2012-07-14 34 瀏覽
又係久唔久搵表姪女食晏嘅日子,聽佢阿媽講,即係我表嫂,話佢近排好似乖咗,不過啲懶嘢仲時不時有,唉,依家啲細路真難教!表姪女係壽司迷,不過佢阿媽唔係好俾佢食啲生嘅壽司,怕唔安全,所以查實佢食壽司嘅選擇唔多,但因為食壽司(尤其迴轉位)佢可以自己揀,所以佢咪鍾意囉,小朋友有時就係咁,有時鍾意一樣嘢原因未必係佢好好,只係因為有自主權。既然食壽司,就番佢哋一家,去返同區嘅「大丸」。跟上次一樣,當然坐迴轉位,全程表姪女想食乜就拎乜,但係晌迴轉帶出嘅壽司比上次少咗,仲要嚟嚟去去都係嗰幾款,侍應解釋:有時客唔多,就唔會擺太多壽司晌上面,為盡量保持鮮度,建議客人剔紙仔點壽司。哩個任務就俾咗阿表姪女身上,等佢都叫有得自己揀吓,以下就細說當日食咗乜。加州卷 $20第一碟上嘅就係依個卷物,賣相認真唔得,首先係包得鬆散,中間嘅材料無緊貼晌米飯之中,而米飯部份又邊厚邊薄,材料除青瓜、蟹柳、雞蛋,亦唔見有牛油果;最「揦西」係反卷嘅外層沾蟹籽同唧沙律醬,絕對係馬虎之作。味道?普通囉!玉子壽司 $10表姪女必食之選,因為安全指數係100。玉子煎得一般,蛋面斷斷裂裂影響賣相,幸好幾有蛋味,而飯粒黏糯唔死實。蟹柳壽司 $1

今日星期日嚟到食晏,同上次一樣客唔多。
等好耐,都係唔見迴轉帶有咩嘢出!
加州卷 $20

。味道?普通囉!
馬虎之作
玉子壽司 $10
,幸好幾有蛋味,而飯粒黏糯唔死實。
玉子壽司、蟹柳壽司、火炙三文魚壽司
蟹柳壽司 $10
蟹柳唔錯喎,比起超市一大排嗰啲蟹柳好食好多。

火炙三文魚壽司 $16

幾款壽司中,以依個火炙做得最好,三文魚滿有油香,火炙後嘅帶點點焦香,而且外觀層次感突出咗,因為係生魚,就只係我同表哥可以享受到。

味附螺肉軍艦 $15
大大粒螺肉鋪滿軍艦之上,螺肉煙韌帶微辣,始終唔鍾意螺肉成日跟住「杯撻撻」嘅鼻涕醬。
蟹籽沙律腐皮壽司、味附螺肉軍艦
蟹籽沙律腐皮壽司 $18

小弟覺得佢幾特別,蟹籽沙律幾清新,腐皮作底包著壽司飯,口感特別,又唔怕夾起時啲飯會散晒,兩口一件就搞掂。

煙鴨胸手卷 $10
係表姪女同表嫂共享之物,無試,所以不便評論。只係以$10咁嘅價錢,有幾舊煙鴨胸,配裝滿飯嘅手卷,都抵食嘅。
煙鴨胸手卷、蟹籽手卷
蟹籽手卷 $15
唔好見以為好多蟹籽,其實都係得面面一朕,還好係蟹籽唔腥,紫菜又夠脆。

日式叉燒拉麵 $42
拉麵口感算係幾彈牙,但份量偏少,跟四小片叉燒,附有粟米、紫菜、鳴門卷。叉燒有別常見嘅捲形,表哥一家話鍾意佢唔肥,亦都幾入味。唯一可惜係個湯底,唔濃郁,很稀身,只係一般般!
日式鰻魚炒飯 $58

個炒飯唔單只以有鰻魚粒,仲加咗啲鰻魚汁嚟炒,飯粒炒得「勻巡」又分明,所以食起嚟幾爽,而且頗為惹味,算今趟嘅驚喜
有驚喜!
大丸作為地區街坊小店,食物質素還可以,但整體感覺已經無最初咁好;雖然個女經理都好好招呼,服務有禮,不過相比起一啲大連鎖壽司店、拉麵專門店,就真係比下去喇
!最近經過,都見佢開始做放題,似乎希望藉放題挽回一下個勢。不過,睇番對下幾個食家對佢放題嘅評語,絕對係做壞自己個名囉
!既然想將價就貨,奉勸佢都係無謂做喇,啲客試得你一次,無回頭啦。仲咁搞,真係走唔落去。
有驚喜!
2012-07-05 14 瀏覽
大丸放題$128+10%時間6-10:30PM熟食壽司刺身任食, 啤酒汽水果汁任飲但有超細字體寫住<<落單限1小時, 入座為1.5小時>>價錢雖然比市面其他放題平不過質素亦都相對地奇差當晚所點的所有食物漏單情況嚴重, 逄三進一(點三張才來一張)所點食物減半才到 (刺身最厲害!!)而且無人執檯倒水(仲要不是多人的, 約10-15人左右, 時間約8-10PM)雖然無人趕我們離開, 坐了兩小時, 落單約十次, 但來到的食物只有四, 五次, 食一半等一半, (等) 飽哂!! 本來都唔想寫, 但我真的不想其他人再步我後塵
大丸放題$128+10%
時間6-10:30PM
熟食壽司刺身任食, 啤酒汽水果汁任飲
但有超細字體寫住<<落單限1小時, 入座為1.5小時>>

價錢雖然比市面其他放題
不過質素亦都相對地奇差

所點食物減半才到 (刺身最厲害!!)

本來都唔想寫, 但我真的不想其他人再步我後塵
題外話/補充資料: BTW, 地方OK 但就算下次免費都不會再來~~BYEBYE
2012-06-24 11 瀏覽
放題每位$127另外加一,之前未做放題前幫襯過,食品一般。今日同亞女慶祝生日,坐底後落Order,等左15分鐘都冇野食,催促下才到,初時以為三文魚會一客有幾件,點知原來得一件,仲要係薄切。咁諗住叫份量多一點,結果等左一個鐘都未到,催極都係上廚房野,刺身成粒鐘得果2件,回轉條帶只見到蛋壽司,轉左成粒鐘。慶到叫經理再催,再落Order叫了10件三文魚、10件八爪魚、10件鮑魚刺身(因為每件都好薄),又等左20分鐘,先黎20件,10件鮑魚又唔見。慶到都唔想再食!
2012-06-24
慶祝紀念
生日
新開時食過一次,都合理價錢份量正常點知今次就中伏牛肉烏冬$47:隻碗就大,d牛肉少得可憐,一兩牛肉都唔知有無,仲要係碎飲飲,佢仲好意思比人,真係離譜海膽花之戀$38:二件都好似五蚊大少少,仲要海膽唔新鮮燒三文魚水撥$28/3件:得一件真係水撥,另外個d好似食骨咁又巢皮,細舊到其他都唔需要再講啦,總之都係細得可憐少得可憐總之一句講哂,野食不過不失,價錢唔係平,食第二間好過食成二百蚊好似食風咁,以後都唔會再幫襯
新開時食過一次,都合理價錢份量正常
點知今次就中伏
海膽花之戀$38:二件都好似五蚊大少少,仲要海膽唔新鮮

其他都唔需要再講啦,總之都係細得可憐少得可憐
總之一句講哂,野食不過不失,價錢唔係平,食第二間好過
食成二百蚊好似食風咁,以後都唔會再幫襯
2012-05-12
2012-04-11 1 瀏覽
七點半左右去到, 無乜人, 唔緊要啦, 可能平日差d. 因為買左coupon, 唔可以叫餐, 叫左幾樣野食.燒粟米 - 個menu張相成條(咁抵) 點知嚟到得兩舊仔, 四份一條都唔知有無...同張menu張圖係兩回事...三文魚親子沙律 - 份量都係好少, 比多條菜唔係好多錢姐...醋青魚壽司 - 可以的三文魚炒飯 - 很乾...侍應連茶都唔係好想加咁...但明明得果四,五張枱有客...應該唔會再去...
七點半左右去到, 無乜人

燒粟米 - 個menu張相成條(咁抵
醋青魚壽司 - 可以的
三文魚炒飯 - 很乾...

2012-04-03
2012-03-04 8 瀏覽
大丸迴轉壽司係深水埗一間開左大約一年半o既日式餐廳店內設有迴轉壽司吧,亦有窗邊雅座,可以望到窗外元州街景色我地大年初五中午幫襯,可能少人關係,侍應安排我地坐卡位餐廳以粉紅色為主調,特別有東瀛浪漫氣氛迴轉帶上放左唔同壽司o既相片,冇放到實物出黎我地嘗試按壽司吧o既熱水制,可能壽司吧唔開冇熱水出,唯有叫侍應斟水早前o係網站用每張$43 o既價錢買左兩張 coupon,每張 coupon 可以o係呢間餐廳當 $100 用,自選菜單上任何菜式,另外 12pm – 6pm 期間不設加一餐牌都有幾多食品選擇,價錢公道,最平o既三文魚壽司只需$10 就有兩件我地先食蔥花三文魚手卷及蟹子手卷蔥花三文魚手卷 $15, 三文魚新鮮,伴有蔥花蟹子手卷 $15, 份量適中我地仲叫左多款壽司海膽花之戀(2件) $38賣相幾靚辣味三文魚軍艦 $15唔知點解食完都唔覺得辣槍魷魚鬚壽司 $18魷魚夠大片,真係好少見到有長長魷魚鬚o既壽司特長鰻魚壽司 $38一分錢一分貨,大大件o既特長鰻魚壽司係等於兩碟普通壽司o既價錢我地已經差不多食晒全部壽司,點解大丸彩龍卷仲未黎呢?係唔係漏單呢?!過多五分鐘後,大丸彩龍卷(8件)
大丸迴轉壽司係深水埗一間開左大約一年半o既日式餐廳

店內設有迴轉壽司吧,亦有窗邊雅座,可以望到窗外元州街景色
我地大年初五中午幫襯,可能少人關係,侍應安排我地坐卡位

餐廳以粉紅色為主調,特別有東瀛浪漫氣氛

迴轉帶上放左唔同壽司o既相片,冇放到實物出黎

我地嘗試按壽司吧o既熱水制,可能壽司吧唔開冇熱水出
,唯有叫侍應斟水

賣相幾靚

辣味三文魚軍艦 $15

唔知點解食完都唔覺得辣

槍魷魚鬚壽司 $18

魷魚夠大片,真係好少見到有長長魷魚鬚o既壽司
特長鰻魚壽司 $38

過多五分鐘後,大丸彩龍卷(8件) $78 終於送黎

師傅好俾心機整o既創作卷物,製作需時,難怪係最遲上枱o既一款食品

彩龍卷用上金色,綠色,橙色及黑色四款唔同顏色o既蟹籽,其中綠色o個款蟹籽有蜜瓜味

壽司入面係炸蝦
我地o個日本來想要大丸香芒軟殼蟹卷又或者大丸明珠蟹肉牛油果卷,點知師傅話o個日冇芒果及牛油果,我地唯有選擇用炸蝦做餡料o既彩龍卷,原來錯有錯著,彩龍卷係一碟賣相好靚o既作品

呢碟大丸彩龍卷七彩繽紛,睇到都覺得心情愉快,簡直係視覺與味覺o既雙重享受
我地總共叫左七款食品,午間時段唔駛俾加一服務費,總共食左$217

之前o係網站以每張$43 價錢買兩張 $100 coupon,埋單時用兩張 coupon 後補左$17,即係每人$51.5

呢間日式餐廳環境幾靚及乾淨,食物即叫即制,價錢公道,大家值得一試

若果日後再有團購優惠應該會再去
2012-01-27
15 分鐘 (堂食)
$51.5 (午餐)
  • 大丸彩龍卷
  • 海膽花之戀
  • 槍魷魚鬚壽司
  • 特長鰻魚壽司
2012-01-03 5 瀏覽
之前食過晚飯出過食評唔得...好難食~~今次返轉頭因為團購有優惠$43當$100洗諗住3個人食個lunch都ok丫~~去到叫左個併盤 (好耐之前食過, ok~~)再叫左個燒三文魚結果:燒三文魚ok併盤:三文魚ok三文魚腩好食~~~劍魚就差d...雪得耐, 唔新鮮水晶蝦ok, 夠甜~海膽一般, 唔太甜但夠凍鰻魚唔錯, 有口感總結:如果多人幫趁, d壽司都應該幾好食!正價就麻麻地...特價我buy!
之前食過晚飯
出過食評
唔得...好難食~~

今次返轉頭
因為團購有優惠
$43當$100洗
諗住3個人食個lunch都ok丫~~

去到叫左個併盤 (好耐之前食過, ok~~)
再叫左個燒三文魚

結果:
燒三文魚ok

併盤:
三文魚ok
三文魚腩好食~~~

劍魚就差d...雪得耐, 唔新鮮

水晶蝦ok, 夠甜~
海膽一般, 唔太甜但夠凍
鰻魚唔錯, 有口感

總結:

如果多人幫趁, d壽司都應該幾好食!
正價就麻麻地...特價我buy!
題外話/補充資料: 小插曲就係~~ 團購話明lunch唔洗加一 點知佢話團購搞錯左~~ 最後我email俾團購公司 佢都refund番俾我 抵讚!
2011-11-26
2011-11-06 2 瀏覽
早幾日見BABYBAMBOO團購網做PROMO$43可以買呢到100 ge 現金卷..見咁抵...買左2張試下啦...~星期4趁收工就同朋友3個上去食晚飯..上到去..感覺好trendy,好靚..同朋友3個坐卡位..坐低後睇睇餐牌都幾多野食..我最怕就係d團購set左個乜乜餐入面有乜就食乜..冇得揀..但呢個就係以現金卷式..咁就多d選擇ge~叫左個刺身盛..入面有:三文魚 : 好新鮮..不太厚..適中size..三文腩 : 呢個就好厚..入口即溶..岩晒我呢d三文魚迷!帶子, 八爪,章紅魚,吞拿魚,甜蝦仲有d其他我都唔記得...樣樣都好新鮮..一個刺身盛可以試到多款刺身都好似係3百零..幾抵食..不過我同朋友們都唔鐘意食吞拿魚..但唔食又好似晒鬼左..所以格硬食左..嘻嘻!由於我唔鐘意食飯..所以冇叫到壽司同手卷..不過餐牌上ge壽司都係十零蚊一客...睇到迴轉帶上ge壽司都幾令仔..叫左個雞肉炒烏冬...份量都幾多下..烏冬好入味..滑lulu仲有爽口ge椰菜..令入口冇咁油膩....呢到有我好鐘意ge芝士年糕!!!即刻叫返一客先...!!炸到脆卜卜又唔會燶.....可能我太鐘意食
刺身盛
早幾日見BABYBAMBOO團購網做PROMO
$43可以買呢到100 ge 現金卷..
見咁抵...買左2張試下啦...~

星期4趁收工就同朋友3個上去食晚飯..
上到去..感覺好trendy,好靚..
同朋友3個坐卡位..坐低後睇睇餐牌都幾多野食..
我最怕就係d團購set左個乜乜餐入面有乜就食乜..
冇得揀..但呢個就係以現金卷式..咁就多d選擇ge~

叫左個刺身盛..
入面有:
三文魚 : 好新鮮..不太厚..適中size..
三文腩 : 呢個就好厚..入口即溶..岩晒我呢d三文魚迷!
一個刺身盛可以試到多款刺身都好似係3百零..幾抵食..

由於我唔鐘意食飯..
所以冇叫到壽司同手卷..
叫左個雞肉炒烏冬...份量都幾多下..

呢到有我好鐘意ge芝士年糕!!!
即刻叫返一客先...!!
炸到脆卜卜又唔會燶.....
可能我太鐘意食芝士年糕....十個讚讚讚...!!

仲叫左其他小食..
串燒...蟹子沙律...
牛油焗金菇...這個也十分推介啊!

埋單ge時候老闆仲送左3個雪糕俾我地^^
張單未折都只係6百幾..
一次過用左兩張現金卷減左200蚊..
折實4xx...抵食....

下次放假會同屋企人再黎試下坐迴轉位....

刺身盛
  • 芝士年糕 !讚讚讚讚!
2011-11-03 19 瀏覽
經朋友介紹試下新野,樓上cafe夾局,裝修幾骨子...推介$38 原價一件, 特價兩件,好似係燒鵝肝壽司(冇記錯),menu相好厚身架,黎到就薄薄的…整體黎講壽司d料單薄,唔係唔好食,只係唔夠份量啫!炸蝦天婦羅賣相不俗,炸蠔,冇厚粉非油淋淋已經好好了,讚!服務態度良好!
經朋友介紹試下新野,樓上cafe夾局,裝修幾骨子...
整體黎講壽司d料單薄,唔係唔好食,只係唔夠份量啫!
炸蝦天婦羅賣相不俗,炸蠔,冇厚粉非油淋淋已經好好了,讚!
服務態度良好!
2011-10-31
2011-09-29 3 瀏覽
和女友逛黃金到很晚, 唔想食茶餐廳的情況下撞了入深水埗搵食, 見門面靚靚地於是一試,由於時間接近打烊, 一些小食都已售罄, 於是只點了兩個飯,第一個日式叉焼炒飯, 不過不失, 但另一個日式香芒蟹柳炒飯真的好好味,一端上桌已感覺賣相好靚, 炒上D芒果確實地鮮甜新鮮,飯粒有咬口啱我胃口, 最正是那個甜甜的味道,好味得很!已且這餐廳的食物份量算ok, 一個飯已夠飽, 以100蚊的價錢兩個人可算是可以!
由於時間接近打烊, 一些小食都已售罄, 於是只點了兩個飯,
一端上桌已感覺賣相好靚, 炒上D芒果確實地鮮甜新鮮,
飯粒有咬口啱我胃口, 最正是那個甜甜的味道,好味得很!

2011-09-28
2011-09-12
一次巧合機會去咗大丸,心想深水埗區食日本嘢心裡得一個字差.我同朋友每人點咗個不同種類嘅壽司 set lunch,嚟到睇落有光澤,入口一個字正,真係估佢唔到好新鮮呀!到晚上我約2位朋友再去食過海膽好鮮甜,我除咗係曰本覺海膽好食外,係香港哩間係我覺最好食鵝肝壽司又係正芝士燒蚝好好味重有其他壽司都好新鮮,我D朋友都話正自從嗰次開始1個月都去咗10多次
一次巧合機會去咗大丸,心想深水埗區食日本嘢心裡得一個字差.
我同朋友每人點咗個不同種類嘅壽司 set lunch,
嚟到睇落有光澤,入口一個字正,真係估佢唔到好新鮮呀!
到晚上我約2位朋友再去食過
鵝肝壽司又係正
芝士燒蚝好好味
重有其他壽司都好新鮮,我D朋友都話正
自從嗰次開始1個月都去咗10多次
  • 海膽
2011-09-05 6 瀏覽
我很少寫食評的, 但今次真的忍不住都要寫出來分享下,我老婆和她朋友已來過兩次, 她都幾口尖, 但今次都極力推介, 所以今晚即管黎試下,我不食壽司的, 我老婆叫了三文魚壽司, 熟蝦壽司, 青瓜及蟹壽司卷, 我睇三文魚個樣都覺得幾新鮮, 我老婆食後說真的很鮮, 同之前兩次一樣KEEP得住水準, 她說特別是飯的口感很好, 很黏韌, 不太硬亦不太爛,再來是一口炸雞, 雞件算乾身, 不太油, 炸得很脆, 但唯一就是每件雞都大件了一點, 不能真的一口, 都要兩口才食到, 再來是吉列豬扒拉麵, 估不到, 在這裡食到這樣好的拉麵, 之前在不同地方都食過很多拉麵, 尖沙咀有間經常排哂隊的那問出名拉麵的都食過, 都不見有什麼特別, 但呢度的拉麵真的很彈牙, 很香, 就是麵少了一點, 至於吉列豬扒炸得不錯, 但就是多油了一點, 如果能做到乾身些會好PERFECT最後叫多碟炸雞皮串, 不過不失之作今次沒有帶相機來, 下次帶埋相機去影低啲相再同大家分享一下值得一讚是他們的服務, 無論是樓下接待的, 樓上的, 全部都非常好服務, 坦白說, 如果一間好食的店但服務差, 唔至在咁, 我都食到背脊骨落, 以後都不會再去
我很少寫食評的, 但今次真的忍不住都要寫出來分享下,

再來是一口炸雞, 雞件算乾身, 不太油, 炸得很脆

, 很香, 就是麵少了一點
, 至於吉列豬扒炸得不錯, 但就是多油了一點
, 如果能做到乾身些會好PERFECT

最後叫多碟炸雞皮串, 不過不失之作

今次沒有帶相機來, 下次帶埋相機去影低啲相再同大家分享一下

以後都不會再去, 但呢度真係好好服務, 平時亦會一直好留意我們水杯的水是否要斟水, 及是否要收一收碟等等.

2011-09-05
  • 拉麵
  • 壽司
2011-08-12 9 瀏覽
呢次係我第三次去食~~~第一次食...見到呢度咁多負面...都即管試下啦~~又幾好食wor....係等得慢d~~~~第二次食....都ok....冇第一次咁好食lor~~~第三次...真係......其他野真係一般到一般, 冇第一次咁新鮮同好食~最差係叫左個京燒銀鱈魚~~~又細塊....(無計), 但係咸到我呢......(睇相)我同個師傅投訴~~~佢後尾親自試都話好咸.......結果就送左兩粒雪米滋俾我....(起碼都cancel呢張單啦 )總之~~~我短期都唔會再黎....因為d野唔平又keep唔到水準lor~
呢次係我第三次去食~~~
第一次食...見到呢度咁多負面...都即管試下啦~~
又幾好食wor....係等得慢d~~~~

第二次食....都ok....冇第一次咁好食lor~~~
第三次...真係......

其他野真係一般到一般, 冇第一次咁新鮮同好食~
最差係叫左個京燒銀鱈魚~~~
又細塊....(無計), 但係咸到我呢......(睇相)
我同個師傅投訴~~~
佢後尾親自試都話好咸.......
咸到爆
2011-08-04
等位就不用等太耐。只是沒想過裝修還可以騙到人﹐但食物居然如此不堪~原本打算跟男友預先慶祝生日。又因為沒有去過這間所謂的日本餐廳。在外見到它的裝修好像很漂亮。於是便和男友一起去試試。中午時間﹐預了會多人。當時店內並沒有太多食客﹐但我們入到去不用兩分鐘就有位﹐而且坐在迴轉檯邊。但是奇就奇在﹐需然坐在迴轉檯邊但居然沒有壽司供應?!都算~ 於是唯有叫餐牌上的食物。食物種類不算太多。來來去去都是那幾樣。價錢尚算公道。也許當時心態是一心幫男友慶祝生日﹐價錢多少也沒打算去計。午飯時間到﹐人頭開始湧現﹐我們已經用最快速度落單﹐ 之後人頭越來越多﹐有學生﹐﹑有情侶﹑有打工一族等等入來食晏。理論上﹐食店應該接單就起菜。何況我們點的只是 set lunch 兩份。還有另外兩份"X燒三文魚"。我到現在還是不太明白為何要我們等到其他食客都食完﹐我們兩份set lunch 還沒上??好氣都等到沒氣。由肚餓到等到肚飽。一肚子氣還沒下﹐已經催足了好幾次查問為何菜還沒上。他們只會答: 很忙﹐整緊﹐等多一陣~ 天啊! 那你們忙﹐為什麼我要等到其他遲來的食客都把他們的食物食完﹐才有空來整我們先前點的點呀?都算~ 。及後不久
在外見到它的裝修好像很漂亮。於是便和男友一起去試試。

但是奇就奇在﹐需然坐在迴轉檯邊但居然沒有壽司供應?!

有學生﹐﹑有情侶﹑有打工一族等等入來食晏。

他們只會答: 很忙﹐整緊﹐等多一陣~

都算~ 。及後不久我打算埋單走人﹐埋單之前已經侍應把我自己那份set lunch 取消﹐因為我男友那份已經來了
並且男友已最快速度把它吃光。 但那侍應回說 : 已經做起了。 那麼即是我不能取消並且還要氣著把set lunch 吃掉?!

set lunch 上檯來到我面前。原本真的打算吃掉了事﹐見它的賣相也算不錯。只是寥寥幾塊炸豬排配飯而已。
但是食到第二啖飯﹐和第一口豬排時﹐就覺得非常不對勁了~
為什麼服務生說: 剛做起了。 不是應該熱騰騰的嗎? 為什麼卻是 冷的? 我並不是叫了冷盆吧~
豬排跟飯全是冷的﹐叫人怎樣吃?

最氣得還不算﹐叫服務生過來﹐問他為什麼等了那麼久﹐而且上的還是冷的食物? 他的答案居然說是我把食物放在冷氣機底下吹冷了所以
~

說我只是一個小小的食客﹐我不能氣在心頭嗎?? 我男友又怕事﹐叫我不要說。算了吧~ 我覺得這並不是我的問題呀~
為什麼我要付錢﹐還有我受這一點委屈? 我又不是全心來白吃﹐我是有付錢的﹐為什麼我要吃這冷飯﹐還要受這樣的氣!

2011-03-02
2 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2010-12-24 16 瀏覽
我每天都會經過 之前佢只有5個SET lunch 但今個星期有新既午餐menu 有飯有壽司最令我驚奇既事你佢有拉面同火鍋而下午茶時段都照顧我地深水埗既街坊 令我們多一個選擇 此外可以加$10有三片三文刺同加$2有特飲 我點會錯失 雖然要行樓梯但我一上度去就唔同哂啦.................原因係有人係門前接待著你 坐低時我便同接待我侍應落ORDER 之後佢都有問我要唔要加$10三文刺同加$2特飲 而特飲有三種口味有巨峰提 青蘋果同士多啤利 我當然要試下啦 我選擇了巨峰提 落完ORDER後當名侍應就俾了我味噌湯同粟米沙律 雖然個沙律又少又細但都不過不失啦 之後就上了三文刺同特飲 三文新鮮就不再話連特飲既味道一不差 如果加D汽水我諗會好飲D 無幾耐我個面就到 我叫咗個叉燒拉面 佢竟然唔係用魯水旦而係用唐心旦 真是特別呀 埋單都係40蚊 又免收加一都算實惠