2017-05-08 3314 瀏覽
星期六晚飯時間黎到都幾FULL, 舗面SETTING 幾闊落, 無壓逼感坐得幾舒服。叫左1個燒既餐1個美人豚窩, 再加左D 小食同飲品, 餐廳幾特別, 主打日式豚肉, 但其實有牛肉, 有川式泰食唔同既小食, 飲品都有好多選擇叫左幾個小食, 泰式鳳爪, 袖子雞翼, 麻辣鴨腎, 價錢相宜, 味道都幾好!燒肉2人餐有蟹子沙律, 刺身, 湯, 飯, 1 jar 檸檬茶 同2大盤燒料, 非常大堆頭, 揀左個有海鮮有牛有豬既套餐, 大蝦同帶子都好大隻好爽口, 肉類就average, 仲有大量蔬菜, 跟埋韓式辣麵豉醬同生菜, 好fusion!! btw 個鐵板唔會痴底非常好XDD 另外仲叫左個美人豚骨膠原窩, 一上枱個煲已經有滿滿既蔬菜, 另外仲有一盤豚肉同火窩料, 湯底好甜好好味, 豚肉質素不錯鐵板燒同火窩料唔夠可以再追加, 不過每set都跟好多蔬菜, 真係食菜都飽, 出街食好難得食到咁多菜, overall 食材新鮮, 種類又多, 食完罪惡感唔算強烈, 可以再encore 題外話: 食食下隔黎枱坐左2個有d 不知所措既vegetarian外國人, 店員都好有耐性幫佢地, 好似最後仲customi
叫左1個燒既餐1個美人豚窩, 再加左D 小食同飲品,

題外話: 食食下隔黎枱坐左2個有d 不知所措既vegetarian外國人, 店員都好有耐性幫佢地, 好似最後仲customize左壽司比佢地! 抵讚啊!

2017-03-27 960 瀏覽
今天在旺角和老婆行街街,在路上已商討來過裡食晚餐,其實差不多一年沒來,食物水準及服務都沒有改變 一樣保持水準及很好的服務態度,環境很舒適,又沒有出面黑人僧既所謂限時,兩個人比四人枱是正常,因為有鐵板鍋及食物,到了主題,叫了極上牛肉鐵板鍋,未吃已經很有滿足感,10多塊牛肉放在鍋上,配角係牙菜,豆腐,金姑,豬大腸,韓國年糕,菜等等,而湯底似部隊鍋味道,但辣味適中,再叫多三個菜,分別豚肩肉,雖然得6片,但很大片,肉質鮮美,一流,仲有冬菇及烏冬,味道都很好,飲料更係要叫,叫了1000ml凍檸樂,兩個人真係good fit,,吃飽飽,結帳,好在之前申請了會員有85折外,今個月仲有額外9折,抵到冇朋友,建議大家如來吃,入會更有著數,慳唔少,生日當月仲有驚喜,詳情問問服務員,哈哈
極上牛肉鐵板鍋
極上牛肉鐵板鍋
豚肩肉
1000ml凍檸樂
2017-03-26 637 瀏覽
一家大細出到旺角,隨便走去雅籣二樓一間豚肉店,諗住「是但啦揾啲野食下」,點知好驚喜,點咗三個餐 黑椒和牛撈烏冬、吉列豚肉拉麵,shushi+ 烏冬餐,先講shushi 都幾新鮮,烏冬幼細彈牙。 吉豚肉 外脆內嫩有肉汁,黑椒烏冬和牛 100分, 牛粒咬落有肉汁又嫩口。 再加上 店員的禮拜態度,回頭率一定高,而家咁嘅服務態度,真係冇幾可有。環境靜,坐得好舒服,唔會催你走。問一句答三句,令你覺得被重視(個人覺得禮拜好重要)。
2017-03-26
2017-03-11 857 瀏覽
行過雅蘭經過餐廳被餐牌吸引過去……勁多選擇,仲被我發現有火鍋烤肉雙拼兼同步進行,好鬼特別!前菜點了刺身,無特別,幾一般;及一份蒜香辣味豬手,夾住生菜吃,我就怕辣所以加佢地放係台面既紫菜汁,都幾ok bor個火鍋湯底要飛魚膠原,未落料前,d湯一滾,便各自先飲一啖~WoW~幾好味bor♡然後同步煎雞肉,雞肉冇特別重料調味,齋煎都很香口了;然後到牛肉,是厚切的,但唔“un”亦冇筋very good~最後當然嗌甜品啦,有雀籠好搞笑,係焦糖芝士蛋糕,非常出色好味服務非常殷勤有禮,沒有迫客人點飲品,反而不停為你加水;坐位非常寬闊舒適;話得90分鐘,但唔明點解冇人氣,我由6點半食到接近9點才埋單

火鍋烤肉雙拼
蒜香辣妹豬手
焦糖芝士蛋糕
2017-03-11
火鍋烤肉雙拼
蒜香辣妹豬手
焦糖芝士蛋糕
2017-03-06 762 瀏覽
今日同男朋友行旺角,行到九點禁就梗係搵啲野食下啦去左雅蘭商場,見到都幾多選擇喎。上到一樓見到呢間火煱店,嗯天氣禁凍就食呢間啦一坐低就比左兩杯暖水,好貼心啦員工仲介紹左個推廣比我地。聽落都好吸引下,又有得火鍋又可以鐵板燒,好,就叫呢個啦個鍋黎到,嘩,材料好多啦,有牛排,🐔扒,🐷頸肉,仲有好多菜添。唔掛得之我頭先諗住叫多個石頭飯嗰經理叫我等啲野食黎左先啦。我地仲叫埋個啤酒生果桶啦。嘩,又真係好多生果喎味道好,夠冰凍(啤酒唔夠凍會好難飲架)十點左右就截單,我地都加多左個烏冬。服務都好好丫,員工好有禮拜,唔多迫我地叫多啲食物,反而怕太多會浪費。全程都有加水加湯比我地。怕我地唔夠時間另外開多左個鐵板幫我地燒。唔係好明點解之前啲食評會禁差埋單仲送左張九折咭比我地,下次要再同呀媽一齊黎食
今日同男朋友行旺角,行到九點禁就梗係搵啲野食下啦
去左雅蘭商場,見到都幾多選擇喎。上到一樓見到呢間火煱店,嗯
天氣禁凍就食呢間啦
一坐低就比左兩杯暖水,好貼心啦

員工仲介紹左個推廣比我地。
聽落都好吸引下,又有得火鍋又可以鐵板燒,好,就叫呢個啦
我地仲叫埋個啤酒生果桶啦。嘩,又真係好多生果喎
味道好,夠冰凍
(啤酒唔夠凍會好難飲架)
十點左右就截單,我地都加多左個烏冬。
。怕我地唔夠時間另外開多左個鐵板幫我地燒。
唔係好明點解之前啲食評會禁差

埋單仲送左張九折咭比我地,下次要再同呀媽一齊黎食
2017-02-28
2017-02-23 854 瀏覽
今晚大約20:30入座之後點左野之,食到-半有個類似經理嘅物體話我地差唔多收工喇,你地要食快D喇,但當時時間為大約22:30左右,我唔明做飲食業唔喺要等所有客人走曬先可以收工的嗎?嘜原來來以吹未食完野嘅客人走嫁咩?哩間餐廳我決定唔會再有下-次囉!實在呢D服務太差喇,都唔明點仲有人會去幫襯,華哥都話啦(今時今日哩D服務態度已經唔喇),就算我平平地嘅放題火鍋都會講明幾點唔可以再叫野啦,更何況宜家我係單點我整餐+服務費都要$585.2啦,點解可以吹客人呢?各位精明嘅消費者如果你真喺要試的話,我見意三思!
各位精明嘅消費者如果你真喺要試的話,我見意三思!
2017-02-23
2017-01-09 1589 瀏覽
行左一日街又唔知可以食咩於是走入雅蘭中心食唯一一間未試過嘅餐廳原本以為佢都係普通嘢點知食落都有驚喜喎廚師推介嘅二人火鍋燒烤套餐唔錯幾得意用料都新鮮啲菜十分新鮮 鮮甜唯獨只係用嚟烚菜嘅湯底越滾越鹹個湯底好似仲加左啲骨膠原落去但都唔錯嘅哩個set都真係算ok兩個人都飽另外叫多樣煙肉芝左薯餅唔知廚師係咪無落調味料完全無味希望下次會再有改進啦因為佢的確係唔差可惜去食嘅人就唔多九點去得兩三枱客值得一讚 服務好好
行左一日街

九點去得兩三枱客

值得一讚 服務好好
2017-01-08
2016-12-09 1416 瀏覽
唔好食既我地去到明明都好靜 點知 員工有d爭吵語氣咁 氣氛嘛嘛地野食靚就好靚但唔多好味價錢又唔係平囉之後又要加錢呢樣果樣birthday dinner with my boy
唔好食既
我地去到明明都好靜 點知 員工有d爭吵語氣咁 氣氛嘛嘛地
野食靚就好靚但唔多好味
價錢又唔係平囉
之後又要加錢呢樣果樣
birthday dinner with my boy
2016-11-07 1634 瀏覽
今日係旺角見客,既然大家未食飯就一齊去食個午餐先啦。我自己叫咗一個黑蒜油咖喱叉燒拉麵。佢個樣其實真係幾靚㗎,錢方面如果我冇記錯嘅話應該係$85而且包一杯飲品。就咁睇係黑色嘅,但在夾起啲拉麵有見到入面有啲咖喱醬。叉燒好香而且都幾滑完全唔鞋。仲有三片,湯比較少其實似拌麵多過似湯麵。原因係佢個碗比較深,事實上佢個味道好豐富,層次好好,但係真係咸,咸,咸
今日係旺角見客,既然大家未食飯就一齊去食個午餐先啦。
我自己叫咗一個黑蒜油咖喱叉燒拉麵。
就咁睇係黑色嘅,但在夾起啲拉麵有見到入面有啲咖喱醬。
2016-10-30 1487 瀏覽
印象特别差。菜品差,味道差,服务差,态度差!部队锅千万别点!100%芽菜锅!店里一共就三桌,服务员忘记加水,都是焦味,烧焦了也没人管!后来翻出烧焦的白菜都够一盆了!跟店员指出,店员还说怪我们没有看火!绝对再不会光顾的一家店!
印象特别差。
菜品差,味道差,服务差,态度差!
部队锅千万别点!100%芽菜锅!
2016-10-16 4594 瀏覽
一星期總會經過一次雅蘭,已經見人舖頭排隊左一段時間,到冇人等位我先試味餐牌簡簡單單主力只賣幾款食物只係肉類唔同,但睇相就非常吸引蘋果汁紅酒汁特飲-話2人用但店員見3個人都照攞左3個紅酒冰杯俾我地,蘋果汁溝得超甜, 一(針)即飲唔掂要等一等紅酒滲入左就好小小唔記得個名只知有薯仔芝士煙肉,面芝士好多焗得好香,煙肉油香滲入薯蓉好好味但勁飽肚蒜香辣味咸豬手-賣相靚又好食,豬手切得好薄夠味又唔會過咸皮又爽口唔油膩,蒜頭乾身得來又唔會有燶苦味石燒賣相與諶牌完全不符,肉又細塊又唔靚又冇味道點嘅醬汁又難食,第一塊肉煎到肥油標晒肉又勁乾,第2塊唔煎咁耐都冇用肉又大雪味又鞋豚肉野菜飛魚鍋-主打菜其實開頭都食到鮮味,湯底清得來有魚香淡淡地,豚肉卷大量蔬菜食唔膩又食得舒服,但好優雅地食開始出問題,放邊未食的肉卷開始熟同變乾,急急淥熟都冇用已經咬唔開,淨返年糕直頭煮唔切冇晒湯痴底其實如果同朋友為影相傾計靜靜地環境都舒服,飲品有心思同特別,但為食好野價錢唔太值得
餐牌簡簡單單主力只賣幾款食物只係肉類唔同,但睇相就非常吸引
蘋果汁紅酒汁特飲

2016-06-12
咩薯仔芝士PIZZA
蒜香辣味豬手
2016-10-15 797 瀏覽
一家沒兩樣的火煱店走日系,但又貪心有韓湯底和年糕骨膠原,叫美人煱,也許女仕才懂貨色是超市$80的肉,$20的芽菜六件要$70的蒜泥白肉小吃更不知所謂二人行埋單$400幾香港外出晚餐也許平但吃的⋯不如自己屋企煮算
一家沒兩樣的火煱店
走日系,但又貪心有韓湯底和年糕
骨膠原,叫美人煱,也許女仕才懂

貨色是超市$80的肉,$20的芽菜
六件要$70的蒜泥白肉小吃更不知所謂

二人行埋單$400幾
香港外出晚餐也許平
但吃的⋯
不如自己屋企煮算
2016-10-11 2704 瀏覽
是日三人行,來到旺角享用妹妹挑選的餐廳,唉,只能說妹妹被看見火鍋山的外表欺騙了!我們首先點了極上牛肉鐵板鍋hkd298只聽到名字和圖,應該也不錯吧!流口水!侍應上了鍋口後加上骨膠原,味道就如平日茶餐廳的炸菜肉絲加湯!(樣子就如魚膠粉的果凍,我直接吃一口豬皮的骨膠原都比這舊果凍強吧!)另外還有不好吃的不知是牛腸還是豬腸,幾件豆腐幾件年糕幾件薯仔,金菇和雜菜!揭開這10塊的普通牛肉,裏面全是芽菜!明明牛肉質素就如吉x家,餐牌就寫極上牛肉,可能是說鐵板鍋極上,並不是說牛肉是極上吧!圖中怎看都是肥瘦均勻,但實物就。。。。另叫了墨魚滑(約hkd50),左邊的就是整個鍋的牛肉,我怕牛肉煮太久,才把牛肉放於墨魚滑旁!墨魚滑味道也不錯,但看見又是芽菜做底,真的沒有胃口!另妹妹叫了杯飲品(約hkd48)此時,我們決定止蝕,不再叫任何食物!因為除了環境較舒適之外,此餐廳暫時無任何可讚之處,而且人手不足!我們尤如吃了只前菜般,但共用了400元,質素未如理想!全程芽菜!如果打個比喻,這裏一個鍋份量=大x樂=5/4吉x家大家可以想像hk80元大x樂墨魚滑+一杯飲品+一個火鍋餐+較嘈環境=hkd400這裡的一個極

我們首先點了
極上牛肉鐵板鍋hkd298
只聽到名字和圖,應該也不錯吧!流口水!
揭開這10塊的普通牛肉,裏面全是芽菜!

墨魚滑味道也不錯,但看見又是芽菜做底,真的沒有胃口!
另妹妹叫了杯飲品(約hkd48)

我們尤如吃了只前菜般,但共用了400元,質素未如理想!
全程芽菜!

如果打個比喻,這裏一個鍋份量=大x樂=5/4吉x家
大家可以想像
hk80元大x樂墨魚滑+一杯飲品+一個火鍋餐+較嘈環境=hkd400這裡的一個極上牛肉鐵板鍋+飲品+墨魚滑+較舒適環境

食物質相約

你會如何選擇?

吃完後,我在餐廳對面哈根大士買了杯雪糕平復下心情!!

2016-09-27
  • 沒有
2016-10-10 520 瀏覽
放假識嘆緊係嘆番個high tea啦😍仲要係復古木框果隻💁🏻vintage風正呀!西。日二重奏 ($98)2人 high tea有成十樣野食😍淨係欣賞都大滿足!▫️拖肥日式芝士卷▫️骨膠原啫喱杯▫️木糠布甸▫️三文魚壽司球▫️士多啤梨棉花糖▫️本格炸雞▫️御藻蛋▫️甜蝦▫️軟殼蟹▫️卷物拖肥日式芝士卷口感鬆軟🍩拖肥味道香醇濃郁!再加埋焦糖粒粒😍配搭出多層次的口感呀👍🏻食完骨膠原啫喱杯可能仲會靚啲架😂快啲去嘆返轉啦!😚
放假識嘆緊係嘆番個high tea啦😍
仲要係復古木框果隻💁🏻
vintage風正呀!
西。日二重奏 ($98)
2人 high tea有成十樣野食😍
淨係欣賞都大滿足!
▫️拖肥日式芝士卷
▫️甜蝦
▫️軟殼蟹
▫️卷物

拖肥日式芝士卷口感鬆軟🍩
拖肥味道香醇濃郁!
再加埋焦糖粒粒😍
配搭出多層次的口感呀👍🏻

食完骨膠原啫喱杯可能仲會靚啲架😂
快啲去嘆返轉啦!😚
2016-04-02
2016-09-24 1695 瀏覽
Book左位一黎就有位,不過間店其實唔full。我地十一個人叫左三個鍋,幾個小食同壽司。第一個係上級豚肉麵鼓雞白湯鍋$238,得幾塊豚肉,大量芽菜同娃娃菜,但要成二百幾蚊。味㬝鍋個湯底唔錯,夠味,豚肉亦都好味,但一人都無一塊肉,份量太少。其實我地本身係叫牛既,但朋友聞落話有臭襪味仲要好大浸,職員話係牛肩既味。不過職員話我地介意可以換過俾我地,佢俾過一鍋新既我地,服務超贊。第二鍋係上級豚肉鐵板鍋$256,又係超大量芽菜同娃娃菜,仲有少量年糕,薯仔同豆腐。同頭先個煲無分別,只係個煲變左個鐵板。呢個鍋好淡無咩味,整體好一般。最後一個係松葉雪見美人鍋$288,有幾條蟹腳,每人分得少少。蟹腳幾好味,但真係好少。鍋中間係大量蘿蔔蓉,仲有少少豆腐同骨膠原,整體幾好味。我地仲叫左柚子椒鹽雞翼$52,熱辣辣,甜甜地,好好味。仲有個麻香木耳,喜歡辣既朋友應該唔錯。仲有大和豚沙律,好似凱撒沙律咁,都整得唔錯,有少量肉。仲叫左軟殻蟹壽司$108,好鐘意食軟殻蟹好好味。大和十二帥,主要係刺身壽司,有一兩件熟既,壽司勁細件,十二件$178,唔抵。最後係焗芝士煙肉茨仔,好似好pizza咁,好得意,好味道。