賀野的主要菜式為拉麵及沾麵,是連續四年獲得東京米芝蓮指南推介、Tabelog全日本拉麵大獎等。這間多賀野位於K11 Musea的2樓,服務周到而且座位間隔寬敞,相當舒適。❈ 豚鴨沾麵 Cheshu and Duck Tsukemen HK$168這裡的沾麵貼心之處在於湯汁是擺放在小火爐上,在一段時間內保持湯汁的溫度。湯汁是每日新鮮熬製,因此湯汁既不會太過濃郁,也不油膩。 每次將麵條沾到湯汁都會吃到湯汁的精華,充滿着豚、鴨、雞、魚的香味,非常喜歡這個味道相當清新和鮮甜。另外,這豚鴨沾麵還配上兩片叉燒、半隻糖心蛋、紫菜。至於拉麵,多賀野堅持每日新鮮自製拉麵,麵條較一般拉麵粗而且煙韌,有口感。 當吃完麵條後, 可以通知店員添加高湯於湯汁中,這樣湯汁便變成上湯,以品嚐上湯作結。❈ 多賀野醬油拉麵 Takano Soy Sauce Ramen HK$128這醬油拉麵是多賀野招牌拉麵之一,以日本鰹魚乾、雞肉及豬肉熬製的湯底加入自家製醬油,味道清甜且帶點鹹香。這碗拉麵配上叉燒、糖心蛋及紫菜。叉燒燒得外緣脆,肉質嫩,肉與脂比例恰當。

豚鴨沾麵 Cheshu and Duck Tsukemen
豚鴨沾麵 Cheshu and Duck Tsukemen

2026 瀏覽
2023-07-01
  • 多賀野醬油拉麵
2023-07-21 460 瀏覽
約左朋友係K11 MUSEA睇戲 睇戲之前就係商場食飯醫肚見到呢間多賀野拉麵望落又幾好食咁就同朋友坐低試試佢時間大約6點幾 鋪頭入面都坐滿左客外面寫明人齊方可入坐, 咁岩有一台客人離開就到我地啦見到有沾麵同拉麵揀, 我就叫左一個粟國塩味拉麵因為唔鍾意太濃味呢個塩味就好岩我啦另外我地仲叫左份蟹肉薯餅送到上黎仲係好熱辣辣咬落去果陣好香薯仔味外脆內軟 推薦!價錢又唔算貴 係K11 MUSEA食到呢個價錢既拉麵都算係幾抵
約左朋友係K11 MUSEA睇戲 睇戲之前就係商場食飯醫肚

見到呢間多賀野拉麵

望落又幾好食咁
就同朋友坐低試試佢
時間大約6點幾 鋪頭入面都坐滿左客
外面寫明人齊方可入坐, 咁岩有一台客人離開就到我地啦

見到有沾麵同拉麵揀, 我就叫左一個粟國塩味拉麵

因為唔鍾意太濃味
呢個塩味就好岩我啦

另外我地仲叫左份蟹肉薯餅
送到上黎仲係好熱辣辣
咬落去果陣好香薯仔味
外脆內軟 推薦!

10 分鐘 (堂食)
第一次叫咗拉麵,感覺一般,所以今次第二次黎想食佢個招牌極上蟹皇沾麵,可能因為期望太高,湯底感覺唔太濃蟹味,豬骨味濃啲,唔知係唔係因為蟹太貴。另外佢個軟腳蟹,炸粉略嫌厚咗啲,整體係實脆,唔係鬆脆,所以我都未必再去食。不過好值得一讚係所有員工都好貼心又有禮貌,我一入去被安排個位好大風,我就問咗一個Part Time 職員我想調位,佢就話:可以啊,隨便,不過佢應該無通知其他職員,到後來食物到咗先知我調咗位,我就同一位黑衫女經理(我估)講:唔好意思,因嗰邊太大風我先想坐呢度,佢就話:唔緊要,唔好意思,因嗰邊有其他客人坐,所以唔知佢哋想唔想熄咗個冷氣,如果呢邊你想熄我可以幫你熄咗佢?我當然話:好啊,唔該晒,個女經理仲問而家有冇好啲?👍🏻 到之後枱面無匙羹,我問一位白衫男職員,佢見櫃桶無晒,仲入廚房拎咗一隻剛剛洗乾淨,熱辣辣既比我,仲好有禮貌講:唔好意思,啱啱先有新一批洗乾淨,服務好讚!到最後埋單,另外一個白衫女職員見我想拎起杯飲茶,比完錢仲會問我一句:需唔需要多一杯茶?所以整體服務真係好好,可惜食物真係唔吸引我,我唔會再食😹😹

我當然話:好啊,唔該晒,個女經理仲問而家有冇好啲?👍🏻

所以整體服務真係好好,可惜食物真係唔吸引我,我唔會再食😹😹

極上蟹皇沾麵

2023-07-20
在k11Musea打算個lunch,看到這間寫著連續四年獲得米芝蓮的拉麵店🍜。我點了招牌的醬油拉麵。麵質煙靭,醬油湯底濃郁,糖心蛋都唔錯🥚!不過本人係極度討厭醬油味拉麵的😵‍💫所以食咗一半就已經停手🫥但如果鍾意醬油味拉麵的話,我覺得味道不錯,甚至比起日本的還好吃(因為喺日本食過,冇比較冇傷害!)在K11吃到100元的餐廳,已經算是性價比高了!🥺如果自己一個人諗唔到食咩,推介黎呢啲度快快脆食個拉麵!😂😂多賀野📍位置: K11 Musea (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 2樓220號舖🕰️11:30-10:00💰:130/人

在K11吃到100元的餐廳,已經算是性價比高了!🥺
如果自己一個人諗唔到食咩,推介黎呢啲度快快脆食個拉麵!😂😂

多賀野
📍位置: K11 Musea (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 2樓220號舖
🕰️11:30-10:00
💰:130/人
  • 多賀野醬油拉麵
  • 醬油拉麵
  • 日式煎餃子
2023-06-02 545 瀏覽
行行吓街肚餓,就搵咗間拉麵食本人係沾麵愛好者就叫咗一個豚鴨沾麵$168同一個栗國鹽味沾麵$148豚鴨汁100分佢個湯底係豚肉,鴨肉,雞肉同魚,香味濃郁,配上煙煙韌韌嘅沾麵一流栗國鹽味相較下就比較失色,湯底會比較淡

行行吓街肚餓,就搵咗間拉麵食
本人係沾麵愛好者
就叫咗一個豚鴨沾麵$168同一個栗國鹽味沾麵$148

豚鴨汁100分

栗國鹽味
相較下就比較失色,湯底會比較淡
2023-05-24 622 瀏覽
今日中午過開尖沙咀,去試下多賀野拉麵,之前見好多人排隊,而好評又多。叫左粟國塩味拉麵,先試湯頭,溫度微熱,食到中途湯都唔夠熱,雖然塩味但唔係好鹹ok既。麵條一般無驚喜,店裡面有大玻璃見到入面有師傅用機器自家製麵。叉燒薄片有燒過,有焦香味,因為薄所以“鞋”口都唔覺。其他配料都一般。離開後上地鐵睇返openrice餐牌先知少左隻雞蛋,個麵黎都見無蛋,但以為係咁,早知就問聲啦,唉~,成個人down晒。最後有食晒,飽但唔太滿足,可能少左雞蛋少左d野咁,離開後口腔有回甘味,都ok既,不過同一個價錢會有其他更好味既選擇。

2023-05-24 470 瀏覽
餐廳裝修同佈置都行沉實日式木系路線,整體感覺好有質感。另外,店員對顧客嘅用餐都幾上心,會主動幫客人跟進食物嘅進度,同用餐感受。 粟國塩味拉麵 ($128)• 食材有叉燒、溏心蛋、紫菜同筍乾。• 塩味湯底相對一般嘅味道較為清新,但一啲都唔單調,當中加入咗大量芝麻同碎洋蔥。• 所以飲落去都幾有層次,唔止有海鹽嘅咸味,仲帶啲洋蔥嘅甜味同芝麻香。• 叉燒肉質好香腍,輕咬幾啖已經融化,吸收咗湯嘅塩味之後令肉味更加濃郁。• 拉麵偏向飽滿,唔算煙韌,一咬就可以分開,有啲似蕎麥麵嘅質感,所以非常掛湯。• 溏心蛋、紫菜、筍乾都屬正常發揮。

粟國塩味拉麵

粟國塩味拉麵 ($128)

• 食材有叉燒、溏心蛋、紫菜同筍乾。

• 溏心蛋、紫菜、筍乾都屬正常發揮。
2023-05-02 496 瀏覽
今日放工想食個日系d既晚飯,咁岩撞正係尖東收工就過左去Musea搵食,路經見到日式米芝蓮拉麵就膽粗粗試試有幾好食。我選左「豚鴨沾麵」,湯底有幾種不同層次香味,細心d會食到每一啖都有「雞」,「鴨」,「魚」,「豚」嘅香味,最重要湯底沒有太咸,溫度適中,麵質爽口能夠掛得上湯汁。問番店員原來湯底不是預先沖制的,係日日早上在新鮮加入材料煮制,所以會做到沾汁不過濃,不油膩,會有多重Aroma。沾麵另外有配豚肉叉燒同溏心蛋,叉燒有半肥瘦少少脂肪,一片起唔會太膩,整體用餐體驗唔錯,員工服務良好有細心解說。

2023-04-12
5 分鐘 (堂食)
2023-05-02 280 瀏覽
連續四年東京米芝蓮指南推介,全日本拉麵大獎, 多年日本最優秀拉麵。今日去Musea見完客,想食個Quick Lunch,經過見到頭銜咁犀利就試一試。食拉麵必揀赤豚嘅Me就試咗「芝麻辛辣拉麵」,日式淡淡面味嘅湯底, 口感溫和又唔會掩蓋左芝麻香味。幾欣賞佢拉麵唔會太硬身,湯底冇味精,叉燒亦都半肥瘦有足夠脂肪油香。另外配多咗兩個小食「自家製黑胡椒炸雞」同「日式煎餃子」,炸雞加入咗磨碎嘅黑胡椒,炸出嚟油溫夠有多一重嘅辣味,日式煎餃子正常發揮。

2023-04-29
10 分鐘 (堂食)
  • 芝麻辛辣拉麵
2023-04-27 262 瀏覽
呢間係米芝蓮過江龍的拉麵店🍜每次去都見到少許人龍,今日大概8:30經過,完全唔使排隊,所以就入咗去食了!餐廳衛生程度良好,見到職員會用新布加噴霧去抹枱👍🏻 餐廳裝修比較摩登,大門口有一棵大樹,頗寫意😊🍜信州味噌沾麵 $148 (期間限定⏰)看圖見到呢個沾麵有好多配料,有蠔,叉燒,糖心蛋等等😊 擺盤而言係幾好嘅,望落都算大份😌 叉燒薄薄的,但肉質嫩滑,有淡淡的燒香味🙌🏻蠔幾新鮮,不過拉麵就比較淋了,唔夠彈牙,湯底都略嫌少咸💥 整體而言性價比較低。

🍜信州味噌沾麵 $148 (期間限定⏰)