餐廳: 大快活
資訊:

2024-02-16 61 瀏覽
我今早約左好友去荃灣行山,順道去海灣花園商場的大快活食早餐。我點左個早晨粥餐,細皮蛋瘦肉粥配肉燥撈麵$33,餐飲係熱咖啡。肉燥撈麵好入味,皮蛋瘦肉粥就較淡口,早早食完早餐就集隊去。

我經過荃灣海灣花園的大快活,見到下午茶有創新口味的班蘭咖吔紫菜多士, 好想試下。我點左一份班蘭咖吔紫菜多士配粒粒紅豆冰$33,原來咖地味酸酸甜甜的,配紫菜幾好食喎!紅豆冰好飲。

2024-01-31 16 瀏覽
我今日做野有D趕,到午餐時都係就近解決,位於海灣商場的大快活就是我的食堂啦!我點左個菠蘿咕嚕肉飯,免費加大紅米飯,餐湯係西洋菜唐排湯。今日的咕嚕肉酸酸甜甜,正合我胃口 ,紅米飯好軟腍,餐湯好好飲!

2024-01-30 13 瀏覽
我今日在荃灣探完朋友,位置在海灣商場內的大快活好就腳,又去食下午茶啦。我點左雞髀餐$39,我要左燒髀配上海幼麵,餐飲是熱華田。隻燒雞髀燒得皮脆金黃,望落都流口水啦,食落好 juicy 👍!上海麵煮得軟硬適中,飲完杯熱華田,好飽飽啦!

上海麵煮得軟硬適中,飲完杯熱華田,好飽飽啦!
午餐時間又到嘞,今次我點左午市的日式燒汁牛肉飯配餐湯$47。碗飯的賣相不錯,薄切的牛肉和日式燒汁好夾,好味👍👍,有配菜中的紫菜芝麻及雜菜,也有小小酸菜,食起來酸酸甜甜,值得推介!餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲!

餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲!
2023-12-22 7 瀏覽
今日一早過來荃灣食早餐,最方便快捷就首選大快活,我點左輕怡早餐的火腿湯上海幼麵配烚蛋$28,英式多士就轉為蘿蔔糕。上海幼麵爽滑,唔淋,好食!蘿蔔糕好味!餐飲是阿華田,香口好味👍👍
今日一早過來荃灣食早餐,最方便快捷就首選大快活,

2023-12-21 11 瀏覽
我今日在荃灣辦事,跟著在海灣花園的大快活快餐點左份阿活肉醬意粉$44,簡簡單單的一餐。想不到碟意粉賣相不錯,汁料好好味,意粉軟硬適中,趁熱吃著,感覺到廚師的誠意,值得推介!

阿活肉醬意粉

阿活肉醬意粉
2023-12-21 11 瀏覽
我在荃灣海邊走走,在海灣花園的大快活試試粟米肉粒飯。我點了K05的阿活忌廉粟米肉粒飯$42,配餐湯$7。忌廉好味,肉粒有肉味及有咬囗,好食👍。餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲。
我在荃灣海邊走走,在海灣花園的大快活試試粟米肉粒飯。

阿活忌廉粟米肉粒飯配餐湯

餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲。
阿活忌廉粟米肉粒飯配餐湯
2023-12-21 12 瀏覽
我今日去左荃灣海濱走走,在海灣花園的大快活食午餐,我點了雙餸百搭碗配餐湯$44。雙餸百搭碗是魚香肉絲茄子飯及薑葱枝竹滑雞飯,好味又好食👍👍。餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲。
我今日去左荃灣海濱走走,在海灣花園的大快活食午餐,
我點了雙餸百搭碗配餐湯$44。

餐湯是節瓜粟米唐排湯,好好飲。
今日行到海灣花園的商場,見到大快活快餐店,環境寬敞,光線明亮,決定在此用餐。我點了菠蘿咕嚕肉飯,配餐湯。咕嚕肉係無骨,約有 10塊,肉質鬆軟好味,酸甜味剛好👍,菠蘿和配菜好好食,我食哂它😄。餐湯是霸王唐排湯,好好飲。
我點了菠蘿咕嚕肉飯,配餐湯。
餐湯是霸王唐排湯,好好飲。
菠蘿咕嚕肉飯
菠蘿咕嚕肉飯
出街夜左買唔到餸,就去附近買個煲仔飯食,而家拎埋住戶證仲有9折添,柯打後即叫即整,等左大約10分鐘就拎得走喇。外賣用紙箱裝著,有手柄位抽住番屋企,好的骰吖。最正是可以連煲一併拎走,回到家還冒著白煙,熱氣騰騰!煲仔飯一共有3款口味,窩蛋冬菇土魷肉餅飯,臘腸冬菇滑雞,臘腸豉汁排骨。堂食價錢約$47-49。。加$6可轉外賣自取。食完還煲仲有$6回贈!溫馨提示:小心燙手窩蛋冬菇土魷肉餅飯
出街夜左買唔到餸,就去附近買個煲仔飯食,
而家拎埋住戶證仲有9折添,柯打後即叫即整,
等左大約10分鐘就拎得走喇。外賣用紙箱裝著,
堂食價錢約$47-49。。
加$6可轉外賣自取。食完還煲仲有$6回贈!

溫馨提示:小心燙手

窩蛋冬菇土魷肉餅飯
2020-09-28 86 瀏覽
大快活早餐一向我覺得喺快餐店嚟算高質 食嘅當日有啲掛住大快活個香辣肉碎麵 所以就去食咗一個早餐 個麵依舊都係好好食 辣得嚟講唔算太鹹 另外個煎雙蛋都幾正 個多士都唔太差 仲有靚雞扒 快餐店嚟講係非常之好嫁啦
2020-04-14 124 瀏覽
近期最喜愛嘅午餐就係大快活嘅健康精選 「羽衣甘藍汁雞胸紅米飯🐤🥬」($48)呢個係我去親大快活必定食嘅晏 有時會係南瓜汁🎃有時係番茄汁🍅 大大舊雞胸 有時真係會食唔晒😂 好多人好抗拒紅米飯 但係我覺得口感不錯 又健康價錢又公道 大讚👍🏻
2019-12-23 98 瀏覽
最近聽呀媽講話大快活d飯質素進步左 今日放工晏左返去 就決定食快餐解決去到大約八點半 基本上除左火鍋 其他款式都仲有星期五想獎勵一下自己 叫左個聖誕雜扒鐵板餐 仲有一個迷你粟米肉粒飯 同埋一杯汽水 望到個飯已經覺得唔迷你 😂😂 個鐵板選左燒汁有兩款扒同埋腸 蔬菜分量都okay 熱度適中 飽肚之選 👍🏻👍🏻個餐$58 蚊 如果有海灣/海濱/柏傲灣住戶證可以有9折優惠 都幾抵不過一食完9點已經秒速俾人收餐盤 可能9點半唔好阻人收工 下次唯有早d去食🤭😂
去到大約八點半 基本上除左火鍋 其他款式都仲有

2019-12-20
2019-08-15 88 瀏覽
今日早上已經好忙好忙,同左爹d去覆診,之後陪拒剪頭髮,再之後去大圍交收果籃,即番屋企沖涼出荃灣搵女朋友。成日忙到無時間食lunch, 所以食tea頂住。加上今日天氣熱到high high,一秒都吾想停留係出面。所以最緊要平,靚,正。係女朋友屋企樓下有間大快活,一次都未食過,下午茶3,4點都仲有好多位,吾洗等就有快。我嗌左個蜜糖雞脾加西多士加雪菜肉絲泡麵,個雞脾吾錯,幾好食,西多士一般,用煉奶,如果有糖漿應該好好好多,到個麵,好咸,配杯紅奶冰,都吾錯,價錢合理。