2023-10-22 101 瀏覽
要數高級既頹飯,非大家樂莫屬😂😂😂😂因為價錢平👍🏻👍🏻👍🏻黎得快,又吾洗等,仲要食物質素都高😌😌😌有肉有菜有飯仲有野飲🤩🤩一人頹餐首選😂😂😂雞扒煎得好味,吾會過分燶,皮煎到脆脆地,菜都好好味,而且十分新鮮,吾會太鹹👍🏻👍🏻
要數高級既頹飯,非大家樂莫屬😂😂😂😂
有肉有菜有飯仲有野飲🤩🤩一人頹餐首選😂😂😂
2023-10-20 59 瀏覽
洋蔥汁雞扒腸仔飯$40雞扒外皮有煎香過,雞肉新鮮嫩滑,保持到肉汁。腸仔有兩條,不是水烚,亦有花心機煎香過。醬汁是洋蔥汁,味道調較適中,甜甜地,其實是平時夜晚食鐵板餐的洋蔥汁。飯煮得軟硬適中,無太硬或太腍,配上洋蔥汁食都幾惹味。
洋蔥汁雞扒腸仔飯$40
2023-09-29 77 瀏覽
接近糧尾冇乜錢,唯有去食啲平價野🤣見到大家樂有天天超值選只係$39,仲包埋熱飲😱真係抵到爛!!!唔怪得日日晏晝去都咁鬼死多人,搵個位坐都難😥我就揀左涼瓜排骨飯,呢啲碟頭飯唔洗等好耐就拎到,一拎個餐就見到勁多汁!!正啊😍😍即刻試下啲涼瓜先,食落去清甜中帶點苦澀,口感啱啱好唔會淋又唔會太硬,好有嚼口👍🏻排骨份量都唔少,唔會成碟淨係得涼瓜👍🏻飯又多,一定會食得飽~$39可以食到呢個質素真係非常之抵🤤糧尾可以日日去大家樂食飯了🤣
唔怪得日日晏晝去都咁鬼死多人,搵個位坐都難😥
2023-09-29
午餐
2023-09-28 68 瀏覽
下午到 V Walk領取禮物 (手機內 The Point app部份積分9月30日到期,是時候換禮物),順便在商場吃下午茶。本來想試試G-08號舖的“在”,好不容易找到該店,原來是家外賣店 (門口擺放4張枱,供食客用餐),就轉到室內找吃的。Walk in大家樂,點了下午茶餐,包括以下的:#燕麥奶炒滑蛋雞堡:我以為只在早餐時段供應,原來下午茶時段也能吃到,點了1份試試。Size比預期大,很飽肚;炒滑蛋很滑,雞肉漢堡扒煎得很香,加了洋蔥,豐富了層次感;麵包夠軟,加分!#意式咖啡:咖啡味夠濃,我喜歡!p.s. 吃完離店,走到門口,才看到燕麥奶炒滑蛋雞堡早餐的廣告牌,實物與廣告照相符,很難得!!

Walk in大家樂,點了下午茶餐,包括以下的:
#意式咖啡:咖啡味夠濃,我喜歡!

燕麥奶滑蛋雞堡
2023-09-22
燕麥奶滑蛋雞堡
【南昌•大家樂】————————————————————————黎到v walk行街 下午時分少少肚餓 見到兒時最愛大家樂 懶粉套餐加兩蚊有雞翼 好抵食|下午茶燒鴨瀨粉加配雞翼 飲奶茶|HKD 38+2大家樂集團式經營 所有餐都係即叫即整 岩曬小小肚餓既我 記我細細個成日幫襯 有曬兒時回憶 雞翼仲要加兩蚊就有 好抵食牙 不愧係性價比之王餐廳環境:📸📸📸📸📸服務質素:😊😊😊😊😊食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD40✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#南昌美食 #大家樂
【南昌•大家樂】

性價比:💰💰💰💰💰消費 HKD40
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#南昌美食 #大家樂
2023-08-17 42 瀏覽
多數嚟都係叫燒味飯同埋咖喱飯 叫咗個叉燒燒鴨飯 燒鴨飯皮燒得好香 不過冇咩肉 叉燒半肥瘦邊邊位有啲燶不過幾好食 蜜汁好夠食落好甜 不過個飯唔夠豉油冇咩味 加咗杯紅豆冰飲夏天飲唔錯
2023-08-15 43 瀏覽
叫咗個一哥豬扒飯 咖喱牛腩飯 呢期仲有得升級楊枝甘露 咖喱牛腩飯比較辣 不過牛腩好腍好易咬楊枝甘露比較甜 個人認為都幾淡 飲紅豆冰可能比較好呢間比較多老人家坐喺度傾偈 繁忙時間應該冇位坐 不過趕時間今次就照食左
叫咗個一哥豬扒飯 咖喱牛腩飯 呢期仲有得升級楊枝甘露
咖喱牛腩飯比較辣 不過牛腩好腍好易咬
楊枝甘露比較甜 個人認為都幾淡 飲紅豆冰可能比較好
2023-07-22 89 瀏覽
心血來潮想食一份公司三文治,就去大家樂睇一睇,見到依家做緊39蚊連嘢飲,咁啱八達通又有一個優惠減8蚊咁,就食一個一份全份公司三文治輕鬆一下還好今日竟然好輕鬆就搵到位呢個大家樂嘅公司治同平時嗰啲有少少唔同呢個公司字裏面係火腿唔係午餐肉完全唔啱曬我嘅好味,最憎食午餐肉今次烘底都算好得好夠,食落包面都脆身分量尚算可以接受 生菜、番茄都算新鮮另外要讚一讚今日杯檸茶,茶味濃,有回香今次覺得環境都算好乾淨,阿姐收餐盤嗰啲都好快非常滿意
還好今日竟然好輕鬆就搵到位
呢個大家樂嘅公司治同平時嗰啲有少少唔同
呢個公司字裏面係火腿唔係午餐肉
完全唔啱曬我嘅好味,最憎食午餐肉

今次烘底都算好得好夠,食落包面都脆身
分量尚算可以接受 生菜、番茄都算新鮮

另外要讚一讚今日杯檸茶,茶味濃,有回香

今次覺得環境都算好乾淨,阿姐收餐盤嗰啲都好快
非常滿意

2023-07-22
下午茶
  • 公司三文治
2022-11-29 379 瀏覽
琴日黃昏時間係深水埗收工,覺得肚餓,想食d野先返屋企,行行下見到有大家樂 即刻入左去 因為好耐冇食佢地既招牌一哥焗豬扒飯啦,之後入左去,叫餐到攞餐 都只不過係5分鐘左右 攞到餐啦 一揭開個紙皮 即刻聞到陣陣飯香,個飯好好食,食左幾淡飯之後 開始食個主角 塊豬扒 好正😍😍😍外脆內軟 好好食 個味道真係10年不變 d蕃茄又鮮甜,正到不得了,個飯就一粒粒,好有飯香,豬扒煎得好靚,個飯焗得好香,真係Perfect Match!😋😋
一哥焗豬扒飯
2022-11-28
5 分鐘 (堂食)
  • 一哥焗豬扒飯
2022-09-17 249 瀏覽
今日中午黎到大家樂食午飯,見到有個套餐好抵食,如果唔加凍飲只係$38咋,即刻叫黎試下啦。個飯一黎到,賣相唔錯架,唔會因為特價餐而將貨就價。個飯量好足,仲有佢有d肉醬意粉既汁,撈飯一流。仲有不得不讚佢塊炸豬扒,炸得金香可口,咬落口係係脆口架,好似台灣夜市炸豬扒咁好食,仲有塊炸豬扒既Size都好大塊,差唔多成個碗咁大,絕對夠送飯呀。咁金香可口既炸豬扒配埋肉醬意粉汁,成個飯餐既配搭係一流。最後加多杯凍咖啡!
最後加多杯凍咖啡!
2022-09-17
午餐
2022-09-08 142 瀏覽
作為肉醬意粉迷既我 真係好中意試唔同鋪頭GE 肉醬意粉..但我最中意都係呢間GE肉醬意粉由中學食到而家..中學果陣 食到我黎大家樂未講食乜 D同學都知我會叫肉醬意粉早排佢出左個素肉醬意粉 無出到呢款 果陣就有試下素果個對於食肉獸既我 素肉醬果個有陣豆味 無肉煮GE咁香 果個食完一次就無再叫了.最近見佢有返呢個真肉整既先食返不過我多數中午食食完一個肉醬意粉夜晚都唔想再食野 好飽好大兜題外話::大家樂D下午餐都幾抵幾好食~成日都想食但就唔到時間
作為肉醬意粉迷既我 真係好中意試唔同鋪頭GE 肉醬意粉..
但我最中意都係呢間GE肉醬意粉
由中學食到而家..
中學果陣 食到我黎大家樂未講食乜 D同學都知我會叫肉醬意粉

早排佢出左個素肉醬意粉 無出到呢款 果陣就有試下素果個
最近見佢有返呢個真肉整既先食返
不過我多數中午食
食完一個肉醬意粉夜晚都唔想再食野 好飽好大兜

2022-08-08 180 瀏覽
今日中午黎到vwalk商場,見消費劵入面有大家樂減5蚊優惠,咁就叫左個叉燒四寶飯44蚊再減5蚊,全單39蚊埋單。原本諗住咁普通的大家樂就真係冇寫食評既意欲,但今次見到個叉燒四寶飯既叉燒賣相非常之靚,令令地反晒光咁,第一口咬下去唔硬而且都比較淋也有蜜糖味,鹵水雞翼不太咸而且也不乾帶有少少肉汁,咸蛋既蛋黃雖然未至於出黃油但也不過不失,39蚊你仲想點,都叫物超所值而且39蚊仲包埋一杯凍檸樂,是大杯size不是細細杯。所以呢餐都算係最認為值得去寫食評既大家樂,希望將來也繼續推出優惠因為現在出街食個午餐基本都50蚊。
叉燒四寶飯

叉燒四寶飯
2022-02-08 300 瀏覽
我相信大家樂都好多人食過,而我同好多人一樣最鍾意食都係大家樂嘅焗豬扒飯。雖然坊間都有好多唔同嘅快餐店,或者茶餐廳都會出焗豬扒飯。但係我個人認為大家樂嘅焗豬扒飯水準相對穩定,唔同分店出嘅飯質素都唔唔會差太遠。今次喺vwalk分店食嘅。依度環境好好,感覺好乾淨,又光猛。不過人都幾多,所以都係快脆食完快啲走。講返個焗豬扒飯,啲汁甜甜地,唔會話好酸。食得出唔淨係落咗蕃茄。味道上都幾有層次。豬扒冇乜特別,值得一題嘅係都算厚身,雖然個汁好濃味但係豬扒都食到有豬味。而我最鍾意就係焗豬扒飯個飯底,大家樂嘅炒飯底一向都吵得好乾身。食得出但香,雖然鑊氣就唔會話好夠,但係我覺得以佢嘅價錢來講,已經算係中上水平。好過出面好多餐廳,連炒飯都冇只係比白飯。以平民餐廳黎講,我已經收貨。唯一美中不足係,佢俾咗錫紙兜我,感覺風味冇咁好食而且唔太環保。
2022-02-07
2021-11-02 285 瀏覽
Good ServiceGood TasteGood Quality只有一個缺點,就是冷氣太凍啦同埋太早閂門又平又冇服務費想坐邊到都得,外賣亦好快見到有小朋友倒瀉水,即刻有阿姐抹地😌😌之后又倒瀉多一次,阿姐唔見左😢😢
Good Service
Good Taste
Good Quality
只有一個缺點,就是冷氣太凍啦
同埋太早閂門
又平
又冇服務費
想坐邊到都得,外賣亦好快
見到有小朋友倒瀉水,即刻有阿姐抹地😌😌
之后又倒瀉多一次,阿姐唔見左😢😢
2021-11-01 165 瀏覽
入冬都係鐘意食打邊爐,作為一個稱職既香港人,點可以唔去食火鍋?我同朋友點左兩個火鍋,分別係四川麻辣湯底、蕃茄湯底,兩個湯底都不過不失,都有佢地應有既味道,僅此而已。配料非常豐富,肥牛兩份、貢丸、魚皮、豆卜、粟米、芽菜、牛肉,$80黎講真係幾豐富,而且非常飽肚,不過質素當然冇平時果啲咁好食,但老實講,食放題$200~$300都係食呢啲,我食大家樂火鍋,$80都係飽肚,其實真係為左果小小可以任食既滿足感而食放題真係唔多抵食!

四川麻辣湯底火鍋
2021-10-31
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日