2010-06-29 22 瀏覽
一行16人食,都食左好多好多好多野!佢D刺身幾好 D串燒就唔太岩我胃口喇...(D牛太熟太UN喇, 個燒元貝都OK, 細細粒,個sauce都ok)嗌左2轉芝士年糕....第一轉我爭唔到!! 第2轉再嗌, 嗌5粒咋嘛!! 吹左成粒鐘/.\ , 大家餓狗搶'士'咁 , 點知食完佢, 真係唔想再食其他野-_-!!!! :'(仲有, 開頭佢話只可以用一個discount, 咁我就以為2位朋友既壽司cake就會冇左啦,點知book位果時, 個哥哥仔就話送埋俾我!!好開心呀!(可能我地又大班人呢)(即場個氣氛好掂, 播歌+熄燈+個會慢慢開既煙花蓮花!!)埋單2千幾.....其實講真, 唔食放題搵埋好食D既大把地方!但都唔緊要, 好中意大家嗌完一齊搶果刻!!好開心!!不過坐既地方就麻麻...******冇影相呀XD, 當晚HIGH過龍冇影食物******
一行16人食,
都食左好多好多好多野!
佢D刺身幾好

D串燒就唔太岩我胃口喇...
嗌左2轉芝士年糕....第一轉我爭唔到!! 第2轉再嗌,
嗌5粒咋嘛!! 吹左成粒鐘/.\ ,
仲有, 開頭佢話只可以用一個discount,
咁我就以為2位朋友既壽司cake就會冇左啦,
(即場個氣氛好掂, 播歌+熄燈+個會慢慢開既煙花蓮花!!)
但都唔緊要, 好中意大家嗌完一齊搶果刻!!
好開心!!
不過坐既地方就麻麻...

2010-06-13
2010-06-26 14 瀏覽
人生有幾多個知己?! 人人不同; 香港有幾多間值得推介餐廳, 大吉是也. 難得與知己共聚,當然要找間環境舒服, 食物質素高的餐廳吧.於是, 我二話不說預訂了大吉. 大吉是日本放題店, 大吉三寶包括三文魚, 炸天婦羅及羊架. 三文魚很有鮮味, 炸天婦羅外脆內爽, 羊架嫩滑, 亦滲出黑椒香味. 大吉, 下個月再拜訪你.
難得與知己共聚,當然要找間環境舒服, 食物質素高的餐廳吧.
於是, 我二話不說預訂了大吉.
大吉, 下個月再拜訪你.
2010-06-17
紀念日
  • 炸天婦羅
2010-06-22 9 瀏覽
夏至日到大吉食放題,5:45pm去到,見到幾位女士上去入門口等,我地又跟住上去,點知女士們被職員趕出門口外,話未夠鐘,叫佢地在樓梯排隊等,然後關上大門,樓梯雖然有一把風扇,但仍然滿頭大汗,很快樓梯已堆滿人.職員準時6:00pm開始安排坐位,大吉我係第一次去,入到去坐位逼到坐隔離啲人陣汗味都聞到,講嘢又聽到講返食物:刺身有三文魚,甜蝦,劍魚,赤貝,魚都算新鮮.壽司花竹蝦較好,其他普通.羊扒淋但較肥,和牛唔得.焗蠔味都幾好但好細隻,沙律味道一般.拉麵,三文魚頭,漏單最好係汽水任飲,單上寫百事但原來係可樂(可樂好飲啲),不過唔夠凍.如果你生日4人以上送你壽司蛋糕為你興祝,但我地3個人就無此優惠,另外7:30pm開始幫你埋單,7:45pm叫你比錢,食物都未到.又話去到8:30pm唔洗咁急叫人走.

講返食物:
刺身有三文魚,甜蝦,劍魚,赤貝,魚都算新鮮.

壽司花竹蝦較好,其他普通.

羊扒淋但較肥,和牛唔得.

焗蠔味都幾好但好細隻,沙律味道一般.

拉麵,三文魚頭,漏單

2010-06-21
2010-06-20 9 瀏覽
今日可能係星期四啦, 呢到lunch竟然唔full喎, 平時星期五黎係超級多人家, 所以今日有得揀位坐, 每次黎呢到我都只會鍾情於銀雪魚定食, 真係好專一, 而我朋友就叫左個是日便當銀雪魚定食 - 有前菜幾粒螺肉, 麵豉湯, 除左銀雪魚外仲有生菜同蕃茄伴碟, 白飯一碗, 銀雪魚好滑好好味! 不過叫呢款定食等既時間會比較耐既, 大概10-15分鐘是日便當 - 刺身兩款油甘魚同三文魚, 好肥尾, 橋頭2大粒, 洋蔥炒牛肉, 2件燒魚腩, 麵豉湯刺身好新鮮, 雖然便當啲飯係少啲, 但你可要求侍應加飯, 到時佢會攞比你, 係個蒸籠咁既盒盛住啲飯凍檸茶/凍檸水 - 佢地鍾意轉左呢款耐凍杯啦, 以前係膠杯黎家, 好快啲野飲就唔凍, 因為啲冰溶晒嘛, 而家轉呢款杯呢, 食晒啲野啲冰都仲未溶, 杯野仲係好凍好好飲埋單$118 價錢唔算貴, 因為免收加一喎仲要包埋飲品, 凍飲又唔駛加錢

跟便當既沙律
而家轉左呢款杯, 耐凍
2010-06-17
而家轉左呢款杯, 耐凍
(非會員)
最差的父親節晚飯﹐最差最差的座位安排﹗早已訂位慶祝父親節﹐加上當中有壽星(我)﹐落埋deposit﹐講明有小朋友﹐多次說明需要盡量安排較合適座位。 結果。。。 所謂T型台﹐不是連成T字﹐而是分開兩張台﹐中間還被通道隔開﹐狹窄通道正是送食物進房間的唯一通道﹐放題嘛﹐頻密的送食物和收碗碟﹐將兩台人完完全全的分隔。 旁邊是散著熱風的大冰箱和廁所通道﹐旁邊還連著兩位完全不認識的食客﹐分開坐慶祝甚麼父親節﹖﹖﹗﹗ 我們表示極度不滿﹐才安排兩位食客坐到其他位置(縱然對他們也不太好意)。 根本就是全場最差的位置﹗﹗﹗我們一早去到﹐本來還有一排一字型的位置﹐明明同是十四座位﹐但負責人竟然騙我們是安排十六人(還是說十八人﹖﹖)﹐所以不能給我們﹗ 我也體諒父親節前夕比較繁忙﹐也沒有力爭。結果﹐那班食客是十四人!!! 由於分開坐﹐整晚﹐我也沒有和我爸爸談過半句。此外﹐兩位小朋友當然不會兩個半小時自己坐定定不動﹐必定會走到隔離台和其他家人說話/玩﹐結果﹐小朋友一轉身撞到捧餐膠盤﹗ 幸好沒有碰瀉滾湯。我曾多次惠顧大吉﹐但服務一次比一次差﹐生日送壽司蛋糕很好﹐也有音樂蠟燭花﹐可是﹐多次查詢8送1的優惠是否
最差的父親節晚飯﹐最差最差的座位安排﹗

的送食物和收碗碟﹐將兩台人完完全全的分隔。

慶祝甚麼父親節﹖﹖﹗﹗
我們表示極度不滿﹐才安排兩位食客坐到其他位置(縱然
對他們也不太好意)。
根本就是全場最差的位置﹗﹗﹗

我們是安排十六人(還是說十八人﹖﹖)﹐所以不能給我們﹗
我也體諒父親節前夕比較繁忙﹐也沒有力爭。
結果﹐那班食客是十四人!!!

由於分開坐﹐整晚﹐我也沒有和我爸爸談過半句。

家人說話/玩﹐結果﹐小朋友一轉身撞到捧餐膠盤﹗
幸好沒有碰瀉滾湯。
可是﹐多次查詢8送1的優惠是否送生日者﹐即係我(成人)﹖ 答案都係話“係﹗”
結果埋單時﹐免的竟然是兒童($108)而不是成人($178)﹗﹗﹗

是期望我們一個不留神﹐就這樣慳番$70元嗎﹖

百多二百元的日式放題選擇多的是﹐就算食物算可以﹐但環境和服務也極度重要﹐
老實說﹐真的很難很難會再幫襯。

2010-06-19
父親節
老友生日,一行十四人去吃日式放題,地點是尖沙咀的大吉居酒屋,時間由八點九至十一點,價錢連加一近二百,抵吃與否,完全視乎你抱著何等期望。由於店方需時清理環境,樓梯排了一條長長的人龍,並且由一樓延伸至地下,場面墟冚非常,時間一分一秒過去,已超過原定八點九的時間,最近等到接近九點,人群才獲准放行。甫入座,櫈都未坐暖,大家已經拼命地在選紙上填寫食物數量,食物種類包括壽司、卷物、手卷、刺身、燒物、炸物、煮物、沙律、主食、罐裝飲品等,可算是一應俱全。不用多久,刺身壽司一盤接一盤的送來,很快檯面已經放滿食物,朋友們對此顯得十分雀躍,「好豐富喎~好抵吃啊~」之聲此起彼落。我入得黎就預左豁出去,先將魚刺身放入口內,章紅魚和劍魚腩夠凍,奈何也傳來陣陣雪味;甜蝦幼身,蝦肉絲毫不爽,軟淋淋的,一點也不鮮甜;三文魚色水對辦,但切得厚薄不一,狀甚兒戲;最好吃的要數玉子,問題是店方竟然將甜蛋放入刺身之列...這裡的壽司 size 比平常吃到的細了一半,樂觀去睇,好處係飯糰唔會大過塊肉,賣相都算正正常常,但飯糰味淡如白飯,半點醋味也沒有,象拔蚌肉質硬,味道唔夠爽甜,馬貝魚更糟糕,腥味奇重,再沾上那些牙膏狀 wasab

不用多久,刺身壽司一盤接一盤的送來,很快檯面已經放滿食物,朋友們對此顯得十分雀躍,「好豐富喎~好抵吃啊~」之聲此起彼落。我入得黎就預左豁出去,先將魚刺身放入口內,章紅魚劍魚腩夠凍,奈何也傳來陣陣雪味;甜蝦幼身,蝦肉絲毫不爽,軟淋淋的,一點也不鮮甜;三文魚色水對辦,但切得厚薄不一,狀甚兒戲;最好吃的要數玉子,問題是店方竟然將甜蛋放入刺身之列...

這裡的壽司 size 比平常吃到的細了一半,樂觀去睇,好處係飯糰唔會大過塊肉,賣相都算正正常常,但飯糰味淡如白飯,半點醋味也沒有,象拔蚌肉質硬,味道唔夠爽甜,馬貝魚更糟糕,腥味奇重,再沾上那些牙膏狀 wasabi,,真的差點想嘔出來。生野唔得,又試試熟透的火焰牛肉壽司,拿上手見到飯糰有點燶邊已覺不妥,想不到味道帶著一股重重的焦味,牛肉未至於鞋到無朋友,但你話好好食就一定唔係囉~

作為死死團的一員,繼續拿起油甘魚蔥花手卷咬一口,單是那片軟腍紫菜已可令我眉頭夾死烏蠅,內裡的油甘少之有少,只得一陣香蔥味,見朋友們對此全無興趣,可想而知有幾惡頂。有部份卷物比較正常,當中炸軟殼蟹卷起碼夠脆口,夠熱辣,但辣沙律吞拿魚卷又再一次令我失望,青瓜絲放得仲多過吞拿魚碎,入口溶溶爛爛,殊不好受。

相比之下,大吉的燒物明顯比壽司刺身可取,除了無味燒帶子鹽燒雞翼走鹽之外,大部份味道都頗有水準,最重要是沒有出現漏單情況,屬貴價貨的焗生蠔也沒有比少,已算是不幸中的大幸。燒羊鞍蠻有水準的,雖然下了很少黑椒粒,但肉質不韌,更帶有一陣羊羶味,的確難得。另一味串燒和牛肉,當然不會用上和牛,應該理解為「串燒」和「牛肉」。鹽燒鯖魚鹽燒秋刀魚份量足,皮雖不脆口,魚肉尚算嫩滑,比較可取。燒菠蘿則最令人滿意,入口夠甜,也夠新鮮。

好景不常,差勁的鰻魚飯差不多將以上的優點一下子抹乾淨,單論賣相是可以的,問題是飯粒煮至又腍又糊,鰻魚更是燶底的,比 Jusco 買到的廿蚊鰻魚飯來得更差,實在難以接受。汁煮豬軟骨更是一個天大的玩笑,碗內全是生菜,勉強才能找到三小塊豬肉,味道如何已不再重要了。貪特別點了兩個鍋,分別是北海道牛乳海鮮鍋雪花牛肉鍋,前者配料只得蝦毛、豆腐同粉絲,後者是高清 version,即是牛肉走雪花,而且份量不多,湯底亦甜得過份,想吃些粉絲和豆腐也不行。

店方為壽星仔送準備了生日壽司蛋糕,點火後,花瓣會慢慢散開,變成一盞花燈,伴隨著一首古怪的音樂,整個畫面都算幾出位的,但有人會想吃那堆壽司飯嗎?相信只是一個裝飾罷了。

說到尾,任食的日式食物始終很受歡迎,而大吉至少比經典的「明將」和「大久保」好一點,如果唔介意食物質素參差,唔介意入單時猶如打仗般刺激,唔介意兩個鐘一直吃一直撐以求回本,不妨去挑戰一下。同樣是二百蚊,我就寧願去見城吃個 lunch,年紀大了,吃八件有水準的壽司,比吃五十件白飯更合我意!
食物種類的確很多
刺身拼盤中,最好吃的是玉子 (刺身?)
三文魚普通、火焰牛肉有股燶味
象拔蚌肉質硬、馬貝魚腥味奇重
焗生蠔數量足
「串燒」和「牛肉」
燒菠蘿起碼夠甜
軟腍紫菜相當嚇人
蝦天婦羅肉不爽
雪花牛肉鍋(高清版)
燶底燒鰻魚
生日壽司蛋糕設計特別,是全晚唯一亮點!
2010-06-05
生日壽司蛋糕設計特別,是全晚唯一亮點!
2010-04-13 3 瀏覽
放左工同朋友去食飯....今次係第二次去啦!!~~而朋友就第一次去....1.剌身肥美,新鮮。特別一讚係....甜蝦刺身!!~因為好新鮮...2.韮菜炒蜆and 辣酒煮花螺!!!!!!!!!!!!!!~~~~~正正正正正正正d蜆係比較貴嘅白蜆黎架!!~~重點推介(燒羊胺) 本人本身係食唔到羊,因為怕有騷味...但呢個羊胺有大量黑胡椒,令到羊胺一d都唔騷!黑胡椒+羊胺的味道恰到好處!!~~朋友覺得大吉good!!~~所有野都好好!!~但係間唔中都有少少錯單的問題!!~不過食物真係好ok!~

黑胡椒+羊胺的味道恰到好處!!~~
2010-04-12
2010-03-04 7 瀏覽
我之前聽過人講間野好似都幾好生日就決定同男友黎食飯之前一早已經book左table仲拎埋優惠卷上到去真係好失望連我呢個好耐冇打食評既人都忍唔住要上黎留言果度坐到好迫同埋好唔舒服根本連野食都唔夠位擺最無奈係側邊左右各有一張二人table3 pair人夾住坐好辛苦我地果張table夾係中間,紙巾又冇(側邊果兩張有)超迫..隔離講野又聽到曬仲好清楚,感覺好似同隔離既人一齊食飯有段時間有一邊冇人,問佢可唔可以拍埋張table俾我地放少少野食因為放係度都就跌,咁有一個幫我地拍完過唔夠一陣無啦啦又有一個拉返開......(但又唔係有人要坐)佢拉果時見我地野食冇位擺,就話唔食就幫我收起佢...............根本咩野mood都冇曬...而且落單時,又漏單..有d野食又等得耐..唉食物水準方面,坦白講,我真係覺得麻麻地....款式唔算多同吸引唯一蟹粥都真係幾唔錯既...都未食曬d野,無啦啦有人派兩粒雪米磁..我地食埋d野時已經溶緊總括黎講..我唔會再幫襯,真係好後悔去左埋單$330呢個價真係可以去d環境好d、食物好d既地方食野
我之前聽過人講間野好似都幾好

果度坐到好迫同埋好唔舒服
根本連野食都唔夠位擺
最無奈係側邊左右各有一張二人table
3 pair人夾住坐好辛苦
我地果張table夾係中間,紙巾又冇(側邊果兩張有)
因為放係度都就跌,咁有一個幫我地拍完

食物水準方面,坦白講,我真係覺得麻麻地....
款式唔算多同吸引
唯一蟹粥都真係幾唔錯既...

都未食曬d野,無啦啦有人派兩粒雪米磁..
我地食埋d野時已經溶緊

總括黎講..我唔會再幫襯,真係好後悔去左
埋單$330
呢個價真係可以去d環境好d、食物好d既地方食野
2010-03-02
2010-03-01 21 瀏覽
當晚我一班朋友為我和另一位壽星仔補祝生日~我地去左大吉居酒屋食日式自助餐~ 之前已經訂左枱, 點知去到勁多人o係出面排隊, 我地都要等一陣, o個陣已經係9pm~我地一行15人, 佢地比左間房我地~ d食物都算黎得幾快, 而且都幾好味~炸蝦天婦羅, - 新鮮熱辣炸起, 粉漿吾厚, 蝦又大條, 好好味~~魚生- 好新鮮, 正~~ 我地叫左幾round~~和牛/三文魚/鮑魚/帆立貝壽司- 和牛好好味, 其他魚生壽司都好新鮮~~ 炸蠔 - 麻麻地~ 芝士焗蠔 - 都ok~ 蝦串 - 都幾好味~和牛粒 - 勁正, 好淋好好味~~ 手卷 - 我冇食, 不過應該都ok ge~~ 和牛串 - 正~~炸雞軟骨- 香口好味~
當晚我一班朋友為我和另一位壽星仔補祝生日~

魚生- 好新鮮, 正~~ 我地叫左幾round~~
炸蠔 - 麻麻地~
芝士焗蠔 - 都ok~
蝦串 - 都幾好味~
和牛粒 - 勁正, 好淋好好味~~
手卷 - 我冇食, 不過應該都ok ge~~
和牛串 - 正~~
炸雞軟骨- 香口好味~

和牛粒, 勁正, 好淋好好味~~
手卷, 燒蝦串
魚生
和牛串
和牛/三文魚/鮑魚/帆立貝壽司
炸蝦天婦羅
2010-02-24
生日
和牛粒, 勁正, 好淋好好味~~
手卷, 燒蝦串
魚生
和牛串
和牛/三文魚/鮑魚/帆立貝壽司
炸蝦天婦羅
2010-01-26 1 瀏覽
地方狹窄, 座位與座位之間仲迫, 左手碰右手; 切蛋糕費又貴, 要100蚊; 個洗手間都好dirty; 漏單百出 (我地係食任點任食), 比過機會佢, 追單一次...追單兩次... 追單三次...直至埋單,啲炸芝麻雞翼/雞軟骨申等燒物一直都冇出現過; 待應服務就最差, 不會主動幫人客換碟, 揚手又視而不見
地方狹窄, 座位與座位之間仲迫, 左手碰右手;
切蛋糕費又貴, 要100蚊;
個洗手間都好dirty;
待應服務就最差, 不會主動幫人客換碟, 揚手又視而不見
2010-01-23
  • (服務咁差
  • 點好食都冇用
  • 更何況都係一般日式餐廳啫
  • 邊度都好食過佢)
我哋原本諗住去New World 揾嘢食,行過見到Set Lunch幾抵食喎,就試吓啦,我哋 order 咗北海丼($68)、三色丼($60)和天婦羅丼($30),北海丼和三色丼跟miso soup 和 salad。北海丼 - 有三文魚、三文魚子和海膽,三文魚幾新鮮又肥美,不錯,三文魚子偏咸但可接受,海膽都算新鮮但冇乜香味。三色丼 - 有三文魚、油金魚和帶子,三文魚很肥美,味道不錯,帶子新鮮但冇甜味,油金魚也幾新鮮天婦羅丼 - 有蝦、南瓜、蕃薯、茄子和冬菇,全部都係稔Pat Pat,仔仔都話麻麻哋。食物味道一般,但以呢個價錢都算抵食。

,三文魚子偏咸但可接受,海膽都算新鮮但冇乜香味。

三色丼 - 有三文魚、油金魚和帶子,三文魚很肥美,味道不錯
,帶子新鮮但冇甜味,油金魚也幾新鮮

食物味道一般,但以呢個價錢都算抵食
北海丼
三色丼
天婦羅丼
(非會員)
見雜誌有呢間餐廳$138優惠劵任飲任食就不防到來試試。點知一踏入餐廳,全場充斥廁所潔劑味,完全影響食慾。場細,座位很逼,叫多幾樣食物桌上已沒有位置擺放。刺身有雪味炸蕃薯、天婦羅ok,牛肉串燒有街邊風味,好食,焗蠔不錯。食物選擇尚可,但漏order。入場前,侍應會核對光顧者預先的booking,奇怪的是,我已被核對才能入內的,進餐時這間餐廳侍應卻致電給我:「小姐,你來的嗎?」?????????
見雜誌有呢間餐廳$138優惠劵任飲任食就不防到來試試。
點知一踏入餐廳,全場充斥廁所潔劑味,完全影響食慾。

場細,座位很逼
,叫多幾樣食物桌上已沒有位置擺放。
刺身有雪味
炸蕃薯、天婦羅ok,牛肉串燒有街邊風味,好食
,焗蠔不錯。
食物選擇尚可,但漏order。

2010-01-12
  • 牛肉串燒、焗蠔
2010-01-08 3 瀏覽
回到香港,第一時間與表兄弟姊妹相聚來到大吉據說依間大吉好FULL 一定要訂定訂好位,準時到達已經拉隊排龍等啊等...侍應帶位拯救我擺脫後面不停講粗口既男人走入大吉..... 嘩...係陣陣油煙味員工亂講一句港式日文"?????些"坐在小房外聽著太大聲變得吵耳既音樂聲...再加上全場滿座,你一句我一句再歡叫,的確好「熱鬧」已經很久未食過任食任飲既日式放題對住一張一張既ORDER紙結果幾乎每樣都叫哂...雖然全場FULL亦明顯人手不足但是侍應的反應快得還是驚為天人上菜亦不見得慢刺身拼盤擺放得如精美擺設:當中我只認為甜蝦,吞拿魚,三文魚,劍魚..OK 尤其三文魚鮮而甜熟食明顯是即叫即做,大部份質素有一定水準壽司/手卷:紫菜不脆口沒有紫菜香以致所有配紫菜的都質素下降燒物:羊架恰到好處,肉質嫩,不穌牛柳粒未正式放上枱已經嗅到香味是必食推介,焗豪一口一份令人再三回味最可怕炒雜菜的油多得不敢放進口...串燒:香口抵讚的有冬茹 其他如燒魚 腥味過份難以入口,入口後又如苦茶.......!!!!炸物:雖不厚粉,但食材本身未如理食,不食也罷沙律:令本人最後悔的一樣!!!!!一推野加一PAT醬!!!這並不是
回到香港,第一時間與表兄弟姊妹相聚來到大吉
據說依間大吉好FULL 一定要訂定
訂好位,準時到達已經拉隊排龍
等啊等...侍應帶位拯救我擺脫後面不停講粗口既男人
走入大吉..... 嘩...係陣陣油煙味
員工亂講一句港式日文"?????些"
坐在小房外聽著太大聲變得吵耳既音樂聲...
再加上全場滿座,你一句我一句再歡叫,的確好「熱鬧」
已經很久未食過任食任飲既日式放題
對住一張一張既ORDER紙
結果幾乎每樣都叫哂...
雖然全場FULL亦明顯人手不足
但是侍應的反應快得還是驚為天人
上菜亦不見得慢
熟食明顯是即叫即做,大部份質素有一定水準

壽司/手卷:紫菜不脆口沒有紫菜香以致所有配紫菜的都質素下降

燒物:羊架恰到好處,肉質嫩,不穌

最可怕炒雜菜的油多得不敢放進口...

炸物:雖不厚粉,但食材本身未如理食,不食也罷

沙律:令本人最後悔的一樣!!!!!一推野加一PAT醬!!!這並不是沙律!!!! 嘔心之作!!!!

煮物:牛肉鍋好好味甜而份量適中, 烏冬很滑很彈牙,蟹粥質感豐富

表哥不停NON-STOP 落ORDER令侍應都笑
換碟和加茶亦以禮相待.侍應都是年青人充滿活力亦令餐廳增添生氣
經理上前寒喧兩句又令人感覺窩心

對於飲食一向沒有要求的表哥不停話話好味抵食是正常
但我都覺得一分錢一分貨
走時每位都飽到極點,但是走時地下十分污糟好可怕!!!
沒有將價就貨的大吉實在值得一讚
看得出餐廳的認真,要加油
大吉是一間有水準又經濟的放題

依兩日睇MAGAZINE 發現1月有138優惠
我會再與朋友到來
2010-01-28
2009-12-15 1 瀏覽
又開飯喇朋友發現平價放題,鐘意食日本野既我當然唔會放過啦首先讚下原來訂位3位超級臨時黎多2人個經理都俾到位我地好多謝同麻煩哂入座率係好好好高所以都迫迫地環境不算舒服 不算好嘈 都OK但位就係金錢... 可以體諒7張ORDER紙有多元化選擇但冇我最鐘意既吞拿魚刺身>> 新鮮有質感 甜蝦VERY OK ,象拔X 超級唔點 嘔!!!!!燒物>> 牛柳粒食完再食 CHICKEN WING 麻麻地 湯餃子負分串燒>> 推介牛肉&帆立貝壽司>>不合比例 帶子最好食炸物>>豪 會食上隱 天婦羅同番薯都恰到好處 粥麵飯>> 細細份 一齊分岩岩好 我情有獨鐘個蟹粥同鰻魚飯味道總結:: 中上待應態度有禮貌 有留意你需要而且因勤放題餐廳我見過上菜快既一間之一 我地冇話漏單....但係待應一次過拎好多野 朋友勁驚佢地趺啊小按>>食物不要一次過叫太多 TABLE 冇位擺食物我同朋友一致覺得不錯~當然有改善空間 但依次真係滿足GA 佢冇將貨就價係好事 香港好多放題 但要做得有水準係冇幾間 大吉我覺得先
又開飯喇

朋友發現平價放題,鐘意食日本野既我當然唔會放過啦
首先讚下

炸物>>豪 會食上隱 天婦羅同番薯都恰到好處
粥麵飯>> 細細份 一齊分岩岩好 我情有獨鐘個蟹粥同鰻魚飯

味道總結:: 中上

待應態度有禮貌 有留意你需要而且因勤
放題餐廳我見過上菜快既一間之一 我地冇話漏單....
但係待應一次過拎好多野 朋友勁驚佢地趺啊

大吉我覺得先要努力KEEP 住依個質素再加勁改善

價錢:合理啊!!經濟實惠 2個幾鐘 我地食左超級100件野
抵啦~~~

最希望衛生可以更好
個廁所好WET.. 加D 香FUN 得唔得啊 老闆?!
有時地下有垃圾 朋友 好怕污糟勁話得人驚

有下次!!
聖誕節或者同媽咪細妹親戚一齊黎!!
(非會員)
本身第二次去。第一次都覺得OK。但係岩岩去完第二次。Dwaiter同個經理完全唔得。我地book五大人一細路。我個女三歲。都冇諗過個小朋友唔俾錢。個經理走入黎問我個女幾多歲。係直接問我個女。我想問,呢個經理問黎做乜?我又冇話唔俾錢。你咁樣問真係唔知咩野意思?咁果你係話個小朋友唔夠三歲唔洗俾錢既,你都唔係咁樣問法下話。我地book房時已經有book個小朋友啦。如果你係諗住唔收我錢既就唔洗問啦。D野食又超慢,個門口食住全晚$178,個個都以為係$178食足全晚。點知完來係食兩個鐘。問番佢。佢話係全晚都係收費$178,冇第二個價喎。我地食六點半至八點半,七點幾就走入黎問我地仲有咩order,有就要快喎。我地話係你地D野黎得慢咋。佢又掉番轉頭問我地order左D咩喎!喂,你地自己跟啦,叫十樣黎六樣。叫D啤酒D數又係亂晒龍,買兩支送一支。成日問我地飲左幾多支。我地話不如一set一set計啦。一set三支咪好計囉。個waiter話咁樣佢唔識計喎。真係吹Q漲。真係唔洗再去。
本身第二次去。第一次都覺得OK。
但係岩岩去完第二次。Dwaiter同個經理完全唔得。
個經理走入黎問我個女幾多歲。
係直接問我個女。
我想問,呢個經理問黎做乜?
我又冇話唔俾錢。你咁樣問真係唔知咩野意思?
喂,你地自己跟啦,叫十樣黎六樣。
叫D啤酒D數又係亂晒龍,買兩支送一支。
真係吹Q漲。
真係唔洗再去。